Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
8 minut temu, Sara2011 napisał:

Tak w ramach ciekawostki, Wega potrafi sobie sama zamrażarkę otwierać , haha. Chyba rozgląda się za innym jedzeniem niż psie chrupki :).

Cwana bestia! :)

Posted
Dnia 4.02.2019 o 16:06, Ainana napisał:

Ciekawe jak Wegunia, co tam z tej zamrażarki chapsneła ;) 

Nie dzwoniłam do Kasi bo w tygodniu bardzo intensywny czas w pracy a na koniec tygodnia się rozchorowałam i leżę w łóżku połamana, nawet myślenie mnie boli :).

Napisałam tylko do Kasi przez Whatsappa. Wega jest bardzo grzeczna tylko podobno bardzo ruchliwa. Ale to dobrze, to może szybciej zgubi co nieco ze swojej nadwagi. W poniedziałek Kasia ma z nią pojechac do weta, sprawdzimy czy można już ją sterylizować i jeśli tak, to umówimy termin. Zaczęłam już powoli ogłaszać Wegę ale nie mam za wiele zdjęć to i ogłoszeń nie mam jak za dużo zrobić.

Posted
Dnia 9.02.2019 o 18:52, Sara2011 napisał:

Nie dzwoniłam do Kasi bo w tygodniu bardzo intensywny czas w pracy a na koniec tygodnia się rozchorowałam i leżę w łóżku połamana, nawet myślenie mnie boli :).

Napisałam tylko do Kasi przez Whatsappa. Wega jest bardzo grzeczna tylko podobno bardzo ruchliwa. Ale to dobrze, to może szybciej zgubi co nieco ze swojej nadwagi. W poniedziałek Kasia ma z nią pojechac do weta, sprawdzimy czy można już ją sterylizować i jeśli tak, to umówimy termin. Zaczęłam już powoli ogłaszać Wegę ale nie mam za wiele zdjęć to i ogłoszeń nie mam jak za dużo zrobić.

Dużo zdrówka zatem życzę, tzn szybkiego powrotu do zdrowia: )

Wega nie ma za dużo zdjęć, ale za to zdjęcia na piękne. Te spojrzenie z pozycji leżącej, fju fju ;)

Super że dziewczyna dużo się rusza i ze ma gdzie się ruszać. Na zdrowie jej to wyjdzie. No to teraz czekamy na info jak tam wizyta u weta  :))  

Posted

Wega była dzisiaj u weta głownie aby sprawdzić czy przy swojej nadwadze można robić sterylkę. Okazuje się że można i sterylka została umówiona na czwartek. Wega została też zważona. Jej obecna waga to 28kg.

• Upvote 1
Posted

Kasia mi napisała że Wega nie będzie miała dzisiaj sterylki a dopiero we wtorek. Podpobno standardowe znieczulenie na nią nie działa i zamiast usypiać to narkoza ją pobudza i trzeba będzie zastosować inne środki ale dzisiaj już nie można było . Przyznam że pierwszy raz mam taki przypadek.

Posted
7 godzin temu, Sara2011 napisał:

Kasia mi napisała że Wega nie będzie miała dzisiaj sterylki a dopiero we wtorek. Podpobno standardowe znieczulenie na nią nie działa i zamiast usypiać to narkoza ją pobudza i trzeba będzie zastosować inne środki ale dzisiaj już nie można było . Przyznam że pierwszy raz mam taki przypadek.

Ja też jeszcze o czymś takim nie słyszałam. Ale ja nie jestem zbytnio obyta w temacie:(

Posted
3 minuty temu, Ainana napisał:

Wegunia miała dzisiaj sterylkę?

No właśnie nie. Wetki dziecko się rozchorowało i znowu przełożyła termin. Na 90% ma być w czwartek.

Posted
2 minuty temu, Sara2011 napisał:

No właśnie nie. Wetki dziecko się rozchorowało i znowu przełożyła termin. Na 90% ma być w czwartek.

Trochę szkoda, byłaby już po. Będę trzymać kciuki w czwartek za Wegusię i dobrą narkozę

4 minuty temu, Gabi79 napisał:

Ale Wegunia jest śliczna, taka czekoladka!!!

Rzeczywiście apetyczna czekoladka ;) Cudna!

Posted
33 minuty temu, Ainana napisał:

Trochę szkoda, byłaby już po. Będę trzymać kciuki w czwartek za Wegusię i dobrą narkozę

Rzeczywiście apetyczna czekoladka ;) Cudna!

Ja też bym już chciała, zeby było po, tym bardziej że miałam dzisiaj baaaardzo obiecujacy telefon w sprawie Weguni. Zobaczymy co z tego wyniknie ale i tak wydam ją dopiero po sterylce.

• Like 2
Posted

Wegunię odwiedziała  u Kasi sympatyczna rodzina z Bielska-Białej. Państwo zachwycili się zdjęciami Wegi wypatrzonymi na olx, jeszcze tego samego dnia jak wypatrzyli Wegę przyjechali do Kasi i na żywo tylko wszystko się potwierdziło, że to jest TO. Od razu po wizycie miałam telefon że są zdecydowani na 100%.

Ponieważ Kasia weekend ma zajęty, w poniedziałek lub wtorek zawiezie Wegę do Państwa, którzy już nie mogą się doczekać Weguni,  robiąc jednocześnie wizytę PA. Myślę, ze wizyta PA to tylko formalność ale zrobić trzeba.

Wega zamieszka w domku jednorodzinnym, będzie miała do zabawy dwóch nastoletnich chłopców równie energicznych jak ona, trzy kotki (również przygarnięte). Pani jest osobą lubiącą sobie pobiegać więc Wega będzie mogła biegać z Panią i trenować:), będą również spacery z panią i panem poza posesję, wycieczki w góry. W domu mieszka jeszcze mama-seniorka więc Wega praktycznie nigdy nie będzie sama, kiedy Państwo będą w pracy a dzieci w szkole. 

Oczywiście Wega będzie mieszkała w domu, spała w łóżku jeśli uzna że legowisko jest mniej wygodne od łóżka:).

Nie chcę zapeszać ale jestem bardzo pozytywnie nastawiona na tę adopcję, mam nadzieję ze kotki przyjmą nowego czlonka rodziny bez wiekszego focha. Telefon od Pana w sprawie adopcji Wegi to jeden z tych, jakie chciałoby się mieć w przypadku każdego psiaka- bardzo miły i rzeczowy.

• Like 2
  • Upvote 3