kasencja Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Basia i Barni napisał(a):Właściciele Tofka mają już gwarantowaną kontrolę weterynaryjną . to jest już załatwione . Czekamy na efekty wizyty . Tematu nie można było olać ,bo to ,że kupiłam go za 150 zł nie znaczy,że na jego miejsce nie trafi kolejny pies -jest to nawet pewniejsze niż podatki . Dlatego sprawa jest w toku :mad: To bardzo dobrze...Ci ludzie powinni mieć zakaz posiadania zwierząt!!! :shake: Quote
panbazyl Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Basia i Barni napisał(a):Właściciele Tofka mają już gwarantowaną kontrolę weterynaryjną . to jest już załatwione . Czekamy na efekty wizyty . Tematu nie można było olać ,bo to ,że kupiłam go za 150 zł nie znaczy,że na jego miejsce nie trafi kolejny pies -jest to nawet pewniejsze niż podatki . Dlatego sprawa jest w toku :mad: czekam bardzo na relację z wizyty i z tego co dalej!!!! Mam nadzieję, ze sprawy nie zakończą "małą szkodliwością czynu" jak w przypadku otrucia mojej przygarniętej Czarnej Mamby.... Quote
Basia i Barni Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 panbazyl napisał(a):czekam bardzo na relację z wizyty i z tego co dalej!!!! Mam nadzieję, ze sprawy nie zakończą "małą szkodliwością czynu" jak w przypadku otrucia mojej przygarniętej Czarnej Mamby.... jezeli nie uczepią się tego w jakich warunkach są trzymane psy , albo ,że ich stan będzie zadowalający ,to mogą się uczepic tego,że zanieczyszczają środowisko- zobaczymy co będzie panbazyl a co z mambą ?:roll: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 [quote name='bico']............................ ale warto może przy okazji operacji(kastracja i operacja oczek), korzystając z narkozy i pełnego rozluźnienia zrobić rtg stawów biodrowych pod kątem dysplazji - jak jest możliwość narkozy, to można ją wykorzystać do rtg, warto się upewnić, zdjęcie dać do opisu fachowcom, a i później już psa specjalnie tylko do tego, nie poddawać narkozie - to taka moja sugestia;) Kasencja , to tylko taka sugestia , ale może oprócz rtg stawów biodrowych pod kątem ewentualnej dysplazji , zrobić za jednym zamachem także rtg kręgosłupa ? Chodzi o te tylne łapki. To nie zaszkodzi , a będzie przydatne diagnostycznie . Zdjęcia przepiękne , Tofek słodki jak wszystkie labusie :loveu::loveu: Quote
Basia i Barni Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 dana myślę ,żę to nie byłby głupi pomysł. Jeszcze 3 dni i musze za hotelik zapłacic Quote
psiama Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Jakie piękne zdjęcia :loveu:. Tofel mimo tych swoich bidniutkich oczków ma gebulkę zadowoloną :razz:. On czuje, że to ktos specjalny przychodzi do niego. A misiek jeszcze nie wie najlepszego, że TO JEGO PANI :multi:. Kasa .... duzo trzeba za ten hotelik ? Bazarek jeszcze trwa, ale pewnie z niego dochód to tylko kropla ... :roll:. Popieram sens wykonania dodatkowej diagnozy - RTG kręgosłupa. Ta rasa ma niestety obciążenia generyczne związane z dysplazją :roll:. Quote
psiama Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Rany, godziwe pieniąchy :p. W RŚ ten hotelik jest ? Quote
Basia i Barni Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 10 zł za dobę kosztuje coś wymyślimy :loveu: Quote
kasencja Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Część oczywiście ja zapłacę...Ale jeszcze będzie trzeba zapacić za leczenie na pewno...Troszkę się tego uzbiera...Zobaczymy ile i wtedy będziemy kombinować...Jakoś sobie poradzimy;) Quote
psiama Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Bazarki to fajna rzecz :p. Ciekawa jestem ile sie uzbiera z tego basiowego (majtochy w grochy, swiece, fondue , psia ksiegarnia) :roll: Quote
panbazyl Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 ja tez ciekawa jestem ile się uzbiera???? Grochy w majciochy, samonośne pończochy, szaliki, rogaliki kubeczki i znów majteczki! :lol: Wspólnymi siłami coś porodzimy!:multi: Quote
Basia i Barni Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 ha ha dziewczyny jesteście niesamowite :loveu: Quote
panbazyl Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Basia i Barni napisał(a):ha ha dziewczyny jesteście niesamowite :loveu: lekarz na obchodzie na porodówce (zaraz po porodzie) zapytał mnie - jak się pani czuje - ja mu na to - jak zombi po stosunku.... to apropo's niesamowitości!!!!!!! hahaha! a cała reszta to normalka :diabloti: Quote
Basia i Barni Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 panbazyl napisał(a):lekarz na obchodzie na porodówce (zaraz po porodzie) zapytał mnie - jak się pani czuje - ja mu na to - jak zombi po stosunku.... to apropo's niesamowitości!!!!!!! hahaha! a cała reszta to normalka :diabloti: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: albo jakby stado bawołów wygrzmociło :roll::-o:evil_lol: Kasia jutro jedzie do Tofka cudownie znów będą fotki tego przystojniaka :multi: Quote
psiama Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Bardzo podoba mi się podejście Kasi (kasencji) - tak własnie wyobrazam sobie wspaniały nowy prawdziwy dom dla tego przystojniaka. Chłopak jak ją widzi pewnie boks przestawia :diabloti: Quote
psiama Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Basia i Barni napisał(a)::evil_lol::evil_lol::evil_lol: albo jakby stado bawołów wygrzmociło :roll::-o:evil_lol: Dziewczyny - powalacie mnie tymi tekstami. Ja w robocie jestem. Ja nie moge co chwile jak głupol pluć monitora :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
Basia i Barni Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 psiama napisał(a):Dziewczyny - powalacie mnie tymi tekstami. Ja w robocie jestem. Ja nie moge co chwile jak głupol pluć monitora :diabloti::diabloti::diabloti: no a później koleżanki mi mówią , co cie tak te rozliczenia śmieszą :evil_lol: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Basia i Barni napisał(a):dana myślę ,żę to nie byłby głupi pomysł. Jeszcze 3 dni i musze za hotelik zapłacic Ja się pogubiłam chyba ... :oops: Basiu , czy na Tofka i Pucelka , jest to samo konto na grosiki ? :roll: Quote
Basia i Barni Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 dana napisał(a):Ja się pogubiłam chyba ... :oops: Basiu , czy na Tofka i Pucelka , jest to samo konto na grosiki ? :roll: tak oby dwa labki są pod moją opieką :p Quote
.Labradore. Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 ehh! Przyjechała bym Tam do Was (bo ja z małopolski :cool3:) i ucałowała tego biedaka! Naprawdę! Wielkie Gratu dla Was!!! Tofik zasłużył na kochającą rodzinkę i na dłuuugie życie! Teraz Basia musisz nam resztę o tej babie przekazać :mad: ehh... jakie u nas w Starym Sączy ploty okropne chodzą :-( Podobno jakiś dziad koty zabija motyką :crazyeye::placz: Jak tak można? Ja to sobie lubię przed TV usiąść i zawsze dziwnym trafem oglądam AnimalPlanet :lol:. Jakie tam okrucieństwa pokazują :placz::placz::placz: zawsze przy tym płaczę!!! Żeby ten pseudohodowca jeszcze karę solidną dostał to gra gitara :evil_lol::multi::evil_lol::multi: Quote
panbazyl Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 psiama napisał(a):Dziewczyny - powalacie mnie tymi tekstami. Ja w robocie jestem. Ja nie moge co chwile jak głupol pluć monitora :diabloti::diabloti::diabloti: a wyobraź sobie jak ten tekst powalił ordynatora!!!:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Przy drugim porodzie już nie pytał się mnie o samopoczucie :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Jutro zaczynam akcję wypieków nieświątecznych dla piesów! Quote
psiama Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Jeż czekam na wyniki Waszego 'pieczenia' :diabloti:. janioły jakies będą ? :cool3: Quote
Basia i Barni Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 Asiqs napisał(a):ehh! Przyjechała bym Tam do Was (bo ja z małopolski :cool3:) i ucałowała tego biedaka! Naprawdę! Wielkie Gratu dla Was!!! Tofik zasłużył na kochającą rodzinkę i na dłuuugie życie! Teraz Basia musisz nam resztę o tej babie przekazać :mad: ehh... jakie u nas w Starym Sączy ploty okropne chodzą :-( Podobno jakiś dziad koty zabija motyką :crazyeye::placz: Jak tak można? Ja to sobie lubię przed TV usiąść i zawsze dziwnym trafem oglądam AnimalPlanet :lol:. Jakie tam okrucieństwa pokazują :placz::placz::placz: zawsze przy tym płaczę!!! Żeby ten pseudohodowca jeszcze karę solidną dostał to gra gitara :evil_lol::multi::evil_lol::multi: gdy tylko cos sie bedzie działo niepokojącego z labradorami natychmiast mi powiedz ,bo tego nie zniose :angryy: aniołki będą robione :multi: ja włascnie zrobiłam babeczki cytynowe -gotowce oczywiście :cool3: Quote
.Labradore. Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Basia i Barni napisał(a):gdy tylko cos sie bedzie działo niepokojącego z labradorami natychmiast mi powiedz ,bo tego nie zniose :angryy: aniołki będą robione :multi: ja włascnie zrobiłam babeczki cytynowe -gotowce oczywiście :cool3: rasowce to tu u nas raczej są na krÓtkiej smyczy :lol:. Ale i tak już widziałam wiele przypadków męczenia psów!!! Czekaj... zarazz spróbuje wkleić fotkę RASOWEGO psa - Miśka! Ciekawe czy ktoś zgadnie jaka to rasa BYŁA (Misio za TM od 3 m-cy :-() Quote
.Labradore. Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Prze państwa! To rasowy psiak. Jesze szczeniak. Czy ktoś odgadnie rasę? BYŁ to pies mojego "kolegi" z klasy. Niestety - jak każdy jego pies - trafił pod koła samochodu. Jego sierść była szara i się lepiła. Nikt nigdy nie powiedział by że to rasowiec... lecz widziałam rodowód matki.:crazyeye::crazyeye::-( kiepska jakość ale robiłam to foto z własnego telefonu :shake: Quote
Recommended Posts