ania1994 Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Hej mam taki mały albo duży problem... Jak nauczyć 2 letniego psa który nigdy nie chodził w smyczy by jej nie gryzł i nie próbował zdjąć... prosze o szybką odpowiedz Z góry dzieki... Quote
gops Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 jak nie chcesz zeby gryzl to kup lancuszkowa ,szybko mu sie odechce , ja tak nauczylam mojego psa ale byl szczeniakiem wtedy Quote
ania1994 Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 Dzięki sprobuje z tym łancuszkem.... morze sie uda czekam na jeszcze na jakieś propozycje... Quote
Talia Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 gops napisał(a):jak nie chcesz zeby gryzl to kup lancuszkowa ,szybko mu sie odechce , ja tak nauczylam mojego psa ale byl szczeniakiem wtedy To jedna metoda. Można tez spróbować z klikerem i nagradzać psa smakołykami gdy zachowuje sie poprawnie. Więcej o klikerze przeczytasz w temacie 'kliker' w dziale Wychowanie. Quote
ania1994 Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 Hej dzieki za rade... Mam jeszce jedno pytanko co do mojej suni jak dlugo linieje sierśc z zimowej na letnia u mojej suni trwa już wiecej niz dwa tyodnie i niewiem czy to dobrze czy nie... prosze o szybka odpowiedz... Quote
gops Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 to dopiero dwa tyg a nie az ;) wyczesz ja codziennie porzadnie to nie bedzie tak lniala u nas juz miesiac jest tragedia , ale kupilam dobra sczzotke i siersc po domu prawie wogole nie lata Quote
diabelkowa Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 2 tyg to nie jest duzo :) wyczesuj ja co kilka dni to szybciej wyleci i dawaj preparaty wzmacniajace siersc Quote
Recommended Posts