Toller Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 FAktycznie, An3czka zorganizowała tor- kontaktowałyśmy się, i zaprosiła nas na oglądanie. Muszę powiedzieć, że tor robi wrażenie- piękny, skompletowany, profesjonalny. Sprowadzili go z Czech, a z Niemiec przyjechał tunel- rewelka! Tor mieszka w baraku, więc tym bardziej dobrze, bo miejmy nadzieję sie nie zniszczy, a szkoda by go było, oj, szkoda.... Wogóle b. się nam podobało- teren fajnie zrobiony, solidne ogrodzenie, lokalizacja świetna (koło Błoń) no i szkoleniowiec też z Ovari. Ogólnie rzecz biorąc nie mogło być lepiej, a ludzie też sympatyczni, otwarci, no i przede wszystkim entuzjaści agility :D A piesy też wspaniałe : dwa śliczne weimary (jeden Ani) a drugi- sunia, żywe sreberko. Panowie psowi się ładnie przywitali, ustalili kto tu rządzi w b. kulturalny sposób, i omówili sprawę przy piwku :D Jeszcze mamy wystawy teraz, ale od października zaczniemy na 100 %. Foxik super został przyjęty, wygłaskany, i wogóle ukochany (że już nie wspomnę o podbiciu go seduszkami surowymi :D ), co muszę przyznać zawsze sprawia że robi nam się baaardzoo miło. :D Myślę, ża faktycznie za jakiś czas zaistniejemy jako grupa agility z Krakowa, i wreszcie będziemy sie spotykać z resztą fajnych, agilitowych ludzi na zawodach :D Ania robi chyba też stronkę, więc niedługo będą tam jeszcze jakieś informacje więcej, ale to już do An3czki trzeba sie zwracać. No nie mogę, jak sie cieszę!!! :multi: Quote
misiekrk Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 a jakie maja byc koszty na tym torze, bo poprzedniego znam. Czy ta anka ma weimara imieniem basco ? ok 15 misiecy ? Quote
AniaP Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 Toller-Fox napisał(a): Muszę powiedzieć, że tor robi wrażenie- piękny, skompletowany, profesjonalny. Sprowadzili go z Czech, a z Niemiec przyjechał tunel- rewelka! Toller-Fox napisał(a): Wogóle b. się nam podobało- teren fajnie zrobiony, solidne ogrodzenie, lokalizacja świetna (koło Błoń) no i szkoleniowiec też z Ovari. Ogólnie rzecz biorąc nie mogło być lepiej, a ludzie też sympatyczni, otwarci, no i przede wszystkim entuzjaści agility No to fajnie macie :klacz: , aż zazdroszczę :cry: . Quote
Toller Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 A w sprawie kosztów to kontaktuj sięz An3czką :D Naprawdę super, mam nadzieję że niedługo zaczniemy. Ania P przecież macie tor w Poznaniu, czy nie? Bo już mi sie miesza z obedience :oops: A jak nie, to może ktoś się Wam też kompetentny i sensowny znajdzie, i zabierze sie do tego jak trzeba. I spotkamy się i na zawodach obedience, i na agility! Quote
AniaP Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 Toller-Fox napisał(a): przecież macie tor w Poznaniu, czy nie? Bo już mi sie miesza z obedience No niestety nie mamy i nie wiem już czy kiedykolwiek będziemy mieli. :( http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=22579&postdays=0&postorder=asc&start=75 A po naszych ostatnich słabych "występach" w obedience opadły mi piórka i w agility. :oops: Za tydzień jedziemy na zawody agility do Włocławka, więc mam nadzieję, że wrócę z nich z nowym zapałem do pracy. :roll: Quote
Toller Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 Będziecie mieli, będziecie, nam też się wydawało że już to nigdy nie nastanie :D zjawili się odpowiedni ludzie, i możemy ćwiczyć Właśnie dostałam mail od An3czki- http://www.agility.krakow.pl/ tu jest ich strona www. Nam po Antoninku wszystko opadło :D , ale nie damy się tak łatwo! Wrócisz z nowym zapałem, i nie martw się - wiem jak to jest ćwiczyć i ćwiczyć, a efekty się wydają znikome..Przecież nie sam efekt, tylko zabawa sie liczą najbardziej. Ja przyznaję że po emocjach wystawowych z ulgą przyjmuję zawody, mimo że wiadomo, porażki też mnie wkurzają :D al zwierzak to nie maszynka, i może być genialny na treningach, a obciachowy nawet na zawodach. A nikogo kto sam ćwiczy nie dziwią takie gorsze chwile u psa; za jakiś czas przejdą :D Quote
an3czka Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 Dzieki Gosia za super reklame-nie zrobilabym tego lepiej. (z reszta autoreklama zawsze wypada gorzej:)...) Milo, ze sie Wam tor spodobal. W koncu chodzi o to, aby bylo fajnie. Ma byc dobra zabawa i tyle! :D Quote
PATIszon Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 Wow jaki piekny torek!!! To kiedy organizujecie piewrszw zawody? 8) Quote
AniaP Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 PATIszon napisał(a): Wow jaki piekny torek!!! To prawda, śliczny torek :klacz: . A ja się cały czas zastanawiam z czego zrobić sztywną część miękkiego tunelu. :hmmmm: Toller-Fox napisał(a): Będziecie mieli, będziecie, nam też się wydawało że już to nigdy nie nastanie zjawili się odpowiedni ludzie Obyś była dobrym prorokiem. :lol: Toller-Fox napisał(a): Wrócisz z nowym zapałem, i nie martw się No na to liczę, potrzeba nam trochę nowej zabawy, czasem już mi się nudzi ciągle w kółko jedno i to samo nudne posłuszeństwo. :oops: :silly: Toller-Fox napisał(a): zwierzak to nie maszynka, i może być genialny na treningach, a obciachowy nawet na zawodach. A nikogo kto sam ćwiczy nie dziwią takie gorsze chwile u psa; za jakiś czas przejdą No to nawet nie były gorsze chwile Asti, skrzywdziłabym ją, gdybym tak twierdziła. :nono: To, że spokojnie wytrzymała zostawanie 1 minuty kiedy pańcia zniknęła jej z oczu i to jeszcze na takiej imprezie? :o To był dla mnie szok i mistrzostwo świata. :Rose: Jaki to wyczyn mojego piesia mogą docenić tylko Ci, którzy znają Asti od szczeniaka. Przyniesienie aportu, to kolejny duży sukces. :kciuki: A trzy zera i wszystkie obcięte punkty, to tylko i wyłącznie moje błędy wynikające albo z mojego zdenerwowania, motania się ze smyczą, przerwą w skupieniu się albo... świadomie stracone punkty byleby w ogóle wykonać ćwiczenie. :oops: Wniosek? To raczej pańcia musi się nauczyć startować w zawodach, bo piesio dobrze poprowadzony jeszcze szybko polubi takie imprezy. :lol: Przecież tyle na nich kumpli do zabawy. :wink: A szaleństwa z Pavarottim szczególnie jej przypadły do gustu. :cunao: an3czka napisał(a): Ma byc dobra zabawa i tyle! No i życzę Wam wspaniałej zabawy. :klacz: Quote
an3czka Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 PATIszon najpierw musimy sie nauczyc skakac :oops: Dobra zabawa juz jest. Boki mozna zrywac. Jak widac na filmiku, moj Basco woli biegac obok przeszkod, niz przez nie szczegolnie, jesli goni apetyczna sunie... Quote
Toller Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 A Foxisław do tunelu nie wejdzie, no chyba że za serduszko.. I głaski, dużo głasków! Baby, do łóżek!! Co to za siedzenie po nocach!! Quote
AniaP Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 Toller-Fox napisał(a):A Foxisław do tunelu nie wejdzie, Spoko, spoko, jak wielki strachacz-Asti szybko się go nauczyła, to i Foxisław za chwilę będzie przez tunel przelatywał jak burza. :lol: :Dog_run: Toller-Fox napisał(a): no chyba że za serduszko.. I głaski, dużo głasków! No, ależ musowo takie nagrody za tunelik muszą być. :P :klacz: Quote
aeniolek Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 Witam!Mam pytanko, czy ktoś z was orientuje się czy w Krakowie powstały w końcu tory agility??Jesli tak to proszę o szczególy!!Z góry dziekuje za odpowiedź!! :) Quote
dog_master Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=16902 i to nawet przyklejone ;] Quote
efra-husky Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 tutaj był topic na ten temat http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=13063&highlight=tor+w+krakowie i najlepiej kontaktować się z I-w-o-n-a Quote
aeniolek Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 dzieki wielkie!! już kiedyś czytalam ten wątek ale jakoś się w nim zagubiłam :) Quote
aeniolek Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 czy można się przyłączyć do powstającego jak widzę klubu agility?? jestem z krakowa i mam 3 miesięcznego gończego polskiego :). teraz zima i Mazur jeszcze za mały ale na wiosnę na pewno chciałabym z nim ćwiczyć!! Quote
efra-husky Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 to zerknij tutaj ;) http://www.agility.krakow.pl/ Quote
an3czka Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 aeniolek Zapraszam serdecznie. Zrobiliśmy przerwę zimową i ruszamy na wiosnę!:multi: Quote
aeniolek Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 na pewno się zgłosimy!! pozdrawiamy!! asia i mazur :) Quote
suenos Posted March 11, 2006 Posted March 11, 2006 Ja tez zastanawiam się nad rozpoczęciem treningów z moją pociechą. Chciałam dowiedzieć się kto prowdzi zjęcia, czy sa jakieś grupy dla poczatkujących i ile kosztuje taka zabawa? :) będę wdzięczna za wszytskie wiadomości. Quote
I-w-o-n-a Posted March 11, 2006 Author Posted March 11, 2006 W Krakowie jest jeden klub agility http://www.agility.krakow.pl/ Quote
aeniolek Posted March 11, 2006 Posted March 11, 2006 też jestem zainteresowana agility w krakowie i osobiście skontaktowałam się z klubem. sprawa wygląda tak,że zajęcia zaczną się na wiosnę, jak tylko pogoda się poprawi. i wstępnie wiem, że 10 zajęć po 2 h każde będzie kosztować 300 zl :). Quote
Recommended Posts