Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fiorka napisał(a):
Pięknny !!!! :loveu: Brązy górą!

A co z dereszami????ze niby dołem:evil_lol:
A tak poważnie to kiedyś taki brązowy niemiec był moim marzeniem, później w pewnej hodowli zobaczyłam piękne wyżły niemieckie o czarnym umaszczeniu i też na takiego szczeniaka zachorowałam, a teraz to już mi obojętne, byleby miał zdrową psychikę:eviltong:, tylko szkoda, że nie da się tego przewidzieć przy wyborze maleństwa:roll:

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Im dłużej patrzę, tym bardziej jestem chora na niemca - na czekoladkę, na czarnuszkę i na dereszka:loveu:. Ratunku! Choroba wyżłowa!

Posted

lafuma-82 napisał(a):
To u kogo mały będzie się wychowywał? U każdego po trochu, czy póki nie dojrzeje, to dla jego dobra u jednej osoby?

Porto mieszka u mnie, nie planujemy się nim wymieniać ...wbrew pozorom bierzemy pod uwagę jego dobro...

http://img122.imageshack.us/img122/5791/baer130xb5.jpg
Czy na tym zdjęciu Porto to ten większy?????
Dziewczyny, a jeżeli jest taka różnica w wielkości szczeniąt, pochodzących z tego samego miotu, to znaczy ze miot nie jest równy??Czy to normalne, ze pieski od samego początku są większe?(bo ta mniejsza to chyba suczka, bo jej czegoś tam nie widać:evil_lol:)

Tak, ta mniesza to jego siostra. Wygląda na dużo mniejszą tylko na tym zdjęciu..

Posted

Saskja napisał(a):
Im dłużej patrzę, tym bardziej jestem chora na niemca - na czekoladkę, na czarnuszkę i na dereszka:loveu:. Ratunku! Choroba wyżłowa!

He,he,he, a ja chociaz chciałam brązika i nawet Jazzirka miała byc brązem, to za nic nie mogę się przywyczaić, ze on taki jednolity....:eviltong:

Uuu, ja na obecną chwilę marzeń wyzłowych nie posiadam. Koniec, kropka. Limit wyczerpany :evil_lol:

Guest Fiorka
Posted

A co z dereszami????ze niby dołem:evil_lol:
To Kessel napisał i chciał podbudować nowego kolege :cool3:
Ja do dereszy zawsze będe mieć sentyment ;)

No to zamieszaliście - ja już w końcu nie wiedziałam gdzie ma być Porto:evil_lol:
Gratulacje ! Piękny wybór ;) Krawat THE BEST !

ja na obecną chwilę marzeń wyzłowych nie posiadam. Koniec, kropka. Limit wyczerpany :evil_lol:
a ja mam :-( na razie nie ma szans na zrealizowanie ... ale na wszystko przyjdzie czas ... chyba :evil_lol:

Posted

Fiorka napisał(a):
a ja mam :-( na razie nie ma szans na zrealizowanie ... ale na wszystko przyjdzie czas ... chyba :evil_lol:

Pewnie, ze przyjdzie...Ja też troszke musiałam się naczekać:p

Hm, co na to Ari??? Ari to dobry chłopak, popatrzył, powachał i zwinął się obok w kłębuszek ...:p

Posted

No to Gosia już prawie przejechała cały alfabet...:roll:
Chyba , że jeszcze coś na W wskoczy...:cool1:
Z odrobiną zazdrości patrzę na powiększające się stadka wyżełków u pewnych miłych osób...:p
Ogromnie się cieszę i szczerze gratuluję:multi:
Przy odrobinie szczęścia może i Piaskowi się powiększą...:razz:

Posted

Piaskowa Xsara napisał(a):
No to Gosia już prawie przejechała cały alfabet...:roll:

Więcej liter już nie planuję :eviltong:

Z odrobiną zazdrości patrzę na powiększające się stadka wyżełków u pewnych miłych osób...:p
Ogromnie się cieszę i szczerze gratuluję:multi:
Przy odrobinie szczęścia może i Piaskowi się powiększą...:razz:

Ooo, trzymam kciuki za powiekszenie Piaskowej rodzinki (chociaz na 8-tygodni):cool3:

Posted

Goshka napisał(a):
Porto mieszka u mnie, nie planujemy się nim wymieniać ...wbrew pozorom bierzemy pod uwagę jego dobro...

Tak, ta mniesza to jego siostra. Wygląda na dużo mniejszą tylko na tym zdjęciu..

Gosiu, to nie było absolutnie złosliwe pytanie!!!!!!!
To dość racjonalne rozwiązanie, zresztą najlepsze dla tej przecudownej czekolady:loveu:. Nie wiem jak u innych, bo nie znam pozostałych właścicieli a Iwonę praktycznie tylko z dogomanii, ale wiem, że u Ciebie będzie mu fantastycznie:eviltong: (co nie znaczy, ze najlepiej, żarcik)
Jak on pięknie z Jazzirką wygląda, jak z mamusią:loveu:

Posted

lafuma-82 napisał(a):
Gosiu, to nie było absolutnie złosliwe pytanie!!!!!!!
To dość racjonalne rozwiązanie, zresztą najlepsze dla tej przecudownej czekolady:loveu:. Nie wiem jak u innych, bo nie znam pozostałych właścicieli a Iwonę praktycznie tylko z dogomanii, ale wiem, że u Ciebie będzie mu fantastycznie:eviltong: (co nie znaczy, ze najlepiej, żarcik)
Jak on pięknie z Jazzirką wygląda, jak z mamusią:loveu:

Sorry, Ania, ale jak siedze w moje kochanej pracy ulubionej to mi się agresor włącza i tak reaguję:roll: Wiem, ze to złosliwe nie było...

Co do poztsałych włascicieli, to mysle, ze równie dobrze miałby i u nich-pewnie i lepiej, ale z roznych wzgledow akurat jest to nie do konca mozliwe w tej chwili...

Posted

http://img122.imageshack.us/img122/5791/baer130xb5.jpg
Czy na tym zdjęciu Porto to ten większy?????
Dziewczyny, a jeżeli jest taka różnica w wielkości szczeniąt, pochodzących z tego samego miotu, to znaczy ze miot nie jest równy??Czy to normalne, ze pieski od samego początku są większe?(bo ta mniejsza to chyba suczka, bo jej czegoś tam nie widać:evil_lol:)

Hmm....to że miot jest równy to nieznaczy wcale, że wszystkie szczeniaki mają być takie same pod względem wielkości..to nielogiczne myślenie...Pies to piesa a suka to suka....uważasz
Aniu teraz patrząc na Zahre i Zarysa że to był wyrównany miot?...wyrównany to znaczy, że każdy ze szczeniaków nie ma większych uchybień od reszty, to znaczy, że pieski miedzy sobą są wyrównane a suczki między sobą, to znaczy, że widać że to szczeniaki z jednego miotu po jakiejś charakterystycznej cesze, która je łączy...Powiem jak to się ma np.mojego miotu bo o innych sie wypowiadać nie bedę, a wiec....było ich 11 więc porównanie miałam spore i wcale moj miot nie był wyrównany, choc niektórzy tak twierdzą....i tak...zacznijmy od piesków...Pies ma być mocny to jego charakterystyczna cecha, nie może być suczy...to ma być w przyszłości białkowiec, ma być silniejszy i mocniejszy, nie może być równy z suczką....i tak miałam 5 chłopaków z czego 3 okazała się mocna a 2 niestety nie...i sa to drobne chłopaki....dużo lepiej wyglądali by w tym przypadku jako suczki....U suczek natomiast sprawa ma się dużo lepiej....bo suczek było 6 z tego tylko 1 mi nie pasuje jako suczka...jest zbyt mocna i taka była od początku równa z psami...i teraz jest taka jak mój Antonio....i na odwrót-lepiej by wyglądała jako facet.....więc wnoski są takie...pies to pies a suczka to sucza...musi być między nimi rożnica, choćby nawet ze względu na dymorfizm płciowy.....

Posted

sylrwia napisał(a):
:roll: samcza suka lub suczy samiec wygląda nie za ciekawie przynajmniej u węgrów

no własnie Sylwio.....tak samo w niemcach...a zwłaszcza tak jak w węgrach, wiemarach czy jednolitych niemcach tym bardziej to wygląda żle...

Posted

Goshka napisał(a):
Sorry, Ania, ale jak siedze w moje kochanej pracy ulubionej to mi się agresor włącza i tak reaguję:roll: Wiem, ze to złosliwe nie było...

Co do poztsałych włascicieli, to mysle, ze równie dobrze miałby i u nich-pewnie i lepiej, ale z roznych wzgledow akurat jest to nie do konca mozliwe w tej chwili...

Dlatego ja Gosiu napisalam, że u Ciebie będzie mu fantastycznie, co wcale nie znaczy, że u Iwony, czy Krzyska miałby gorzej. Ciebie poznałam i wiem, jak opiekujesz się Arkiem i Jazzy, dlatego tak pozwoliłam sobie napisać

Posted

Theogonia napisał(a):
Pieknie pieknie, od niedzieli mnie tylko na kompie nie bylo, a tu takie dyskusje zawrzały:)

Dziewczyny-chlopak marzenie... :)

Asiaczku dzięki :)

No własnie...ja często też tak mam...wystarczy na chwilkę spuścić dogo z oka....a tu już jakies dyskusje....:)

Posted

Iwona nie wiem, czy zauważyłaś ale ja postawiłam po pewnej wypowiedzi znak zapytania, to znaczy ze nie wiem, ze dopiero się uczę i chciałam żebyście mi odpowiedziały, na jakiej podstawie określa się czy miot jest równy czy też nie, to tyle.
Dziękuję za odp:eviltong:
A co do Zahry i Zarysa, kiedy widzialam je w wieku 5 czy 6 tyg to gabaryty miały bardzo podobne, a teraz to już prawie roczne psy i tak naprawdę to możemy ocenić je na podstawie zdjęć, tak czy siak Zarys jest po prostu tłusty i tyle.

uff, dobrze ze można edytować, bo teraz to mnie się agresor włączył:eviltong: i zaczęłam czytać między wierszami :mad: chyba muszę się zrelaksować i najlepiej będzie jak pójdę z Zahrą na pole

Posted

Wiecie co może lepiej wrzućcie jakieś zdjecia bo to wątkek galeria wyżłów ..:cool3:

A jesli samiec ma być mocniejszy od suczki to Porto to MOCARZ :lol:
Piękny pies i tyle !

Posted

Ania zauważ, że ja też stawiłam znak zapytania po pewnej wypowiedzi....:) a skoro zapytałas to Ci odpisałam o co chodzi z "równością miotu".....:)

I jeszcze pytanko.....Piszesz, że widziałaś je w wieku 5 czy 6 tyg.....czy to znaczy, że tylko je wtedy widziałaś czy już odbierałaś Zahrę do domu??

To i ja zeedytowałam...bo ta moja wypowiedz to była taka ni z gruszki ni z pietruszki...

Posted

Cala2 napisał(a):
Wiecie co może lepiej wrzućcie jakieś zdjecia bo to wątkek galeria wyżłów ..:cool3:

Mały jest u Gosi, a Gosia w robicie siedzi:evil_lol:, może później nam pokaże tego szkraba:loveu:

Posted

Dumisiowa napisał(a):

I jeszcze pytanko.....Piszesz, że widziałaś je w wieku 5 czy 6 tyg.....czy to znaczy, że tylko je wtedy widziałaś czy już odbierałaś Zahrę do domu??

Nie chciałabym tu robić pseudo-reklamy tej hodowli ale niestety tak

Posted

Cala2 napisał(a):

A jesli samiec ma być mocniejszy od suczki to Porto to MOCARZ :lol:
Piękny pies i tyle !

Ilonko nieżle powiedziane.......:) skoro to galeria to może ty dorzucisz zdjęcia Scarlet??

lafuma-82 napisał(a):
Nie chciałabym tu robić pseudo-reklamy tej hodowli ale niestety tak

Dzięki za odpowiedź.....

Posted

Wrzuce pozniej malego Porto, ktory nieswiadomie stal sie zarzewiem pewnych, powiedzmy to...niedomówień... :evil_lol:

Niech mnie tylko do domu wypuszczą....

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...