Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moim zdaniem to jest AST+ "ktoś" drobneych rozmiarów :)

znam pare takich mieszanek i blisko ten uroczy piesek siedział :D

a jakia jest odpowiedź ... ktoś wie jaka to mieszanka?

:wink:

Posted

Po dłuższej kontemplacji dochodzę do wniosku iż może to być krzyżówka staffika z królikiem miniaturką. :wink:

Tak czy owak na pytanie jaka to rasa odpowiedź brzmi: żadna :)

Posted
Po dłuższej kontemplacji dochodzę do wniosku iż może to być krzyżówka staffika z królikiem miniaturką.

heehhe

a tak poza tym to blekuś czuje się bardzo podbudowany waszymi wypowiedziami;) pieska tego znalazła moja rodzicielka, obecnie wychowuje go mój kuzyn. wiele ludzi zaczepia go pytając co to za rasa, lub co głupsi pytają czy to bull albo ast. no psiak niewątpliwie ma w sobie kroplę bullowatej krwi. ja się z pewnością gorzej znam na rasach niż większość tu obecnych, więc dlatego pytam. poza tym wiecie, różnie w życiu bywa. kiedyś na tej samej klatce schodowej, na której moja mama znalazła bleka ja znalazłam małego rudego, niebieskookiego kociaka. wcisnęłam go koleżance, po czym okazało się, że to rasowy, piękny kocur, który gdyby miał papierki byłby sporo warty. według weterynarza był wyjątkowym przedstawicielem tej rasy, a moja koleżanka pokazywała mi przy każdej okazji zdjęcia jego krewniaków, ich "motyle" na plecach dokłanie takie jak u leona i w ogóle miała wielką frajdę:)

Posted

A może raczej "wielorasa"

Przykro mi arnika, ale niestety u większości z kundelków można się doszukać podobieństwa do jakiejś rasy, ale nie można powiedzieć że jest to jakaś rasa

Posted

Lapis to prawda ale co mniej wymagającym ludziom można wciskać że to jakis super rzadki okaz :wink:

Ale tak troszkę odejdę od tematu moi sąsiedzi zacięcie twierdza że ich notabene bardzo ładny duzy kundel to mix dobermana i labladora, a potem że owczarka niemieckiego i charta zależy kogo spotykaja to wciskaja mu takie rewelacje :wink: Zauważyłam, że to stało sie modne, ludzie wymyslaja dla swoich kundelków arystokratyczne pochodzenie - nawet jeśli go nie znają. mnie to nie przeszkadza sama często się zastanawiam z jakich ras dany kundelek "powstał" :D

Posted

A może raczej "wielorasa"

Przykro mi arnika, ale niestety u większości z kundelków można się doszukać podobieństwa do jakiejś rasy, ale nie można powiedzieć że jest to jakaś rasa

ale mi wcale nie jest przykro, ani właścicielom też nie, bo jak go brali to się nie zastanawiali nad tym czy jest rasowy, tylko nad tym, że psina potrzebuje domu :santagri: po prostu byliśmy ciekawi, tak jak wyżej wspomniała Patka, z jakich ras blekuś przejął ich najlepsze cechy :evilbat: no bo ładny w sumie psiaczek, nie? :lol: