Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kasencja napisał(a):
Do Tofka jadę rano, ok 10, więc po południu będą zdjęcia i relacja:evil_lol:

cudownie cudownie

jestem cudownie szczęśliwa ,że tofek ma już swoja panią a nie oborę i pustą miskę :angryy:

Posted

Tofek jest super kandydatem do metamorfozy roku ! :p

Nieprawdopodobne jak jego życie się odmieniło :loveu:. Basiu, dałaś mu pierwszą WIELKĄ SZANSĘ, potem kasencja wzięła sprawy w swoje dobre ręce i chłopak ma przed soba tylko dobry czas :p. To wielka sprawiedliwość tego świata, z bardzo złych warunków do raju :multi:.

Napiszcie mi kiedy Tofelu bedzie miał poprawiane oczka :cool3: i przy okazji jak dobrze pamiętam zostanie ciach-ciach pozbawiony pewnych atrybutów ? To jakoś tuz po świętach tak ? :roll:

Posted

psiama napisał(a):
Tofek jest super kandydatem do metamorfozy roku ! :p

Nieprawdopodobne jak jego życie się odmieniło :loveu:. Basiu, dałaś mu pierwszą WIELKĄ SZANSĘ, potem kasencja wzięła sprawy w swoje dobre ręce i chłopak ma przed soba tylko dobry czas :p. To wielka sprawiedliwość tego świata, z bardzo złych warunków do raju :multi:.

Napiszcie mi kiedy Tofelu bedzie miał poprawiane oczka :cool3: i przy okazji jak dobrze pamiętam zostanie ciach-ciach pozbawiony pewnych atrybutów ? To jakoś tuz po świętach tak ? :roll:

na święta jeszcze będzie mógł poświęcić jajka :diabloti: ale po świętach już nie podzwoni :cool3: oczka będzie miał robione za jednym zamachem

a Kasia juz szykuje się do Tofka :multi:

Posted

psiama napisał(a):
Ostatnie jajek święcenie :cool3:. I bardzo dobrze, wyjdzie to mu na zdrówko :razz:.

te jajak i tak tylko obijały sie miedzy nogami ,bo pamietajmy,że powodem oddania psa -ba sprzedania, było brak checi krycia :angryy:

Posted

psiama napisał(a):
Zgadza się, jak sobie przypomnę te teksty pseudohodowcy ... :angryy:.

A u Tofela teraz jego Pani siedzi :razz:.

siedzi siedzi i czekamy na wieści i fotki cudnego Tofka :multi:

Posted

Basia i Barni napisał(a):
na święta jeszcze będzie mógł poświęcić jajka :diabloti: ale po świętach już nie podzwoni :cool3: oczka będzie miał robione za jednym zamachem

a Kasia juz szykuje się do Tofka :multi:

Te oczka Tofika widać , że są biedne , ale co właściwie
zdiagnozowano , czy problem wynika z braku światła ?
Bezjajeczny czy jajeczny i tak cudny jest Tofik !
Jak to dobrze Basiu , że go zabraliście i jest bezpieczny ! :loveu:
Jesteście ludźmi wielkiej odwagi i wielkiego serca , podziwiam Was szczerze ! :Rose::Rose:

Posted

kASIA PEWNIE JUZ WRÓCIŁA -więc czekamy na wieści jak tam wizyta u synka sie udała :loveu:

TAK!!! Właśnie wróciłam...Dzisiaj jechałam sama i trochę pobłądziłam ale w końcu trafiłam do Tofka...Super było...Był spacerek, jedzonko parówek, zawiozlam mu wór Eukanuby...I bawiliśmy się piłeczką!!!
Tofek z radości że przyjechałam tak skakał, że naderwał sobie pazurek i leciała mu krewka:placz: Ale na szczęście to nic poważnego...Na wszelki wypadek Pani wetka go obejrzy jak przyjdzie wieczorem...
Jak dla mnie to troszkę przytył i taki bardziej zabawowy jest...Szybko łapie o co chodzi...Jak bawiliśmy się piłką to ładnie aportował i przynosił mi pod nogi żeby mu znowu rzucić...Chciał się też szarpać z piłą...Tzn. Ja ciągnęłam w jedną a on w drugą...Ale bardzo delikatnie to robił...Kochana psiana...Dał się pooglądać ze wszystkich stron...Do uszek mu zajrzałam-ok wszystko, potarmosiłam i poprzytulałam...
Martwi mnie tylko to, że ciągle ma słabe tylne nogi i się tak trochę zatacza...Mam nadzieję, że to nic poważnego, tylko kwestia nabrania masy mięśniowej...
Poza tym Tofek to cud psiak i już reaguje na "Tofek":multi:
Zdjęcia zaraz prześlę Basi...

Posted

kasencja napisał(a):
TAK!!! Właśnie wróciłam...Dzisiaj jechałam sama i trochę pobłądziłam ale w końcu trafiłam do Tofka...Super było...Był spacerek, jedzonko parówek, zawiozlam mu wór Eukanuby...I bawiliśmy się piłeczką!!!
Tofek z radości że przyjechałam tak skakał, że naderwał sobie pazurek i leciała mu krewka:placz: Ale na szczęście to nic poważnego...Na wszelki wypadek Pani wetka go obejrzy jak przyjdzie wieczorem...
Jak dla mnie to troszkę przytył i taki bardziej zabawowy jest...Szybko łapie o co chodzi...Jak bawiliśmy się piłką to ładnie aportował i przynosił mi pod nogi żeby mu znowu rzucić...Chciał się też szarpać z piłą...Tzn. Ja ciągnęłam w jedną a on w drugą...Ale bardzo delikatnie to robił...Kochana psiana...Dał się pooglądać ze wszystkich stron...Do uszek mu zajrzałam-ok wszystko, potarmosiłam i poprzytulałam...
Martwi mnie tylko to, że ciągle ma słabe tylne nogi i się tak trochę zatacza...Mam nadzieję, że to nic poważnego, tylko kwestia nabrania masy mięśniowej...
Poza tym Tofek to cud psiak i już reaguje na "Tofek":multi:
Zdjęcia zaraz prześlę Basi...

Kasiu absolutnie nie przejmuj się słabymi tylnymi łapkami , on musi wyrobic na nowo mieśnie ,dzięki tobie będzie to możliwe , cieszył sie na ciebie ooo to znaczy ,że będzie chciał ciebie widywac częściej :loveu:

Cudownie ,że Wam się podoba no i oczywiście czekaj na zdjęcia , aaa i super ,że reaguje na
tofek -widocznie tak musiało być

biedny pazurek :-(

Posted

przejmujący widok , ja chce by już był z wami a tu jeszcze miesiąc :oops:

ale Pewnie już czeka na następne odwiedziny , pewnie mu tam szeptałaś ,że znów przyjedziesz :cool3:

Pewnie, że mu szeptałam...I opowiadałam o naszym domku...Jeżeli o mnie chodzi to mogłabym go zabrać choćby dzisiaj...Ale ta kwarantanna, operacja, nasz wyjazd...Niestety musimy wszyscy poczekać...:angryy:

Posted

[quote name='Basia i Barni']te jajak i tak tylko obijały sie miedzy nogami ,bo pamietajmy,że powodem oddania psa -ba sprzedania, było brak checi krycia :angryy:

śledzę wątek, tak po cichutku, sama mam labka, tylko czarnego:cool3:

A Tofek to bardzo mądry pies, jasna, że nie chciał kryć - nie chciał się po prostu "przyłożyć" do produkcji biednych szczeniaków w psełdohodowli i ich późniejszego wydawania ludziom kompletnie nieświadomym, jakie cechy charakteru i predyspozycje fizyczne ma labrador i kupujących te wspaniałe psy tylko dla kaprysu:angryy:

Kasencja, a co do zataczania zadeczkiem, pewnie to wynik braku ruchu i ogólnej nienajlepszej kondycji, po więzieniu w oborze:angryy:, może właśnie to zanik mięśni, ale warto może przy okazji operacji(kastracja i operacja oczek), korzystając z narkozy i pełnego rozluźnienia zrobić rtg stawów biodrowych pod kątem dysplazji - jak jest możliwość narkozy, to można ją wykorzystać do rtg, warto się upewnić, zdjęcie dać do opisu fachowcom, a i później już psa specjalnie tylko do tego, nie poddawać narkozie - to taka moja sugestia;)

Posted

bico-masz rację, poproszę o zrobienie zdjęcia...Nie zaszkodzi...

basia-ja wogóe staram się nie myśleć o tym, co ten psiak musiał przeżyć w swoim nie długim przecież, życiu...Płakać mi się chce jak sobie wyobrażam go za tymi kratami w ciemniej stodole...Najchętniej to bym tych ludzi-pseudohodowców też na rok w czymś takim zamknęła...:angryy:

Nie ma co ukrywać Basiu, że uratowałaś psinie życie...Bo on by już długo nie pożył w tych warunkach, bez jedzenia i picia...:-(

Całe szczęscie że jest już bezpieczny:multi: Tylko najgorsze bo tam inne psiaki jeszcze zostały...

Posted

Właściciele Tofka mają już gwarantowaną kontrolę weterynaryjną .
to jest już załatwione .
Czekamy na efekty wizyty .
Tematu nie można było olać ,bo to ,że kupiłam go za 150 zł nie znaczy,że na jego miejsce nie trafi kolejny pies -jest to nawet pewniejsze niż podatki .
Dlatego sprawa jest w toku :mad: