Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest ursa81
Posted

A czy mi się coś pomyliło czy Olga miała też miot minionej jesieni? Kiedy szukałam szczeniątka w tamtym roku to miała mieć ale to chyba nie jest możliwe :)

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest możliwe :cool1: niktórzy hodowcy tak robią, jedne miot na jesień a drugi na wiosnę. Przepisowo jest, że raz w roku może miec miot. Nieraz "wychodzi" im, że suka ma dwa mioty w roku. Gdzie są zasady tam znajdą się ludze, którzy je nagną lub pokombinują aby wyszło dla nich lepiej.

Tylko pytanie o jakość szczeniakó jeżeli suka jest kryta bardzo szybko po poprzednim odchowaniu miotu.

Posted

Nie jest to możliwe....Sylwia bardzo mi przykro, że piszesz takie rzeczy, nie mając wiarygodnych informacji w tym temacie...Olga jesienią nie odchowywała żadnych szczeniąt......dlatego napisałam, że czekałam tak długo na BELLIS.
Wypadało by najpierw zapytać jak to było a potem kogoś osądzac........:shake:
Olga była cały czas u mnie wiec wiem na 100% czy miała miot czy nie....

Posted

falco22 napisał(a):
Nie jest to możliwe....Sylwia bardzo mi przykro, że piszesz takie rzeczy, nie mając wiarygodnych informacji w tym temacie...Olga jesienią nie odchowywała żadnych szczeniąt......dlatego napisałam, że czekałam tak długo na BELLIS.

Zgadzam się z Asią....Sylwia nie wspomniala zadnego nazwiska!! tylko napisala ze czasami niektorzy hodowcy tak robią, i nie wspomniała konkretnie o matce Bellis, wiec nie ma po co na nia napadać....a z drugiej strony nie zmienia to faktu, że matka twojej Bellis była pokryta w zeszłym roku i nawet bodajże na jesień(ale tu sie nie bedę spierać czy napewno bo nie pamietam więc jezeli na wiosnę to przepraszam za wprowadzanie w błąd).

Posted

falco22 napisał(a):

Marlena :crazyeye:ale ja nie pisze, że ta i ta hodowla, ten i ten pies jest tak kryty, napisałam, że tak bywa w niektórych hodowlach. Zobacz ...
sylrwia napisał(a):
Jest możliwe :cool1: niktórzy hodowcy tak robią, jedne miot na jesień a drugi na wiosnę. Przepisowo jest, że raz w roku może miec miot. Nieraz "wychodzi" im, że suka ma dwa mioty w roku. Gdzie są zasady tam znajdą się ludze, którzy je nagną lub pokombinują aby wyszło dla nich lepiej.
Tylko pytanie o jakość szczeniakó jeżeli suka jest kryta bardzo szybko po poprzednim odchowaniu miotu.

Posted

Dziewczyny, ja właśnie wróciłam ze szpitala, miałam mały wypadek i kiedy zobaczyłam taki tekst niestety poczułam się nieswojo, może faktycznie odebrałam to zbyt emocjonalnie :shake: Ja też tu nie pisze o żadnej hodowli, bardzo kocham tą sukę i chodzi mi tylko o nią, sporo z nią przeżyłam i zawsze będę bronić jej jak lew stad moja reakcja. A poza tym Olga była kryta pod moim okiem i wzięłam to do siebie.....:shake:

Posted

falco22 napisał(a):
Jakie cudeńka:loveu::loveu::loveu:, a ta stójeczka, no no no....:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Zanim sie zorientujesz, ze to juz kilka tygodni minelo Twoja panna tez tak bedzie po polach ganiac :)

Posted

Oby, oby..bo to co wyprawiają te Twoje dzieciaczki:cool3: to poprostu rewelacja, aż miło popatrzeć:lol::lol::lol:. Ona to na razie mały grubasek;)

Guest ursa81
Posted

Nie było mnie chwilę. Przepraszam za wszczęcie zamętu, nie chciałam siać dymu. Tak tylko zapytałam a jakoś nerwowo się zrobiło. Na marginesie, rozważając teoretycznie to uważam, że nawet ten przepisowy 1 miot na rok to bardzo dużo dla suki jeśli powiedzmy są to 3 lata pod rząd. 3-4 takie sezony i suka jak wrak wyeksploatowana jak maszyna. Oczywiście nie piszę tu o konkretnych hodowlach tylko ogólnie! Ja bym była za zmianą okresu na 2 letni czyli max miot co 2 lata.

twiggy napisał(a):
Dawno nas tu nie było.Tymczasem Arkadiusz opanował sik z podniesioną nogą... :razz:

woooow, jaki piękny sik :cool3:

Honey! To zabrzmi banalnie ale foty są piękne :loveu: a obiekty fotografowane jeszcze piękniejsze :cool3:

Posted

Honey napisał(a):
Sylwia, Twoj Forys sie robi coraz bardziej czekoladowy ( bynajmniej na zdjeciach :lol: ), mniam !

Honey to zalezy od natężenia światła jak jest słebe to on wychodzi jak czekoladka :)

Wróce do domku to zeskanuje to co potrzebujesz. Tylko może byc ciut późnawo.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...