Asiaczek Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Nie znam zwyczajów królików, nigdy takowego w domu nie miałam. I dla mnie przyjście do domu i znalezienie tylu bobków to koszmar... Ale piszesz, że to przechodzi, tak? Pzdr. Quote
taxelina Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Asiaczek napisał(a):Nie znam zwyczajów królików, nigdy takowego w domu nie miałam. I dla mnie przyjście do domu i znalezienie tylu bobków to koszmar... Ale piszesz, że to przechodzi, tak? Pzdr. Widzialas moze u mnie jak Peppar narozwalal.. juz wole takie bobki niz tyle siana do sprzatania :razz: Quote
Asiaczek Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Jeżeli posiadanie króla w domu oznacza i bobki i sianko porozwalane - dzięki za takie zwierzątko w domu. Wolę moje baski. Sa bardziej przewidywalne;) pzdr. Quote
jonQuilla Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 [quote name='Asiaczek']Jeżeli posiadanie króla w domu oznacza i bobki i sianko porozwalane - dzięki za takie zwierzątko w domu. Wolę moje baski. Sa bardziej przewidywalne;) pzdr. [FONT=Georgia]Zależy od wielu sytuacji i od królika. W przypadku takim jak ten to logiczne że królik znaczy teren ale ogólnie może nam się zarówno trafić porządnicki król jak i syfiarz...w tym drugim przypadku cierpliwość i chęci właściciela mogą pomóc. Teodor od początku wiedział do czego służy kuweta w klatce i ogólnie jest czystym zwierzęciem ale i tak muszę odkurzać codziennie. Wieczorami gdy jest najbardziej aktywny to zostawia po sobie kilka bobków i sianko roznosi na łapkach w niewielkiej ilości...tak czy siak idzie przeżyć i mnie osobiście to nie denerwuje, gorzej gdyby sikał po kątach. Poza tym całe życie słyszałam że króliki śmierdzą co wg. mnie jest bzdurą....mam niewykastrowanego samca, sprzątam mu fakt codziennie ale to dlatego że ma małą kuwetę i jakoś nigdy nikt wchodząc do mnie nie uznał że brzydko pachnie...jak coś czuć to siano a sam królik ma delikatny i przyjemny zapach. Chyba najgorszym zachowaniem Teodora jest sikanie na psa z wyskoku, na szczęście robi to sporadycznie. No i przede wszystkim nie ma co porównywać małych futerkowców, zarówno gryzoni jak królików do psów...zupełnie inna bajka. [/FONT] Quote
taxelina Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 jonQuilla tak ale Ty nie masz drugiego krolika w domu to nie wiesz co to znaczy jak ten chce zaznaczyc teren. Kazdego krolika da sie nauczyc chodzenia do kuwety ale jak sie drugi pojawi to i Twoj by zaczal znaczyc wszedzie :roll: Quote
jonQuilla Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 [quote name='deer_1987']jonQuilla tak ale Ty nie masz drugiego krolika w domu to nie wiesz co to znaczy jak ten chce zaznaczyc teren. Kazdego krolika da sie nauczyc chodzenia do kuwety ale jak sie drugi pojawi to i Twoj by zaczal znaczyc wszedzie :roll: [FONT=Georgia]Wybacz ale nie rozumiem zbytnio o co Ci chodzi, przecież napisałam wyraźnie że w takiej syt. jak ta Weroniki (czyli gdy pojawia się drugi królik) logiczne że zaczyna się znaczenie terenu i wcale nie przeczę że Teodor by tego nie robił bo wiem że sprawy wyglądałyby identycznie. Odpowiedziałam na post Asi, który tyczył się pojedynczo trzymanego królika w celu uświadomienia że nie każdy królik bałagani bo wiele zależy od tego jakim typem jest i od tego czy właściciel coś z tym robi jeżeli zwierzak sam nie 'domyśla' się o co chodzi z kuwetą. [/FONT] Quote
taxelina Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Przepraszam przeoczylam ze pisalas ze w sytuacji Weroniki to jest mozliwe. Moje mysli kraza wokol chorego psa :( Quote
jonQuilla Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 [quote name='deer_1987']Przepraszam przeoczylam ze pisalas ze w sytuacji Weroniki to jest mozliwe. Moje mysli kraza wokol chorego psa :( [FONT=Georgia]Nic nie szkodzi.[/FONT] Quote
Asiaczek Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]Zależy od wielu sytuacji i od królika. W przypadku takim jak ten to logiczne że królik znaczy teren ale ogólnie może nam się zarówno trafić porządnicki król jak i syfiarz...w tym drugim przypadku cierpliwość i chęci właściciela mogą pomóc. Teodor od początku wiedział do czego służy kuweta w klatce i ogólnie jest czystym zwierzęciem ale i tak muszę odkurzać codziennie. Wieczorami gdy jest najbardziej aktywny to zostawia po sobie kilka bobków i sianko roznosi na łapkach w niewielkiej ilości...tak czy siak idzie przeżyć i mnie osobiście to nie denerwuje, gorzej gdyby sikał po kątach. Poza tym całe życie słyszałam że króliki śmierdzą co wg. mnie jest bzdurą....mam niewykastrowanego samca, sprzątam mu fakt codziennie ale to dlatego że ma małą kuwetę i jakoś nigdy nikt wchodząc do mnie nie uznał że brzydko pachnie...jak coś czuć to siano a sam królik ma delikatny i przyjemny zapach. Chyba najgorszym zachowaniem Teodora jest sikanie na psa z wyskoku, na szczęście robi to sporadycznie. No i przede wszystkim nie ma co porównywać małych futerkowców, zarówno gryzoni jak królików do psów...zupełnie inna bajka. [/FONT] Rrrrrany, zobaczyć taką syt. na własne oczy - bezcenne:) Pzdr. Quote
Anusia&Saba Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 Ooo, nowy królik! :loveu: Dawno mnie tu nie było! Quote
WeronikaM Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 [quote name='Kaja10014']A co tu tak cichutko? jakos nie miałam czasu :D nie dość , ze przysłona 1.8 , to jeszcze iso 1600 :lol: do tego linki skopiowane z facebooka, bo nie chciało mi sie znowu hostingowac na imageshacku :) Quote
WeronikaM Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 koniec:D mam dużooo z diany spacerku, ale nie moge sie zmobilizowac, zeby je wstawic :lol: Anusia&Saba dziekuje za odwiedziny w galerii .... i zapraszam ponownie :kiss_2: Quote
Asiaczek Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Fotki królisia rzeczywiście trochę kiepskie. Daj te ze spacerku; może będa lepsze. A na pewno będzie ich więcej:) Pzdr. Quote
kamilka91 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Dianaa... :loveu: Mówiłam Ci już, że Mika kiedyś była Diana? :eviltong: Quote
Asiaczek Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Cieszy, cieszy, ale i niedosyt jest...;) Pzdr. Quote
Recommended Posts