Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dopiero teraz znalazłam maliznę:shake: Mam nadzieję, że oczko mu jednak wydobrzeje :modla::modla: On waży 6 kg???:crazyeye::crazyeye::crazyeye: to przestraszliwa chudzina:shake: Bardzo podobny do mojego Czesia :loveu: Różnią się ogonkiem ;)
http://www.dogomania.pl/forum/f85/irokez-z-orzechowcow-ma-super-domek-u-magdyh-109579/index47.html
Czesiu kiedy do mnie przyjechał ważył 8,3kg i miał przeraźliwy grzebyk z żeberek, więc mogę sobie wyobrazić maliznę. Rozumiem, że malizna szuka domku....Po takie puchatości domki powinny się ustawiać w kolejce!!!

• Replies 596
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no więc obiecane zdjęcia Puchacza kochanego po kąpieli...tylko nie dodawajcie ich do ogłoszeń, bo tak nie będzie wyglądał po strzyżeniu :evil_lol:

Posted

łooooo matko ale prawdziwy puchacz!:crazyeye: normalnie kremowa kuleczka:multi::lol::multi:
śliczności:loveu: a po fryzjerku, toż to on serca suczynkom połamie, tak z niego przystojniak:loveu::cool3:

Posted

Taki mały agencik z niego :eviltong: po zdjęciach z pierwszej strony myślałam, że jest troszkę większy...w rzeczywistości jednak to straszna kruszynka :crazyeye: wielkości małego pudelka...mam nadzieję, że znajdzie kochający domek, bo jest przeuroczy :loveu: przede wszystkim jest strasznie grzeczny, zupełnie bezproblemowy...na smyczy chodzi pięknie, nawet w centrum, gdzie dużo ludzi świetnie się pilnuje - idzie przy nodze, nie zaczepia przechodniów, nie reaguje na inne psiaki. W domu aniołek - nie niszczy, nie brudzi, grzecznie czeka na obiad przy misce. Spać najbardziej lubi na moich kolanach :loveu: rzadko szczeka, lubi obserwować osiedle na balkonie, wita każdego kto przychodzi do domu. Wczoraj spotkaliśmy na spacerze kota i nawet nie zareagował, więc myślę, że mógłby zamieszkać w domu z kotem. Polubił czesanie, a nawet przemywanie chorego oczka :lol: Widać, że mieszkał kiedyś w mieszkaniu i że chodził na smyczy, bo wszystkiego jest nauczony. Nie rozumiem dlaczego ktoś pozbył się takiego cuda :shake: Nie mogę zrozumieć :shake: Ludzie na ulicy zatrzymują się przy nas i się nim zachwycają...pytają jaka to rasa :evil_lol: w kokardce wyraźnie przyciąga uwagę przechodniów :cool3: niedługo umieszczę jeszcze zdjęcia w tejże kokardce, sami zobaczycie jaki elegant :loveu:

Posted

Kenny napisał(a):
jest przeuroczy :loveu: przede wszystkim jest strasznie grzeczny, zupełnie bezproblemowy...na smyczy chodzi pięknie, nawet w centrum, gdzie dużo ludzi świetnie się pilnuje - idzie przy nodze, nie zaczepia przechodniów, nie reaguje na inne psiaki. W domu aniołek - nie niszczy, nie brudzi, grzecznie czeka na obiad przy misce. Spać najbardziej lubi na moich kolanach :loveu: rzadko szczeka, lubi obserwować osiedle na balkonie, wita każdego kto przychodzi do domu. Wczoraj spotkaliśmy na spacerze kota i nawet nie zareagował, więc myślę, że mógłby zamieszkać w domu z kotem. Polubił czesanie, a nawet przemywanie chorego oczka :lol: Widać, że mieszkał kiedyś w mieszkaniu i że chodził na smyczy, bo wszystkiego jest nauczony.

I to jest chyba najlepszy tekst do ogłoszeń!

Dzięki za zdjęcia Puchacza :loveu:. Na jednym nawet widać nieśmiałe, chowające się oczko :).

Posted

Cykluś miał dzisiaj sesję zdjęciową :loveu::loveu::loveu: zaraz powrzucam zdjęcia...
poza tym miałam wenę twórczą i postanowiłam samodzielnie wystrzyc malucha :oops2: jakoś tak nożyczki mi wpadły w ręce :evil_lol: sami oceńcie czy może być...jak nie, polecimy do fryzjera :eviltong:

NOWA FRYZURKA:

Posted

Toż Ty terierka z niego zrobiłaś :multi:. A miał być pudelek podobno :evil_lol:.
Z tą czerwoną kokardką to tak troszkę jak dziewuszka wygląda ;). Choć z drugiej strony, skoro on bezjajeczny.... ;).
Wygląda o niebo lepiej :)!

A jak jego oczko chore? I czy on tak zawsze będzie miał je przymknięte? Wet coś mówił na ten temat? Nie, żeby mi to przeszkadzało, pytam z ciekawości.

Posted

maciaszek napisał(a):
A jak jego oczko chore? I czy on tak zawsze będzie miał je przymknięte? Wet coś mówił na ten temat? Nie, żeby mi to przeszkadzało, pytam z ciekawości.

No więc z oczkiem jest tak:
Weterynarz mówi, że oczko prawdopodobnie jest takie od urodzenia. Bo są tam w środku zrosty, które mogą o tym świadczyć. Jest to poprostu takie upośledzone oczko, które jest 3 razy mniejsze od drugiego, zdrowego. Oczko wyglądać będzie ładnie, gdy stan zapalny minie, będzie otwarte i widoczne. Tyle, że dużo mniejsze i z daleka będzie się mogło wydawać, że go nie ma. Cykluś widzi na to oczko. Widać, że mu to nie przeszkadza. jednak takie mniejsze "niewydarzone" oczka mają skłonnośći do łapania stanów zapalnych, np. od uderzenia, zabrudzenia, itp. Przyszły właściciel będzie musiał liczyć się z tym, że oczko powinno być 2 razy w tyg. przemywane optexem, żeby takich stanów zapalnych uniknąć. Zwykła higiena. Ja przemywam tym oczy mojej suczce, mimo że są zdrowe. Taka profilaktyka ;)
jednak u Cyklusia jest to konieczne, bo oczko ma większą skłonność do zakażenia. Weterynarz powiedział, że jeżeli mimo przemywania oczka, sytuacja będzie się powtarzać często to za każdym razem leczenie oczka będzie bez sensu, bo tylko się będzie maluch męczył. W takim wypadku lepiej będzie usunąć oczko i zaszyć powieki. Ale narazie leczymy oczko do końca i mamy nadzieję, że stan zapalny więcej się nie pojawi...;)

Posted

No to teraz chłopaczek będzie miał wypasione allegro, z takimi zdjęciami :loveu::loveu::loveu: Super Kenny :D z tą czerwoną kokardką to rzeczywiście wygląda jak dziewczynka :P dodaje mu to uroku :P Kenny, całkiem całkiem wyszło to cięcie :cool3::lol:

Tutaj allegro Cyklusia: Piękny Cykluś pies / psy / zapraszamy! (618041491) - Aukcje internetowe Allegro

Pogrubione, podświetlone, wyróżnione, 20,40zł.

Ale piękność :cool3: mam nadzieję, że ktoś szybko się zakocha :lol:

Posted

jakie pięęęęękne allegro :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
widzę tam moje posty :eviltong: :oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops:
śłiczne! Cykluś bardzo dziękuje i każe pozdrowić cioteczki kochane :loveu:
teraz to już musi ktoś się w nim zakochać :evil_lol: