Cockermaniaczka Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Zabrac psa sie zabierze,chocby z policja.... Bedzie kombinacja i na pewno po dobroci nie odda jej babsztyl:cool1: Quote
Ewusek Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 xxxx52 napisał(a):Moze to byc nuzeniec(nie jest zarazliwy) nie jest zarazliwy TYLKO dla psow calkowicie zdrowych... jest natomiast zarazliwy u psow starszych, szczeniat, zwierzat osłabionych albo z ranami... Quote
florida_blue Posted April 4, 2009 Author Posted April 4, 2009 wykluczony jest nużeniec... i grzybica... dzisiaj kolejne badania... bedą chyba do wrocławia wysyłane, wiec na wyniki troszkę bedzie trzeba poczekać. dostała jakiś płyn do smarowania - pozniej trzeba ją z tego spłukać, przynajmniej 3 razy w tyg. oczywiście bez szans, żeby to robiła włascicielka, powiedzieć mozna i pewnie się zgodzi, bo ona taka miła jest nawet. Zapewnia o swojej miłosci do Nefre i opowiada jak o nią dba... Tylko , że jakoś tak nie mamy pewności, że naprawde poda tabletkę czy nasmaruje psa ... Wczoraj byłam u Nefre podac jej tabletkę - pani była uprzedzona o moim przyjezdzie - zaraz jak weszlam wybiegła do mnie z michą pełną suchego - o prosze, nasypała jej półtora opakowania i sunia juz nie chce jesć i tyle zostawiła. (akurat pedigree dla szczeniat) Przywiozłam ze sobą mieso mielone z ryżem i zjadła przy mnie wylizując tackę do czysta. A tabletke tylko wyjęłam z opakowania, pokazałam jej - zamoczyłam w jedzeniu - i podałam mówiąc jake dobre jedzonko - łykneła od razu ;) żadne wygłupy z zatapianiem w smacznych kąskach. Quote
bonsai_88 Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Dobrze, że grzybica i nużeniec odpadły :multi:... Czekam na dalsze wyniki :razz: Quote
xxxx52 Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Jezeli wykluczona jest grzybica,nuzeniec,a swierzbowiec tez jest pod znakiem zapytania,to powinna bez zadnych obaw zabrany byc do czytego pomieszczenia,i go wykapac i dobrze odzywic .przyczyny hormonale sa rzadkie utraty wlosow,ale sie tez zdarza. Quote
__Lara Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 [quote name='bonsai_88']Lara no właśnie z zabraniem Nefre nie powinno być aż takiego problemu [chociaż po dobroci raczej nie pójdzie :roll:], ze względu na stan suni.... tylko DT jest potrzebny, żeby coś zacząć działać :razz: Dziewczyny, mam DT!!!!! zgłosiła się do mnie Pani, która chce pomóc suni i wziąć ją do siebie na DT!!!! Strasznie się cieszę :D Osoby, które zajmują się sprawą suczki niech się do mnie odezwą na PW to podam maila do tej Pani - poprosiłam ją też o numer telefonu. Quote
kako80 Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 ja mysle, ze ta Pani moze cierpiec na cos w stylu zbieractwa. choroba psychiczna, syf w domu total, mnostwo zabiedzonych zwierzat, zaburzone odbieranie rzeczywistoego stanu swojego, zwierzat i warunkow sanitarno-bytowych. to mozna zglosic do opieki spolecznej, oni powinni do psychiatry, moze na leczenie.. nie wiem ale jak odbierzecie te sunie, ona znajdzie kolejna i kolejna.. dramat.. 3mam kciuki. Quote
florida_blue Posted April 5, 2009 Author Posted April 5, 2009 PILNIE!!!! znacie kogoś z Warszawy, kto mógłby odwiedzić Domek Tymczasowy ??????????? Quote
jaanna019 Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Napisz do mbo z tego wątku, to dobry chłopak, powinien pomóc i lubi ONki; http://www.dogomania.pl/forum/f85/niewidomy-owczarek-niemiecki-juz-znalazl-swoje-miejsce-na-swiecie-129519/index24.html Quote
Nutusia Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 [quote name='kako80']nie wiem czy znacie ten watek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/tosca-ciezko-chora-suka-owczarka-w-dt-u-nutusi-116269/index30.html onka, ktora tez taka lysa byla, niedoczynnosc tarczycy i zmutowany gronkowiec na skorze. U naszej Tosci właśnie nieleczona niedoczynność tarczycy spowodowała wyłysienie i chorobę skóry spowodowaną mutacją gronkowca, która z kolei nastąpiła właśnie jako powikłanie niedoboru hormonu tarczycy. Od kiedy dostaje hormon - porasta jak szalona :lol: Bardzo się cieszę, że Nefre dostanie szansę na "normalność". Trzymam kciuki! Quote
bonsai_88 Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Ja też się cieszę.. zwłaszcza, że jeśli pozbędę się Bianeczki, a Nefre do mnie nie jedzie to będę mogła pomóc kolejnemu psiakowi i w ten sposób będą 2 zabrane z złych domów :cool3:... Quote
nescca Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Dajcie znać na pw gdzie jest ten dom z zabiedzonymi zwierzętami... pojade sprawdzić. Quote
Asior Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 florida_blue- pixie napewno zrobi kontrolę :) No i ma doświadczenie w takich sprawach ;) Quote
florida_blue Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 pixie .... no tak ... ale ja mam skleroze... sluchajcie, dzialamy dalej, nie przestajemy, Renata kontunuuje, ja musze przystopować- dzisiaj w nocy tir skasował mi auteczko, ja żyję ale emocje jeszcze nie opadły, nic sie nie stało powaznego . Quote
Guest malva Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 rany boskie dobrze ze zyjesz a wypadek straszna rzecz mialam to wiem-tez mi sie nic nie stalo-przezylam bardzo trzym sie Quote
florida_blue Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 oj szyja mnie boli - przeswietlenie nic takiego nie wykazało ale masakra :/ a pan tir oderwał sobie resztki zderzaka i pojechał w droge - normalnie musze mieć chyba jakaś terenówke :cool1: wracajac do Nefre - myslałam, żeby kupic jej zarełko brit lamb& rice - moze wersje dla szczeniaków ? Pani Małgosia, która wyraziła chęć zaopiekowania się naszym łysolem powiedziala, ze ona gotowane daje - ale chrupki przecież zawsze sie przydadzą. a gdzie bannerek Nefre zniknął ??? Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 florida_blue napisał(a):pixie .... no tak ... ale ja mam skleroze... sluchajcie, dzialamy dalej, nie przestajemy, Renata kontunuuje, ja musze przystopować- dzisiaj w nocy tir skasował mi auteczko, ja żyję ale emocje jeszcze nie opadły, nic sie nie stało powaznego . Szczęście , że żyjesz i tylko auto ucierpiało poważnie:loveu: Quote
florida_blue Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 trzymajcie kciuki za nas - bedą potrzebne BARDZO :) Pani Małgosia czeka na Nefre, wyjedzie po nią, w transporcie pomoże Peter , wszystko już poustalane, zorganizowane i dopięte :roll: Quote
Cockermaniaczka Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Nefretka juz jest bezpieczna:loveu:Akcja byla szybka i skuteczna:loveu: Psica zupelnie obojetna,zestresowana bidula:-(Ale bardzo grzeczna i kochana:loveu: Jednak jak ja ja zobaczylam bylam w szoku:placz:Poprostu lysa:placz:Masakra,w zyciu takiego psa nie widzialam:placz: "Wlasciielka"odwalila histerie i wogole...Powiedziala ze wezmie kolejnego psa:angryy:Ale bede ja pilnowac:diabloti::mad: Jutro bedzie artykul w wyborczej;) Quote
florida_blue Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 dobrze trzymaliście kciuki :) widze, ze Cockermaniaczka mnie ubiegła z relacją :) Pani troche pohisteryzowała, ale później grzecznie zrzekła się Nefre, w tej chwili sunia jedzie z Peterem do Warszawy :):):) Quote
florida_blue Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 a jutro relacja w Gazecie Wyborczej :) Quote
Cockermaniaczka Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 :mad:kocham moj aparat,niestety bateria zrobila kuku i padla na akcji:-( Mam tylko takie foty,robione przez szybe wiec troche nie wyrazne.Kaganiec miala od wlascicielki,wcale nie byl tak naprawde potrzebny:p Quote
florida_blue Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 [quote name='Cockermaniaczka']Ona jest psychiczna na moje oko:roll::angryy: Coz no nas juz nie wpusci do domu to pewne:cool1: powiedziała, że kupi sobie yorka ... i tak jak Cockermaniaczka powiedziała - już tam nie zajrzymy.... Sunia juz przekazana pani Małgosi - teraz szukamy chętnych do pomocy przy kąpielach Nefre - płyn trzeba nałożyć na skórę, rozprowadzić , powcierać i pozniej spłukać. Kto może pomóc ? Pani Małgosia mieszka na Ochocie - proszę popytajcie wśród znajomych znajomych - moze na innych forach? Quote
Peter Beny Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Melduje się już z domku ;) Sunia jest bardzo smutna i wycofana , mam nadzieje że szybko jej stan się poprawi :shake: Co do pomocy napiszę na Forum Owczarek i na Emirze że taka jest potrzebna , może ktoś pomoże pani Małgosi ;) Quote
Recommended Posts