Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chciałabym sfinansować allegro Cyklopka...i ogłoszenia też zamierzam porozwieszać ;) Lara daj znać ile konkretnie za to allegro, wpłacę Ci na konto.

• Replies 596
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kenny napisał(a):
Chciałabym sfinansować allegro Cyklopka...i ogłoszenia też zamierzam porozwieszać ;) Lara daj znać ile konkretnie za to allegro, wpłacę Ci na konto.

Kenny, nie mam teraz dostępu do swojego kompa, jest w naprawie, pisze nie ze swojego, pewnie już jutro będzie to się umówimy z tym allegro ;)

Posted

__Lara napisał(a):
Kenny, nie mam teraz dostępu do swojego kompa, jest w naprawie, pisze nie ze swojego, pewnie już jutro będzie to się umówimy z tym allegro ;)

ok ;) jakby co mam już zrobione plakaciki dla Cyklopka, mogę przesłać jakby ktoś miał ochotę gdzieś powiesić, chociaż jedno...:razz:

Posted

Musze przyznac sie, ze sie ucieszylam, ze Cyklopek nie idzie do tych ze "skorzanymi kanapami", nie czul by sie tam dobrze, mam troche nosa, za duzo snobizmu. Jak ma sie psiury to raczej skorzane kanapy odpadaja ale zawsze sa futrzaki, etc..jak sie chce to mozna cos zaradzic.

Pomozcie tym ciotkom bo im likwiduja azyl, bardzo prosze jakas trzeba pomoc.

LIKWIDACJA psiego AZYLU - EKSMISJA 27 psów-POMOCY (649185519) - Aukcje internetowe Allegro

Posted

Jeszcze nie wiadomo, czy Cyklop tam nie pójdzie...Jeśli nie znajdziemy do końca czerwca nikogo innego to pojedzie do tych państwa. Ja osobiście nie mam nic do tego domku, poza tą kanapą, ale nie uważam, żebyśmy mieli prawo być aż tak wybredni. Ciekawe, co by powiedział Cykluś jakby mógł mówić, a decyzja należałaby do niego. Nie sądzę, żeby wolał schroniskowy boks, czy długotrwałe DT od kochającego domu, jednak bez możliwości wskakiwania na jedną kanapę. Poza tym mi podoba się ten domek - jeśli ktoś ma pieniądze na ładne mieszkanie i porządne kanapy to ma również na dobrą karmę dla psiaka, na jego całe utrzymanie. Mógłby się trafić super dom, gdzie psu wszystko wolno, a nie byłoby funduszy na jego utzrymanie, czy co gorsza leczenie w razie czego. Każdy ma jakiegoś bzika...dla kogoś to może być np. kanapa i tego nie zmienimy. Ale nie jest powiedziane, że nie będzie kochał swojego psa i nie będzie o niego dbał. Mam więc nadzieję, że Ci państwo nie zrezygnują. Chociaż nie poznałam ich osobiście i nie mogę być pewna tego co piszę. Ale ufam temu, co mówiła Kaja555. Zobaczymy zresztą jak to się skończy;)...

Posted

Mam wrażenie że ci państwo nie zrezygnują, mają się kontaktować po powrocie, a jakby Cykluś już miał domek, to są chętni pooglądać inne pieski, które im polecicie. Rozumieją, że miesiąc to dużo czasu i pod tym względem mają dorosłe podejście. Więc jakby Cyklus znalazł inny domek, to można im polecić innego psiaka.

Ogólnie domek jest w pożadku. Bałabym się tylko "zwrotu" w wypadku, gdyby psiak cokolwiek poniszczył. Państwo należą do tych, co raczej nie pracują nad problemami, o czym świadczy poprzedni pies który niszczył i kotka która była złośliwa.

Było parę rzeczy takich "dzwinych". Opróćz właśnie tej kanapy, to jeszcze Pan nas nie zaprosił, żebyśmy usiadły, tylko stałyśmy tak w drzwiach i dopiero po 10 minutach się zapytał. Tak jakby nie wiedział o co dokładnie chodzi w tych wizytach przedadopcyjnych, a może sugerował się tym, że mówiłam przez telefon, że będę na krótko...

Posted

Trzymam kciuki za Cyklusia mocno, mocno..
Wcześniej porozwieszałam jego ogłoszenia gdzie się dało, w przychodni wet. w sklepie zoologicznym i u nas na osiedlu.
Dałam też jego ogłoszenie na aleokazja.pl
Wszędzie podawałam telefon i e-mail do Lary.
Jeśli się ktoś odezwie a Cykluś bedzie miał domek już, to może
inny piesek znajdzie w ten sposób swojego czlowieka...

Posted

Wreszcie jestem. Jasza, bardzo Ci dziękuję :loveu: Kenny, wystawiam jeszcze dziś/ góra jutro allegro dla Cyklopka. Na Pw podam Ci numer konta :)

Posted

kaja555 napisał(a):
życzę mu domek Najlepszy z Najlepszych :loveu:

Dzięki kaja :loveu: Cyklopek musi wreszcie trafić na "swoich" ludzi.

Zrobiłam Cyklusiowi allegro, a raczej odnowiłam, za 20,60zł. Kenny, podam Ci nr konta na PW.

Posted

Miałam dzisiaj dwa telefony. Jeden to kobieta z kujawsko - pomorskiego, tak średnio mi się podobała. Niby na wszystko się godziła, wizytę, umowę, ale tak jakby nie rozumiała, że Cykluś jest do adopcji tylko na sprzedaż i czy trzeba go licytować, i czy to jest york, jaka rasa... powiedziałam tej Pani, że mamy psy ze schroniska, że akurat Cykluś jest pdoobny do yorka i też bym w schronisku i go wyciągneliśmy. Pytała się też o transport, coś się skrzywiła jak usłyszała, że trzeba za paliwo za transp-ort zapłacić - ludzie myślą chyba, że wszystko za darmą dostaną... ogólnie to średnie na mnie wrażenie zrobiła, tak jakby jej bardziej zależało na posiadaniu yorka, a nie psa - przyjaciela... sama powiedziała, że "Państwo chcą mu znaleźć rodzinę" - powiedziała to takim głosem jakby właśnie była bardziej napalona na rasę, a nie na psa... pytała się czy więcej nie urośnie, jak bardzo jest malutki......ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

A drugi telefon to dzięki ogłoszeniom Jaszy :) dzwoniła Pani, która matki od znajomej chce znaleźć pieska, teraz niedawno ta Pani musiała się pożegnać ze swoją sunią - miała ropomacicze... Pani na wszystko się zgadzała, bardzo ręczyła za tą Panią, ale powiedziała, że musi ją przekonać do pieska ze schroniska, bo ona jest bardziej chętna obecnie na kupienie szczeniaka... zobaczymy co z tego wyniknie.

Posted

Jeżeli chodzi o ta Pania z kujawsko-pom., to nie bardzo to brzmi ciekawie

Tu musze powiedzieć, że jeżeli chodzi o transport i takie sprawy jak umowa itp, to Państwo z Woli do Krakowa bez problemu przyjadą - była to kolejna pozytywna rzecz. Rasa ich nie obchodziła i nie chcieli kupic.

Ciekawe jak ten drugi domek. Trzymam kciuki.

Posted

Mocno, mocno trzymam kciuki!
Wiem, że ta Pani pytała też o suczkę "Szorstką" bez imienia, w schronisku ma numer 513/09. A na wątku katowickiego schroniska ma numer 9. I jest na pierwszej stronie.

Więc oby na któregoś pieska się zdecydowała, jesli ma to być dobry domek.
A jeżeli tamta Pani koniecznie chce szczeniaka, to może użyj Lara swojej siły perswazji ;) i przekonaj ją żeby wzięła szczeniaka schroniskowego (przecież tam co chwilę "ląduje" jakiś maluch :shake:) zamiast kupować .

Czekamy na wieści...

Posted

Kurde no, głupi link nie chce się wgrać, też tak kiedyś miałam Kenny, prawdopodobnie w tytule wątku jest jakiś skrót zastrzeżony i dlatego nie chce się wyświetlić. Może przekopiuj tutaj informacje na temat tego domku?

Jaszo, dziękuję, że wkleiłaś tutaj tą bidę :D jasne, właśnie o tym myślałam, że może jak nie na dorosłego psa to może chociaż na szczeniaka da się przekabadzić, przecież tyle jest ich w schronisku :roll:

kajo, dzięki za info kolejne o tym domku z Woli :) no ta Pani z kujawsko - pomorskiego też mi się nie podobała, szczerze to nie oddałabym jej Cyklusia.

Ale dziewczyny, mam super wieści, bo rozmawiałam dziś z Panią z Warszawy. Młoda kobieta, ok. 30 lat (na mój słuch :eviltong:), właśnie kupiła mieszkanie w Warszawie, a pochodzi z Nowego Sącza. Zakochała się w naszym Cyklusiu ;) a od kilku miesięcy chce już kupić pieska, ale jak zobaczyła ile bid jest, które siedzą w schroniskach to postanowiła psa adoptować. Pani zgadza się na wizytę, mówiłam też jej o oczku, nie ma dla niej problemu. I jeszcze plus jest taki, że Pani w Boże Ciało, w czwartek jedzie przez Kraków do Nowego Sącza, do rodziców, i mogła by wtedy wziąć Cyklusia ;) dlatego najlepiej to znaleźć kogoś na ten weekend do przeprowadzenia wizyty. A Kenny mi powiedziała, że jej siostra mieszka w Warszawie i jakby co to ona może do tej Pani podskoczyć :) czekam teraz na dokładny adres - Pani musi od niedawna mieszkać, bo nie pamiętała adresu i powiedziała, że mi smsem prześle :eviltong: ja coś czuję, że to jest TEN domek dla Cyklusia :D Pani wydaje się z głosu młodą i odpowiedzialną osobą, więc mam już jakieś nadzieje :)

Posted

I kolejny telefon o Cyklusia... Pani z małopolski ;) ale powiedziałam Pani, że już jest jeden domek chętny, Pani wykazała wolę zobaczenia innych piesków terrierkowatych i małych, podeślę jej zdjęcia na maila :)

Posted

To trzymamy kciuki za warszawski domek dla Cyklusia.:lol:
I jeszcze mocniej trzymamy kciuki za "szorstką" suczkę która nie ma swojego wątku. Żeby się ta Pani z ogłoszenia w bibliotece zastanowiła dobrze i zadzwoniła....
Bardzo, bardzo mi ta smutna sunia zapadła w pamięć...

Posted

ania14p napisał(a):
Laro już dotarłam do tego wątku i postaram się przeczytać w całości przed wizytą u Pani, z rozmowy przez telefon brzmiała bardzo sympatycznie :lol:.

Aniu, to trzeba było napisać mi na PW to bym Ci linka podała do wątku ;)

Tak, Pani się bardzo sympatyczna wydaje :) dlatego mam duże nadzieje co do tego domku :lol:

Posted

A od czego jest wyszukiwarka? W pierwszej chwili myślałam, że psiak jest z jakiegoś zbiorczego wątku, ale teraz już wiem sporo o Cyklusiu, przeczytałam całość, lekcje odrobione i jutro będę strrraszyć :diabloti:, pouczać:mad: i namawiać :lol:, może nawet zmienię kolejność działań, zależnie od okoliczności!

Posted

ania14p napisał(a):
A od czego jest wyszukiwarka? W pierwszej chwili myślałam, że psiak jest z jakiegoś zbiorczego wątku, ale teraz już wiem sporo o Cyklusiu, przeczytałam całość, lekcje odrobione i jutro będę strrraszyć :diabloti:, pouczać:mad: i namawiać :lol:, może nawet zmienię kolejność działań, zależnie od okoliczności!

:evil_lol: tak tak, Ania umówiła sie z Panią na jutro na 12.00, trzymajcie kciuki mocno :lol: