Monia i Taja Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Śnieżynka, spokojnie :) Jeszcze nic nie wiem :) Będę dzwonić do pana od agility ok 20.00. Na pewno o wszystko zapytam i dam Wam znać :) Quote
monita Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Monia i Fiona hmmm jeśli ćwieczeniem można nazwać, uczenie psa skakania przez ławki i płotki na boisku, to ćwiczymy ;) Miałam chrapkę na profesjonalne agility, ale tak jak pisałam nic nie mogłam znaleźć :shake: Kiedyś było coś w szkole Hitt Dog - może do nich dostałaś numer telefonu ?? Na dogo była też jedna osoba, która prowadziła kursy, ale gdzieś się zapodziała, a strona nie działa :shake: Wiem, że "coś" gdzieś jest, ale żadnych, konkretnych informacji nie posiadam. Jeśli wypali, to bardzo chętnie się przyłączę :razz: Czekam z niecierpliwością na informacje :p Quote
Monia i Taja Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Monita, no widzisz, jak ja nic nie wiem :) Sprawdziłam informacje od Ciebie i faktycznie, dostałam namiary na p. Jacka ze szkoły Hiidog. O niedziałającej stronce też wiem. Kontaktowałam się z p. Agnieszką. Napisała mi, że mają jakiś problem z torem, że jest w Wawie i jak coś sie zmieni, to da znać. Ale tymczasem cisza. Napisz mi koniecznie, gdzie Ty skaczesz przez te płotki i ławki :) No i jak długo interesujesz się agility, jak długo ćwiczysz, co potraficie robić, skąd masz te płotki i ławki i w ogóle. jeśli nikt inny nas nie zechce, to same tu założymy sekcję! A co! W końcu we dwie-zawsze łatwiej :D Pozdrawiam i dam znać, jak coś będę wiedziała :D Quote
monita Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Ja do zakładania sekcji jestem na tak ;) Czyli w HittDogu już nie ma agility ?? Był kiedyś jeszcze jeden tor w okolicach Krakowa, niestety też został zlikwidowany :shake: I z tego co się orientuję, to jest pustka :niewiem: Przez ławki, to w parku ;) A płotki ( takie ludzkie, jeżli można tak napisać ) też w parku ;) tylko w części dla dzieci :oops: gdzie są różne "bajery" do zabawy. Jeżeli chodzi o agility, to interesuję od niedawna ( skromnie od kilku miesięcy ) Namiętnie szukałam jakiś torów i szkoleń, na które można chodzić i z braku laku uznałam, że chociaż tyle z psem poskaczę i potrenuję posłuszeństwo. Ale tak jak pisałam, bardzo zależy mi na ćwiczeniach i przyzwyczajaniu psa do toru. Quote
Monia i Taja Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Coś dobrego się dzieje, przynajmniej obgadają sprawę na zebraniu. Nie mówię KTO, żeby nie zapeszyć :) Bądźmy dobrej myśli. Quote
Monia i Taja Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Tak mają dać znać. Jeśli oni nas nie zechcą, mam jeszcze plan awaryjny: można się dogadać z jakąś ujeżdżalnią koni, żeby chociaż tymczasem coś było. I może jeszcze raz spróbuję w związku. Wiesz, bardzo ważne, że są ludzie, którzy chcą biegać: Ty, Śnieżynka, mój kolega z beaglem. Z resztą sobie poradzimy :) W maju jadę na seminarium agilitowe do Bydgoszczy, także na pewno wrócę z nowymi informacjami i ciekawostkami, a zaraz po seminarium są dwudniowe zawody, na które też się zgłosiłyśmy, także ja na pewno nie poddam się w poszukiwaniach i będę drążyć temat :D Ja nie jestem jakąś super siłą fachową. Po prostu dwa lata temu zaczęłyśmy z Fioną uczęszczać na kurs dla początkujących. Skończyłyśmy obydwa stopnie i zostałyśmy w sekcji. Od tej pory brałyśmy udział w kilku zawodach w klasie najniższej, bo w A0 oraz w kilki seminariach. Latem byłyśmy na psim obozie agilitowym, który bardzo dużo nam dał. Tak właśnie wygląda nasz historia :) Jestem w stanie poprowadzić kurs dla początkujących, ale trenerem z krwi i kości, to ja nie jestem :) Pokochałam ten sport, gdyż widzę, ile daje Fionie i naszym wspólnym relacjom, dlatego wszystko zrobię, żeby w Krakowie powstała nasza sekcja :D Quote
monita Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 W takim razie, czekam z niecierpliwością na informacje ( pozytywne ) :razz: PS : Jeśli chodzi o stadniny, to są dwie na terenie miasta :p Quote
Sonuś Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 A nas przyjmiecie?? My co prawda tylko okazjonalnie i tylko w weekendy(bo z gnojkiem autobusem nie dojadę),ale chętnie pomogę w tworzeniu:razz: Quote
Magda i Saga Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Monika, jesteś wspaniała. Trzymam kciuki i jestem jak paw:lol: Quote
Monia i Taja Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Słuchajcie, słuchajcie!!!! Bardzo dobre wieści Fundacja Alteri nas "przygarnie" :D:D W sobotę lub niedzielę jadę obejrzeć teren i porozmawiać z Panią Prezes Fundacji:D:D Jedynym minusem tej sytuacji może być fakt, że teren jest 24 km od Krakowa. Ale to też nic. Będziemy sie organizować i razem jeździć, zawsze paliwko będzie tańsze :) Rewelacja, prawda??? Każda osoba potrzebna!!! Także witaj Sonuś :) :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Monia i Taja Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Magda, wielkie dzięki za wsparcie :calus: Jeszcze na pewno sie przyda, bo to dopiero początek naszej drogi :lol: Quote
Śnieżynka Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 :placz::placz: Dlaczego tak daleko :placz::placz::placz: a już liczyłam że na terenie Krakowa coś da sie zorganizować :placz: teraz u mnie to kwestia jak to cenowo będzie wszystko i jak będzie z dojazdem...:-( Quote
Monia i Taja Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Dojazdem się nie martw. Na pewno znajdzie się ktoś, kto będzie dojeżdżał z Twoich okolic. Ja będę jeździć z Ruczaju. Ktoś stąd jest? Jeśli tak, to polecam się :) A kwestie finansowe... na pewno jakieś będą, ale zawsze można coś wymyślić. To naprawdę nie jest najważniejsze. Ważne, że chcesz pracować ze swoim psem :D Naprawdę :D Quote
Śnieżynka Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Brzeźnica powiadacie :D to już lepiej brzmi :D ja krowodrza (śródmieście) :D jak by ktoś mógł mnie zabierać to będzie supcio :D kasa to mniejsza ale mnie bardziej boli tylko dojazd :) to czekam na jakieś konkrety :) Quote
Magda i Saga Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Dziewczyny nie marudzić, tylko rozmawiac o konkretach. 24 km to nie jest daleko, nawet jak się dołozy jeszcze trochę na przejazd po Krakowie. Ja dojeżdżałam 100 km w jedną stronę, zanim udało mi się rozkręcić coś w Bydgoszczy. Monika jest zmotoryzowana, zrzucicie się na benzynę i wcale nie wyjdzie drożej niż przejazd autobusem z psem do centrum. Ważne, żebyście zaczęły, a potem mozna się rozglądac za terenem bliżej, chyba ze się okaże ze tam będzie tak dobrze, że lepiej byc nie może :-) Pomóżcie Monice, ja wiem jak trudno sie organizuje agility samemu. To ma byc wasz wspólny klub i nie czekajcie na gotowca, do roboty:loveu: Quote
Sonuś Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 :multi:My z okolic Wieliczki,ale myślę że jakoś się transport zorganizuje:razz: Gratuluję szybkości i mam ogromna nadzieję że nam się uda:p Quote
monita Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Trzeba poczekać co powiedzą w Brzeźnicy. A Alteri szkoli psy na Ruczaju, tam nie ma możliwości biegania ?? Quote
Monia i Taja Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Nie, na Ruczaju szkolą psiaki w hotelu, czasem wychodzą na zewnątrz, na parking. Do biegania to miejsce na pewno się nie nadaje. Quote
Śnieżynka Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Monia i Fiona :) puki co czekamy co załatwisz w sobotę albo niedzielę :) tam na miejscu :) Quote
Wafelek Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Ej no, super, Monika, trzymam za was kciuki! A jak juz cos ruszy, tzn.bedzie was wiecej niz dwie to sie jakos odwiedzimy, zeby poskakac razem, co? :) Czy u nas, czy u was - w koncu blisko jestesmy! ps.jak trzeba jakiejs pomocy, jak robic jakies przeszkody czy cos... sluze naszym swiezym doswiadczeniem:) Quote
Śnieżynka Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 A ja mam taką jeszcze sprawę :) czy wy chodzicie może na błonia z waszymi pisakami... bo mój cel agility to oswojenie mojego dzikusa z psami i popracowanie z nim :) jest możliwość spotkania się i wstępne oswojenie mojego dzikuska ? i pokazanie jak wstępnie przygotowywać go do Agility ?? Quote
monita Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Ja na Błonia nie ( w sumie, to jeszcze nigdy nie zabrałam tam psa ) :p Quote
Recommended Posts