Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 491
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam dzisiaj w Brzeźnicy. Było bardzo sympatycznie. Fundacja zgodziła się, żebyśmy ćwiczyli na ich terenie (dają nam do dyspozycji jedną ze swoich łączek), za która nie chcą żadnych opłat. Mają tez kilka przeszkód: 3 chopki, koło i fragment slalomu, które również dają do naszej dyspozycji. I w związku z tym, że nasze treningi są już bardzo realne, proponuję spotkanie organizacyjne w tamtym miejscu. Usiądziemy sobie na trawce, obejrzymy te przeszkody, pomyślimy, jak zdobyć/zrobić resztę potrzebną do ćwiczeń, psiaki sie wyszaleją na "naszej" łączce, zrobimy grila :).
Proponuję sobotę 10 maja o godz. 10.00 na miejscu.
Piszcie, czy Wam ta data odpowiada i jak sie zorganizujemy w sprawie dojazdu, czyli kto kogo i skąd może zabrać. Proponuję też, żebyśmy spotkali się w jednym miejscu (do ustalenia gdzie, może Tescko przy Kapelance?) i razem pojechali, bo na tym ostatnim odcinku trudno jest tam trafić.
To chyba tyle informacji na początek :D
Czekam na wieści od Was :)

Posted

Jestem bardzo zadowolona, że udało się coś załatwić :multi:

Monia i Fiona :Rose:

Jeśli o mnie chodzi, to na dzień dzisiejszy, 10 maja bardzo mi pasuje :p
Może wcześniej, umówimy się na spotkanie w Krakowie np na AWF-ie lub na Błoniach ?? :razz:

Posted

Nie ma sprawy. Tylko, że od dziś do wtorku mam pierwszych gości, a potem od środy do niedzieli przyjadą następni :D, więc ja w tym tygodniu nie wyrwę się, ale może przyszły tydzień? Bardziej odpowiadają mi Błonia, bo przynajmniej wiem, gdzie są, ale jeśli Wam bliżej na AWF i wytłumaczycie mi jak tam dojechać, to nie ma sprawy :D

Posted

Dziewczyny ja też chętna :D do 10 jest jeszcze chwilka :) więc możemy sie spotkać :) z tego co pisze Monia to między 5 a 9 maja :D to czekam tylko jak coś zaproponujecie :) ja mogę ze swojej strony zaproponować wtorek 6 maja w porze jaka wam pasuje :) ja niestety studentka i w pon, śr, pt siedzę do nocy na uczelni :( ale może coś wykombinuje jak podacie inny termin :)

Posted

Przepraszam,że zrzędzę,ale czy nie dałoby się tego przesunąć na niedzielę 11? Mnie raczej w sobotę nikt nie zawiezie,a chciałabym bardzo zaliczyć spotkanie organizacyjne.
Mam domek z dość sporym ogródkiem,pies jest przyjazny wiec zapraszamy i przeszkody spokojnie można u mnie wykona-mamy sporo drewna,rodzicom nie ubędzie:diabloti: i sprzęt do zrobienie przeszkód.
:multi: Już się doczekać nie mogę spotkania

Posted

Czesc! :D
Ja z moim potworem juz baaaardzo tesknie za agility - takze z checia sie dolaczymy, zarowno do skakania jak i organizowania. Jestem zmotoryzowana (mieszkam w okolicach lobzowskiej), wiec jakby kogos trzeba bylo wziac, to nie ma sprawy. Z tym, ze na razie u mnie wchodza w gre weekendy - dopiero w polowie czerwca konczy mi sie uczelniany mlyn :)

Posted

No duch w narodzie się budzi :D Świetnie!!!! Mam wieści odnośnie przeszkód. Jest do kupienia torek w bardzo dobrym stanie, który był sprowadzony do Krakowa ze Słowacji i Niemiec. To bardzo dobry torek, zresztą, zobaczcie sami:
http://shop.tp-slany.cz/agility.php
Nie znam jeszcze ceny, ale na pewno mało nie będzie. Dzięki temu moglibyśmy szybciej zająć się samymi treningami :D Ale boję się, że cena nas może przestraszyć. Gdyby w przyszłości organizować zawody agility, to taki profesjonalny torek dobrze wygląda :D
Wypowiedzcie sie, co Wy na to :)

Posted

no ja to jestem takim swirem agilitowym, ze chetnie sie zloze ;) oczywiscie pytanie jaka kwota i na ile osob rozlozona... ale gdyby byla mozliwosc uzytkowania za free przez jakis czas dla skladkowiczow, to moze daloby sie to zorganizowac?
skakalam na wlasnie takim profi torze i bylo super, nic sie nie rozlatywalo i bezpiecznie dla psiakow... wiec chyba warto przemyslec.

Posted

Myślę ze damy radę,a poza tym na razie możemy kupić np. tylko część przeszkód np. tunele,palisady a np. hopki sobie darować i na razie zrobić sami-wyjdzie taniej i szybciej będziemy mogli biegać:razz:
Magda nie wiedziałam,ze z Ciebie taki zapaleniec agilitowy- szczegóły na PW:eviltong:

Posted

1. Zelek, Oczywiście, że będziemy ćwiczyć za darmo, jeśli zrzucimy się na przeszkody :D
2. Monita, podaj stronki, ważne jest, jak są te przeszkody zbudowane, Zelek ma rację, że przeszkody muszą być bezpieczne i nie powinny się gibać na wszystkie strony ;) Stąd pewnie ta rozbieżność w cenach.
3. Sonuś, na pierwszy rzut muszą właśnie pójść chopki, ponieważ są najprostsze, a te psiaki, które jeszcze nigdy nie ćwiczyły swoja przygodę maja zacząć właśnie od prostych przeszkód. Będą nm na pewno potrzebne: chopki, tunele, kładka, palisada, skok w dal. Na drugi rzut mogą iść: koło, huśtawka i slalom.

Posted

Z tego co wiem ten tor co był dotychczas jest do odkupienia od obecnych właścicieli - tak wynikało z rozmowy jaką miałam z nimi 2 tygodnie temu - nie wiem czy coś sie już zmieniło, ale można dopytać. Na tor, bylibyśmy BARDZO chętni - dopiero zaczynamy (w zeszłym roku trochę skakaliśmy, ale trochę tylko, bo młody był za młody :p (stawy) a teraz jak jest po RTG i wszystko gra, to nie ma gdzie skakać :placz:
Koniecznie daj znać gdyby sie coś udało załatwić.
I my też byśmy się dorzucili - można by było założyć klub :D
I wydaje mi się, że o tym samym torku myślimy ;)

Posted

Fajnie że tyle osób :) to może jakieś konkrety co do spotkania organizacyjnego :) i jakiegoś spotkania wstępnego :)
Organizacyjne 10 maja a wstępne 8 maja :) a można dowiedzieć się czegoś więcej :) ??

Posted

Śnieżynka napisał(a):
Fajnie że tyle osób :) to może jakieś konkrety co do spotkania organizacyjnego :) i jakiegoś spotkania wstępnego :)
Organizacyjne 10 maja a wstępne 8 maja :) a można dowiedzieć się czegoś więcej :) ??

8 może być, 10 jesteśmy w Płocku na klubówce

Posted

Sonuś, a 8 maja może być u Ciebie w ogródku? Jeśli nie, to pewnie Błonia. Godzina 17.30-może być?
11 maja Brzeźnica. Proponuję spotkać się przy Tesco na Kapelance o 10.00, a potem razem pojedziemy do Brzeźnicy. Może być?

Posted

Ok, Śniezynka :) A czy Ty masz Nagiego peruwiańczyka czy Chińskiego grzywacza?
Toller, tak, myślimy o tym samym torku. Nie znam jeszcze kwoty na jaka zostanie on wyceniony. Jak już będę wiedziała, napiszę i wspólnie coś postanowimy :)