maugo Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Droga Czarna Ando, Nefronda z którą Ty spacerujesz, a Nefronda z którą spaceruję ja, to dwa różne psy :evil_lol:. :lol::lol: Quote
bonsai_88 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Cieszę się, że mała ma się lepiej :multi:... I że moderator w końcu się pokazał :cool3: Quote
rita60 Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 maugo napisał(a):Wymyślają sobie z Zuzą najgorszymi słowami, wśród których "cham" należy do najcięższych :lol:. Deszczu nie lubi. Dzisiaj pada deszcz i nie bardzo chciało jej sie być na spacerku. I tak ogólnie na dworzu dzisiaj nie jest ciekawie dla piesków. Mozna sie tylko uszargać a tego żadna z moich panienek nie lubi. No ja mysle,porzadne panienki nie spaceruja w taka pogode;)jesli okreslenie cham nalezy do najciezszych,to nie jest zle:lol:wymiziaj czterołapy od cioteczki. Quote
__Lara Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 maugo napisał(a):Wymyślają sobie z Zuzą najgorszymi słowami, wśród których "cham" należy do najcięższych :lol:. Deszczu nie lubi. Dzisiaj pada deszcz i nie bardzo chciało jej sie być na spacerku. I tak ogólnie na dworzu dzisiaj nie jest ciekawie dla piesków. Mozna sie tylko uszargać a tego żadna z moich panienek nie lubi. Kochana nasza Nefrinka, łapek nie chce zbrudzić :loveu: Quote
maugo Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Wymyślają sobie z Zuzą najgorszymi słowami, wśród których "cham" należy do najcięższych :lol:. Deszczu nie lubi. Dzisiaj pada deszcz i nie bardzo chciało jej sie być na spacerku. I tak ogólnie na dworzu dzisiaj nie jest ciekawie dla piesków. Mozna sie tylko uszargać a tego żadna z moich panienek nie lubi. Quote
florida_blue Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 pewnie , że jest :) Nefronda ma poziom hormonu tarczycy w normie. maugo - które wyniki są mało czytelne ? musimy zrobić jakaś szerzej zakrojoną akcję na Nefre - bo konto świeci pustkami, wiatr świszcze i gwiżdze :roll: Quote
__Lara Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 florida_blue napisał(a):pewnie , że jest :) Nefronda ma poziom hormonu tarczycy w normie. maugo - które wyniki są mało czytelne ? musimy zrobić jakaś szerzej zakrojoną akcję na Nefre - bo konto świeci pustkami, wiatr świszcze i gwiżdze :roll: Oj to rzeczywiście :roll: Quote
florida_blue Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 taki off top- kto sie zajmuje (adopcja) duzymi molosowatymi coś w typie tosa inu ? Quote
Asior Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 florida_blue napisał(a):taki off top- kto sie zajmuje (adopcja) duzymi molosowatymi coś w typie tosa inu ? np LILUtosi lub Nicol Quote
maugo Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 florida_blue napisał(a):pewnie , że jest :) Nefronda ma poziom hormonu tarczycy w normie. maugo - które wyniki są mało czytelne ? musimy zrobić jakaś szerzej zakrojoną akcję na Nefre - bo konto świeci pustkami, wiatr świszcze i gwiżdze :roll: Te zeskanowane, jak wydrukowałam to są mało czytelne. Tło jest ciemne. To, że konto jej jest puste nie jest równoznaczne z tym, iż ja nie będę się nią zajmować. Przychodzi do niej Pani Trenerka, karmę ma taką jaką powinna mieć, troszczę się o nią tak jak o wszystkie moje zwierzaki, i jednocześnie wdrażam pewne reguły, by nie czuła się puszczona samopas. Ona dopiero u mnie poznaje co to znaczy dotyk ręki, ciepłe słowo, spacer, dostęp do miseczki z wodą i jedzeniem, kontakt z innymi ludźmi. Szczerze powiedziawszy praca z Panią Trenerką i dla mnie jest ważna, ponieważ zwróciła moją uwagę na błędy jakie popełniam w kontakcie z psem tak doświadczonym przez los jak Nefronda. Wytłumaczyła mi co oznaczają pewne jej zachowania, a dla mnie są to bardzo cenne uwagi. Pragnę też dodać, że Pani Trenerka robi to dla sunieczki, i NIE BIERZE pieniędzy za swą pracę. Już mówiłam, że mam szczęście do ludzi :lol: Quote
__Lara Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 maugo napisał(a):Te zeskanowane, jak wydrukowałam to są mało czytelne. Tło jest ciemne. To, że konto jej jest puste nie jest równoznaczne z tym, iż ja nie będę się nią zajmować. Przychodzi do niej Pani Trenerka, karmę ma taką jaką powinna mieć, troszczę się o nią tak jak o wszystkie moje zwierzaki, i jednocześnie wdrażam pewne reguły, by nie czuła się puszczona samopas. Ona dopiero u mnie poznaje co to znaczy dotyk ręki, ciepłe słowo, spacer, dostęp do miseczki z wodą i jedzeniem, kontakt z innymi ludźmi. Szczerze powiedziawszy praca z Panią Trenerką i dla mnie jest ważna, ponieważ zwróciła moją uwagę na błędy jakie popełniam w kontakcie z psem tak doświadczonym przez los jak Nefronda. Wytłumaczyła mi co oznaczają pewne jej zachowania, a dla mnie są to bardzo cenne uwagi. Pragnę też dodać, że Pani Trenerka robi to dla sunieczki, i NIE BIERZE pieniędzy za swą pracę. Już mówiłam, że mam szczęście do ludzi :lol: O jaaa, to świetnie Pani Małgosiu :loveu: tyle dobrych dusz wokół Nefre :loveu: Quote
Dark Lord Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Czy mogę wykorzystać zdjęcia Nefrondy i jej opis, robię prezentację w power point ciężkich, psich przypadków i nie chcę mieć potem kłopotów, że bez zgody wykorzystałam czy coś:razz:? Quote
gagata Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Dark Lord napisał(a):Czy mogę wykorzystać zdjęcia Nefrondy i jej opis, robię prezentację w power point ciężkich, psich przypadków i nie chcę mieć potem kłopotów, że bez zgody wykorzystałam czy coś:razz:?Dark Lord wykorzystuj foty( przynajmniej te moje) - przyda się to wielu i pomoże zwierzom Quote
Dark Lord Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Prezentację skończyłam i zainteresowanym mogę wysłać, mailem, może komuś się przyda, oczywiście mogę jeszcze dodać jakieś "przypadki", mogę dorzucić Tytana:cool3:. Quote
agaga21 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 dzięki za pokazanie prezentacji.jest...mocna. powinni ją obejrzeć ci wszyscy, którzy mają coś do powiedzenia w kwestii wyroków. ja dodałabym do niej jeszcze kilka psiaków-tytana,pati,weritę,boogiego,czaję,i kilka innych:-( Quote
Dana i Muszkieterowie Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 florida_blue napisał(a):DarkLord moze chcesz tez Tytana??? Świetny przykład i cudowna metamorfoza Tytanka :loveu: Nefre ma szczęście , że trafiła do Maugo :loveu: Quote
maugo Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Obrasta w piórka, no i siły ma coraz więcej. W kuchni kradnie co jej wpqadnie do pyska. Wystarczy, że się na chwilke odwrócę. Najbardziej lubi kraśc suchy chleb i kocie jedzonko. Potrzebne mi są oczy dookoła głowy :roll: Quote
florida_blue Posted May 11, 2009 Author Posted May 11, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=bEgvc4Ei2pQ Quote
maugo Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Florida, zamieściłaś ten materiał, obejrzałam go z wielkim zainteresowaniem i jestem wstrząśnięta. Najbardzije mnie wkurza to, że w zasadzie los zwierząt nie jest obojętny niewielkiej grupie zapaleńców i pomyleńców . Jednak cała rzecz w tym, że okrucieństwo wobec zwierząt i ich nie szananowanie ma bezpośrednie przełożenie na kontakty wsród ludzi. I ten kto znęca sie nad zwierzakiem, obojętnie jakim, będzie się znęcał nad ludźmi. Jestem ciekawa ile żabek albo małych kotków umęczyło to ścierwo z Łodzi, które jedenastoletnie dziecko zdzieliło kijem bejsbolowym? Quote
Asior Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 łoooo mocne.... powinni to puszzczać zamiast reklam w telewizji.. Może wreszcie ktoś dostrzegł by problem katowanych zwierzaków..... Ale uwaga.. coś się rusza w sprawie polepszenia dobrobytu zwierzaków... Platforma zakaże trzymania psów na łańcuchach? - Świat - Fakty w INTERIA.PL Quote
ice_t Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Widziałam ten film wrzucony przez formicę dwa razy , za pierwszym razem doszłam do połowy i wyłączyłam, za drugim razem z trudem dobrnełam do końca, ryczałam jak bóbr. Ludzie są okrutni A co do Nefrondy - super że czuję się coraz lepiej i pokłony dla Pani Małgosi za opiekę nad nią :Rose::Rose::Rose: Quote
Recommended Posts