WeronikaM Posted July 27, 2010 Author Posted July 27, 2010 zdjęcia króla dziś bedą, bo wczoraj nie mogłam, muszę ściągnąć jakiś program do obróbki raw (nef) Quote
taxelina Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Uroslo sie mu juz - i jak z plcia? :) Pytalas sie u mnie o fotki ale czyje? ja juz duzo fotek dalam.. a teraz jeszcze dogo ledwo dziala... nie wybiera watkow po 20 minut.. Quote
Marta_Ares Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 deer_1987 napisał(a):Uroslo sie mu juz - i jak z plcia? :) Pytalas sie u mnie o fotki ale czyje? ja juz duzo fotek dalam.. a teraz jeszcze dogo ledwo dziala... nie wybiera watkow po 20 minut.. napisała u góry ze to chlopak :roll: co do imion nie mam pomysłu mialam kiedys królika o imieniu Pasztecik :evil_lol: niesamowite umaszczenie ma, strasznie mi sie podoba:loveu: :loveu: :loveu: Quote
taxelina Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 ostatnio nie mam czasu zeby wszystko czytac - jak mam prace i szkole na caly etat - ogladam i komentuje zdjecia. a jeszcze dogomania mi nie ulatwia jak sie watki po 20 minut wybieraja :roll: Quote
Ewa&Duffel Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Królik jest super,umaszczenia ma świetne ! :loveu: Co do imienia, to mi Twoja propozycja: Premier, bardzo się podoba ;) Quote
Daga&Maks Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Premier idealnie się nada dla niego :D w końcu cały czas go duma rozpiera :D Quote
WeronikaM Posted July 27, 2010 Author Posted July 27, 2010 dzięki , nad tym imieniem myślałam już od początku, bo Premier, to może być imię dla dziewczyny , jak i dla chłopaka, bo jest Pan i Pani premier :lol: chyba zostanie Premier :) Quote
jonQuilla Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 [FONT=Georgia]Premier to świetne imię :loveu: Sam króliś jest śliczny i mordka mu wydoroślała :cool3: poważnym obywatelem się staje :) Zaczął już pukać Twoje ręce i nogi? :evil_lol: [/FONT] Quote
WeronikaM Posted July 27, 2010 Author Posted July 27, 2010 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]Premier to świetne imię :loveu: Sam króliś jest śliczny i mordka mu wydoroślała :cool3: poważnym obywatelem się staje :) Zaczął już pukać Twoje ręce i nogi? :evil_lol: [/FONT] pukać ? :evil_lol: nie za bardzo wiem o co chodzi ? :lol: :oops: jeśli chodzi o ręce i nogi to zawsze chętnie je wyliże :lol: Quote
WeronikaM Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 imię zostaje, temat zmieniony :) taki już duży mój maluszek :) Quote
Migori Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Genialny ten Twój królik. Imię także szalenie oryginalne. Ale patrząc na wielkość uszu to chyba nie jest miniatura co ? :) Chyba jeszcze sporo urośnie. Quote
łamAga Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 http://i922.photobucket.com/albums/ad63/lucawer/Dog%20and%20rabbit/zdjecie2-1.jpg miniaturka czy nie , słodziasty będzie zawsze :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
taxelina Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Magda25 napisał(a):Genialny ten Twój królik. Imię także szalenie oryginalne. Ale patrząc na wielkość uszu to chyba nie jest miniatura co ? :) Chyba jeszcze sporo urośnie. mi sie marzy belgijski olbrzym!! w szwecji takie mniejsze kroliki to sie trzyma na dworzu caly rok, wlasnie olbrzymy w domu... Quote
WeronikaM Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 [quote name='Magda25']Genialny ten Twój królik. Imię także szalenie oryginalne. Ale patrząc na wielkość uszu to chyba nie jest miniatura co ? :) Chyba jeszcze sporo urośnie. jak ma ochotę, to nich rośnie :) zawsze więcej ciałka do przytulania :D a jak się rozłoży, to niezły byczek :lol: Quote
jonQuilla Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 [quote name='WeronikaM']pukać ? :evil_lol: nie za bardzo wiem o co chodzi ? :lol: :oops: jeśli chodzi o ręce i nogi to zawsze chętnie je wyliże :lol: [FONT=Georgia]wybacz, miałam na myśli to czy nie próbuje kopulować z Twoimi rękoma bądź nogami :) króliki tak robią gdy zaczynają dojrzewać, jak głaszczę Teodora to czasami się nakręca i zaczyna być bardzo namolny, stale naskakuje na moją rękę i próbuje "zgwałcić"...nóg na szczęście już nie atakuje ale był taki okres kiedy "rzucał się" gdy chwile stałam w miejscu :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/FONT] Quote
WeronikaM Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]wybacz, miałam na myśli to czy nie próbuje kopulować z Twoimi rękoma bądź nogami :) króliki tak robią gdy zaczynają dojrzewać, jak głaszczę Teodora to czasami się nakręca i zaczyna być bardzo namolny, stale naskakuje na moją rękę i próbuje "zgwałcić"...nóg na szczęście już nie atakuje ale był taki okres kiedy "rzucał się" gdy chwile stałam w miejscu :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/FONT] a Teodorek taki grzeczny i spokojny mi się wydawał, ale hormony szaleją :lol: mój na szczęście jeszcze nie robi takich rzeczy :lol: ma na razie 3 mies, to jeszce dzieciak :) kiedy twój teoś zaczął dojrzewać ? :cool3: Quote
Paula03 Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Witamy się! :hand: http://i922.photobucket.com/albums/ad63/lucawer/Dog%20and%20rabbit/zdjecie3-1.jpg Śliczny królaś :loveu: A jakie ma oryginalne imię :) http://i922.photobucket.com/albums/ad63/lucawer/preaty%20specials/diana_1107_16.jpg Cudna :loveu: :loveu: Quote
WeronikaM Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 właśnie czytam sobie miniaturkibeztajemnic.pl i zanalzłam coś, co bardzo dobrze opisuje częste zachowanie premiera :lol: dzikie skoki- z obrotami w powietrzu, wyrzucaniem nóg na boki, piruetami i potrząsaniem łebka, to oznaka radości i szczęścia, zwana przez nas głupawką. a myślałam, że coś z nim nie tak :lol: od czasu, kiedy wróciłam z wawy królas jest od 10 rano do 2 w nocy wypuszczony (+\- 3 h), bo ciągle siedze w domu :) tak mam zabezpieczony pokój przed różnymi niebezpieczeństwami np. kable itp. , że jest 1000% bezpieczeństwa dla króla. Chciałam nawet raz pójść spać z królem wypuszcxonym, ale nie mogłam, bo moja głowa, która wystawała spod pościeli była wylizywana w każdym miejscu, a oprócz tego premier skubał moje włosy :lol: musiałam go zamknąć :) zawsze jak go zamykam to domaga się , aby go wypuścic - pokazuje to w postaci gryzienia krat - kurde czasem jest to tak wkuzające, że nie moge zasnąć :lol: , ale jak zaczyna gryżć , to ja oddaje odgłosy w stylu "szszsszszszszyyyyyy" i król od razu przestaje :lol: dobra troche się rozpisałam :lol: ludzie posiadający króliki : jaki granulat jest "najlepszy" ? ja dotąd podawałam granulat versele laga complete, a na tej stronie jest , że szkodliwa :mdleje: podobno grainless complete jest jak najmniej szkodliwa :roll: , cuni complete mi się kończy , więc musze szybko coś zamówić , tylko co? Quote
taxelina Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 WeronikaM napisał(a): ludzie posiadający króliki : jaki granulat jest "najlepszy" ? ja dotąd podawałam granulat versele laga complete, a na tej stronie jest , że szkodliwa :mdleje: podobno grainless complete jest jak najmniej szkodliwa :roll: , cuni complete mi się kończy , więc musze szybko coś zamówić , tylko co? Najlepiej to jak sie konczy to przestawic na diete bez granulatu, to nie takie skomplikowane jak sie zdaje :) a jesli koniecznie musisz granulat to wlasnie grainless - peppar ma cuni complete, oxbow i grainless ale to moze raz w tyg pare paleczek bo robimy 3 probe przestawienia na diete bez granulatu. Quote
bianka19 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 jaki śliczny króliczek. :loveu: widzę, że coraz więcej ludzi kupuje króliki, zresztą ja też byłam chętna, żeby kupić, ale się jednak rozmyśliłam. :roll: Quote
Recommended Posts