Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wyjaśnienie mojej niepełnosprawności forumowej na wątku Fiołeczka. Fotki będą najpóźniej w poniedziałek, ale może się okazać, że i nie szybciej. :shake:

Marra już baaaaardzo chce wyjść z łazienki, tańcuje ósemki wokół nóg i czyha na mnie u progu.

Był jeden telefon, ale dzwoniło dziecko, wytłumaczyłam co i jak, lecz telefonu od rodzica się nie doczekałam. :roll:

Dalej czekamy na kochający domek.

Posted

Formica napisał(a):
Wyjaśnienie mojej niepełnosprawności forumowej na wątku Fiołeczka. Fotki będą najpóźniej w poniedziałek, ale może się okazać, że i nie szybciej. :shake:

Marra już baaaaardzo chce wyjść z łazienki, tańcuje ósemki wokół nóg i czyha na mnie u progu.

Był jeden telefon, ale dzwoniło dziecko, wytłumaczyłam co i jak, lecz telefonu od rodzica się nie doczekałam. :roll:

Dalej czekamy na kochający domek.

Dzieci sa kochane, reaguja spontanicznie. Ale to oczywiscie za mało. Może maluch teraz mame/ tatę urabia ? :cool3:

Formico, ja wiem, ze Wy teraz nie wiecie w co łapy wsadzic ... :roll:. Sama rozgladam sie gdzie sie da za sensownymi domkami ....

Posted

Kopiuję tekst postu z wątku Miszy, który współdzieli z Marą i kociakami łazienkę:

No więc mam w łazience mała wojnę podjazdową o kociaki. W tej chwili znajduje się tam: dwa koty dorosłe - Misza i Mara (Robaś i Mgiełka trafiły przedwczoraj do wspaniałego domku! :multi:) i stado kociaków półdzikich - sztuk 10 ogólnie zwanych Bandą Florystyczną (ich zdjęcia wrzucę na wątek Fiołka)

Sprawa wygląda tak, że Mara postanowiła je przygarnąć i dać się obsysać i im matkować i to samo postanowił Misza. Tak więc kociaki w różnych kombinacjach alpejskich wędrują od koszyczka do koszyczka, a jeśli któreś z dorosłych ma ich w swoim więcej, to drugie czuje się tym faktem oburzone i daje o tym znać.

MartynkoP
Kociaków w łazience jest dziesięć, nie liczę Fiołka, bo on ze mną w pokoju. A skąd: pięć sztuk biało-burych z piwnicy mojej dziewiędziesięcioletniej przyszywanej cioci. Kotkę udało nam się złapać na klatkę łapkę i ciachnąć, a kociaki staram się oswoić. Mają ok 6-7 tyg.

Dwa czarno-białe (Stokrotka i Tulipan) mają 8 tygodni i też są piwniczniakami, ale o wiele bardziej zadbanymi.

Trzy (czarna koteczka Kalia i dwa bure-pręgowane Krokusiki :loveu:) są z piwnicy szkolnej w której pracuje żona mojego szefa (tzn pracuje w szkole nie piwnicy) mają 5-6 tygodni.

Wszystkie nie lubią głaskania, boją się ręki człowieka, chociaż piątka która trafiła najwcześniej już z ciekawością podchodzi i obserwuje.

Hmmm, ten tekst skopiuję z kolei do wątku Fiołka i tam wkleję zdjęcia Florystycznej Bandy :evil_lol:

Posted

Świetna organizacja !!! Kotki stanęły na wysokości zadania i mamkują na całego :multi: :multi: :multi:

Rozumiem, że z nowymi domami dla maluchów czekasz, az się choróbsko opanuje i wyleczy. Czy to kk ?

To Zylexis jest lepsze od scanomune ? Ja laik jestem i zyłam jak widze błędną wiedzą ...

Czy namiar z MIAU cokolwiek pomógł (Gorzka ?) ?.

Ech, sliczności te szkrabinki, najbardziej mi w oko wpadł kicioł odmienny kolorystycznie w grupie kitków srebrnawych :cool3:.

Posted

Z domkami czekam, aż maluchy przejdą kwarantannę, wyzdrowieją i w miarę się oswoją. Mam nadzieję, że się uda, bo na razie próby brania na rękę kończą się syczeniem i fukaniem.

Kontakt z miau pomógł. :loveu: Gorzka jest chętna adoptować srebrną Felę, która jest na tymczasie u Gosiary :multi:

Posted

Formica napisał(a):

Kontakt z miau pomógł. :loveu: Gorzka jest chętna adoptować srebrną Felę, która jest na tymczasie u Gosiary :multi:

Cudnie :multi:. To dalej będę oczyska wypatrywać za takimi domami :cool3:.

Posted

Alegratka.pl - Ogłoszenia drobne. Kupię, sprzedam - ogłoszenia drobne w Internecie
GumtreePolska: Darmowe ogłoszenia drobne, ogłoszenia poszukiwania domów, mieszkań, mebli, rzeczy osobistych, domów na wakacje, zwierząt, pracy, CV, samochodów, usług, wydarzeń, urządzeń, dyskusje itd.
Kokosy, darmowe ogłoszenia drobne
Kupię Psa - Giełda zwierząt domowych
Darmowe ogłoszenia drobne, praca, mieszkania, sprzedam, towarzyskie, Polska, Anglia, Świat: Warszawa
Darmowe ogłoszenia drobne
Adopcja kota. Ogłoszenia: koty do adopcji, szukam kota, oddam kota
Zabrze - Darmowe ogłoszenia drobne (Sprzedam, Nieruchomości, Auto Moto, Praca, Usługi): Zabrze
Ogłoszenia drobne. Aleokazja.pl. Darmowe ogłoszenia - praca, nieruchomości, zwierzęta
Darmowe bezpłatne ogłoszenia drobne baza ogłoszeń zwierzęta komputery internet telefony agd rtv narzędzia
Ogłoszenia Kupię Sprzedam
Dodawanie ogłoszenia : Adopcja zwierząt, oddam, sprzedam, kupię, znalezione, hodowla - E-zwierzak.pl
Darmowe ogłoszenia. Szybko sprzedam.
Darmowe ogloszenia
Karma dla psa BONO, karma dla kota PETTY. WITAMY. Karma dla psa, karma dla psów, karmy, karm, bono, ksk, psy, pies, kot, koty, odżywianie zwierząt, psie, kocie, kynologia, petty, karmienie psa, karmienie kota, karma sucha, konserwa mięsna, konserwy m
ogłoszenia drobne > ojej.pl
Ogłoszenia Kupię Sprzedam
Sklep zoologiczny - karmy dla kotów, karmy dla psów, karma sucha i puszki. Najtańszy internetowy sklep zoologiczny, dostawa w Warszawie.
ogłoszenia zwierzęta - Petworld.pl
weterynarz :-: Lecznica Małych Zwierząt :-: Zbigniew Mozga
[url=http://www.pupile.com/]Pupile.com - zdj

Posted

Formica napisał(a):
Boru, ja nawet nie wiedziałam, że w tylu miejscach można dawać ogłoszenie :lol:

Martyna :loveu:

wiesz ze dla ciebie wszystko :eviltong:

• 3 weeks later...
Posted

Długo nie wchodziłam do kociarni posiedzieć z kociakami, bo chora byłam, ale dziś już posiedziałam tam troszki.
Mara wygląda jakby była w ciąży :crazyeye:, zaniepokoił mnie jej wygląd, w końcu była ciachnięta, ale jeśli jutro tez tak będzie wyglądać wezmę ją na USG do lecznicy.
Miziasta jak zawsze od razu mnie przywitała. Opiekuje się kociętami tymczasowymi, jak prawdziwa mama. Niestety walczymy z kk w kociarni, większość kociaków nadal ma zaropiałe oczka i kicha.

Posted

Formica napisał(a):
Długo nie wchodziłam do kociarni posiedzieć z kociakami, bo chora byłam, ale dziś już posiedziałam tam troszki.
Mara wygląda jakby była w ciąży :crazyeye:, zaniepokoił mnie jej wygląd, w końcu była ciachnięta, ale jeśli jutro tez tak będzie wyglądać wezmę ją na USG do lecznicy.
Miziasta jak zawsze od razu mnie przywitała. Opiekuje się kociętami tymczasowymi, jak prawdziwa mama. Niestety walczymy z kk w kociarni, większość kociaków nadal ma zaropiałe oczka i kicha.

ciekawe co to moze byc? ciaza to chyba nie? moze ja tak dobrze karmisz i jej sie przytyło :cool3:

Posted

halbina napisał(a):
Martnko, ona na pewno była wysterylizowana?... :eviltong:

własnie rozmawialam z Formica dzis o niej...
ja dostałam kicie i podobno a raczej napewno byla po sterylce :roll: bo to dziewczyny z miau organizowaly

Posted

Zrobiliśmy jej USG w sobotę popołudniu, ale ja mam jakieś kłopoty w przekazywaniu informacji.
Na USG ciąży nie widać, jeszcze pod koniec tygodnia powtórzę dla pewności. Za to Mara rozkarmiła się ewidentnie i ma mleko, a małe dzikusy tylko się cieszą.:diabloti: