luka1 Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 sunia na zdjeciach wydaje się dużo większa niż jest faktycznie. Quote
luka1 Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 Jest takie miejsce gdzie trudno zgadnąć że mieszkaja ludzie.Ale jednak mieszkaja i nie sa tam sami - mają gołębie ale maja też psy. Własnie tam mieszka szczeniak dla którego koniecznie musimy postarać się o dom. Nie ma co ukrywać, ludzie należą do tej biedniejszej części społeczeństwa - raczej z własnego wyboru. Nie ukrywaja że psa się pozbędą - w jaki sposób ? :shake: nie mówią otwarcie,ale nie chcieliby go zabijać. Szczeniak jest suczką ma teraz ok. 5 m-cy. Bedzie psiakiem średniego wzrostu. Quote
luka1 Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 Posty skacza ale... Jest tam też sunia - mama małej NUKI. Jest też bokserka - ma ok.15 lat i przez całe zycie rodzi maluchy. Quote
luka1 Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 Jest jeszcze jeden pies. Na krótkim łańcuchu, oplecionym dookoła szyi. Z widocznymi zmianami skórnymi na grzbiecie, drapiący sie praktycznie cały czas. Bez miski z woda a i jedzenia chyba za wiele mu nie dają bo jakoś kiepsko był wypchany. To chyba juz wszystkie psiaki tej rodziny. Trzy suki, dwie ciagle przynoszace na świat nowe życia i Nuka, która pewnie jeśli się nią nie zaopiekujemy zostanie zlikwidowana albo bedzie sie rozmnażać przez całe swe psie zycie. Quote
Lionees Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Polska wieś:shake:...ręce opadają.Nawet jak zabierze się gdzieś tego szkraba,to jeszcze 2 suki zostają.Trzeba by sterylki im zafundować.No ale w jakich warunkach te suczki dochodziłyby do siebie po tych sterylkach??? No i ten biedny,pies na tym krótkim łańcuchu...:shake: Quote
elmira Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Czyli tylko małą chcą "oddać". A co z resztą? Dalej chca kochać:roll: Quote
Ziutka Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 sleepingbyday napisał(a):no i pieknie. mówiłam, ze mam doła. ziutka, po co mi przysyłałas linka? A po to Ci wysłałam bo będzie mi raźniej...co dwie głowy, które mają doła to nie jedna...nie chciałam być sama :mdleje: Quote
sleepingbyday Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 no i pieknie. mówiłam, ze mam doła. ziutka, po co mi przysyłałas linka? ja się z tego doła nigdy nie wygrzebię przez te wszystkie njusy. a jak pomóc, bo kuźwa nijak nie mam? ani pomysłów, ani rąk do tego wszystkiego.. ech. Quote
malagos Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 No to macie trzecią do tego doła. Mnie. Mam takie widoki często. Pracuję na wsi, z gospodyniami wiejskimi. Nie mogę zbnaleźć domu dla 2 tymczasowiczek, a tak budka byłaby pusta na przyjecie kolejnej bidy :cool1: Quote
kinga-kinia Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Chyba zacząć to trzeba od edukacji tych ludzi .....rozumię że na sterylkę mogą nie mieć pieniędzy bo jest to duży koszt ale wkurza mnie to że ten biedak na łańcuchu nie ma wody :angryy: Szczeniaczek śliczny trzymam kciuki za szybki domek dla malucha ;) Quote
GrubbaRybba Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Czy ci ludzie chcą się pozbyć wszystkich psów, czy tylko szczeniaka? Na zdjęciach jest mama Nuki. A sama Nuka? Chyba, że czegoś nie doczytałam. Quote
Lionees Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 [quote name='GrubbaRybba']Czy ci ludzie chcą się pozbyć wszystkich psów, czy tylko szczeniaka? Na zdjęciach jest mama Nuki. A sama Nuka? Chyba, że czegoś nie doczytałam. http://img5.imageshack.us/img5/1373/dscn2721x.jpg To jest Nuka Quote
Ziutka Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 GrubbaRybba napisał(a): Na zdjęciach jest mama Nuki. A sama Nuka? Chyba, że czegoś nie doczytałam. Aguś...Nuka to ta suńka szczeniak...a jej mama to ta kudłata suńka (kremowa) Quote
karolina_g_k Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 A co z ta mamą małej? Jakie usposobienie? Mniej więcej w jakim jest wieku? Właściciele chcą jej oddać? Jakis czas temu miaam kontakt z dziewczyna, która szukała nie za dużej, kudłatej, przyjaznej suczki. Quote
GrubbaRybba Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Już wiem. Dzięki. Ja jakaś nieprzytomna jestem. Zrobiłam bannerek 100x100 px Częstujcie się. Quote
luka1 Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 karolina_g_k napisał(a):A co z ta mamą małej? Jakie usposobienie? Mniej więcej w jakim jest wieku? Właściciele chcą jej oddać? Jakis czas temu miaam kontakt z dziewczyna, która szukała nie za dużej, kudłatej, przyjaznej suczki. Sunia - mama to bardzo miły psiak. Ma ok 1,5 może 2 lata. Tak mówiła właścicielka. Zapytałam czy ja chcą oddać - oczywiście nie maja nic przeciwko. Quote
basia0607 Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Jestem ! takie widoki nie są nam obce.Polska wies jest pod tym wzgledem starsznie zacofana. Nasze stowarzyszenie czeka na mundury inspektorów OTOZ Animlas i zaczynamy wizytować po kolei wszystkie wsie na naszym terenie. Przeprowadzamy rownież prelekcje w szkolach. Mam świadomość , że to kropla w morzu ale od czegoś należy zacząć. Quote
malagos Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Basiu, to rewelacja! Ja zawsze uświadamiam ludzi, pracuje przecież z rolnikami, i powolutku kropla drąży skałę, powolutku... Jak ktoś kupuje w miesnym 10 kg kości dla psa, to nie boję sie mówić o innym żywieniu. O szczepieniu, kastracji, usypianiu szczeniąt, nie zakopywaniu... Trzeba mówić, bo większość ludzi po prostu nie wie, jak postepowac z psem, tak robił dziad, ojciec, to i chłopina tak robi. Jak ta nauka dotrze do 1 %, to juz będzie postęp. Quote
asiamm Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 to jeszcze taki bannerek - ze wskazaniem na szczeniorkę: Quote
marysia55 Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 banerki piekne , ale potrzebne są konkretne pomysły i więcej ciotek na wątku Quote
jolek68 Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 też jestem :shake: myślę że trzeba zacząć robić maluchowi ogłoszenia i jak byłaby szansa to go zabrać od matołów bo nie wiadomo co im do łbów przyjdzie :mad: Quote
Isadora7 Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Dopiero dzisiaj dotarłam, taki mam zap... No tak polska wieś niestety echhh, biedne psiaki Quote
sleepingbyday Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 mała jest ładna, ogłoszenia powinny załatwić sprawę (jakos tak mam nadzieję w każdym razie). mama zreszta tez jest ładna. Quote
Recommended Posts