Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

FAktycznie, An3czka zorganizowała tor- kontaktowałyśmy się, i zaprosiła nas na oglądanie. Muszę powiedzieć, że tor robi wrażenie- piękny, skompletowany, profesjonalny. Sprowadzili go z Czech, a z Niemiec przyjechał tunel- rewelka! Tor mieszka w baraku, więc tym bardziej dobrze, bo miejmy nadzieję sie nie zniszczy, a szkoda by go było, oj, szkoda....
Wogóle b. się nam podobało- teren fajnie zrobiony, solidne ogrodzenie, lokalizacja świetna (koło Błoń) no i szkoleniowiec też z Ovari. Ogólnie rzecz biorąc nie mogło być lepiej, a ludzie też sympatyczni, otwarci, no i przede wszystkim entuzjaści agility :D A piesy też wspaniałe : dwa śliczne weimary (jeden Ani) a drugi- sunia, żywe sreberko. Panowie psowi się ładnie przywitali, ustalili kto tu rządzi w b. kulturalny sposób, i omówili sprawę przy piwku :D
Jeszcze mamy wystawy teraz, ale od października zaczniemy na 100 %.
Foxik super został przyjęty, wygłaskany, i wogóle ukochany (że już nie wspomnę o podbiciu go seduszkami surowymi :D ), co muszę przyznać zawsze sprawia że robi nam się baaardzoo miło. :D
Myślę, ża faktycznie za jakiś czas zaistniejemy jako grupa agility z Krakowa, i wreszcie będziemy sie spotykać z resztą fajnych, agilitowych ludzi na zawodach :D Ania robi chyba też stronkę, więc niedługo będą tam jeszcze jakieś informacje więcej, ale to już do An3czki trzeba sie zwracać.
No nie mogę, jak sie cieszę!!! :multi:

• Replies 491
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Toller-Fox napisał(a):
Muszę powiedzieć, że tor robi wrażenie- piękny, skompletowany, profesjonalny. Sprowadzili go z Czech, a z Niemiec przyjechał tunel- rewelka!

Toller-Fox napisał(a):
Wogóle b. się nam podobało- teren fajnie zrobiony, solidne ogrodzenie, lokalizacja świetna (koło Błoń) no i szkoleniowiec też z Ovari. Ogólnie rzecz biorąc nie mogło być lepiej, a ludzie też sympatyczni, otwarci, no i przede wszystkim entuzjaści agility

No to fajnie macie :klacz: , aż zazdroszczę :cry: .

Posted

A w sprawie kosztów to kontaktuj sięz An3czką :D
Naprawdę super, mam nadzieję że niedługo zaczniemy.
Ania P przecież macie tor w Poznaniu, czy nie? Bo już mi sie miesza z obedience :oops:
A jak nie, to może ktoś się Wam też kompetentny i sensowny znajdzie, i zabierze sie do tego jak trzeba. I spotkamy się i na zawodach obedience, i na agility!

Posted

Toller-Fox napisał(a):
przecież macie tor w Poznaniu, czy nie? Bo już mi sie miesza z obedience

No niestety nie mamy i nie wiem już czy kiedykolwiek będziemy mieli. :( http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=22579&postdays=0&postorder=asc&start=75

A po naszych ostatnich słabych "występach" w obedience opadły mi piórka i w agility. :oops: Za tydzień jedziemy na zawody agility do Włocławka, więc mam nadzieję, że wrócę z nich z nowym zapałem do pracy. :roll:

Posted

Będziecie mieli, będziecie, nam też się wydawało że już to nigdy nie nastanie :D zjawili się odpowiedni ludzie, i możemy ćwiczyć
Właśnie dostałam mail od An3czki- http://www.agility.krakow.pl/ tu jest ich strona www.
Nam po Antoninku wszystko opadło :D , ale nie damy się tak łatwo! Wrócisz z nowym zapałem, i nie martw się - wiem jak to jest ćwiczyć i ćwiczyć, a efekty się wydają znikome..Przecież nie sam efekt, tylko zabawa sie liczą najbardziej. Ja przyznaję że po emocjach wystawowych z ulgą przyjmuję zawody, mimo że wiadomo, porażki też mnie wkurzają :D al zwierzak to nie maszynka, i może być genialny na treningach, a obciachowy nawet na zawodach. A nikogo kto sam ćwiczy nie dziwią takie gorsze chwile u psa; za jakiś czas przejdą :D

Posted

Dzieki Gosia za super reklame-nie zrobilabym tego lepiej.
(z reszta autoreklama zawsze wypada gorzej:)...)
Milo, ze sie Wam tor spodobal. W koncu chodzi o to, aby bylo fajnie.
Ma byc dobra zabawa i tyle! :D

Posted

PATIszon napisał(a):
Wow jaki piekny torek!!!

To prawda, śliczny torek :klacz: . A ja się cały czas zastanawiam z czego zrobić sztywną część miękkiego tunelu. :hmmmm:

Toller-Fox napisał(a):
Będziecie mieli, będziecie, nam też się wydawało że już to nigdy nie nastanie zjawili się odpowiedni ludzie

Obyś była dobrym prorokiem. :lol:

Toller-Fox napisał(a):
Wrócisz z nowym zapałem, i nie martw się

No na to liczę, potrzeba nam trochę nowej zabawy, czasem już mi się nudzi ciągle w kółko jedno i to samo nudne posłuszeństwo. :oops: :silly:

Toller-Fox napisał(a):
zwierzak to nie maszynka, i może być genialny na treningach, a obciachowy nawet na zawodach. A nikogo kto sam ćwiczy nie dziwią takie gorsze chwile u psa; za jakiś czas przejdą

No to nawet nie były gorsze chwile Asti, skrzywdziłabym ją, gdybym tak twierdziła. :nono: To, że spokojnie wytrzymała zostawanie 1 minuty kiedy pańcia zniknęła jej z oczu i to jeszcze na takiej imprezie? :o To był dla mnie szok i mistrzostwo świata. :Rose: Jaki to wyczyn mojego piesia mogą docenić tylko Ci, którzy znają Asti od szczeniaka. Przyniesienie aportu, to kolejny duży sukces. :kciuki: A trzy zera i wszystkie obcięte punkty, to tylko i wyłącznie moje błędy wynikające albo z mojego zdenerwowania, motania się ze smyczą, przerwą w skupieniu się albo... świadomie stracone punkty byleby w ogóle wykonać ćwiczenie. :oops:

Wniosek? To raczej pańcia musi się nauczyć startować w zawodach, bo piesio dobrze poprowadzony jeszcze szybko polubi takie imprezy. :lol: Przecież tyle na nich kumpli do zabawy. :wink: A szaleństwa z Pavarottim szczególnie jej przypadły do gustu. :cunao:

an3czka napisał(a):
Ma byc dobra zabawa i tyle!

No i życzę Wam wspaniałej zabawy. :klacz:

Posted

PATIszon najpierw musimy sie nauczyc skakac :oops:
Dobra zabawa juz jest. Boki mozna zrywac.
Jak widac na filmiku, moj Basco woli biegac obok przeszkod, niz przez nie szczegolnie, jesli goni apetyczna sunie...

Posted

Toller-Fox napisał(a):
A Foxisław do tunelu nie wejdzie,

Spoko, spoko, jak wielki strachacz-Asti szybko się go nauczyła, to i Foxisław za chwilę będzie przez tunel przelatywał jak burza. :lol:
:Dog_run:
Toller-Fox napisał(a):
no chyba że za serduszko.. I głaski, dużo głasków!

No, ależ musowo takie nagrody za tunelik muszą być. :P :klacz:

• 4 months later...
Posted

czy można się przyłączyć do powstającego jak widzę klubu agility?? jestem z krakowa i mam 3 miesięcznego gończego polskiego :). teraz zima i Mazur jeszcze za mały ale na wiosnę na pewno chciałabym z nim ćwiczyć!!

• 1 month later...
Posted

Ja tez zastanawiam się nad rozpoczęciem treningów z moją pociechą.
Chciałam dowiedzieć się kto prowdzi zjęcia, czy sa jakieś grupy dla poczatkujących i ile kosztuje taka zabawa? :) będę wdzięczna za wszytskie wiadomości.

Posted

też jestem zainteresowana agility w krakowie i osobiście skontaktowałam się z klubem. sprawa wygląda tak,że zajęcia zaczną się na wiosnę, jak tylko pogoda się poprawi. i wstępnie wiem, że 10 zajęć po 2 h każde będzie kosztować 300 zl :).