Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

JinnyAl napisał(a):

A co to za piessek ten z Bydgoszczy, skąd?

nazywa sie BETA Ruś nad Łyną, po domowemu Saga.
Idzie im lepiej niz dobrze. Saga biega jak po sznurku! Obecnie sa w A2, ale sadze, ze po PPA(Warszawa) sie to zmieni :cool3:

Napisz moze priwa do Magdy Domanskiej (na dogo ma nick Magda i Saga) ona najlepiej opowie Ci o GP i Agility.
Sama tez ostatnio wybierala sobie szczeniaka do sportu, wiec w tej materii tez pewnie Ci podpowie conieco, choc wybierala szczeniaka zupelnie innej rasy.

Mnie osobiscie bardzo tez spodobala sie suczka Agnieszki (nie pamietam nazwiska), ale suczka jest PHARA Klusujaca Swora . Bardzo szybki pies, z ogromna checia do pracy!
Sadze, ze odniosa wiele sukcesow w tym sporcie, czego im serdecznie zycze.

• Replies 491
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PATIszon napisał(a):
ale suczka jest PHARA Klusujaca Swora . Bardzo szybki pies, z ogromna checia do pracy!

Teraz jest chętna, ale właścicielka opowiadała że ta suka była niemal autystyczna :-( tylko mnustwo pracy dało takie efekty

Posted

Saba napisał(a):
Teraz jest chętna, ale właścicielka opowiadała że ta suka była niemal autystyczna :-( tylko mnustwo pracy dało takie efekty

W takim razie brawo dla wlascicielki!

Posted

PATIszon napisał(a):

Napisał(a) Saba

W takim razie brawo dla wlascicielki!

Duże brawa, bo obserwując suczkę na torze trudno uwierzyć, że mogło tak być.

Posted

JinnyAl napisał(a):
Gostar nie otwiera toru nigdzie. W Katowicach mają tylko taki do ćwiczeń dla małych. Czekam na dalsze odp. z Psiej Krainy i z Alteri ;)

Alteri odpisało, że: "Jak na razie nie mamy w Gliwicach toru agility. Nie mogę też zapewnić, że w ciągu najbliższego roku się pojawi. "
Wysłałam jeszcze maila z Re: czy można pomóc i przyspieszyć pracę :)

O! Psia Kraino! Chciejże tor...

Posted

bu.a jak kto nie może w sobote to można wpaść w inne dni?? bo akurat w weekend nas nie ma :(. a pogoda szczególnie do południa jest calkiem całkiem i można by było zacząć jakieś ćwiczenia czy co.ale proszę najpierw o date kiedy można by było przyjść i zobaczyć, tylko w inny dzien niż sobota!! pozdrawiam :)

Posted

Ja z Foxem chodzę na tor Aneczki i mogę powiedzieć że jest naprawdę super!! Zaczęliśmy na jesieni zeszłego roku, atmosfera na luzie, fajni ludzie, świetny szkoleniowiec- nie możemy się doczekać rozpoczęcia treningów.
NIe jestem ekspertem od westie, ale jeśli weterynarz nie zgłasza zadnych obiekcji (ja swojemu zrobiłam najpierw RTG stawów, i badanie serca), to myślę ze bez problemu mozecie:multi:

Posted

a ja dziś słyszałam,że psiak musi mieć określony wiek, w którym może zacząć ćwiczyć agility!! podobno szczeniaki nie mogą bo łatwo o przeciążenia i później może wyniknąć jakieś skrzywienie czy coś ze stawami. prawda to? :)

Posted

Są rużne opinie, ale przeważa taka, że należy zacząć ćwiczyć jak najwcześniej, ale umiarkowanie.
Są przedszkola z elementami agility i uważam to za świetne rozwiązanie :p

Posted

Zależy co i jak. Zacząć ze szczeniakiem można, ćwiczyć te nie wymagające większego wysiłku przeszkody. Przecież slalom może robić, do tunelu wejdzie, można uczyć przekraczania leżących na ziemi kijków od przeszkód na komendę- a wszystko to nie obciąża szczeniaka. Na szybkość, skoki, bieganie pod górę, zeskoki- przyjdzie czas. Ale dobry początek zawsze jest już zrobiony;) .

• 3 weeks later...
Posted

A ja wlasnie dzisiaj zadzonilam i umowilam sie na niedziele:)
Potwor ktorego przyprowadze z soba ma 8 miesięcy.
Z tego co czytam to na treningi troche za wczesnie, ale dziewczyna ma energii za dwóch i ogłady jej brak... Mysle ze jej sie spodoba:)

Posted

Ka$iaN. napisał(a):
A ja wlasnie dzisiaj zadzonilam i umowilam sie na niedziele:)
Potwor ktorego przyprowadze z soba ma 8 miesięcy.
Z tego co czytam to na treningi troche za wczesnie, ale dziewczyna ma energii za dwóch i ogłady jej brak... Mysle ze jej sie spodoba:)

Wiadomo, że nie będzie ćwiczyć tak intensywnie jak psy dorosłe, ale się wyszaleje:lol:

Posted

an3czka napisał(a):
Wiadomo, że nie będzie ćwiczyć tak intensywnie jak psy dorosłe, ale się wyszaleje:lol:

Właśnie o to mi chodzi:)
Coby dziewczyna padła na pysk i było 7 minut spokoju;)

Posted

Ka$iaN. napisał(a):
Właśnie o to mi chodzi:)
Coby dziewczyna padła na pysk i było 7 minut spokoju;)

Paść na pysk, to może nie
Ale zmęczy się z pewnością:lol:

Posted

puli napisał(a):
Puliki przeszły jeszcze całe błonia i padły zachwycone na pyski.Mówią,ża chcą chodzić! A jak (a)kity?

Akita zadowolona:)
Padła na pysk na całą godzinę z kawałkiem;)
Po obiadku pojechalismy w plener - teraz leży mało żywa:)
Bedziemy w sobotę :loveu:

• 4 months later...
Posted

diabelkowa napisał(a):
a ile mniej wiecej kosztuja takie treningi i czy na prawde tylko w gliwicach jest tor ? :((

jak narazie to toru nie ma nigdzie :roll:
chyba że cos się z Psia KRainą ruszyło...

• 3 weeks later...