Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ania, tylko nie uprzedziłam, że Szczawnica to Pieniny, niestety.

Ale jest tam przecudownie. Miasteczko uzdrowiskowe, możesz zafundować sobie jakieś zabiegi zdrowotne, albo chociaż wizyty w Jaskini Solnej. Jeśli jeździsz na nartach to z Palenicy są chyba trzy trasy, w zależności od stopnia zaawansowania. Położone w kotlinie, otoczone górami, więc w którą stronę się nie ruszysz masz pod górkę :P . W najbliższą okolicę można urządzać sobie wycieczki z dojazdem busami albo saniami :D . Kupa ludzi, ale o dziwo nie jest to męczące.

Sama "Lala" usytułowana jest w takim miejscu, że wszędzie blisko: i do pijalni wód, i do sklepów, i do knajpy z dancingiem, i do kafejki internetowej, i na basen do sąsiedniego sanatorium, i do apteki, i do kościoła, i do bankomatu, i do kolejki linowej na Palenicę, i do centrum miasteczka. Na tyłach domu jest park, więc żeby psa wyprowadzić nie trzeba długo szukać fajnego miejsca. I jakoś tak ogólnie sympatycznie jest. Ja z dzieciakami siedziałam tam trzy tygodnie, a już na przyszły rok ciągnę ze sobą siostrzycę z dzieckiem :P :D :P . I marzą mi się ferie, ale to chyba nie wypali :( .

Więc jeśli nie przeraża cię dojazd, to naprawdę Szczawnicę gorąco polecam :D :P :D

Posted

Zdjęcia fantastyczne, ale niestety miejsce to nie wchodzi w grę z dwóch powodów 1) za daleko 2) za drogo (po wydatkach na studniowkę itp nie chciałabym prosić rodziców o zbyt dużą kwotę) :(

Ale jak mozesz to popytaj jeszcze, moze ktoś coś zna :wink:

Posted

1. Sudeckie Towarzystwo Turystyki Wiejskiej w Jeleniej Górze

tel. (0-75) 717-32-34 lub 0 603 356 844

2. Sudeckie Stowarzyszenie Agroturystyczne "Masywu Śnieżnika"

tel. (0-74) 814-27-20

3. Stowarzyszenie Agroturystyczne "Góry Stołowe"

tel./fax (0-74) 871-22-70 lub 871-91-84

4. Sudeckie Stowarzyszenie Turystyki Wiejskiej "Zdroje"

tel./fax (0-74) 869-89-69

Namiary mam z przewodnika "Dolnośląska wieś zaprasza" - mam nadzieję że będą aktualne i coś znajdziesz.

• 2 years later...
  • 1 year later...