gosia2313 Posted March 17, 2013 Author Posted March 17, 2013 [h=1]Nadzieja Na Dom na wystawie psów rasowych w Katowicach[/h] Wolontariusze Nadziei Na Dom w imieniu Schroniska w Sosnoacu i Kociej Chatki kwestowali podczas XVIII Międzynarodowej Wystawy Psów Rasowych w katowickim Spodku. Wystawa miała miejsce w dniach od 15 do 17 marca 2013. Mieliśmy tam swoje stoisko z ulotkami, gadżetami i albumem z firmówkami naszych psiaków. Chętne osoby mogły wspomóc nas wrzucając datki do specjalnej puszki, dowiedzieć się czegoś na temat schroniska i tego jak mogą pomóc . Przedstawiliśmy kolaże, na których widać jak było kiedyś i jak jest dziś, m.in nowa szczeniakarnia, wybieg dla psów. Były też zdjęcia zwierzaków z nowych domów czy z akcji edukacyjnych, które od niedawna prowadzimy. Dziekujemy za zainteresowanie naszym stoiskiem i okazaną pomoc :-) A poniżej fotorelacja z wystawy Pierwszy dzień - 15.03.13[SIZE=2] - tu nie[SIZE=2]byliśmy zbyt dobrze zorganizowani, nie było stołu, tylko ten blat z szatni [SIZE=2]:|[SIZE=3] Quote
gosia2313 Posted March 17, 2013 Author Posted March 17, 2013 i dzień drugi, czyli 16.03.13 Tu już mieliśmy stolik, krzesła, baner nadziejowy, tablicę więc było duużo lepiej :-) A i były też przypinki i drewniane kotki, które cieszyły się powodzeniem :lol: Quote
gosia2313 Posted March 17, 2013 Author Posted March 17, 2013 (edited) :loveu: Edited March 17, 2013 by gosia2313 Quote
gosia2313 Posted March 17, 2013 Author Posted March 17, 2013 Nasza tablica z kolażami i ulotkami Quote
gosia2313 Posted March 17, 2013 Author Posted March 17, 2013 Tak stoisko zamknięte czekało na kolejny dzień :) A taki worek monet dostaliśmy od jednej z Pań :-)) Quote
kiyoshi Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 kiyoshi napisał(a):przepraszam, że jestem taka natrętna...ale- pamiętajcie o nim!!! może już coś wiadomo? kiedy wyjdzie do zdjęć\??? oto zdjęcie tego pieska, w czwartek skończył kwarantanne- pewnie wyszedł już na boksy PANI GOSIU- gratuluje udanej akcji w Spodku- to niezwykłe, że udało Wam się na wystawie psów rasowych mówić też o tych biednych, opuszczonych szaraczkach schroniskowych...na pewno wielu osobom drgnęło serce!! Quote
gosia2313 Posted March 17, 2013 Author Posted March 17, 2013 Pamiętam o nim i mam nadzieję, że uda się wszystkie psiaki na kwarantannie obfocić w tym tygodniu. z kwarantanny ten psiak raczej nie wyszedł bo dopiero po kwarantannie idzie na kastrację, a jest trochę psów przed nim :( Ale jak tylko będą zdjęcia to zaraz wrzucę. A dziś ostatni dzień wystawy. Najlepszy ze wszystkich trzech, chyba było najwięcej ludzi. Quote
ania91sc Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Tak teraz przeglądam psiaki z Waszego schroniska i Fado 735 to chyba "Nasz" psiak wyadoptowany około października-listopada z katowickiego schroniska właśnie... Tak wyglądał jak był u Nas (jeśli to on): Wówczas miał numer: 465/12, trafił do Nas 04-05-2012 r. :( :( :( Kolejna bida... Quote
gosia2313 Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 Faktycznie ! Wygląda jak brat bliźniak :O a wiecie coś więcej do kogo poszedł? Zgadzałoby się bo do nas trafił już jako kastrat. Macie może więcej jego zdjęć? Quote
ania91sc Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Niestety na tą chwilę nic... pamiętam, że na wolontariat wyszedł tylko raz, czy dwa od razu potem został adoptowany ale niestety nie było to na wolontariacie więc nie wiem do kogo trafił... Teraz pytanie, czy warto się dowiadywać czemu znalazł się u Was... Quote
gosia2313 Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 ania91sc napisał(a):Niestety na tą chwilę nic... pamiętam, że na wolontariat wyszedł tylko raz, czy dwa od razu potem został adoptowany ale niestety nie było to na wolontariacie więc nie wiem do kogo trafił... Teraz pytanie, czy warto się dowiadywać czemu znalazł się u Was... No na pewno byłoby to jakąś informacją dla nas. Ale ja strzelam że po prostu ktoś sobie z nim nie poradził, bo to jest młody i baardzo energiczny pies. Uwielbia się bawić i nakręca się na zabawki, więc trzeba znim trochę popracować, żeby zabawka była w nagrodę za to że siądzie np. a nie, że będzie (tak jak mu się zdarza) skakał po ludziach i wyrywał zabawki z rąk czy podgryzał. Myślę, że ktoś może się wystraszył, że "agresywny" albo tak jak pisałam, nie dał sobie z nim rady. Dzięki za czujność :) Quote
ania91sc Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Niestety więcej zdjęć nie ma, bo zostały wykasowane ale dobrze go pamiętam z boksu... i jestem prawie pewna, że to on. W schronisku był też raczej kastrowany... Quote
ania91sc Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Hmm... pewnie masz rację i tak to z Nim właśnie było. To jedyne chyba co możemy zrobić to zdobyć numer telefonu do tych "właścicieli" o ile się to w ogóle uda...??? Quote
gosia2313 Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 ania91sc napisał(a):Hmm... pewnie masz rację i tak to z Nim właśnie było. To jedyne chyba co możemy zrobić to zdobyć numer telefonu do tych "właścicieli" o ile się to w ogóle uda...??? Wiesz co... tak po namyśle to chyba nie ma sensu tego męczyć. Widać nie są odpowiedzialnymi ludźmi, wzięli psa bo ładny i pozbyli się jak przestali sobie radzić. Jego opiekunką jest teraz Kinga - Crys, napisała że to jest on. A czy ew. możemy pożyczyć jego pierwsze zdjęcie? Quote
ania91sc Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Jasne myślę, że nie będzie żadnego problemu, zdjęcia naszych psiaków są zawsze w ogłoszeniach w internecie i jak ktoś robi fotki psiaków to wie, że będą wykorzystywane do ogłoszeń itd. :) Też właśnie myślę, że nie ma sensu tego rozgrzebywać, bo pewnie powiedzą, że im uciekł... A możesz podać linka do jego wątku? :) Quote
gosia2313 Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 ania91sc napisał(a):Jasne myślę, że nie będzie żadnego problemu, zdjęcia naszych psiaków są zawsze w ogłoszeniach w internecie i jak ktoś robi fotki psiaków to wie, że będą wykorzystywane do ogłoszeń itd. :) Też właśnie myślę, że nie ma sensu tego rozgrzebywać, bo pewnie powiedzą, że im uciekł... A możesz podać linka do jego wątku? :) Z tego co się orientuję to Fado chyba nie ma wątku. Z sosnowca mało psów ma wątki, bo większość z wolontatiuszy nie ma nawet tu kont :P Jak coś można pisać do Crys w jego sprawie :) Quote
ania91sc Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Okej, dzięki za informację :) Jakby trzeba coś jeszcze dopytać w Jego sprawie to piszcie :) Mam nadzieję, że chłopak w końcu znajdzie PORZĄDNY i KOCHAJĄCY domek na całe życie!!! Trzymam mocno kciuki za Niego :) Quote
Crys Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Tak jak Gosia pisze, większość wolontariuszy nie ma kont. A to że się psiakowi założy wątek nie dużo daje jak nie ma kto go rozsyłać i podnosić. Psiak ma tylko album na picasie, fb schroniskowym i moim prywatnym. I wydaje mi się że nie ma co szukać właścicieli byłych tylko nowych by psiak trafił jednak do odpowiedzialnych ludzi :) Quote
Crys Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 [SIZE=5]Do domu pojechał: Baster Do domu wrócił: Agent Quote
gosia2313 Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 Dzisiaj do domów pwędrowali Erni i Alvin Quote
gosia2313 Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 W Sosnowcu zamieszkał Rubinek :)) do domu poszedł też Bobi :) Quote
Recommended Posts