Wiewiórka Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Jest ktoś chętny wybrać się ze mną jutro do schronu? Quote
MartynaP Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Wiewiórka napisał(a):Jest ktoś chętny wybrać się ze mną jutro do schronu? w jakich godzinach sie wybierasz??? Quote
Daria_13 Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Przepraszam, że się nie odzywałam, ale kompletnie na nic nie miałam czasu. Nawał obowiązków. Na moją pomoc możecie liczyć. Ja ze swojej strony oferuje dodawanie psiaków na wątek, ogłaszanie ich i pozyskiwanie DT. Kto zgłasza się do jeżdżenia raz w tyg. do schroniska?? Quote
Wiewiórka Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Poprosiłam super fotografa Publikacje o zrobienie fotek naszym psiakom, trzymajcie kciuki żeby się zgodziła:) Quote
terenia1 Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 To kciuki za dalszą działalność pro psią w naszym schronisku, a może są nadzieje że niebawem wiele rzeczy zmieni się na lepsze w naszym schronie więc dogomaniacy z Sosnowca powoli się organizujcie i czekajcie na sygnał nic więcej nie powiem Quote
zapka Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 Daria_13 napisał(a):Przepraszam, że się nie odzywałam, ale kompletnie na nic nie miałam czasu. Nawał obowiązków. Na moją pomoc możecie liczyć. Ja ze swojej strony oferuje dodawanie psiaków na wątek, ogłaszanie ich i pozyskiwanie DT. Kto zgłasza się do jeżdżenia raz w tyg. do schroniska?? Dziewczyny, a jak tam w schronie podchodzą do takich ludzi jak my? Pozwalają na robienie zdjęć, nie mają nic przeciwko jak się tam ktoś kręci i interesuje? Bo różne rzeczy już słyszałam. Ja jeżdżę do schronu do Katowic, ale jak wiadomo tam to jest wszystko formalnie dograne i oporu nie ma ze strony pracowników. Chętnie jeździłabym z wami, tylko z czasem trochę kiepsko u mnie. Quote
Wiewiórka Posted March 15, 2010 Posted March 15, 2010 Jest beznadziejnie, nie lubią nas i utrudniają pomoc przynajmniej mi Quote
Daria_13 Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 To właśnie zależy komu. Ja myślę, że zawsze warto porozmawiać z kierownikiem i poprosić o pisemną zgodę od niego na robienie zdjęć psiakom. W razie jakiś problemów pokazujemy tą zgodę i już Quote
Daria_13 Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Kto w najbliższym czasie będzie w schronisku i porobi zdjęcia i opisy psiakom? Quote
MartynaP Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 uwaga na dziewczyne z Będzina miała kotka który skrecił kak "w zabawie" Pani ma 5 dzieci... Teraz szuka kolejnego bo dzieci płacza za tamtym. Dom sprawdzony pzez znajoma Emilki oczywiscie niepowinna miec zadnego zwierzaka!!!! Podobno jak jej kot miał ten "wypadek" pojechala odazu do schroniska ale nie było kociąt...wiec uwaga Quote
Wiewiórka Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Ja będe jutro i postaram się troche to ogarnąć Quote
Wiewiórka Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 UWAGA ALARM! Byłam dziś w schronisku, 1 primo to beżowy psiak ok 3-4 lata, średni bo do kolana pies jest po wypadku, jest chyba sparaliżowany nie może stanąć na tylnich nogach, wogule nie może się ruszyć! Tylnie łapy ma całe poobdzierane. Jest dosyć chudy. Nic więcej nie mogłam się dowiedzieć bo jak zwykle zostałam opieprzona przez pracowników i powiedziano mi dowidzenia. Nie wiem ile pies jest w schronie ale wciąż siedzi na kwarantannie, chciałam go wziąść... nie mam warunkuw na tymczasa ale chciałam go wziąść chociaż do weta bo chociaż stan psa jest zły weterynarz go nie oglądał. Ale jak zwykle usłyszałam PIES JEST CHORY, NIE ADOPCYJNY. Musimy go koniecznie wyciągnąć bo nie wiem ile tam porzyje jeśli nie umie nawet dowlec się do miski z wodą. Mam zdjęcia, komu wysłać tym razem? Oprucz tego biedaka są 3 szczenięta, malusieńkie z jednego miotu. Mają strasznie wzdęte brzuszki i wyglądały na dość słabe, strasznie brudne ale urocze, nie będą duże. Reszte napisze jak ktoś wklei zdjęcia. Quote
Blood Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Nie rozumiem czemu schronisko nie chce wspolpracowac;( Quote
MartynaP Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Blood napisał(a):Nie rozumiem czemu schronisko nie chce wspolpracowac;( chyba nigdy nie chciało i nie bedzie chciało w wielu miejscach tak jest,tez zastanawiam sie dlaczego...echhhh Quote
Blood Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 czysta glupota My chcemy tylko pomoc co w tym zlego;/ tak jakby nie chcieli dobra zwierzat ;/ Quote
Wiewiórka Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Większość ludzi tam ma gdzieś pomoc zwierzętom, dla nich to tylko robota za kturą im płacą reszta ich nieinteresuje. Za ok godzinkę będą zdjęcia Quote
Blood Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Wiewiórka napisał(a):Większość ludzi tam ma gdzieś pomoc zwierzętom, dla nich to tylko robota za kturą im płacą reszta ich nieinteresuje. Za ok godzinkę będą zdjęcia To okropne to jak nauczyciel nielubiacy dzieci albo lekarz bojacy sie krwi;/ Quote
Wiewiórka Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Dokładnie, ma ktoś pomysł jak wyciągnąć tego psa? bo boje się że on końca kwarantanny nie dożyje Quote
MartynaP Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 niestety wiekszosc jest tam tylko zeby kase zaobic tak jak pisze wiewiórka,pewnie niektorzy nawet nie lubia zwierzat. W Katowickim schronie jest wolontariat ale zobaczcie jak długo diewczyny walczyły o to Schon w Sosnowcu to dramat dla tych zwierzat i chyba nic tam sie nie zmieni :( Quote
Wiewiórka Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Nie traćmy nadzieji, trzeba działać. Są jakieś wolne DT? Quote
Blood Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Żałuje ze nie mam jak pomoc ale dla mnie to jest jakas tragedia;/ Quote
Daria_13 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Jutro będę ok. 15-16 w schronisku. W którym boksie jest psiak?? Czy jest jakiś DT, który mógłby go zabrać w razie czegoś? Quote
Recommended Posts