j3nny Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 mala_czarna napisał(a):Dlatego oferowałam zakup karmy, tylko nikt nic nie odpisał :( z takimi rzeczami konkretnymi chyba lepiej pisac do dragonek na PW, bo rzadko bywa na dogo i posty moze przeoczyc Quote
eurydyka Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 mala_czarna, lepiej jest kupic np na animalia . pl lub innym sklepie internetowym z wysylka od razu do dragonka, bedzie duzo szybciej i troszske taniej niz w naszej lecznicy Quote
mala_czarna Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 eurydyka napisał(a):mala_czarna, lepiej jest kupic np na animalia . pl lub innym sklepie internetowym z wysylka od razu do dragonka, bedzie duzo szybciej i troszske taniej niz w naszej lecznicy Ok ;) Napisałam PW do dragonki, czekam teraz na info czy mogę kupić i wysłac. Skorzystam sobie i pozdrawiam Fenderka ;) Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 mala_czarna napisał(a):Ok ;) Napisałam PW do dragonki, czekam teraz na info czy mogę kupić i wysłac. Skorzystam sobie i pozdrawiam Fenderka ;) mala -czarna nie musisz sie pytac czy mozesz kupic tylko bardzo cie prosimy kup :modla:i wyslij dla Bonusia to jedzonko. Martusia wejdzie potem na dogo i napewno sie wpisze ale teraz jest poza domem bo jest na kontroli u weta. Quote
mala_czarna Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Foksia i Dżekuś napisał(a):mala -czarna nie musisz sie pytac czy mozesz kupic tylko bardzo cie prosimy kup :modla:i wyslij dla Bonusia to jedzonko. Martusia wejdzie potem na dogo i napewno sie wpisze ale teraz jest poza domem bo jest na kontroli u weta. Tutaj jest link. Niech dragonka zerknie i powie mi, która mam kupić Dla psów : Zdrowie : Karmy specjalistyczne - internetowy sklep zoologiczny - karmy dla psów, karma sucha, puszki i akcesoria. Pytam tylko dlatego, że sama miałam ciężko chorego psa. Wprawdzie u nas była sprawa onkologiczna, ale wiem, że po operacjach też nie każda karma będzie dobra, a nie chcę zaszkodzić. Te karmy w linku to karmy dla piesków w okresie rekonwalescencji, po zabiegach operacyjnych, zaburzeniach żołądkowo jelitowych, itp., itd. Quote
eurydyka Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 na ten etap to ja proponuje te w saszetkach do urabiania z woda po 7,90zl: Royal Canin VD Convalescence Support (Feline/Canine) - saszetka instant Quote
dragonek100 Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Po dzisiejszej kontrolnej wizycie rokowania dobre, opatrunek ochronny już zdjęty i lekarz zadowolony z stanu Bonulka. chciałam dociec z kąt takie coś nękało maluszka ale nie ma logicznej przyczyny - poprostu niektóre psy mają taką skłonność i koniec, do końca życia trzeba uważać na jedzenie, tylko lekkostrawna dieta i ewenualne leki osłonowe - ale to po zakończonym leczeniu dopiero się okaże czy w ogóle i jesli tak to jakie? Co do karmy to lekarz radził na razie Royala Intestinal i obserwować jak reaguje? Ja na razie podaje mu kurczaczka zmiksowanego na kleiku i jest ok ale jeśli macie większe doświadczenie z tą chorobą i karma się lepiej sprawdzi to będę mu dawać specjalną karmę. Lekarz mówił mi że ten intestinal powinien być optymalny dla niego? resztę pytań wyślę na pw do eurydyki bo widzę że ma doświadczenie z takimi przypadkami. Na konto wpłynęło od Dogo 07 - 40 zł Mała czarna - 30 zł serdeczne dzięki jutro postaram się wysłąć bierzące fotki. Quote
REJA Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Tak się cieszę ,że rokowania dobre.Tak trzymaj Bonusik:cool3: Quote
eurydyka Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 nam lekarze wykluczyli cokolwiek innego niz plyny na samym poczatku, intestinal bedzie dobry pozniej jak sie jelita na szwach zrosna dragonku, masz PW i dmuchaj na zimne a bedzie dobrze Quote
dragonek100 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Rekonwalescen miewa się dobrze ( nie chce zapeszać! ), macha ogonkiem i nawet dziś szczeknoł - więc jest OKi, z raną się nic złego nie dzieje ( byle tak dalej!! ) wysłałam fotki P.Kasi ale maluszek nie lubi zdjęć i denerwuje się jak mu próbuje zrobić foto wiec nie chciałam go zbytnio męczyć. Quote
Toska Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Śliczności nasze malutkie :loveu: jak dobrze , że wszystko zmierza ku dobremu !!! Mizianko dla naszego ulubieńca :loveu: Quote
Asior Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 a co to takie czerwone na lewej przedniej łapce :crazyeye: Quote
Patia Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Koban , opatrunek Ludzie też chyba miewają taką przypadłość ? Quote
Onaa Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Mały śliczny szorściaczek, jak dobrze że jest dobrze :). Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Ank@2 napisał(a):ja daje 100zł na Bonusia Informuje i bardzo dziekuje :lol:,pieniazki od Ani wzielam w niedziele w schronisku ,a dzisiaj przekazalam Martusi w kundlu:loveu: Quote
mala_czarna Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Patia napisał(a):Koban , opatrunek Lubiłam te opatrunki bo łatwo można było z łapki zdjąć. Mnie to się nawet pytali jaki kolorek wolę, i moja sznupka zawsze niebieski dostawała :evil_lol: Quote
mala_czarna Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Jadę dzisiaj po karmę na Białobrzeską. Okazuje się, że niemal w ogóle nie ustępuje ceną w porównaniu z tymi ze stron internetowych (na zamówienie). I jeszcze jedno. Karolina powiedziała mi dzisiaj, że jesli chodzi o Royal Canin Convalescence Support (ten proszek do rozrabiania), to trzeba jednak ostrożnie jeśli piesek ma już swoje lata, dlatego, że tam jest dużo białka.:roll: No to na próbę wezmę jedną, a tę, którą Bonusiowi zalecił wet (puszka) wezmę więcej. Quote
dragonek100 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 maluszek z dnia na dzień jest lepszy, z obawą obserwuje kupkę ale jest OK!!!! to czerwone to opatrunek po welflonie bo już maleńki wczoraj zdjęty ma i już nie dostaje kroplówek od wczoraj! byle tak dalej!!! z góry dzięki za karmę dla małego. Quote
Asior Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 mala_czarna napisał(a):Lubiłam te opatrunki bo łatwo można było z łapki zdjąć. Mnie to się nawet pytali jaki kolorek wolę, i moja sznupka zawsze niebieski dostawała :evil_lol: powiedzcie co to za opatrunek?? Nadał by się na załozenie na rozwaloną łapkę pod buta?? (pies musi mieć na spacer zakładany but bo szoruje wierzchem łapy po betonie i zdziera sobie ją do kosci... Quote
kiwi Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 asior to jest dokładnie o samo co ci z romim polecaliśmy tylko nasz nazywał się Coban a nie Koban ;) nadają sie jak najbardziej tylko taki szerszy mniej wiecej an 12 cm szeroki. bede u weta z demonkiem niedlugo bo mi sie nivalin konczy, jak mi sarczy pieniedzy to kupie ci ten coban. tylko nigdy nie wiem ile mnie demon koszuje bo to już idzie w grube tysiace i musze zaczac oszczedzac :cool1: ciesze sie bardzoo ze szorsciak lepiej :) dragonku podjełaś cudną decyzję! gratuluję! Quote
mala_czarna Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Asior napisał(a):powiedzcie co to za opatrunek?? Nadał by się na załozenie na rozwaloną łapkę pod buta?? Pojęcia nie mam :shake: U nas to po prostu stosowany był jako zabezpieczenie wenflonu, i naprawdę muszę przyznać, że i kłopotów później nie było z odklejeniem, tak jak przy tradycyjnych plastrach. Proszę bardzo: niebieski ;) " class="ipsImage" alt=""> Quote
Asior Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 kiwi napisał(a):asior to jest dokładnie o samo co ci z romim polecaliśmy tylko nasz nazywał się Coban a nie Koban ;) o widzisz :evil_lol: tamto miałam zapisane w notatniku i nie patrzyłam jak się nazywa.... A to mi jakoś inaczej brzmiało :evil_lol: Quote
Recommended Posts