Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja to mam przygody :roll:

Dziś jak zawsze poszłam na spacer z Dianą, Anią i Blumem (to była około 17.00) . Na naszych terenach zawsze był podmokły teren, a teraz wszystko zamarznięte. Małe "bagienka" przerodziły się w wielkie lodowisko , a lód był gruby. Weszłyśmy (ja z Anią) , żeby zobaczyć czy jest ślisko. Podeszłyśmy dalej i zaczęłyśmy tam wołaś psiaki , żeby wykonywały komendy na lodzie. Później tata do mnie zadzwonił, żeby już wracać, bo mam test z fizyki. To ja zwiększyłam tempo i ... tak jakby przewróciłam się (ok.18.00) . Tzn spadłam na bok, a głową tak stuknęłam w lód, że mi się aż odbiła. Jajpierw było ciemno, później już było ok, ale poczułam, że nie mam na nosie okularów. Okropnie mnie bolała głowa. Podniosłam się i powiedziałam zszokowanej Ani, żeby podała mi okulary, bo ja ich nie widzę. Diana od momentu upadku podbiegła i ciągle się przyglądała. Założyłam skrzywione okulary, a Ania powiedziała, że leci mi krew. Później miałam w niej pół twarzy. Razem wywnioskowałyśmy, że to łuk brwiowy, który w momencie uderzenie bardzo krwawi, ale tak naprawdę prawie bez powodu. Wytarłam się chusteczką. Wróciłam do domu (18.20) , zobaczyłam się lustrze :) (miły widok). Wymyłam twarz z krwi i zaczęłam się uczyć. Później kilka razy jeszcze leciała krew, ale robiłam sobie zimne okłady i dalej boli mnie bok głowy który potłukłam. Teraz mam na całym lewym boku wielką śliwę i maleńką na łuku brwiowym rankę.

zaraz wkleję kilka fotek :)

Posted

Powiem Ci szczerze, że cieszę się, że to się tak skończyło... jak zaczęłam czytać, to byłam pewna, że skończy się to Twoim podtopieniem :shake: Proszę, uważaj na siebie, bo kto będzie z psiakami wychodził :eviltong:
A zdjęcia, oczywiście, piękne :cool3: I piękne pysie na nich :loveu:

Posted

no właśnie :)
ten wyjazd w 100% jet finansowany przez jakiś europejski program "comenius"
a lecimy samolotem :) to jest wymiana :)
jade do domu pewnej Włoszki, a ona w maju przyjedzie do mnie :)
jedzie z mojej szkoly tylko 9 uczniów to tylko dla wybranych :cool3: