Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oto Dondel, młodziutki ok 8-10 miesięczny niewielki psiak, który trafił do naszego schroniska po wypadku ze złamaną łapką. Niestety było to na tyle poważne, że łapkę trzeba było ześrubować...
Śruby ma już wyjęte i włąściwie powinien stawać już na tą swoją nieszczęsną tylną łapkę, ale on nadal jej nie używa, nie wiedomo czy ze strachu, czy coś tam ma nadal nie tak.
Maluch siedzi w pomieszczeniu wielkości 1,5 m x 1,5 m zupełnie sam :placz:i to już kilka m-cy. Wprawdzie źle tam nie ma, bo ma jedzonka pod dostatkiem i cieplutko ma, ale to jeszcze pse dziecko , które powinno mieć stały kontakt z człowiekiem :( a nie siedzieć sam w maleńkim pomieszczeniu i obserwować nogi przychodzących do schroniska ludzi :placz:
Kto zaoferuje domek, choć tymczasowy maluszkowi... Bo z tego co widze, to wszystkim się on strasznie podoba, bo młody i malutki, ale jak widzą, ze nie staje na łapce to od razu rezygnują :placz:

• Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

też mi się wydawało, ze jak młody i śliczny to szybko znajdzie domek, ale jak trzy osoby, którym zaproponowałam go stwierdziły, ze cudo i wogóle, no ale ta łapka.... :shake: , to zaczynam wątpić...
Napewno tymczas by sie przydał...
Co do zaniku mięsni to nie wiem, spóbuje mu tę łapkę pomasować w niedziele jak będe...

Posted

Muszę sprawdzić, bo właściwie to w niedziele pierwszy raz widziałam go na spacerku, zawsze siedział w tym magazynie..
W niedziele się zosrientuje jaki on do psów , ale wydaje mi się ze skoro to jeszcze dzieciak, wszystko jest do ułożenia..

Posted

Asiorku , widze ze dondel ma watek ,a bono kiedy bedzie mial ,przeciez jest juz u Martusi ,a bedzie potrzebowal ogloszen i pewnie kasy na leczenie bo chyba wyciagnelismy go w ostatnim momencie
a to co napisala o nim Martusia

"co do Bono to masakra! jeszcze psa w takim stanie to nie miałam - jak mu teraz dałam mięso to się położył i jadł na leżąco bo nie miał siły stać!!!!! jak idzie to się zaplata , a najchętniej jeży bo nie ma siły chodzić aż serce mi się kraje .to był ostatni dzwonek żeby go zabrać bo on już długo by tam nie pożył, ma sporo ran i strupów na skórze":shake:

Posted

Asior a ile ten szczeniak miał unieruchomioną łapkę tymi śrubami bo może mu sie jakis przykurcz zrobił, albo na tyle go jeszcze boli że nie chce na niej stawać???? poza tym jak siedzi w takiej dziupli to pewnie więcej leży niż chodzi i łapka nie rozruszana.

Posted

niee no te półtora metra na półtora to jak dla takiego malucha nie jest bardzo mało..
On miał tą łapę jakoś miesiąc albo dwa aśrubowaną... ale nie chce na sto procent twierdzić, bo nie mam dokładnych danych.... Dowiem się w niedziele...

Posted

Asior napisał(a):
j3nny, Ty jesteś naprawde niesamowita :multi: Udało ci się...

Kwestia uporu, od czasu do czasu drukuja cos mojego:) akurat Dondel byl ostatnim z wystawionych przeze mnie wczoraj a wzieli najswiezszych kilka ogloszen po kolei i sie zalapal :)

Posted

Ciekawe kto mu takie imię wymyślił? :diabloti:
Ja Dondlowi masowałam łapkę 2tyg. temu jak byłam w schronie. Ale cały czas mi z nią uciekał. :shake: Może go jeszcze bolało, bo miał taki minimalny wysięk z rany. Nie narzucałam się zbytnio. Nie chciał, to go długo nie męczyłam.

Takie psy jak on to mają gorzej z domami. Ludzie chcą piękne i młode psiaczki, a nie patrzą na charakter psa, który jest najważniejszy.

Posted

małe pokoiki takie właśnie 1,5 na 1,5 m, sa nazywane magazynami :)

Niestety Maluch w szpitaliku... będzie miał amputowaną łapkę :( BO nie ma zrostu łapki :( i jeszcze sączy się coś z rany......
Jestem załamana :(