Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nawet jak to nie ejgo widzialam, to i tak z pewnoscia pieknosci :) Czekamy na foteczki i okropnie zazdroscimy:)

Ojojoj, ucaluj Keunie, w koncu ona jest marmureczkiem, jedynym w swoim rodzaju, a trilaczkow jest duzo takich samych:P
Powiedz jej to na ucho, zeby ty,m razem maly nie popadl w kompleksy 8)

Pozdro Żaklina(czekajaca na koniec 06, na swojego ozika!)i malamuty(nie chcemy znowu szczeniaka!)

• Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witamy serdecznie kolejnego Francusa :D z Crystal Lake, Viva ładna to i chłopak pewnie super, pochwal się fotkami :)

Mam nadzieję ze pochwalisz się nim na spotkaniu aussikowym !!

Czekamy!!

Posted

Małgoś napisał(a):
Wanda - mąż mi pozazdrościł psa do pracy... Nie ma biedak psa którego może przygotowywać do zawodów, a jakoś dziwnie spodobały mu się aussiki :)

W takim razie zycze wielu sukcesow sportowych i wystawowych!

Małgoś napisał(a):
Francuz ma bardzo fajną psychikę, szczerze mówiąc nie spodziewałam się takiego charakterku w hodowli wystawowej. Jest cholernie mocny psychicznie, w porównaniu z Keą to wręcz "słoń". Na razie wraz z Keą wpadamy w kompleksy, bo cała rodzina stwierdziła, że jest ładniejszy od niej :evil: Ale nie ma takich ślicznych nakrapianych oczek :wink:

Wiesz, w razie czego, nie zapominaj, ze na Kee masz gwarancje na cale zycie - w kazdej chwili chetnie wezme tego brzydalca z powrotem ;-)

Justyna

Posted

myriad napisał(a):
Wiesz, w razie czego, nie zapominaj, ze na Kee masz gwarancje na cale zycie - w kazdej chwili chetnie wezme tego brzydalca z powrotem ;-) Justyna

Nie dam! Ja i tak uważam, że jest śliczna. :iloveyou: No i z tygodnia na tydzień coraz bardziej zastanawiam się, jak mogłam żyć bez małego aussika.
Kea na tydzień poszła z Tośkiem mieszkać do moich rodziców. Okazała się być wielką miłośniczką drewna do kominka (roznosiła je z uporem w różnych kierunkach :lol: ) i bawiła się z dzieciarnią (czyt. dawała się małym wilczarzom ciągnąć za ogon :wink: ). Jak przyjechaliśmy po psy to Kea z wrażenia wylała dwa kubki herbaty, tak jej ogon latał. Wniosek - należy mieć wyższy stół 8)

Wiecie, co mnie śmieszy najbardziej - jak Kamil przyjechał z Francuzem do mnie na plac (a ze mną zawsze jest Kea), to nikt nie chciał uwierzyć, że to ta sama rasa 8)

Posted

[quote name='"Małgoś

Wiecie, co mnie śmieszy najbardziej - jak Kamil przyjechał z Francuzem do mnie na plac (a ze mną zawsze jest Kea), to nikt nie chciał uwierzyć, że to ta sama rasa 8)[/quote']

no nie mów że się aż tak różnią od siebie !!??

zdjęcia, my chcemy zdjęcia :) !!!! prosimy o zdjęcia :)

Posted

Musiałek napisał(a):
no nie mów że się aż tak różnią od siebie !!??

Francuz jest 10 tygodniową puchata kulką, ma szczenięcy włos i jest w zupełnie innym kolorze (czekolada). Kea jest szurniętym podlotkiem, o bardzie 'przylizanym' włosie, i w dodatku jest własnie w nieciekawym okresie wzrostu (no, tak troche nierówno rośnie, mają przez to w tej chwili zupełnie różne głowy). I Kea jest marmurem. Zachowanie też mają różne - mały jest (chwilowo :evil_lol: ) bardziej spokojny od Kei - ale to przejściowe :D
I Francuz nie ma ogona...

zdjęcia, my chcemy zdjęcia :) !!!! prosimy o zdjęcia :)

No dyć pisałam, że nie umiem wstawić :oops:

Posted

Małgoś

super piesek i ten nosek!!!

Życze samych sukcesów!!!!!!

nice_girl dzieki za zdjęcia Blusik na pierwszym zdjeciu jak ciapek wygląda :)
i zupełnie nie podobny do kolegów poniżej a to tylko 1,5 - 2 miesiące różnicy!!

Posted

wendka napisał(a):
Malgos, Powodzenia na nowej drodze zycia!

To nie mnie, tylko Kamilowi. Jego fczeniak. Ja się gówniarzem nie zajmuje. No, tylko zabieram na spacery, karmię i zabawiam - ale to tylko dlatego, że zajmuje się Keą, a mały korzysta przy okazji :wink:

• 4 weeks later...
Posted

REWELACYJNE zdjęcia!!!!!!!!!!!!!! Mistrzostwo swiata

jak ja bym chciała żeby mój mały choc miał mozliwość sprawdzenia czy ma takie zdolności i instynkt.

Widac na tych zdjęcich a nawet bym powiedziała CZUĆ jak wielkie jest zaangażowanie tych psów, pasja do pracy - cos niesamowitego!!!

Choc nie chciałabym aby mój Blusik znalazł sie pod kopytami takiego "byczka" :lookarou:

Posted

[quote name='Musiałek']

jak ja bym chciała żeby mój mały choc miał mozliwość sprawdzenia czy ma takie zdolności i instynkt.

Moja slodka Jinx przy owieczkach zamienia sie w potwora i czasem sie zastanawiam czy jest to aby moj pies ;-)

Rauni: stronka z tymi zdjeciami to mistrzostwo swiata. Widzialam juz ja wczesniej, ale moge godzinami sie patrzec na niektore psy.

Posted

wendka napisał(a):
Niestety, jak na razie wyglada na to, ze proby beda tylko dla ras brytyjskich :-?

No faktycznie, pisali coś o tym na "psachsportowych". :lookarou:

wendka napisał(a):
Moze rozszerza liste ras dopuszczonych do prob ...

No faktycznie to by mogli, bo aussie to aż się proszą, co nie? :-D

anetta napisał(a):
Zdjecia+TA muzyka(to bylo cos!)= gesia skorka :lol:

Ło rany, jaka muzyka? :thinkerg: To muszę to sobie jeszcze raz obejrzeć w domciu, z dźwiękiem. :kciuki:

annetta napisał(a):
Fotograf musial miec super refleks.

No i jeszcze aparat musiał mieć super refleks. ;-)

Posted

Fotki widzialam wczesniej ,ale trza powiedziec, ze rewelacja!:) Marzy mi sie ozik, ktory oprocz agility, frisbee, flyballu, bedzie tez mogl poprobowac pasienia ;)