arnika Posted December 27, 2004 Posted December 27, 2004 kto mi powie co to za rasa? :lol: reszta zdjęć pieska http://de.geocities.com/bdinput/blacki/blacki.html Quote
_dingo_ Posted December 27, 2004 Posted December 27, 2004 Wygląda mi na mieszankę SBT z klasycznym Bullem. Quote
arnika Posted December 27, 2004 Author Posted December 27, 2004 link raz jeszcze bo w tamtym img się wkradło :-? http://de.geocities.com/bdinput/blacki/blacki.html Quote
Patka Posted December 27, 2004 Posted December 27, 2004 Moim zdaniem to jest AST+ "ktoś" drobneych rozmiarów :) znam pare takich mieszanek i blisko ten uroczy piesek siedział :D a jakia jest odpowiedź ... ktoś wie jaka to mieszanka? :wink: Quote
_dingo_ Posted December 27, 2004 Posted December 27, 2004 Po dłuższej kontemplacji dochodzę do wniosku iż może to być krzyżówka staffika z królikiem miniaturką. :wink: Tak czy owak na pytanie jaka to rasa odpowiedź brzmi: żadna :) Quote
Patka Posted December 27, 2004 Posted December 27, 2004 No tak dingo rasa chyba rzadka lub żadna :wink: Ale ras jest tyle ... może to jakiś mega super rzadki psiak :wink: P&L Quote
arnika Posted December 27, 2004 Author Posted December 27, 2004 Po dłuższej kontemplacji dochodzę do wniosku iż może to być krzyżówka staffika z królikiem miniaturką. heehhe a tak poza tym to blekuś czuje się bardzo podbudowany waszymi wypowiedziami;) pieska tego znalazła moja rodzicielka, obecnie wychowuje go mój kuzyn. wiele ludzi zaczepia go pytając co to za rasa, lub co głupsi pytają czy to bull albo ast. no psiak niewątpliwie ma w sobie kroplę bullowatej krwi. ja się z pewnością gorzej znam na rasach niż większość tu obecnych, więc dlatego pytam. poza tym wiecie, różnie w życiu bywa. kiedyś na tej samej klatce schodowej, na której moja mama znalazła bleka ja znalazłam małego rudego, niebieskookiego kociaka. wcisnęłam go koleżance, po czym okazało się, że to rasowy, piękny kocur, który gdyby miał papierki byłby sporo warty. według weterynarza był wyjątkowym przedstawicielem tej rasy, a moja koleżanka pokazywała mi przy każdej okazji zdjęcia jego krewniaków, ich "motyle" na plecach dokłanie takie jak u leona i w ogóle miała wielką frajdę:) Quote
_dingo_ Posted December 27, 2004 Posted December 27, 2004 Uszka kojarzą się trochę z buldozkiem francuskim... Quote
lapis Posted December 28, 2004 Posted December 28, 2004 Tak czy owak na pytanie jaka to rasa odpowiedź brzmi: żadna :) A może raczej "wielorasa" Przykro mi arnika, ale niestety u większości z kundelków można się doszukać podobieństwa do jakiejś rasy, ale nie można powiedzieć że jest to jakaś rasa Quote
Patka Posted December 28, 2004 Posted December 28, 2004 Lapis to prawda ale co mniej wymagającym ludziom można wciskać że to jakis super rzadki okaz :wink: Ale tak troszkę odejdę od tematu moi sąsiedzi zacięcie twierdza że ich notabene bardzo ładny duzy kundel to mix dobermana i labladora, a potem że owczarka niemieckiego i charta zależy kogo spotykaja to wciskaja mu takie rewelacje :wink: Zauważyłam, że to stało sie modne, ludzie wymyslaja dla swoich kundelków arystokratyczne pochodzenie - nawet jeśli go nie znają. mnie to nie przeszkadza sama często się zastanawiam z jakich ras dany kundelek "powstał" :D Quote
arnika Posted December 28, 2004 Author Posted December 28, 2004 Tak czy owak na pytanie jaka to rasa odpowiedź brzmi: żadna :) A może raczej "wielorasa" Przykro mi arnika, ale niestety u większości z kundelków można się doszukać podobieństwa do jakiejś rasy, ale nie można powiedzieć że jest to jakaś rasa ale mi wcale nie jest przykro, ani właścicielom też nie, bo jak go brali to się nie zastanawiali nad tym czy jest rasowy, tylko nad tym, że psina potrzebuje domu :santagri: po prostu byliśmy ciekawi, tak jak wyżej wspomniała Patka, z jakich ras blekuś przejął ich najlepsze cechy :evilbat: no bo ładny w sumie psiaczek, nie? :lol: Quote
wind34 Posted December 28, 2004 Posted December 28, 2004 Fajny psiak, wygląda jak staffior + jamnik ;) Quote
Marta Chmielewska Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 Ponieważ ma duże stojace u szy i pręgi według mnie jest to ewidentnie mieszaniec bulla z jakimś kundelkiem. Ot. Po stafikku byłby mniejszy i pewnie miałby kłapciate uszy, po ast też. Quote
Recommended Posts