PATIszon Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 JinnyAl napisał(a): A co to za piessek ten z Bydgoszczy, skąd? nazywa sie BETA Ruś nad Łyną, po domowemu Saga. Idzie im lepiej niz dobrze. Saga biega jak po sznurku! Obecnie sa w A2, ale sadze, ze po PPA(Warszawa) sie to zmieni :cool3: Napisz moze priwa do Magdy Domanskiej (na dogo ma nick Magda i Saga) ona najlepiej opowie Ci o GP i Agility. Sama tez ostatnio wybierala sobie szczeniaka do sportu, wiec w tej materii tez pewnie Ci podpowie conieco, choc wybierala szczeniaka zupelnie innej rasy. Mnie osobiscie bardzo tez spodobala sie suczka Agnieszki (nie pamietam nazwiska), ale suczka jest PHARA Klusujaca Swora . Bardzo szybki pies, z ogromna checia do pracy! Sadze, ze odniosa wiele sukcesow w tym sporcie, czego im serdecznie zycze. Quote
Saba Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 PATIszon napisał(a): ale suczka jest PHARA Klusujaca Swora . Bardzo szybki pies, z ogromna checia do pracy! Teraz jest chętna, ale właścicielka opowiadała że ta suka była niemal autystyczna :-( tylko mnustwo pracy dało takie efekty Quote
PATIszon Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 Saba napisał(a):Teraz jest chętna, ale właścicielka opowiadała że ta suka była niemal autystyczna :-( tylko mnustwo pracy dało takie efekty W takim razie brawo dla wlascicielki! Quote
Mokka Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 PATIszon napisał(a): Napisał(a) Saba Teraz jest chętna, ale właścicielka opowiadała że ta suka była niemal autystyczna :-( tylko mnustwo pracy dało takie efekty W takim razie brawo dla wlascicielki! Duże brawa, bo obserwując suczkę na torze trudno uwierzyć, że mogło tak być. Quote
Saba Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 http://www.belgi.com.pl/viewtopic.php?t=575&postdays=0&postorder=asc&start=0 :multi: :multi: :multi: Quote
JinnyAl Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 JinnyAl napisał(a):Gostar nie otwiera toru nigdzie. W Katowicach mają tylko taki do ćwiczeń dla małych. Czekam na dalsze odp. z Psiej Krainy i z Alteri ;) Alteri odpisało, że: "Jak na razie nie mamy w Gliwicach toru agility. Nie mogę też zapewnić, że w ciągu najbliższego roku się pojawi. " Wysłałam jeszcze maila z Re: czy można pomóc i przyspieszyć pracę :) O! Psia Kraino! Chciejże tor... Quote
Cimi Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 JinnyAl napisał(a):O! Psia Kraino! Chciejże tor... Zapewne w Psiej Krainie też można pomóc wystarczy porozmawiać ;). I chyba najlepszym tematem w sprawie toru w Gliwicach będzie ten : Tor w Gliwicach Quote
an3czka Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 Witam wszystkich!! Prawdopodobnie w najbliższą sobotę, o godzinie 14 będzie dzień otwarty dla wszystkich chętnych!! Oby tylko pogoda dopisała...:evil_lol: Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt mailowy ania@agility.krakow.pl Quote
aeniolek Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 bu.a jak kto nie może w sobote to można wpaść w inne dni?? bo akurat w weekend nas nie ma :(. a pogoda szczególnie do południa jest calkiem całkiem i można by było zacząć jakieś ćwiczenia czy co.ale proszę najpierw o date kiedy można by było przyjść i zobaczyć, tylko w inny dzien niż sobota!! pozdrawiam :) Quote
Brozia Posted April 2, 2006 Posted April 2, 2006 Ja też jestem chętna..jaki jest koszt szkolenia?? i czy roczny westie nadaje się do tego?? :) Quote
Toller Posted April 2, 2006 Posted April 2, 2006 Ja z Foxem chodzę na tor Aneczki i mogę powiedzieć że jest naprawdę super!! Zaczęliśmy na jesieni zeszłego roku, atmosfera na luzie, fajni ludzie, świetny szkoleniowiec- nie możemy się doczekać rozpoczęcia treningów. NIe jestem ekspertem od westie, ale jeśli weterynarz nie zgłasza zadnych obiekcji (ja swojemu zrobiłam najpierw RTG stawów, i badanie serca), to myślę ze bez problemu mozecie:multi: Quote
aeniolek Posted April 2, 2006 Posted April 2, 2006 a ja dziś słyszałam,że psiak musi mieć określony wiek, w którym może zacząć ćwiczyć agility!! podobno szczeniaki nie mogą bo łatwo o przeciążenia i później może wyniknąć jakieś skrzywienie czy coś ze stawami. prawda to? :) Quote
Saba Posted April 2, 2006 Posted April 2, 2006 Są rużne opinie, ale przeważa taka, że należy zacząć ćwiczyć jak najwcześniej, ale umiarkowanie. Są przedszkola z elementami agility i uważam to za świetne rozwiązanie :p Quote
Toller Posted April 2, 2006 Posted April 2, 2006 Zależy co i jak. Zacząć ze szczeniakiem można, ćwiczyć te nie wymagające większego wysiłku przeszkody. Przecież slalom może robić, do tunelu wejdzie, można uczyć przekraczania leżących na ziemi kijków od przeszkód na komendę- a wszystko to nie obciąża szczeniaka. Na szybkość, skoki, bieganie pod górę, zeskoki- przyjdzie czas. Ale dobry początek zawsze jest już zrobiony;) . Quote
Ka$iaN. Posted April 18, 2006 Posted April 18, 2006 A ja wlasnie dzisiaj zadzonilam i umowilam sie na niedziele:) Potwor ktorego przyprowadze z soba ma 8 miesięcy. Z tego co czytam to na treningi troche za wczesnie, ale dziewczyna ma energii za dwóch i ogłady jej brak... Mysle ze jej sie spodoba:) Quote
an3czka Posted April 18, 2006 Posted April 18, 2006 Ka$iaN. napisał(a):A ja wlasnie dzisiaj zadzonilam i umowilam sie na niedziele:) Potwor ktorego przyprowadze z soba ma 8 miesięcy. Z tego co czytam to na treningi troche za wczesnie, ale dziewczyna ma energii za dwóch i ogłady jej brak... Mysle ze jej sie spodoba:) Wiadomo, że nie będzie ćwiczyć tak intensywnie jak psy dorosłe, ale się wyszaleje:lol: Quote
Ka$iaN. Posted April 18, 2006 Posted April 18, 2006 an3czka napisał(a):Wiadomo, że nie będzie ćwiczyć tak intensywnie jak psy dorosłe, ale się wyszaleje:lol: Właśnie o to mi chodzi:) Coby dziewczyna padła na pysk i było 7 minut spokoju;) Quote
an3czka Posted April 18, 2006 Posted April 18, 2006 Ka$iaN. napisał(a):Właśnie o to mi chodzi:) Coby dziewczyna padła na pysk i było 7 minut spokoju;) Paść na pysk, to może nie Ale zmęczy się z pewnością:lol: Quote
Ka$iaN. Posted April 18, 2006 Posted April 18, 2006 an3czka napisał(a):Paść na pysk, to może nie Ale zmęczy się z pewnością:lol: No cóż, dobre i tyle. Zobaczymy co mała na to :) Quote
puli Posted April 23, 2006 Posted April 23, 2006 Puliki przeszły jeszcze całe błonia i padły zachwycone na pyski.Mówią,ża chcą chodzić! A jak (a)kity? Quote
Ka$iaN. Posted April 23, 2006 Posted April 23, 2006 puli napisał(a):Puliki przeszły jeszcze całe błonia i padły zachwycone na pyski.Mówią,ża chcą chodzić! A jak (a)kity? Akita zadowolona:) Padła na pysk na całą godzinę z kawałkiem;) Po obiadku pojechalismy w plener - teraz leży mało żywa:) Bedziemy w sobotę :loveu: Quote
puli Posted April 23, 2006 Posted April 23, 2006 Puli dalej leżą (z przerwą na serek + krótki spacer) U nich to bardziej emocje niż zmęczenie fizyczne Quote
diabelkowa Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 a ile mniej wiecej kosztuja takie treningi i czy na prawde tylko w gliwicach jest tor ? :(( Quote
nathaniel Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 diabelkowa napisał(a):a ile mniej wiecej kosztuja takie treningi i czy na prawde tylko w gliwicach jest tor ? :(( jak narazie to toru nie ma nigdzie :roll: chyba że cos się z Psia KRainą ruszyło... Quote
FigabaS Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Mam pytanie- czy tor funkcjonuje i czy mozna przyjsc na zajecia? Moja znajoma chcialaby sprobowac tego sportu ze swoim pieskiem i nie wie gdzie sie udac. Quote
Recommended Posts