WeronikaM Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 Infortune. napisał(a):RAWy sa o wieele lepsze od JPGów :diabloti: :loveu: takkk :loveu: niestety dopiero od 2 tyg. pstrykam RAWy:eviltong: Quote
KT Arts Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 http://img88.imageshack.us/img88/9851/02923042010.jpg piękne są te fotki:loveu: Powiec mi ile fotek na 10 wyjdzie ci nieładnych/nieostrych itp..? Zastanawiam sie czy robienie fot lustrzanką jest takie trudne jak mówią..:) Quote
WeronikaM Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 Niufciak napisał(a):http://img88.imageshack.us/img88/9851/02923042010.jpg piękne są te fotki:loveu: Powiec mi ile fotek na 10 wyjdzie ci nieładnych/nieostrych itp..? wiesz, nie moge Ci powiedzieć tak po prostu ile na ile, to jest zależne od pogody, obiektu itd. np. jak robie zdjęcia wieczorem (ciemno bardzo) to wychodzi około 2-3 na 10 jak biegnący pies w dzień, kiedy świeci dobrze slońce (nie za mocno) to nawet 7-9 na 10 jak biegnący pies, a na dworze pochmurno/nie ma słońca to 4-5/10 jak portret w mieszkaniu, z lampą, to tak ok. 8-9/10 ale to tylko liczby :roll: to nie jest dokładne :) Zastanawiam sie czy robienie fot lustrzanką jest takie trudne jak mówią.. PO PROSTU - dla chcącego nic trudnego :lol: focenie lustrzanką najtrudniejsze jest jak zaczynasz manual :) ja na początku najczęściej używałam różnych auto i S (automatyka z preselekcją czasu) późnej tylko M i tak jest do teraz :) na początku było ciężko, ale jakoś dotrwałam i teraz nie mam z tym problemów :) (a poza tym na M są dużo lepsze fotki :multi: ) wiele osób kupuje sobie lustro i przez całe życie foci na auto :roll:. Wg mnie to bez sensu wydać tyle kasy bez sensu :roll:. Dla takich są cyfrówki :evil_lol:. Ale jak kręci Cię fotografia, masz na to czas, tzn. masz czas rozwijać się, zdobywać w tym zakresie umiejętności to nie czekaj, tylko jak to się mówi "bierz za broń" :lol: Quote
taxelina Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Infortune. napisał(a):RAWy sa o wieele lepsze od JPGów :diabloti: :loveu: tylko ze trzeba miec miejsce na dysku a tego nie mamy jak mamy ok 150 tys zdjec.. Quote
Illusion Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 deer_1987 napisał(a):tylko ze trzeba miec miejsce na dysku a tego nie mamy jak mamy ok 150 tys zdjec.. Zawsze można zgrać na płytki lub ew. wymienny dysk :cool3:. Też bym się RAWami pobawiła, ale aktualnie nie mam jak :shake:. Quote
przeszlus Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Ale super dalmatyńczyk :p Będę was odwiedzał częsciej ;) pięknie http://img442.imageshack.us/img442/6315/02323042010.jpg Zapraszamy do nas Quote
Chantell Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 ja też bym popstrykała rawy, ale mam ten sam problem. Laptop nie wytrzymuje przeładowania xD dopiero jak się złoży nowy sprzęt, to poszalajeję xD Quote
Shel Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 To ja będę inna i powiem, że mam za mało pojemną kartę w aparacie:diabloti: Zdjęcia zgrywam na płytki, na dwie zawsze, ale i tak trzymam wszystko na kompie i muli jak nie wiem :evil_lol: Quote
Chantell Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Shel napisał(a):To ja będę inna i powiem, że mam za mało pojemną kartę w aparacie:diabloti: Zdjęcia zgrywam na płytki, na dwie zawsze, ale i tak trzymam wszystko na kompie i muli jak nie wiem :evil_lol:haha to też swoją drogą. Ja też większość miałam na komputerze, ale jakoś wolę laptopa... i teraz już laptek na zgonie jest xDD Quote
engelina_88 Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 WeronikaM napisał(a): wiele osób kupuje sobie lustro i przez całe życie foci na auto :roll:. Wg mnie to bez sensu wydać tyle kasy bez sensu :roll:. Dla takich są cyfrówki :evil_lol:. Ale jak kręci Cię fotografia, masz na to czas, tzn. masz czas rozwijać się, zdobywać w tym zakresie umiejętności to nie czekaj, tylko jak to się mówi "bierz za broń" :lol: Święta prawda. Lepiej wydać połowę tego, co przeznaczamy na lustro i kupić porządnego kompakta. Zwłaszcza, że jak już się kupuje lustrzanke to warto też zainwestować w lampę i jakoeś dodatkowe szkła. Ale w końcu nie o tym jest wątek ;) Się przywitać zapomniałam i tak od razu się mądruję -WSTYD! Więc, przywituję się :) Sunia jest przeboska! Ślicznotka i tak mądrze jej z oczy patrzy :) Proszę ją ode mnie porządnie wytarmosić. Pozdrawiam Quote
Agniecha93 Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 ja jak kupiłam lustro to zrobiłam 3 na auto i resztę już robiłam na manualu :D Quote
jonQuilla Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 [FONT=Georgia]Moja przyjaciółka kupiła sobie lustro już dość dawno i cały czas na auto działa. Wielka szkoda bo ma dobry sprzęt ale nie czuje potrzeby rozgryzienia go. Jak ja dorwę ten aparat to się nim bawię i bawię. Nawet proponowałam jej ze pokażę jej chociażby podstawy ale nie chciała. Nie powiem jej tego ale uważam że zdecydowanie lepiej by zrobiła jakby kupiła sobie dobry zwykły cyfrowy niż to lustro. Ja swoje uwielbiam, zabawa nim mi sprawia wielką radość i choć nie jest zbyt dobre to i tak jest moim cacuszkiem :loveu: [/FONT] Quote
Daga&Maks Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 ja nie rozumiem ludzi którzy robią zdjęcia cały czas na auto. Przecież najlepsza zabawa jest przy kombinowaniu z ustawieniami :) Quote
WeronikaM Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 deer_1987 napisał(a):tylko ze trzeba miec miejsce na dysku a tego nie mamy jak mamy ok 150 tys zdjec.. ale dużo !!! RCookie napisał(a):Zawsze można zgrać na płytki lub ew. wymienny dysk :cool3:. Też bym się RAWami pobawiła, ale aktualnie nie mam jak :shake:. :) ;) przeszlus napisał(a):Ale super dalmatyńczyk :p Będę was odwiedzał częsciej ;) pięknie http://img442.imageshack.us/img442/6315/02323042010.jpg Zapraszamy do nas dzieki, zapraszmu i zaraz Cie odwiedzimy Chantell napisał(a):ja też bym popstrykała rawy, ale mam ten sam problem. Laptop nie wytrzymuje przeładowania xD dopiero jak się złoży nowy sprzęt, to poszalajeję xD :) Shel napisał(a):To ja będę inna i powiem, że mam za mało pojemną kartę w aparacie:diabloti: Zdjęcia zgrywam na płytki, na dwie zawsze, ale i tak trzymam wszystko na kompie i muli jak nie wiem :evil_lol: ostatnio widziałam niezłą promocję - 4 GB za 33zł Chantell napisał(a):haha to też swoją drogą. Ja też większość miałam na komputerze, ale jakoś wolę laptopa... i teraz już laptek na zgonie jest xDD móje się jeszcze trzyma , bo półroczny ;) debova47909 napisał(a):Święta prawda. Lepiej wydać połowę tego, co przeznaczamy na lustro i kupić porządnego kompakta. Zwłaszcza, że jak już się kupuje lustrzanke to warto też zainwestować w lampę i jakoeś dodatkowe szkła. Ale w końcu nie o tym jest wątek ;) Się przywitać zapomniałam i tak od razu się mądruję -WSTYD! Więc, przywituję się :) Sunia jest przeboska! Ślicznotka i tak mądrze jej z oczy patrzy :) Proszę ją ode mnie porządnie wytarmosić. Pozdrawiam cześć :hand: tez tak uważam :) i dzięki :loveu: Agniecha93 napisał(a):ja jak kupiłam lustro to zrobiłam 3 na auto i resztę już robiłam na manualu :D nieźle ;) jonQuilla napisał(a):[FONT=Georgia]Moja przyjaciółka kupiła sobie lustro już dość dawno i cały czas na auto działa. Wielka szkoda bo ma dobry sprzęt ale nie czuje potrzeby rozgryzienia go. Jak ja dorwę ten aparat to się nim bawię i bawię. Nawet proponowałam jej ze pokażę jej chociażby podstawy ale nie chciała. Nie powiem jej tego ale uważam że zdecydowanie lepiej by zrobiła jakby kupiła sobie dobry zwykły cyfrowy niż to lustro. Ja swoje uwielbiam, zabawa nim mi sprawia wielką radość i choć nie jest zbyt dobre to i tak jest moim cacuszkiem :loveu: [/FONT] masz rację ;) Daga & Maks napisał(a):ja nie rozumiem ludzi którzy robią zdjęcia cały czas na auto. Przecież najlepsza zabawa jest przy kombinowaniu z ustawieniami :) dużo lepsza ;) _______________________ dzięki wszystkim :buzi: może później będa zdjęcia koników :) nie są zbyt dobre, bo musiałam robić zdjęcia między szczebelkami ogrodzenia, więc kadr jest do d... :roll: Quote
kajkoowa Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 WeronikaM napisał(a):dziękujemy :) Kaja - jak z tym wybijaniem się od pleców ? I ta, dałam sobie na razie spokój bo potwór boi się stanąć trzema łapkami. Popracujemy jeszcze nad świadomością zadku i potem zobaczymy ;) Quote
Chantell Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 WeronikaM napisał(a):mój się jeszcze trzyma , bo półroczny ;) hihi xD a jaki masz? Ja już się nie mogę doczekać, no ale składanie części potrwa jeszcze z 2-3 miesięcy no i zanim przyleci do mnie to trochę potrwa, ale warto :D czekam na foty :mad: EDIT Ja z Augie wczoraj trenowałam skakanie przez nogę i skubana od razu zajarzyła. Tylko, jak przeskoczy przez nogę, to przecieska mi się pomiędzy i dodatkowo ósemke robi świrek xD noo i stanęła mi raz na plecach :D jestem z niej dumna Quote
WeronikaM Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 Chantell super !!! :multi: mądra Augie :loveu: mały, dotykowy tablet :) HP pavilion tx 1000 ram 2 GB dysk twardy 140 GB 12 cali rysik, pilot :loveu: http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-HP-Pavilion-tx1000.9572.0.html ---- dziś mi się nudziło i przeglądałam naszą galerie od pierwszej strony i wypisywałam gdzie jakie fotki :) narazie doszłam do 125 stronki :) 1 zdjęcia diany 2 diana zdjęcia & 2 filmiki 3 diana&miza 4 diana -zdjęcia 5 fotki diany 6 ( 8 urodziny ) 7 diana domowe zdjęcia 9 diana & kwiatki 11 fotki diany 15 fotki diany 16 fotki diany 18 pt. "w trawie" 19 pt. "tarzanko" 20 mokra diana 21 diana&ja 22 pierwszy dzień Tekili w domu 24 diana nad zalewem, Tekilka, nasze zbiory 25 diana przeróbki 26 mizia 27 diana&mizia&tekila 28 tekila 29 zawody jeździeckie&diana w domu 30 diana domowe fotki 31 tekila domowo 32 tekila aportowanie 33 tekila aportowanie cd 34 tekkila cd 35 diana&mizia 36 mizia domowo&diana 37 diana&mizia 40 ogródkowe fotki diany 41 domowe fotki diany & balkonowe mizi 43 diana&mizia w ogrodzie 44 diana w ogrodzie cd 45 spacerek z bloomem + balkonowe 46 tekila spacerek 47 tekisia cd. 49 telisia aportuje 50 tekila 54 diana&bloom 57 pierwsze zimowe fotki ( 14 X 2009) 58 domowe portrety diany 62 pierwsze zdjęcie Lexa 63 lex w domu 64 mizia & lex 67 filmika diana sztuczki 68 filmik , mizia 69 lex 72 diana po sterylce 73 portret lexa 74 diana&bloom 75 diana&bloom cd. 77 fotki diany ze spacerku 78 diana + fotki krajobrazowe 79 diana 80 diana w czarnej chustce 82 fotki diany "pletwa zamiast ogona" 86 diana&mizia 87 diana 88 diana cd. 92 spacer diany w nowych szelkach 93 spacer cd. 94 zdecia diany + gif od wiki4 95 portret Lexa 96 zdjecia Lexa&mizia na dachu 98 diana&bloom 99 diana&bloom cd 101 diana&nowe id 107 dian&bloom 109 diana w rózowej chustce 111 diana w nowej obrozy (zóltej) 112 diana cd. 113 diana cd. 116 diana&mizia - zimowe fotki 117 diana&mizia cd. 119 zdjecia + kartka swiateczna 120 Mizia 123 fotki diany 124 diana cd. 125 fotki Lexa Quote
kamilka91 Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Jeej, ile tego :crazyeye: Przyznaję, że nie oglądałam zdjęć od początku... :oops: ale chyba zaraz to nadrobię :cool3: Quote
jonQuilla Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 [FONT=Georgia]:crazyeye: ale spis, podziwiam ze Ci się chciało [/FONT] Quote
Daga&Maks Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 ja też podziwiam że chciało ci się to wypisywać Quote
Cavy Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Kurcze, podziwiam Cie za ten spis, jesteś niemożliwa :mdleje: Chyba musiało Ci się niesamowicie nudzić. :turn-l: Czekam na zdjęcia koni. ;-) Quote
Daga&Maks Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 WeronikaM napisał(a):wieczorem wstawie zdjęcia koni :) już jest późny wieczór :cool3: Quote
Recommended Posts