Jump to content
Dogomania

Gucio z problemami zdrowotnymi potrzebuje wsparcia finansowego - bezdomny działkowicz - zostaje w DT na prawach domownika w zamian za utrzymanie i opiekę lekarska.

Recommended Posts

Posted

Spóźnione, ale bardzo serdeczne podziękowania dla Nesiowatej za wpłatę 10 zł ❤️ i dla Dorci za wpłatę 20 zł ❤️dla Gucia w listopadzie. 

Bardzo serdecznie dziękujemy Agnieszce znajomej elik za wplatę 30 zł dla Gucia ❤️

• Like 1
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 16.02.2026 o 22:19, Poker napisał:

Jaki on ładniutki. 

Ładniutki, ale niestety chorutki:( Na szczęście nie ma o tym pojęcia i gania radośnie na spacerach. On wiedzie bardzo szczęśliwe życie. Ma psie towarzystwo, masę spacerów i naprawdę nie ma kiedy sie nudzić.

Gucio ma sporo rozsianych guzków. Jak pisze Marta: Pojawiają się w różnych miejscach, ma kilka na szyi, po bokach , na nosie, i z tyłu na plecach.

Niestety jest odejrzenia gruczolakoraka, dlatego mial wczoraj zrobiona biopsję i material poszedl na badania. Oby to były tylko gruczolaki. Marta była wcześniej u weta i za tamtre wizyty zaplaciła sama. Teraz prosi o zwrot 318 zł za biopsję.

paragon.thumb.jpg.75fbb159bf36a247516171cdf233c0ce.jpg

Bardzo sie martwię i czekam na wynik:(

Posted
Dnia 17.02.2026 o 11:04, Poker napisał:

Czy Ty sama go utrzymujesz?

Na szczęście nie sama. Gucio ma co prawda tylko dwie deklaracje, ale wspierają go moi znajomi (głównie Ania J. i Rafał), a ja dopłacam jak brakuje. Są też wydatki, kórych tu nie wpisuję, tylko rozliczam z Martą poza dogo, ale do tej pory były niewysokie. Płacę Marcie 200 zł miesięcznie za jego jedzenie, do tego dochodzą leki i koszty weterynaryjne. Gucio bierze Euthorox 150 mg. Weterynarz nie chce wypisywać recepty, bo w tej samej dawce jest Forthyron, wielokrotnie droższy. Różnymi dojściami udaje mi sie czasem kupić Euthyrox. Mam w tej chwili zapas do końca kwietnia.

Posted

Bardzo serdecznie dziękujemy moim znajomym i przyjaciołom za wsparcie Gucia w tym miesiącu. Zakładam niestety, że będą potrzebne kolejne badania albo może operacja, dlatego staram się uzbierać choć część kwoty, która będzie potrzebna.

Rafał - 200 zł ❤️
Dorota Ś. - 100 zł ❤️
Małgosia D. - 100 zł ❤️
Kasia K. - 50 zł ❤️
 Ja też wpłaciłam  - Ewa Marta - 100 zł 

• Like 1