Jump to content
Dogomania

***NEFRONDA - grzywacz czy owczarek - MA DOM!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 667
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

xxxx52 napisał(a):
Moze to byc nuzeniec(nie jest zarazliwy)

nie jest zarazliwy TYLKO dla psow calkowicie zdrowych...
jest natomiast zarazliwy u psow starszych, szczeniat, zwierzat osłabionych albo z ranami...

Posted

wykluczony jest nużeniec... i grzybica... dzisiaj kolejne badania... bedą chyba do wrocławia wysyłane, wiec na wyniki troszkę bedzie trzeba poczekać.

dostała jakiś płyn do smarowania - pozniej trzeba ją z tego spłukać, przynajmniej 3 razy w tyg. oczywiście bez szans, żeby to robiła włascicielka, powiedzieć mozna i pewnie się zgodzi, bo ona taka miła jest nawet. Zapewnia o swojej miłosci do Nefre i opowiada jak o nią dba...
Tylko , że jakoś tak nie mamy pewności, że naprawde poda tabletkę czy nasmaruje psa ...

Wczoraj byłam u Nefre podac jej tabletkę - pani była uprzedzona o moim przyjezdzie - zaraz jak weszlam wybiegła do mnie z michą pełną suchego - o prosze, nasypała jej półtora opakowania i sunia juz nie chce jesć i tyle zostawiła. (akurat pedigree dla szczeniat) Przywiozłam ze sobą mieso mielone z ryżem i zjadła przy mnie wylizując tackę do czysta.

A tabletke tylko wyjęłam z opakowania, pokazałam jej - zamoczyłam w jedzeniu - i podałam mówiąc jake dobre jedzonko - łykneła od razu ;) żadne wygłupy z zatapianiem w smacznych kąskach.

Posted

Jezeli wykluczona jest grzybica,nuzeniec,a swierzbowiec tez jest pod znakiem zapytania,to powinna bez zadnych obaw zabrany byc do czytego pomieszczenia,i go wykapac i dobrze odzywic .przyczyny hormonale sa rzadkie utraty wlosow,ale sie tez zdarza.

Posted

[quote name='bonsai_88']Lara no właśnie z zabraniem Nefre nie powinno być aż takiego problemu [chociaż po dobroci raczej nie pójdzie :roll:], ze względu na stan suni.... tylko DT jest potrzebny, żeby coś zacząć działać :razz:

Dziewczyny, mam DT!!!!! zgłosiła się do mnie Pani, która chce pomóc suni i wziąć ją do siebie na DT!!!!

Strasznie się cieszę :D

Osoby, które zajmują się sprawą suczki niech się do mnie odezwą na PW to podam maila do tej Pani - poprosiłam ją też o numer telefonu.

Posted

ja mysle, ze ta Pani moze cierpiec na cos w stylu zbieractwa.
choroba psychiczna, syf w domu total, mnostwo zabiedzonych zwierzat, zaburzone odbieranie rzeczywistoego stanu swojego, zwierzat i warunkow sanitarno-bytowych.
to mozna zglosic do opieki spolecznej, oni powinni do psychiatry, moze na leczenie..
nie wiem

ale jak odbierzecie te sunie, ona znajdzie kolejna i kolejna..

dramat..
3mam kciuki.

Posted

[quote name='kako80']nie wiem czy znacie ten watek:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/tosca-ciezko-chora-suka-owczarka-w-dt-u-nutusi-116269/index30.html

onka, ktora tez taka lysa byla,
niedoczynnosc tarczycy i zmutowany gronkowiec na skorze.

U naszej Tosci właśnie nieleczona niedoczynność tarczycy spowodowała wyłysienie i chorobę skóry spowodowaną mutacją gronkowca, która z kolei nastąpiła właśnie jako powikłanie niedoboru hormonu tarczycy. Od kiedy dostaje hormon - porasta jak szalona :lol:

Bardzo się cieszę, że Nefre dostanie szansę na "normalność". Trzymam kciuki!

Posted

Ja też się cieszę.. zwłaszcza, że jeśli pozbędę się Bianeczki, a Nefre do mnie nie jedzie to będę mogła pomóc kolejnemu psiakowi i w ten sposób będą 2 zabrane z złych domów :cool3:...

Posted

pixie .... no tak ... ale ja mam skleroze...

sluchajcie, dzialamy dalej, nie przestajemy, Renata kontunuuje, ja musze przystopować- dzisiaj w nocy tir skasował mi auteczko, ja żyję ale emocje jeszcze nie opadły, nic sie nie stało powaznego .

Guest malva
Posted

rany boskie dobrze ze zyjesz
a wypadek straszna rzecz mialam to wiem-tez mi sie nic nie stalo-przezylam bardzo
trzym sie

Posted

oj szyja mnie boli - przeswietlenie nic takiego nie wykazało ale masakra :/
a pan tir oderwał sobie resztki zderzaka i pojechał w droge - normalnie musze mieć chyba jakaś terenówke :cool1:

wracajac do Nefre - myslałam, żeby kupic jej zarełko brit lamb& rice - moze wersje dla szczeniaków ? Pani Małgosia, która wyraziła chęć zaopiekowania się naszym łysolem powiedziala, ze ona gotowane daje - ale chrupki przecież zawsze sie przydadzą.

a gdzie bannerek Nefre zniknął ???

Posted

florida_blue napisał(a):
pixie .... no tak ... ale ja mam skleroze...

sluchajcie, dzialamy dalej, nie przestajemy, Renata kontunuuje, ja musze przystopować- dzisiaj w nocy tir skasował mi auteczko, ja żyję ale emocje jeszcze nie opadły, nic sie nie stało powaznego .

Szczęście , że żyjesz i tylko auto ucierpiało poważnie:loveu:

Posted

Nefretka juz jest bezpieczna:loveu:Akcja byla szybka i skuteczna:loveu:
Psica zupelnie obojetna,zestresowana bidula:-(Ale bardzo grzeczna i kochana:loveu:
Jednak jak ja ja zobaczylam bylam w szoku:placz:Poprostu lysa:placz:Masakra,w zyciu takiego psa nie widzialam:placz:
"Wlasciielka"odwalila histerie i wogole...Powiedziala ze wezmie kolejnego psa:angryy:Ale bede ja pilnowac:diabloti::mad:
Jutro bedzie artykul w wyborczej;)

Posted

dobrze trzymaliście kciuki :)

widze, ze Cockermaniaczka mnie ubiegła z relacją :)
Pani troche pohisteryzowała, ale później grzecznie zrzekła się Nefre, w tej chwili sunia jedzie z Peterem do Warszawy :):):)

Posted

:mad:kocham moj aparat,niestety bateria zrobila kuku i padla na akcji:-(
Mam tylko takie foty,robione przez szybe wiec troche nie wyrazne.Kaganiec miala od wlascicielki,wcale nie byl tak naprawde potrzebny:p

Posted

[quote name='Cockermaniaczka']Ona jest psychiczna na moje oko:roll::angryy:
Coz no nas juz nie wpusci do domu to pewne:cool1:

powiedziała, że kupi sobie yorka ... i tak jak Cockermaniaczka powiedziała - już tam nie zajrzymy....

Sunia juz przekazana pani Małgosi - teraz szukamy chętnych do pomocy przy kąpielach Nefre - płyn trzeba nałożyć na skórę, rozprowadzić , powcierać i pozniej spłukać. Kto może pomóc ? Pani Małgosia mieszka na Ochocie - proszę popytajcie wśród znajomych znajomych - moze na innych forach?

Posted

Melduje się już z domku ;) Sunia jest bardzo smutna i wycofana , mam nadzieje że szybko jej stan się poprawi :shake: Co do pomocy napiszę na Forum Owczarek i na Emirze że taka jest potrzebna , może ktoś pomoże pani Małgosi ;)