Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Monia i Fiona']Sonuś, a 8 maja może być u Ciebie w ogródku? Jeśli nie, to pewnie Błonia. Godzina 17.30-może być?
11 maja Brzeźnica. Proponuję spotkać się przy Tesco na Kapelance o 10.00, a potem razem pojedziemy do Brzeźnicy. Może być?

Postaram się dojechać pod Tesco na czas.

[quote name='Śnieżynka']11 to ja będę :D może uda mi sie namówić brata żeby mnie zawiózł :D a 8 jeszcze nie obiecuje :)

Chyba, że mogę jechać z Tobą ??

• Replies 491
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Toller, a co z tym torkiem na poligonie? To właśnie tam ćwiczyła z Wami p. Agnieszka? I co się stało, że nie można już tam ćwiczyć? I jak długo tam ćwiczyliście? Co z tym przedszkolem agilitowym?

Posted

Ja 11 tak - jeszcze raz pisze, ze wyjezdzam z centrum Krakowa, wiec moge kogos zabrac :) ile osob, to oczywiscie zalezy od tego, czy sie spotykamy z psiakami czy bez? jak z psiakami, to dwie osoby + dwa psy wejda :)

A 8 niestety raczej nie, jeszcze mam zajecia o tej porze :(

Posted

Monia i Fiona napisał(a):
Toller, a co z tym torkiem na poligonie? To właśnie tam ćwiczyła z Wami p. Agnieszka? I co się stało, że nie można już tam ćwiczyć? I jak długo tam ćwiczyliście? Co z tym przedszkolem agilitowym?

My ćwiczyliśmy koło stadniny niedaleko Rudawy- instruktorem była Magda Samitowska z Alteri (teraz z fund. Alaris), tor był Agnieszki i jej męża. Niestety, na tym terenie mają budować jakieś bloki , Aga zmieniła pracę, jej suczka (weimarka) nie może już skakać, więc rezygnują. My ćwiczyliśmy z nimi na samym początku z naszym pierwszym Tollerem, Foxem. Kiedy Fox odeszedł od nas w wieku 2 lat, mieliśmy dłuższą przerwę - czekaliśmy na kolejnego psiaka dość długo. W końcu, gdy już mieliśmy psiaka, skakaliśmy w ograniczonym zakresie - to retirever i ja nie chciałam mocniejszego treningu, przed zrobieniem mu RTG i osiągnięciem odpowiedniego wieku - zeby nie narażać go na dysplazję. A jak teraz w końcu wszystko wiadomo, psiak idealnie czysty, 1.5 roczny, to toru nie ma...:-(
Jesteśmy dość zdeterminowani - BARDZO zależy mi na skakaniu z nim, Fire skoki uwielbia, potrzebuje aktywności, i to jest wymarzona forma dla niego moim zdaniem. Kto wie, czy docelowo z młodszym (naszym 3cim Tollerem) kiedyś też nie zaczniemy - ale na razie Dancer ma 8 miesięcy, więc jeszcze czekamy na zakończenie rozwoju.

Posted

Świetnie, że już sie umawiacie :D Jeśli ktoś jest z okolic Ruczaju, to ja też mogę wziąć dwie pary, znaczy ludź+pies*2, w tym psiaki do bagażnika, a ludzie
na siedzenie ;)
Rozumiem, że godziny spotkań odpowiadają?
Toller, dzięki za wyczerpujące informacje.
Czekamy na wieści od reszty ludków :D
zaczyna być już fajnie :)
Monita, a podasz mi te stronki na Słowacji-chodzi op torki?

Posted

Myślę,ze nie będzie problemu żeby spotkać się u mnie,z tym że do są obrzeza miasta i spora cześć będzie miała daleko.
Dokładnie są to Soboniowice(ul. Drużbackiej).
Jeszcze tylko ile miałoby być ludziów i ich psów?:razz:

Posted

To ja już wszystko wiem :) a więc mogę się zadeklarować w czwartek ja odpadam ze względów juwenaliowych i koncertu na wiśle, a co do 11 jak się zorientowałam że to niedziela nie wiem czy dam rade dotrzeć z powodów rodzinnych (jak co tydzień) chyba że mogę się z kimś zabrać... mogę również dotrzeć pod tesco o 10 jak z tamtąd mnie ktoś zgarnie, będę z mały psiakiem kieszonkowym...

Posted

Oj dziewczyny ja również jestem bardzo chętna!!!!!!!! Dopiero teraz znalazłam ten temat!
Jestem włascicielką sznaucerki miniaturowej Kiwi- obie jestesmy zupelnie zielone w agility ale bardzo bardzo bardzo chętne!
Jestem zmotoryzowana- mieszkam w Nowej Hucie. Wiec spokojnie mogę zabierac 2-3 osoby (do podziału kosztów) :)
Niestety ani 8 ani 11 nie mogę przyjechac na spotkanie poniewaz jedziemy na wystawę do Budapesztu więc liczę że wszystkie ustalenia i informacje pojawią sie w tym temacie.
Te przeszkody są świetne :) Musimy obliczyc ile to wyjdzie "na głowę" i zrobic zrzutkę- nawet w kilku ratach :)) :multi::multi::multi::multi:

Posted

Zelek ja bardzo chętnie bym się z Tobą zabrała w niedziele 11 :) a czy na czwartek też byś miała miejsce dla mnie i psa kieszonkowego :) ale to bym ci dala po niedzieli znać, bo chyba będę się nudzić :( jak tak dalej pójdzie :(

a czy Monia możesz podać adres dokładny tego miejsca niedzielnego ??
Zelek i gdzie bywasz z psem na spacerkach skoro ty obok mnie mieszkasz :) może się jakoś spotkamy :)

Posted

ja niestety 8 nie bede :(

a na spacery jezdze pod krakow, bo mam dwa belgi swirusy, ktorych w miescie nie moge niestety puszczac :> ale jakbys miala chec pojechac gdzies dalej, to oczywiscie mozemy sie jakos umowic :)

Posted

Hmm, rozmawiałam z rodzicami i nie są pozytywnie nastawieni do takiej ilości psów u nas w ogródku- podobno sie nie pomieścimy...:roll:
Czy z dokładnym miejscem ustalenia miejsca spotkania możemy poczekać do piątku. Mam pewien pomysł,ale nie wiem czy uda się wymolestować cuś:razz: