Monika R. Posted July 23, 2003 Posted July 23, 2003 siema Jestem tu nowa i chciałabym poznac osoby które interesują sie i posiadają husky no i troche bywają na wystawach Quote
Wojtas Posted July 23, 2003 Posted July 23, 2003 Witaj Moniko, już chyba tu pisałś wczoraz- czyżby nikt Cię poważnie nie potraktował? Niemożliwe, szpicoamniacy nie są tacy....ja mam malamuta wprawdzie, ale z haszczakami żyję bardzo dobrze. Na wystawy nie chadzam, bo mój piesek nie ma papierów. Pozdrawiam. :) Quote
Asia i Yuki Posted July 23, 2003 Posted July 23, 2003 Cześć Moniko! mam na imie Aśka i od miesiaca jestem szczęsliwą posiadaczką haszczaka Yukiego. Na wystawy jeszcze nie chodzimy bo jest za młody (3 miesiace). Jakie masz pieski i z jakiej hodowli? Quote
Monika R. Posted July 23, 2003 Author Posted July 23, 2003 mam suczkie i psa Runamuck Russ Kennel i Shakira Abmirabils po Arktogea Sweety i Alpinie Run ma rok i siedem miesiecy a Candy 10 miesiecy niestety Candy własnie sie oszczeniła i nie moge jej wystawiac w czasie mojego wyjazdu Run uciekł z kojca a rodzice nie zdązyli nic zrobic... a ty z jakiej hodowli masz swojego? Quote
PaYooK Posted July 23, 2003 Posted July 23, 2003 ELO!!! witaj na forum ja jezdze czasami na wystawy ale bardziej ustawiam sie pod kierunkiem zawodow... posiadam 8 syberianów Quote
Monika R. Posted July 23, 2003 Author Posted July 23, 2003 na początku interesowałam sie bardziej zaprzegami więc szukałam jakis informacji i juz sie natchnełam na twoją strone ale pchneło mnie jakos na wystawy chociaz chce od wrzesnia zacząc uczeszczac do klubu INUIT i pobiegac z psami :) Quote
Agnieszka_ Posted July 23, 2003 Posted July 23, 2003 No ja mam 3 haszczaki. Nazywają się : Bona (11 lat), Daisy (9 lat), Paco (5 miesięcy) i tak jak Pay wolę wyścigi psich zaprzęgów, ale może kiedys wystawię Paco jak dorośnie. Quote
PaYooK Posted July 23, 2003 Posted July 23, 2003 ELO!!!! mnie odrazu zaprzegi wciagnely a wystawy robie poto by miec papiery na reproduktora i na suke hodowlana jak bym chcial odmlodzic zaprzeg naprzykalad Quote
Monika R. Posted July 23, 2003 Author Posted July 23, 2003 jak juz pewnie słyszeliscie moja nieszczesliwa suczka sie oszczeniła próbowałam załatwic rodowody bo znam pewnego sędziego u którego babka od spraw hodowlanych ma dług ale sie niestety nie udało bo jest troche za młoda nie mogłam jej zaszczepic zeby nie miała cieczki bo własnie wyszła z choroby przez miesiąc lezala pod kroplówka i wet nie kazał jej dawac odrazu po chorobie a tamten ją dopadł pod moją nie obecnosc..... byl zamykany w kojcu uciekl a rodzice jak to rodzice nie zdązyli Quote
Nat Posted July 24, 2003 Posted July 24, 2003 sa tez tabletki wczesno poronne (podaje sie w 3, 5 i 8 dniu od zaplodnienia), ale to tez spora dawka hormonalna niestety.. Quote
PaYooK Posted July 24, 2003 Posted July 24, 2003 ELO!!! ale zastrzyk zeby zatrzymac ciaze czasami nie pomaga... i sie rodza maluchy Quote
Gosia Posted July 24, 2003 Posted July 24, 2003 Moniko, ale po co takie kombinacje? Napisz pismo do sekcji swojej- czyli do Pana Jakubowskiego i do komisji hodowlanej- z prośbą o uznanie miotu. Może akurat Ci uznają. Kama też pierwsze dzieci (malamuty) miała z wpadki- miała wtedy jakieś 11, czy 12 miesięcy- i psy dostały metryki. Ile się urodziło? Gosia Quote
SH Posted July 24, 2003 Posted July 24, 2003 Sugestia Gosi, aby wszystko spróbowac załatwić formalnie jest jak najbardzięj na miejscu. Życie zna niestety takie przypadki :( i jeśli napisze się mądrze są duże szanse na uznanie miotu. A czy przynajmniej pies ma uprawnienia hodowlane? Zdaje się, że jest młodzieżowym championem? To byłby jakiś argument dla osób decydujących w tej sprawie :) Quote
SH Posted July 24, 2003 Posted July 24, 2003 Co się zaś tyczy ingerencji hormonalnej to znam bardzo rozbieżne opinie w tej sprawie. Niektórzy weci nawet twierdzą, że może to indukować wystąpienie padaczki :( Dawki są bardzo duże i niewątpliwie zaburzją równowagę organizmu. Ale ciąza to tez ogromna burza hormonalna i do tego obciązenie fizyczne! Tak żle i tak niedobrze :( ! Quote
Monika R. Posted July 24, 2003 Author Posted July 24, 2003 ma 6 szczeniaków, moj ojciec jest mysliwym i zna pana Marka Roszkiewicza sedziego od wyzłów i on probowal załatwic wszystko bo ma kolezanke od spraw hodowlanych która była mu dluzna i ją poprosił zeby cos zrobiła ale nie udalo sie jej a nie mogla tak bardzo w to wnikac bo by ją wywalili powiedziała ze moze dalo by sie zalatwic gdyby miała wiecej mies. Quote
SH Posted July 25, 2003 Posted July 25, 2003 Faktycznie sunia jest baaaardzo młoda. Jednak spróbuj jeszcze raz, formalną drogą a nie przez znajomą. Życie zna niestety takie przypadki i jeśli napisze się mądrze są duże szanse na uznanie miotu. Niestety mimo uznania miotu nadal grozić Ci będą konsekwencje regulaminowe :( Na wystawach widuje się husky, które również urodziła suczka 10-cio miesięczna , a uzyskały rodowody! Quote
wiosna Posted July 25, 2003 Posted July 25, 2003 no.. wiec ja tez Cie witam, troszke spozniona.,. ;p jezxeli chodzi o mnie to mam teraz 11 haszczakow, w tym 4 malych maluchow. ;)) wystawiamy w zasadzie tezx tylko po to, aby pies byl dopuszczony do hodowli, poza tym biegamy. ;) Quote
PaYooK Posted July 28, 2003 Posted July 28, 2003 ELO!!! metro millenium czyli baron jest prawie jak moj wiec czasami sie zapominam i pisze ze mam 8 psiaków ;) Quote
Asdf Posted August 14, 2003 Posted August 14, 2003 Czesc Mam pytanie ktore mnie strasznie nurtuje!!!!!!!!! Powiedz mi co to za wystawa, bo nie słyszałam o niej i nigdzie nie jest o niej napisane no i klubowka jest raz w roku i w roku 2003 dopiero bedzie, a u ciebie na stronce jest napisane "3.Warszawa (międzynarodowa klubowa CACIB SHOW); 11.05; kl. młodzieży; lokata I; ocena doskonała; sędzia: Luke Bottemanne; Zw. Młodzieży" nic o tym nie wiem, a w bierzacym roku były 2 wystawy w Warszawie i na 100% nie była to klubowka!!!! Quote
Asdf Posted August 14, 2003 Posted August 14, 2003 Czesc Mam pytanie, ktore mnie strasznie nurtuje!!!!!!!!! Powiedz mi co to za wystawa, bo nie słyszałam o niej i nigdzie nie jest o niej napisane no i klubowka jest raz w roku i w roku 2003 dopiero bedzie, a u ciebie na stronce jest napisane "3.Warszawa (międzynarodowa klubowa CACIB SHOW); 11.05; kl. młodzieży; lokata I; ocena doskonała; sędzia: Luke Bottemanne; Zw. Młodzieży" nic o tym nie wiem, a w bierzacym roku były 2 wystawy w Warszawie i na 100% nie była to klubowka!!!! Quote
Recommended Posts