Ania i Salma Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 Mam do was wielką prośbę :wink: Czy znacie jakieś miejsce gdzie możnaby pojechać na ferie z psem ? Quote
Poświata Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 A pasowałaby Ci Szczawnica??? dwlala@dwlala.com.pl Położenie w miejscu, z którego wszędzie blisko, żarełko pyszne i na miejscu, przemiła właścicielka. A i Szczawnica i okolice piękne, jest gdzie połazić po górach. Polecam :P . Quote
Ania i Salma Posted December 29, 2004 Author Posted December 29, 2004 No to już piszę maila :D A możesz powiedzieć mi coś wiecej o tym miejscu ? Quote
Poświata Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 Ania, tylko nie uprzedziłam, że Szczawnica to Pieniny, niestety. Ale jest tam przecudownie. Miasteczko uzdrowiskowe, możesz zafundować sobie jakieś zabiegi zdrowotne, albo chociaż wizyty w Jaskini Solnej. Jeśli jeździsz na nartach to z Palenicy są chyba trzy trasy, w zależności od stopnia zaawansowania. Położone w kotlinie, otoczone górami, więc w którą stronę się nie ruszysz masz pod górkę :P . W najbliższą okolicę można urządzać sobie wycieczki z dojazdem busami albo saniami :D . Kupa ludzi, ale o dziwo nie jest to męczące. Sama "Lala" usytułowana jest w takim miejscu, że wszędzie blisko: i do pijalni wód, i do sklepów, i do knajpy z dancingiem, i do kafejki internetowej, i na basen do sąsiedniego sanatorium, i do apteki, i do kościoła, i do bankomatu, i do kolejki linowej na Palenicę, i do centrum miasteczka. Na tyłach domu jest park, więc żeby psa wyprowadzić nie trzeba długo szukać fajnego miejsca. I jakoś tak ogólnie sympatycznie jest. Ja z dzieciakami siedziałam tam trzy tygodnie, a już na przyszły rok ciągnę ze sobą siostrzycę z dzieckiem :P :D :P . I marzą mi się ferie, ale to chyba nie wypali :( . Więc jeśli nie przeraża cię dojazd, to naprawdę Szczawnicę gorąco polecam :D :P :D Quote
Poświata Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 potok Grajcarek wpadający do Dunajca. wyciąg krzesełkowy na Palenicę widok na Szczawnicę z Palenicy widok na Szczawnicę z Palenicy Quote
Ania i Salma Posted December 30, 2004 Author Posted December 30, 2004 Zdjęcia fantastyczne, ale niestety miejsce to nie wchodzi w grę z dwóch powodów 1) za daleko 2) za drogo (po wydatkach na studniowkę itp nie chciałabym prosić rodziców o zbyt dużą kwotę) :( Ale jak mozesz to popytaj jeszcze, moze ktoś coś zna :wink: Quote
Poświata Posted December 30, 2004 Posted December 30, 2004 1. Sudeckie Towarzystwo Turystyki Wiejskiej w Jeleniej Górze tel. (0-75) 717-32-34 lub 0 603 356 844 2. Sudeckie Stowarzyszenie Agroturystyczne "Masywu Śnieżnika" tel. (0-74) 814-27-20 3. Stowarzyszenie Agroturystyczne "Góry Stołowe" tel./fax (0-74) 871-22-70 lub 871-91-84 4. Sudeckie Stowarzyszenie Turystyki Wiejskiej "Zdroje" tel./fax (0-74) 869-89-69 Namiary mam z przewodnika "Dolnośląska wieś zaprasza" - mam nadzieję że będą aktualne i coś znajdziesz. Quote
LUSIA188 Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 :multi: Polecam,przede wszystkim Wąwóz Homole na trasie do Jaworek!!!:lol: Quote
Guest Reyes Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 [quote name='Poświata'] http://img67.exs.cx/img67/9076/19185fy.jpg wyciąg krzesełkowy na Palenicę Dokładnie 20 metrów w lewo od tego wyciągu jest pensjonat a którym właścicielka miała - 5 lat temu jak tam byłam -dalmatyńczyka. Quote
Recommended Posts