I-w-o-n-a Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Zastanawiam się nad zbudowaniem toru z pełnego zdarzenia w Krakowie. Na razie dogaduje się z właścicielem terenu - teren koło zakopianki troche za Górą Borkowską. Jednak zanim się wciągne w to do reszty (choć i tak już dla mnie za późno :lol: ) chciałabym wiedzieć czy są w ogóle jacyś chętni czy zbuduje tor tylko dla swojego matołka :) Quote
Robull Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Cześć I-w-o-n-a :P Gratuluję pomysłu i samozaparcia :kciuki: Jestem pewien, że nie będziesz na tym torze osamotniona! Ciągle słyszę głosy (z moją głową wszystko wporządku ;) ) z Krakowa i okolic, dopytujące się o możliwość ćwiczenia agility. Quote
I-w-o-n-a Posted May 9, 2005 Author Posted May 9, 2005 Poszukuję osób chętnych do stworzenia klubu agility w Krakowie. Dokładnych informacji udzielam na priva. Quote
I-w-o-n-a Posted May 10, 2005 Author Posted May 10, 2005 Naszym największym problemem jest znalezienie odpowiedniego terenu, czyli terenu równego, trawiastego, ogrodzonego, najlepiej pilnowanego z miejscem gdzie te przeszkody można by było schować. Instruktorzy są, oraz cześć przeszkód "mobilnych" (które można przenosić). Jeśli tylko znajdziemy odpowiedni teren, robimy reszte przeszkód (zajmie to ok.2 tygodnie) i możemy rozpoczynac działalność. Mam więc ogromną prośbę do krakowian - jesli znacie taki teren, który można użytkować za rozsądną kwote to prosze dajcie znać. Pieski będą wam wdzięczne 8) Quote
Robull Posted May 10, 2005 Posted May 10, 2005 no co taka cisza??? Jak tak, to każdy chciał agility w Krakowie... Teraz jest inicjatywa, przeszkody... i co??? Quote
I-w-o-n-a Posted May 10, 2005 Author Posted May 10, 2005 Wszyscy chodzą i terenu szukają :lol: Jutro mam dzień drugi zwiedzania Krakowa i okolic. A ile można się o mieście dowiedzieć :) I odkryć skróty dzięki którymi nie stoi się w korkach 8) Quote
Mokka Posted May 11, 2005 Posted May 11, 2005 Iwona, nasz klub przez pewien czas trenował na boisku szkolnym. Popytajcie może w szkołach, czy nie wynajęliby Wam boiska (2-3 razy w tygodniu to chyba nie taki problem) z możliwością przechowywania przeszkód w jakimś magazynku. Musicie tylko zapewnić, że będziecie sprzątać po pieskach, bo to priorytet :wink: Quote
I-w-o-n-a Posted May 11, 2005 Author Posted May 11, 2005 Generalnie jakieś tam boisko jest, tyle że nie ogrodzone i każdy tam może wejść. Przeszkód tez tam za bardzo nie ma gdzie chować. No ale szukamy intensywnie, mam nadzieje ze coś się znajdzie :) Quote
I-w-o-n-a Posted June 18, 2005 Author Posted June 18, 2005 Sprawa wygląda tak - dzięki Brozi udało się znaleźć fajne miejsce do treningów - ogrodzone boisko, z oświetleniem :lol: z dala od ruchu ulicznego. Jesteśmy po rozmowach z prezesem który zgodził się abyśmy korzystali z terenu. Nawet mogą udostępnić nam pomieszczenie w budynku gdzie będzie można chować przeszkody. No po prostu super. Tylko.... boisko znajduje się poza Krakowem, dokładnie w Igołomnii - musimy dostać się do Nowej Huty, koło Huty Sendzimira i jedziemy cały czas prosto ulicą Igołomską w kierunku Sandomierza. Za Hutą jest zajezdnia autobusowa i tranwajowa - od tego miejsca do boiska jest 9,5 km. Niestety żadny autobus nie dojażdża do Igołomni (tylko busy) ale myślę że kilka osób było by zmotoryzowanych i zawsze można by było się dogadać. Dla mnie to jest drugi koniec Krakowa, auta oczywiście też nie mam - ale jestem tak zapalona na agility że mi to obojętne :) Koszt kompletnego toru to ok. 2 000 zł. Należało by zebrać chętnych ludzi, stworzyć klub, uchwalić statut (mam już dokładny wzór). Poskładać się, wybudować tor i trenować :) Mam znajomego informatyka więc bez większych problemów moglibyśmy zrobić strone www klubu. Co wy na to? Jest ktoś zainteresowany? Quote
I-w-o-n-a Posted June 18, 2005 Author Posted June 18, 2005 Postanowiłam zmienić teren. Teraz treningi będą się odbywać na terenie KS Orzeł na ul. Niebieskiej na boisku treningowym. Przed boiskiej jest parking dla zmotoryzowanych: A samo boisko wygląda tak : Teren niestety płatny, ale można dojechać tam dwoma autobusami - 107 i 144. Autobus 144 kursuje od Rżąki, poprzez Mateczny, Rondo Grunwaldzkie do Prądnika Białego. Oto mapka: Quote
Robull Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 I-w-o-n-a, zawsze w Ciebie wierzyłem :P JESTEŚ WSPANIAŁA I ŻYCZĘ CI SZYBKIEGO ZEBRANIA PARU TAKICH JAK TY ZAPELEŃCÓW! Quote
Mokka Posted June 20, 2005 Posted June 20, 2005 Brawo!!! Jestem pod wrażeniem. :klacz: Zazdroszczę zwłaszcza tego boiska. :D Quote
Brozia Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 nie latwo bylo znalezsc cos odpowiedniego ale udalo sie...Iwona ja jestem chetna ...z restza wiesz :lol: no to trzeba ludzi suzkac :) Quote
I-w-o-n-a Posted June 21, 2005 Author Posted June 21, 2005 Na razie wyglądam dość intersująco :D Nie ma to jak wbijanie gwoździ, wyciąganie starych, cięcie drewna... no i te wspaniałe drzazgi :evil: Jak tak dalej pójdzie to zanim wybuduje tor będe cała w bandażach :lol: Jutro kolejny dzień pod tytułem - krakowska masakra placów :lol: Quote
madzior_ka Posted July 2, 2005 Posted July 2, 2005 ja byłabym chetna ale własnie jest duzo ale jestem niepełnoletnia i co za tym idzie niezmotoryzowana a mieszkam w trzebini 40 km od krakowa i nie realne sa dojazdy kilka razy w tyg a na agility jestem równie zapalona jak ty lecz niestety:( bede was wspierac duchowo i mam nadzieje ze jak juz jakies przeszkódki beda to sie pochwalicie zdjątkami! Quote
I-w-o-n-a Posted July 5, 2005 Author Posted July 5, 2005 Kilka przeszkód jes, jakieś hopki, stół, opona, skok w dal, huśtawka się robi..... Mój pies za bardzo sobie wziął do serca testowanie przeszkód i z wielką gracją je rozwala :wink: Za niedługo zamieszcze fotki przeszkód. Próbuje znaleźć teren gdzieś w Krakowie, tak, aby łatwo było innym dojechać. W Igołomnii mogłabym być 2 razy w tygodniu a zależy mi na dużo częstszych treningach. I utwierdziłam się w przekananiu że 90% ludzi jak widzi jakieś trudności to od razu się wycofuje. No więc zostałam sama, ale nie dam się tak łatwo :) Quote
madzior_ka Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 gdybym tylko byłą bardziej samodzielna (czyt. pełnoletnia) na pewno bym sie wsparła, a tymczasem czekam na fotki pierwszych przeszkód bo moze i cos na wzór wykombinuję, narazie mam stacjonatkę:) Quote
I-w-o-n-a Posted July 6, 2005 Author Posted July 6, 2005 Zmieniłam teren, tak aby był łatwiejszy dojazd. Zdjęcia i mapka kilka postów wcześniej Quote
Toller Posted July 22, 2005 Posted July 22, 2005 I my!!!! Chcemy z Foxem ćwiczyć a nie za bardzo mamy gdzie. Jak będzie coś już wiadomo, to puść maila, koniecznie! Quote
I-w-o-n-a Posted July 23, 2005 Author Posted July 23, 2005 Więcej info o torze w temacie: http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=23379 Tor mamy prawie cały :D Dziś własnie skończyłam slalom :) :) :) Chyba pójde upić się ze szczęscia :wink: Quote
Toller Posted August 2, 2005 Posted August 2, 2005 Właśnie przeczytałam posta twojego o torze. Tor rewelacja, i na pewno się stawimy za jakiś czas. Na razie kończymy PT 2, potem musimy poczekać na egzamin, a równolegle przygotowujemy sie do zawodów obedience + wystawy. :D Jak widać, teraz jesteśmy obłożeni, ale myślę, że we wrześniu, lub na początku października, dołączymy sie do was. Problem jest tylko jeden; sami nie ćwiczyliśmy nigdy agility, a chcemy za jakiś czas wziąć udział w zawodach. Czy będzie tam jakiś szkoleniowiec, który zna sie na rzeczy? Nie chcemy potem mieć problemów, że sami nauczyliśmy jakiś błędów.No i w jakiej cenie będą spotkania? Po ile będą trwać, i jakich godzinach będzie można skorzystać z toru? Poślij mi na priva, jak to wszystko będzie zorganizowane, bo naprawdę nam zależy na spotkaniach. Quote
Toller Posted August 2, 2005 Posted August 2, 2005 Czym tam można dojechać? Bo z powyżej zamieszczonego planu wynika że 144, i już się ucieszyłam bo 144 jeździ koło nas. Ale sprawdziłam, i niestety, już nie jeździ tą trasą, a więc zostaje 107 z Płaszowa. To kawał drogi od nas, bo my mieszkamy koło Nowego Kleparza, a nie mamy niestety auta.... Jak nic 1.30 h w jedną stronę... Quote
I-w-o-n-a Posted August 2, 2005 Author Posted August 2, 2005 No więc tak.... Ja szkole klikerowo i prowadziałbym zajęcia razem z koleżanką z Ovari (jak koleżanka znajdzie czas). Toru nie mamy kompletnego, brakuje nam palisady i kładki, dużo przeszkód wymaga jeszcze dokończenia. Nie mam dużego doświadczenia, przyznaje bez bicia. Jednak toru napewno nie bede wynajmować do samodzielnego ćwiczenia z psem bo po prostu nie mam ochoty patrzeć na błędy przewodników, szarpanie psa, krzyczenie itd. Nie mam pojęcia kiedy uda nam się wszystko dokończyć - może we wrzesniu, może w październiku, może zaczniemy na wiosne. Na razie nie mamy klarownej sytuacji z terenem. Jak by się zabrała grupka osób to można zacząć treningi we wrześniu, niestety wtedy trzeba się poskładać we własnym gronie na opłacenie terenu. Zajęcia odbywały by się prawdobodobnie rano w weekendy i w jeden dzień w tygodniu po południu. Zajęcia średnio trwałyby 1,5 h (bo chciałam robić jeszcze teorie). Cena zajęć zależy od ceny wynajęcia terenu, ale myśle że bedzie podobna do cen w innych klubach agility - jedne zajęcia 20-25zł. Jak ktoś przejdzie wszystkie kursy to za drobną miesięczna składką trenuje w grupie zaawansowanej - czyli takiej która jeździ na zawody - takie mam plany :-) bardzo fajnie że chcesz startować w zawodach, ja takich osób właśnie szukam. Przyszłego psa będe wybierać właśnie pod agility. Quote
Recommended Posts