abra64 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 nie mozna po kilku dniach oceniac psa trzeba dac mu troche czasu. A co do uczulenia to rzeczywiscie jak pisza dziewczyny to nie musi byc od psa Jenny ja tez go caly czas oglaszam Quote
sosnowiec90 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Być może jutro się przekonam ale narazie wole troszkę stronic od niego. Jutro po badaniach pójde do innego lekarza może on mi coś konkretniej powie. Zrozumcie mnie ja go naprawdę bardzo pokochałam w życiu nie spodziewałam się że on będzie taki kochany ciągle chce być głaskany przytulany lgnie do ludzi, jest wspaniałym psem... Dziś nie bedzie z nami spał mysle że to da jakiś efekt... Quote
abra64 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 sosnowiec90 - powiedz czy jezeli okaze sie ze to nie jest uczulenie na Kubusia to go zostawisz? Quote
Perełka1 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Sosnowiec 90 - pogubiłam już się w Twoich opowieściach. najpierw pies był nieznośny i się go bałaś. Teraz, po ujawnieniu nie do końca zdefiniowanych problemów zdrowotnych, jest kochany i właściwie nie ma z nim większych problemów. Z ostatnich postów odniosłam wrażenie, że chcesz się go pozbyć i już podjęłaś decyzję, nie czekając na wyniki badań. Powtórzę więc zadane już na forum pytanie: czy gdy okaże się, że Kubuś nie jest przyczyną Twoich problemów zdrowotnych zatrzymasz go? Quote
sosnowiec90 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Katarzyna Starkiewicz napisał(a):Sosnowiec 90 - pogubiłam już się w Twoich opowieściach. najpierw pies był nieznośny i się go bałaś. Teraz, po ujawnieniu nie do końca zdefiniowanych problemów zdrowotnych, jest kochany i właściwie nie ma z nim większych problemów. Z ostatnich postów odniosłam wrażenie, że chcesz się go pozbyć i już podjęłaś decyzję, nie czekając na wyniki badań. Powtórzę więc zadane już na forum pytanie: czy gdy okaże się, że Kubuś nie jest przyczyną Twoich problemów zdrowotnych zatrzymasz go? Proszę Cie czytaj wyraźnie! Ani razu nie napisałam ze pies jest nieznośny! Prosze nie wypowiadaj się jeśli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem!! Oczywiście że wtedy będę chciała go zatrzymać. Być może zbyt wcześnie to napisałam ale przejęłam się opinia lekarza. Quote
ANETTTA Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 [quote name='zapka']Jest u nas teraz takie cudo, smutne i obrażone cały świat: Wkleiłam do picasa zdjęcia oneczki przestraszonej z boksu 35 (jak ona miała na imię Agatka, Agusia ?) i cwaniaka, który wyszedł na zdjęciach jak diablo - zło wcielone :) a jakies inf o niej ???? Quote
Perełka1 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 [Być może zbyt wcześnie to napisałam ale przejęłam się opinia lekarza.[/QUOTE] Czytam ze zrozumieniem. Napisałaś po spacerze, że jeśli jeszcze raz Cię ugryzie, "to będę musiała go oddać". Wtedy nie było jeszcze mowy o alergii. Wiesz, ja myślę, że chyba lepiej będzie jak go oddasz, dojrzejesz, dokształcisz się trochę w temacie psów i może za kilka lat znowu spróbujesz. Nie masz pojęcia, jak myśli i funkcjonuje pies. Świadczy o tym między innymi to, że cieszy Cie to, iż Kubuś siedząc na Twoich kolanach warczy na męża. W tym cały problem. A nazywa się to "przewodnictwo w stadzie". Pies nie uznaje Ciebie jako przewodnika, sam decyduje kiedy ugryżć a kiedy zawarczeć. Myślę, że jeszcze długa droga przed Tobą. Podałam Ci namiary na szkoleniowca, nie zadzwoniłaś. Psy nie wystarczy kochać po ludzku, trzeba zrozumieć ich świat. Quote
Perełka1 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Następny książkowy przykład, jak nie wolno postępować z psem - wyciągnięcie ręki, nie wiem z jakiej pozycji. Dotyczy to każdego psa, nie ważne czy schroniskowy czy inny. Gwałtowny ruch wykonany w kierunku psa - i skończyło się pogryzieniem. Musisz nauczyć się odczytywać mowę ciała psa - merdanie - nie zawsze oznacza radość. Quote
sosnowiec90 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Być może masz trochę racji... Moze nie znam sie na psychice psów ja chciałam wziac go ze schroniska i dać mu kochający dom a to że nie potrafię fachowo do niego podjeść i boje się jak na mnie warczy to nie moja wina... Natomiast wiem że nie chce go oddawać do schroniska bo tam na pewno nie będzie mu lepiej... A myślałam że to może być jakaś infekcja a nie alergia na psa... Poniosły mnie emocje pokochałam go a tu nagle coś takiego mi lekarz mówi ze muszę go oddać... Quote
MartynaP Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 a dla mnie od poczatku (bez obrazy ) twoje posty wydawały sie dziwne najpierw pytałas o bazarek sosnowiec90 napisał(a):Witam mam pytanie czytałam kilka wątków i zauważyłam że niektóre osoby sprzedają rzeczy na rzecz piesków czy tutaj ktoś zajmuje się czymś takim? Chce przekazać kilka rzeczy do sprzedaży aczkolwiek chciałabym aby pieniążki ze sprzedaży poszły na Sosnowieckie biedactwa znajdujące się w schronisku. Pozdrawiam gdy ci odpowiedziałam chyba 4 rano była napisalas nagle jaki to watek jest zły bo wszyscy sie na nim kłoca,uznałam ze to jakas dziwna sytuacja i nie odpowiedzialam na twoj post sosnowiec90 napisał(a):Tak wogóle to jeśli mam prawo się wypowiedzieć to po przeczytaniu większości tego wątku dochodzę do wniosku ze to jest wątek do kłótni a nie do pomocy psom.. Myślę że te kłótnie tutaj są niepotrzebne zauważyłam że niektóre wypowiedzi nie skupiają się na psach tylko na pyskówkach jak wśród dzieci a nie poważnych i odpowiedzialnych ludzi... Chciałam tutaj poczytać o psach z Sosnowieckiego schroniska i zastanowić się czy mogę jakoś pomóc a większość czasu czytałam wasze kłótnie a to naprawdę nie jest interesujące... Mam nadzieje że nikogo nie uraziłam moja wypowiedzią aczkolwiek jeśli ktoś poczuł się urażony to z góry przepraszam. Proszę o kontakt (o wiadomość prywatna) osobę która się zajmuje tym wątkiem bądź tym schroniskiem bo widzę że z tego wątku niczego oprócz głupich pyskówek nie wyczytam. Pozdrawiam i nagle kilka godzin pozniej ni stad ni z owąd piszesz ze byliscie w schronisku i wzieliscie psa. Szkoda ze nie zapytalas najpierw o niego na watku,jaki ma charakter,jak sie zachowuje przeciez dziewczyny jezdza do schronu cos niecoś wiedza o tych psach.wiadomo wszystkiego nie przewidza ale zawsze cos juz sa w stanie napisac. a tu jakby tajemnica sory najpierw bazarek pozniej ze tu klotnie i nagle wielkie bum!! wzielismy psa :roll: Quote
MartynaP Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 .[quote name='sosnowiec90']Witam właśnie wróciłam od lekarza, niestety ale okazało się że wystąpiła u mnie ostra reakcja alergiczna na psa, jeszcze dokładnie nie wiem czy ślinę c na sierść jutro idę na badania, lekarz powiedział że muszę oddać psa jak najszybciej.Myślałam że to jakaś infekcja, mam gorączkę i całe oczy spuchnięte nie chce go oddać do schroniska bo tam zniszczą tego psa do końca a go pokochałam i nie che żeby tam dalej niszczył się. Proszę o pomoc w znalezieniu dla niego innego domku, narazie moge postarać sie ograniczyć kontakt z nim zostawiając go na noc w kuchni ale to dobrze na niego nie będzie wpływać a nie mam innej możliwości bo on się wpycha na łóżko i nie chce spać na swoim posłaniu. I to nie jest jakaś wymówka. Naprawdę nie chce go oddać do schroniska bo jest kochany... Do tej pory nie miałam jakiej bliższej styczności z psami, tylko z psem mamy ale to jest york. Na koty reagował już podobnie i mając kota musiałam go oddać aczkolwiek lekarz twierdził że na psa wcale nie muszę mieć alergii ale okazało się inaczej :( to twoja mama ma yorka czy shih tzu? bo tu piszesz co innego ze shih tzu jest twojej mamy no chyba ze od 25-09-2010 do dziś juz ma innego psa to sory http://www.dogomania.pl/threads/193366-Potrzebuje-rady-w-sprawie-krycia.. albo może spodobał ci sie ten pies i poprostu chcesz sobie zamienic piszesz niby ze dla cioci no ale to tylko niby http://www.dogomania.pl/threads/194498-Potrzebny-dom-dla-pekińczykowatej!!! [quote name='sosnowiec90']Witam proszę o namiary na pieska, skąd on jest ? moja ciocia jest zainteresowana takim pieskiem :) Quote
nombre Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 dziwne to wszystko jest, ludzie biora psa i mysla ze bedzie zabaweczka w domu, ze obedzie sie bez problemow. Zwierze to odpowiedzialnosc i nie zawsze jest kolorowo. Byc moze checi dobre byly , ale troche brak swiadomosci co oznacza opieka nad psem. Moj maz ma alergie i astme, mamy w domu 2 boksery i jakos daje rade. Jeden jest agresywny dla innych zwierzat o czym pisalam i jakos go nie oddajemy a tez 8 lat temu odkupilismy go od poprzedniego wlasciciela , ktory go nie chcial bo przeskakiwal wszytskie ploty i co troche pracy wystarczylo wlozyc i Fred nie ma problemu z ucieczka. Quote
BoUnTy Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Ja też mam alergie i astme, no koty i w mniejszym stopniu na psy ;) A mam u siebie koty na DT [co konczy się wycieczkami na pogotowie ]:->] i owszem psy, gdzie mam rany az do krwii dopóki nie minie czas kiedy wypłuka się schroniskowy syf z sierści. Quote
abra64 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 no i jak po badaniach Sosnowiec90 , jakie wyniki? Quote
Perełka1 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 BoUnTy napisał(a):Ja też mam alergie i astme, no koty i w mniejszym stopniu na psy ;) A mam u siebie koty na DT [co konczy się wycieczkami na pogotowie ]:->] i owszem psy, gdzie mam rany az do krwii dopóki nie minie czas kiedy wypłuka się schroniskowy syf z sierści. Problemem tutaj nie jest licytowanie się kto jest większym cierpiętnikem na własne życzenie. Jeżeli rzeczywiście istnieją przesłanki wykluczające możliwość posiadania psa to bez sensu byłoby dla obydwu stron trzymanie Kubusia na siłę. Dla mnie sosnowiec 90 wydaje sie coraz mniej wiarygodna - i tu jest pies pogrzebany. Kubusia chciała oddać jeszcze przed pojawieniem się alergii. Z zaoferowanej pomocy nie skorzystała. I potem 2 godziny później pojawia się alergia. Quote
Jenny19 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Myślę, że bezcelowe jest rozważanie przez kolejne 10 stron tej sprawy czy analiza każdego postu schronisko90, najważniejszy jest fakt, że trzeba Cwaniakowi szukać ponownie domu. Wysłałam do pani z TG meila, czekam na odpowiedz, jeśli będzie potrzeba to zacznę go ogłaszać. Pamiętam Basiu, że Ty również go ogłaszasz i chwała Ci za to;) Zastanawiam się czy nie założyć mu osobnego wątku, bo chyba nie ma i szukać na dogo DT dla niego, bo nie jest powiedziane że znajdzie dom w ciągu najbliższych dni. Quote
abra64 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 wiesz Justyna że też myślałam o tym wątku tylko ze ja nie umiem jeszcze tych watków zakładac . Jeżeli nie masz czasu to ja mogę założyć tylko musiałabyś mi powiedzieć co i jak. Quote
Jenny19 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Pani odpisała, że po rozmowie z córką uznały, że jednak chcą zaadoptować pekińczyka z J.Zdroju, więc szukamy dalej. Quote
zapka Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 abra64, na głównej stronie forum dogomanii wejdź w zakładkę psy w potrzebie/ psy do adopcji/ śląskie. U góry w lewym rogu wejdź w napisz nowy temat. Opisz historię cwaniak, dodaj tytuł, zdjęcie (klikając w ikonkę obrazka "dodaj grafikę" i wklejając link do zdjęcia cwaniak z picasa). No i wklej tu linka. Jak raz spróbujesz to później już pójdzie... Zaraz wyślę ci pw z kontaktem do mnie. sosnowiec90 - bez względu na to jaki był powód zabrania cwaniaka, trzeba mu znaleźć nowy dom. Jeśli powodem faktycznie była alergia, zawsze można brać leki antyhistaminowe, które łagodzą objawy, zyrtec czy coś, dopóki psu nie znajdziemy nowego właściciela. Anetta, Malwi - obrażony Beniek jest na kwarantannie, trafił do schronu niedawno. W sobotę obiecuję, że dowiemy się wszystkiego o nim/ o niej. Może uda się pstryknąć więcej zdjęć. Quote
MartynaP Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 abra64 napisał(a):no i jak po badaniach Sosnowiec90 , jakie wyniki? chyba sie nie dowiemy Quote
Agucha Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 No to pięknie........ mama, ciocia, ona z mężem... hmmmm Rodzinny biznes? Czy może znudzenie, przebieranie, wybrzydzanie? [quote name='MartynaP']. to twoja mama ma yorka czy shih tzu? bo tu piszesz co innego ze shih tzu jest twojej mamy no chyba ze od 25-09-2010 do dziś juz ma innego psa to sory http://www.dogomania.pl/threads/193366-Potrzebuje-rady-w-sprawie-krycia.. albo może spodobał ci sie ten pies i poprostu chcesz sobie zamienic piszesz niby ze dla cioci no ale to tylko niby http://www.dogomania.pl/threads/194498-Potrzebny-dom-dla-pekińczykowatej!!! Quote
MartynaP Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 niechce nic złego prorokować ale to ze sosnowiec90 była dzis(a raczej wczoraj bo juz po połnocy) na dogo i nic nie napisala nawet raczej dobrze nie swiadczy chyba Cwaniak pojawi sie za niedługo w schronie byle tylko nie w jakims innym gdzie juz nic sie o nim nie dowiemy Quote
Recommended Posts