Jump to content
Dogomania

***NEFRONDA - grzywacz czy owczarek - MA DOM!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 667
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

maugo napisał(a):
Wymyślają sobie z Zuzą najgorszymi słowami, wśród których "cham" należy do najcięższych :lol:. Deszczu nie lubi. Dzisiaj pada deszcz i nie bardzo chciało jej sie być na spacerku. I tak ogólnie na dworzu dzisiaj nie jest ciekawie dla piesków. Mozna sie tylko uszargać a tego żadna z moich panienek nie lubi.

No ja mysle,porzadne panienki nie spaceruja w taka pogode;)jesli okreslenie cham nalezy do najciezszych,to nie jest zle:lol:wymiziaj czterołapy od cioteczki.

Posted

maugo napisał(a):
Wymyślają sobie z Zuzą najgorszymi słowami, wśród których "cham" należy do najcięższych :lol:. Deszczu nie lubi. Dzisiaj pada deszcz i nie bardzo chciało jej sie być na spacerku. I tak ogólnie na dworzu dzisiaj nie jest ciekawie dla piesków. Mozna sie tylko uszargać a tego żadna z moich panienek nie lubi.

Kochana nasza Nefrinka, łapek nie chce zbrudzić :loveu:

Posted

Posted

pewnie , że jest :) Nefronda ma poziom hormonu tarczycy w normie. maugo - które wyniki są mało czytelne ?

musimy zrobić jakaś szerzej zakrojoną akcję na Nefre - bo konto świeci pustkami, wiatr świszcze i gwiżdze :roll:

Posted

florida_blue napisał(a):
pewnie , że jest :) Nefronda ma poziom hormonu tarczycy w normie. maugo - które wyniki są mało czytelne ?

musimy zrobić jakaś szerzej zakrojoną akcję na Nefre - bo konto świeci pustkami, wiatr świszcze i gwiżdze :roll:

Oj to rzeczywiście :roll:

Posted

florida_blue napisał(a):

Te zeskanowane, jak wydrukowałam to są mało czytelne. Tło jest ciemne.
To, że konto jej jest puste nie jest równoznaczne z tym, iż ja nie będę się nią zajmować. Przychodzi do niej Pani Trenerka, karmę ma taką jaką powinna mieć, troszczę się o nią tak jak o wszystkie moje zwierzaki, i jednocześnie wdrażam pewne reguły, by nie czuła się puszczona samopas. Ona dopiero u mnie poznaje co to znaczy dotyk ręki, ciepłe słowo, spacer, dostęp do miseczki z wodą i jedzeniem, kontakt z innymi ludźmi.
Szczerze powiedziawszy praca z Panią Trenerką i dla mnie jest ważna, ponieważ zwróciła moją uwagę na błędy jakie popełniam w kontakcie z psem tak doświadczonym przez los jak Nefronda. Wytłumaczyła mi co oznaczają pewne jej zachowania, a dla mnie są to bardzo cenne uwagi. Pragnę też dodać, że Pani Trenerka robi to dla sunieczki, i NIE BIERZE pieniędzy za swą pracę. Już mówiłam, że mam szczęście do ludzi :lol:

Posted

maugo napisał(a):
Te zeskanowane, jak wydrukowałam to są mało czytelne. Tło jest ciemne.
To, że konto jej jest puste nie jest równoznaczne z tym, iż ja nie będę się nią zajmować. Przychodzi do niej Pani Trenerka, karmę ma taką jaką powinna mieć, troszczę się o nią tak jak o wszystkie moje zwierzaki, i jednocześnie wdrażam pewne reguły, by nie czuła się puszczona samopas. Ona dopiero u mnie poznaje co to znaczy dotyk ręki, ciepłe słowo, spacer, dostęp do miseczki z wodą i jedzeniem, kontakt z innymi ludźmi.
Szczerze powiedziawszy praca z Panią Trenerką i dla mnie jest ważna, ponieważ zwróciła moją uwagę na błędy jakie popełniam w kontakcie z psem tak doświadczonym przez los jak Nefronda. Wytłumaczyła mi co oznaczają pewne jej zachowania, a dla mnie są to bardzo cenne uwagi. Pragnę też dodać, że Pani Trenerka robi to dla sunieczki, i NIE BIERZE pieniędzy za swą pracę. Już mówiłam, że mam szczęście do ludzi :lol:

O jaaa, to świetnie Pani Małgosiu :loveu: tyle dobrych dusz wokół Nefre :loveu:

Posted

Czy mogę wykorzystać zdjęcia Nefrondy i jej opis, robię prezentację w power point ciężkich, psich przypadków i nie chcę mieć potem kłopotów, że bez zgody wykorzystałam czy coś:razz:?

Posted

Dark Lord napisał(a):
Czy mogę wykorzystać zdjęcia Nefrondy i jej opis, robię prezentację w power point ciężkich, psich przypadków i nie chcę mieć potem kłopotów, że bez zgody wykorzystałam czy coś:razz:?
Dark Lord wykorzystuj foty( przynajmniej te moje) - przyda się to wielu i pomoże zwierzom

Posted

Prezentację skończyłam i zainteresowanym mogę wysłać, mailem, może komuś się przyda, oczywiście mogę jeszcze dodać jakieś "przypadki", mogę dorzucić Tytana:cool3:.

Posted

dzięki za pokazanie prezentacji.jest...mocna.
powinni ją obejrzeć ci wszyscy, którzy mają coś do powiedzenia w kwestii wyroków.
ja dodałabym do niej jeszcze kilka psiaków-tytana,pati,weritę,boogiego,czaję,i kilka innych:-(

Posted

Obrasta w piórka, no i siły ma coraz więcej. W kuchni kradnie co jej wpqadnie do pyska. Wystarczy, że się na chwilke odwrócę. Najbardziej lubi kraśc suchy chleb i kocie jedzonko. Potrzebne mi są oczy dookoła głowy :roll:

Posted

Florida, zamieściłaś ten materiał, obejrzałam go z wielkim zainteresowaniem i jestem wstrząśnięta. Najbardzije mnie wkurza to, że w zasadzie los zwierząt nie jest obojętny niewielkiej grupie zapaleńców i pomyleńców . Jednak cała rzecz w tym, że okrucieństwo wobec zwierząt i ich nie szananowanie ma bezpośrednie przełożenie na kontakty wsród ludzi. I ten kto znęca sie nad zwierzakiem, obojętnie jakim, będzie się znęcał nad ludźmi. Jestem ciekawa ile żabek albo małych kotków umęczyło to ścierwo z Łodzi, które jedenastoletnie dziecko zdzieliło kijem bejsbolowym?

Posted

Widziałam ten film wrzucony przez formicę dwa razy , za pierwszym razem doszłam do połowy i wyłączyłam, za drugim razem z trudem dobrnełam do końca, ryczałam jak bóbr. Ludzie są okrutni

A co do Nefrondy - super że czuję się coraz lepiej i pokłony dla Pani Małgosi za opiekę nad nią :Rose::Rose::Rose: