Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trzymajcie te kciukasy mocno, bo psiak wart jest tego, bardzo go polubiłam!
Poza wszystkim, przypominam sobie jak wzieliśmy naszego Koksia, to sąsiad działkowy zapytał, czy musieliśmy brać takiego wybrakowanego, z chorym okiem i kulawego, oczywiście, że tak, mamy teraz trzy psy i dwa koty, wszystko z odrzutu i dobrze nam z nimi!

• Replies 596
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kaja555 napisał(a):
jak piszesz odpowiedz, to na pasku gdzie masz czcionke it, jest taka miniaturka Ziemi - kliknij na nią i wstaw linka ;)

właśnie tak robiłam i nic :placz:
zaraz przekopiuje informacje o tym domku...

Posted

A więc znalazłam na dogo taką wiadomość :
"Witajcie,
poznalam Pania z Inowroclawia zainteresowana adopcja mojej tymczasowiczki, ale okazala sie za duza.
Dlatego informuje Was, ze jest chetna Pani na malego pieska, szczeniaka-mlodego, chetniej na sunie, w typie yorka, wielkosci ratlerka.
Piesek mieszkalby w bloku, w mieszkaniu, z Pania. MUSI byc LAGODNY, i lubic DZIECI.

TYLKO PSY Z DT, SCHRONISKOWE NIGDY NIE SA SPRAWDZONE!!!!!

PROSZE O OPIS PSA!!!!!!

Piszcie, jesli macie takie biedy.

Pozdrawiam,
NINA"

Przepraszam Ninka za kopiowanie Twojej wiadomości, ale to z głupich technicznych względów :mad:
no więc umieściłam tam info o Cyklusiu...Pani, o której mowa w ogłoszeniu właśnie otrzymała jego zdjęcia i czekamy na odpowiedź.;)

Posted

ania14p napisał(a):
Kenny, czekamy do jutra, ja mam podobno niezłą rękę i wredność w twarzy, zapytaj Ulkę18 z Mielca!

jasne, jasne :lol: 3mam kciuki za jutrzejszą wizytę...:cool3:

wypytaj tam dokładnie o wszystko i czy na 100 % się ta Pani nie rozmyśli...bo głupio będzie jak zrezygnujemy z innych domków, a ta Pani za tydzień da znać, że jednak nie przyjedzie...tego się obawiam właśnie. No ale ok - czekamy do jutra na dobre wieści :lol:

Posted

__Lara napisał(a):
I kolejny telefon o Cyklusia... Pani z małopolski ;) ale powiedziałam Pani, że już jest jeden domek chętny, Pani wykazała wolę zobaczenia innych piesków terrierkowatych i małych, podeślę jej zdjęcia na maila :)

hm...może nie mów, że Cykluś już ma domek, bo nie wiadomo...a co jak ta Pani z Wawy się rozmyśli ? Do długiego weekendu jeszcze trochę czasu...może dobrze, żebyśmy mieli jakieś inne opcje...no nie wiem sama:p

Posted

Nigdy nie wolo mówić, że już jest dom zanim się psa nie wyadoptuje.
Mam za sobą cudowną adopcję psa, który udawał, ze jest kimś innym, to była moja miłość i nawet męża namówiłam, że weźmiemy kolejnego psa do bloku, w centrum Warszawy (mamy już trzy psy i dwa koty), jeśli Brunio nie znajdzie domu do listopada. Dziewczyny znalazły mu dom i poszedł w cudowne miejsce jako piesek domowy, a nie jako pies z łańcucha schroniskowego (ponad rok). Wiem, że to nie było do końca w porządku, ale ten, którego zastąpił, był może "miastowy i domowy", ale cholernik okropny (też trafił do dobrego domu), ale Brunio był mój!

Posted

Kenny napisał(a):
hm...może nie mów, że Cykluś już ma domek, bo nie wiadomo...a co jak ta Pani z Wawy się rozmyśli ? Do długiego weekendu jeszcze trochę czasu...może dobrze, żebyśmy mieli jakieś inne opcje...no nie wiem sama:p

Hmmm, może macie rację, ale jak ja mówię, że jest zainteresowanie Cyklusiem to ludzie się sami rozmyślają... narazie spiszę sobie te telefony inne, któe dzwoniły i pytały się o Cyklusia. Dziś też miałam telefon, ale jakoś tak nie wiem sama, Pani mówiła, że ma dwoje małych dzieci, nie chce żeby to była zabawka dla dzieci. Podobnie było zresztą wczoraj, Pani dzwoniła o Cyklusia, bo jej córce się podobał i ona chce yorkowatego... boję się, że to będzie zabawka dla dziecka. No nic, narazie spiszę sobie te telefony na wszelki wypadek.

A do tej kobiety z kujawsko - pomorskiego to mnie też nerwica brała, bo pytała się o przesyłkę pocztą Cyklusia :angryy:

Posted

__Lara napisał(a):
A do tej kobiety z kujawsko - pomorskiego to mnie też nerwica brała, bo pytała się o przesyłkę pocztą Cyklusia :angryy:

:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:
:flop:

Posted

"Napisał __Lara
I kolejny telefon o Cyklusia... Pani z małopolski ;-) ale powiedziałam Pani, że już jest jeden domek chętny, Pani wykazała wolę zobaczenia innych piesków terrierkowatych i małych, podeślę jej zdjęcia na maila "

Jest na stronie schroniska katowickiego niewielka sunia. Może nie terierkowata, ale bardziej jak szorstkowłosa jamniczka..Według mnie pięknista...Może ona?

Zaraz sprawdze jaki ma numer, to napiszę...

Posted

Pierwsza suczka ma numer 497. Ma cztery lata i jeden miesiąc. W schronisku od 3 maja 2009. Cudna i terierkowata i niewielka...
Druga suczka ma numer 630. To ta która wróciła po akcji w SCC (uciekła od właścicielki...)
Trzecia ma numer 1186. Pisze o niej, że jest strasznie smutna. W schronisku od listopada 2008. To ta która przypomina szorstkowłosą jamniczkę.
Wszystkie są przepiękne według mnie.
A tej Pani dobrze byłoby podesłac też filmik "Katowickie metamorfozy".
Jest piękny i wzruszający...
I może zobaczy jak schroniskowe psy wyglądają kiedy są już nareszcie kochane a nie niczyje....

Posted

Już po wizycie przedadopcyjnej, szczegóły napisałam Larze na PW, a my teraz :thumbs::thumbs::thumbs:, to jest super domek dla super psa. Ludzie bardzo sympatyczni, młodzi, sensowni, Pani od zawsze miała psy i nie chce Cyklusia dla szpanu, tylko do kochania!

Posted

ania14p napisał(a):
Możesz :lol:, zaraz przekopiuję to co napisałam Larze i przerzucę na PW.

kURDE, Pw mi wysyła godzinę do Ciebie Aniu i nie chce wysłać :mad:

To ja też przekopiuję te radosne nowiny :loveu:

"Możecie pakować Cyklusia, Klaudia i Łukasz to młodzi, sensowni ludzie, bardzo lubiący psy :multi:. Dziewczyna całe życie miała psy (jeszcze w Muszynie), wie o kupach, pawikach i innych paskudztwach. Przyjeli mnie w mieszkaniu siostry chłopaka, bo do nowego mieszkania przenoszą się za kilka dni już z Cyklusiem! Sunia, która zostaje u siostry (wzięta na tymczas i nie oddana, bo pies to nie mebel żeby go ciągle przestawiać) wylizała mi ucho i siedziała ze mną na kanapie, co chwilę zrywając sią do dalszego lizania :eviltong:, wszędzie widziałam przysmaczki psie no i w domu było normalnie, bez skórzanych kanap :evil_lol:. Klaudia studiuje na SGGW, czyli najlepsi lekarze w zasięgu, wizyta u Garncarza z oczkiem w planach! Teraz dgadajcie tylko przekazanie kawalera, (oni najchętniej wezmą go w czwartek rano) i Cykluś będzie Panem Cyklusiem ze swoimi własnymi ludźmi!"

Tak strasznie cię cieszę, że Cyklusiek znalazł wreszcie swojego człowieka :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Kenny, trzeba dograć transport, podam Ci na Pw nr Pani :)

Wysłałam też Państwu smsa z gratulacjami i żeby kontaktowali się teraz w sprawie odbioru z Kenny, podałam Państwu numer Kenny :) ale się cieszę, nareszcie Cyklopek będzie miał doooomek!!! :loveu::loveu::loveu:

Posted

Pisałam na PW, żeby nie zapeszać i rozpaskudzać "małolatów":evil_lol:, bo Pani lada moment się zaloguje na dogo i jeszcze w samouwielbienie wpadnie :evil_lol:!

Posted

Kenny napisał(a):
strasznie się cieszę :loveu::loveu::loveu: i co ja mam zadzwonić do nich ? czy oni do mnie będą dzwonić ?

Właśnie nie wiem Kenny, możesz w sumie zadzwonić ;)

Posted

Ok to będę dzisiaj dzwonić do nich ;)
Dzwoniła przed chwilą kolejna pani w sprawie Cyklusia. Powiedziałam, że prawdopodobnie w czwartek jedzie już do nowego domku, ale że jak się coś zmieni to dam znać. Jej córka podobno napisała już do Lary maila w sprawie Cyklopka. Powiedziałam jej, że Lara może zaproponować inne bidy cyklusiopodobne i żeby napisała do Lary maila jaki to ma być piesek itp, więc pewnie tak zrobi. Także spodziewaj się Lara takiego maila w sprawie małego pieska.

Posted

Kenny napisał(a):
Ok to będę dzisiaj dzwonić do nich ;)
Dzwoniła przed chwilą kolejna pani w sprawie Cyklusia. Powiedziałam, że prawdopodobnie w czwartek jedzie już do nowego domku, ale że jak się coś zmieni to dam znać. Jej córka podobno napisała już do Lary maila w sprawie Cyklopka. Powiedziałam jej, że Lara może zaproponować inne bidy cyklusiopodobne i żeby napisała do Lary maila jaki to ma być piesek itp, więc pewnie tak zrobi. Także spodziewaj się Lara takiego maila w sprawie małego pieska.

O to dobrze :) ja wprawdzie dostałam dwa maile, ale nikt się nie podpisał, że jest to osoba, która ze mną rozmawiała. Chętnie podrzucę tej osobie kilka małych piesków.

Kenny, nie prawdopodobnie tylko napewno :loveu: Pani mi odpisała smsa, że też się bardzo cieszy, że Cykluś do nich trafi :lol:

Posted

no tak :loveu: a ja przed chwilą rozmawiałam z Panią i dowiedziałam się, że przyjadą po Cyklusia w czwartek między 8 a 9 rano ;)
no to Cykluś już zaczyna pakować manatki :loveu: jejku jak ja sie cieszę, że się w końcu ten wymarzony domek dla Niego znalazł :multi: tylko jak ja się z Nim rozstanę !? :placz:

Posted

Kenny napisał(a):
no tak :loveu: a ja przed chwilą rozmawiałam z Panią i dowiedziałam się, że przyjadą po Cyklusia w czwartek między 8 a 9 rano ;)
no to Cykluś już zaczyna pakować manatki :loveu: jejku jak ja sie cieszę, że się w końcu ten wymarzony domek dla Niego znalazł :multi: tylko jak ja się z Nim rozstanę !? :placz:

Oj Kenny, wiem, to bedzię bolało :( przywiązałaś już się do niego, a on do Ciebie...razem na początku trochę za sobą "popłaczecie"... ale cioteczko, dzięki Tobie teraz ma dom!!! na stałe :loveu: gdyby nie Ty to pewnie dalej by siedział w schronie, smutny, z brzydką sierścią, albo dostałby się w jakieś niepowołane ręce, a tak będzie miał super fajną rodzinkę :loveu::loveu::loveu: cioteczko, wielkie dzięki!!! :loveu:

Kenny, a umowę masz do podpisania? :)

Posted

Nareszcie, już poganiałam NOWĄ PANIĄ, żeby szybko dzwoniła do Kenny, bo wszyscy zainteresowani sprawą usiedzieć z podniecenia nie mogą :evil_lol:, teraz tylko zdjęcia z zapoznania, a później będziemy molestować o zdjęcia z nowego domu!

Posted

mam, mam ;) spokojnie, wszystkiego dopilnuję ;) a płakać to będę napewno...:-( już właściwie zaczynam...Cykluś wariat nawet nie wie co się święci :evil_lol: oby był szczęśliwy w nowym domku ;)