Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Musiałek']Pewnien że się wybieram, jesli nas przyjmą :-D trzymam ręke na pulsie bo to jedyna okazja!!!
No to będę trzymać kciuki. :thumbs:

Szkoda, że to tak daleko, bo chętnie bym zobaczyła z ciekawości jak to wygląda. :haha:

• 4 weeks later...
  • Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie,
tez zapisuję się do klubu miłosników aussie. Chciałam takiego nabyć, ale z powodu pojawienia się owych czworonoznych domowników teraz nie dałoby rady. Obecnie posiadamy 2 sheltiki i ON-a, ale aussie to mistrzostwo świata, na każdej wystawie,gdzie jestem , to im kibicuję.
Chcicałabym wstawić zdjęcie aussiego-psa, który wygrał BOBa i potem BIS-a na wystawie w Rostocku w pazdzierniki w zeszłym roku. Piesek jest b.utytułowany i dla mnie bomba. Mieszka w Danii.Może zrobię tak, że wyślę komuś zdjęcie mailem, a potem któs wstawi, jak umie.
Poza tym to był blue-merle, a to mój ulubony kolor.

Posted

[quote name='AniaP']No to będę trzymać kciuki. :thumbs:

Szkoda, że to tak daleko, bo chętnie bym zobaczyła z ciekawości jak to wygląda. :haha:

Aniu, w Chybiu nas nie będzie, ale w tym samym czasie bedziemy z Aresem na zawodach agility w Czechach,

Blue miał dzis swój pierwszy trening po długiej przerwie i jest niezły, ale myślę że nie załapaie się jeszcze na zawody ze względu na wiek - ale napewno pojawi sie na nieoficjalnych :)

Posted

Marca_Besi napisał(a):
Kiedyś pisałam tu o filmie w którym wystąpił Aussie. Jeśli chcecie obejrzeć to jest we wtorek, jutro na TVP1 o 20:15. Tytuł: "Niebezpieczny trop".

O rany, to żebym go nie przegapiła. :nono:

Musiałek napisał(a):
Aniu, w Chybiu nas nie będzie, ale w tym samym czasie bedziemy z Aresem na zawodach agility w Czechach,

Chcialabym zobaczyć "imprezę" w Chybiu, ale na jeden, nawet dwa dni, nie da się tam pojechać, więc chyba sobie odpuszczę. :sad:

A kciuki wobec tego i tak będziemy za was trzymać. :thumbs:

Musiałek napisał(a):
Blue miał dzis swój pierwszy trening po długiej przerwie i jest niezły,

Oj Ty, Ty, :nono:, to jednego mistrza-Aresa Ci mało? ;)

Musiałek napisał(a):
ale myślę że nie załapaie się jeszcze na zawody ze względu na wiek - ale napewno pojawi sie na nieoficjalnych :smile:

A on może jeszcze będzie biegał w "emkach"? :razz: To nie jadę, bo dostaniemy po gaciach. :eviltong:

Posted

Aniu, Blusik żeby nie wiem jak chciał to juz de emek sie nie nadaje :) bedzie w debiutach lub zerowkach ale w elkach spoko :)

a Aresek nieźle sobie radzi aby skuchy nie było ;)

ale ciesze się że już zaczelismy treningi bo widac jak chlopcow energia rozrywa!!!!

Posted

Musiałek napisał(a):
Aniu, Blusik żeby nie wiem jak chciał to juz de emek sie nie nadaje :) bedzie w debiutach lub zerowkach ale w elkach spoko :)

:lol: :bigcool: ;)

Musiałek napisał(a):
ale ciesze się że już zaczelismy treningi bo widac jak chlopcow energia rozrywa!!!!

No wyobrażam sobie. :mdrmed: A popisują się jeden przed drugim? Są zazdrośni o siebie? A Blusik podpatruje Aresa czy ma swój styl? ;)

Posted

:lol: czy popatrują to nie wiem ale napewno nie moga od siebie wzroku odwrócić :lol:
no i są zazdrośni jeden o drugiego, ale jak Marcin wroci to się podzielimy a i godziny bedą mieć óżne wiec juz sie nie beda rozpraszac :lol:

Posted

Szkoda, ze nie przeczytalam wczesniej o tym filmie, bo bym sobie nagrala.
Bylam u znajomej i tylko jednym okiem ogladalam film. Wiedzialam z zapowiedzi w TV, ze bedzie film o psie ratowniczym, ale pokazali tylko ON-ka. A suczka aussie (chyba byla to suczka, bo grala "ją"), grala swietnie i w dodatku byla ladna i OGONIASTA! (I ladnie ogonek nosila :))To chyba byla najwieksza znana mi rola aussika w filmie, bo juz pare widzialam, ale byly to z reguly mniej lub bardziej marginalne wystapienia (no, nie wspominajac o mojej Choco w Stacyjce ;D)
A moze ktos nagral ten film, albo chociaz zna tytul oryginalny (nie widzialam filmu od samego poczatku), to bym podpytala na liscie amerykanskiej co to za sunia byla. (I az dziw, ze ogoniasta w hamerykanskim filmie!)

Posted

A ja byłam tak zauroczona pysiem i futerkiem suni, że nawet nie skojarzyłam, że mogłaby mieć inny ogonek. :shake: Merlaczki, to akurat najmniej przeze mnie lubiane umaszczenie, ale ta była śliczna. :klacz: No i ogonki jak dla mnie, to aussie muszą mieć obowiązkowo. :-x ;)

Posted

Śliczna suńka,bardzo mi się podobała bo taka wyrazista w kolorach i wyrazisty łepek miała no i ten ogonek :lol: jak widze wszytkich zakręcił.

Ale moje psy też ogladały a szczególnie momenty kiedy w filmie psy szczekały, wtedy tak patrzyły, łepki przekrecały i nasłuchiwały, a raz raban podniosły i do drzwi poeciały nie wiedząc co się dzieje ale instynkt nakazywał im podnieśc rumor :lol:

ON-ek tez był ładny.

Posted

Wojenka napisał(a):
A zauważył ktoś czym ta babka rzuciła w złoczyńcę,że aussie się na niego rzucił?:roll: Bo ja nie przyuważyłam co to było takie świecace cuś...
Mnie się wydawało, że ona go po prostu oślepiła.
Psy owszem fajne, ale wiecie co, sam film... :roflt: No szkoda gadać :lol:

Posted

Tez nie wiem czym rzucala, wydaje mi sie, ze to moglo byc cos dla psa do aportowania. No bo przeciez nawet ten facet w filmie wiedzial, ze pies ratowniczy sie nie rzuci, i on skoczyl po to cos. Ale nie mam pojecia.
Moze ktos od ratownikow bedzie wiedzial co to bylo ;)
Jak zaczela przy tym gmerac to myslalam, ze to jakas bron bedzie albo raczej raca. Ale to nie wystrzelilo.
Film, jak to film ze zwierzetami, naiwnosci w stylu Disneya troche bylo... ;) Ale co mi sie podobalo, to bardzo dobra gra psow. Zachowywaly sie naprawde naturalnie, robily nawet miny pasujace do sytuacji. To znaczy, ze nie poskapili na naprawde dobrego trenera... :-)

Posted

Heh... znalazłam Was i tutaj.. już się ode mnie nie uwolnicie :diabloti: ;)

Co do filmu - uczyłam się na kolokwium, kiedy moja ferajna w postaci 4 współlokatorów wrzeszcząc coś, czego nie rozumiałam (chyba coś o aussie ;), porwała mnie przed telewizor. Pytali się, czy też tak będę z psem pracować :lol:

• 2 weeks later...
Posted

Ja też ze sporym opóźnieniem ale w końcu dołączyłam do dogomanii. :)
Heja wszystkim aussiemaniakom.

Tośka, kto jak kto, ale Ty to będziesz tego psa zamęczać pracą ;) I bardzo dobrze.

A, właśnie.. Jakby ktoś miał ochotę, to może wejść na bloga, bo nowe fotki robiłam dziś psom w ogródku. Nic specjalnego, ale zawsze aktualne zdjęcia. :) No i wreszcie mam jakieś znośne, na których są jednocześnie Hermes i Scarlett.

Posted

Witam Matty!!!

Tu jest cisza w porównaniu do grona :lol:

Niestety nie mogę wejść na Twoją stronkę cos mi się nie wyswietla :shake:

I do zobaczenie w Bydgoszczy !!!! mam nadzieję że tam bedziemy miały więcej czasu na pogawędki :) choc bedę jeszcze biegac do szetlandów i dogów :)

Posted

Link źle wpisałam, ale juz powinno byc dobrze. :)

No, do Bydgoszczy juz się powoli przygotowuję. Z targów wędkarskich przyniosłam nawet łupy w postaci dwóch rozkładanych fotelików :) Tylko wciąż się zastanawiam, czy jechać tam w nocy, czy dzień wcześniej i przenocować u wujka w Toruniu...

Posted

Musiałku, a dostałaś już numerek i potwierdzenie? Bo do mnie coś nie przychodzi..

Fajnie, że się zobaczymy :) Mam nadzieję, że pogoda nam dopisze i nie zakopiemy się gdzies po drodze. Liczysz, że 4 godziny będziecie jechać? Bo ja właśnie tak sobie myślę, żeby wcześniej wyjechać i nie stresowac się na drodze. Kiedyś, pamiętam, jechałam z Ulą do Poznania i policzyłyśmy sobie 4h a ledwo się wyrobiłyśmy. A to w lecie było..

Posted

Trasę Warszawa-Poznań znam jak własna kieszeń bo przez 3 lata co weekend tamtedy jeżdziłam w te i nazad.

Teraz pytalam kolegi który tez tam jeżdził co weekend na kontrakt-budowę i pisze :

"
najszybszą drogą jest przez DK 10. Najpierw w kierunku Gdańsk, pozniej w Płonsku na Toruń, w Toruniu jedziesz nie przez miasto tylko przez Obwodnicy. Pozniej jeszcze okolo 60 km przez lasy. Trzeba liczyć ok. 4,0 - 4,5 godz. myślę.
Jest druga droga przez Płock, Włocławek, Toruń. Ale ta droga jest wązka i cześć jedzie się na DK 1 (od Włocławka do Torunia). Tam jest wiecej miejsowości. Jak była pogoda niedobra to własnie jechałem tędy. W razie czego są jakieś miescowości."

Więc ja myslę że zacznę zbierac towarzystwo o 5 rano i tak ok 5,30-5,45 juz ruszymy. Ja niestety musze jechac rano bo nie mam wujka w okolicy :) i chyba trasą nr 1