Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='MartynaP']czy Torres to ten sam psiak który ze szczeniakami był ostatnio ?[/QUOTE]

Torres biegał po wybiegu koło gabinetu, ostatnio w kołnierzu, był tam też taki rudawy starszy psiak, wyższy od niego, chudy, szczeniaki jakieś może też się tam zapodziały gdzieś :)

Posted

[quote name='gosia2313']Torres biegał po wybiegu koło gabinetu, ostatnio w kołnierzu, był tam też taki rudawy starszy psiak, wyższy od niego, chudy, szczeniaki jakieś może też się tam zapodziały gdzieś :)[/QUOTE]

znaczy sie nooo :)
o to mi chodzilo
wiec to on :)

Posted

Dzisiaj (06/10/2012r) ze schroniska w Sosnowcu, przy ul. Baczyńskiego 11a uciekł nasz podopieczny BOS !!!

Pies jest średniej wielkości, nie za duży, czarny podpalany z białym krawatem. Nie był agresywny w stosunku do ludzi i bez problemu powinien pozwolić do siebie podejść, złapać na smycz itp.

Dzisiaj podczas wolontariatu uciekł ze swojego boksu, przebiegł przez teren schroniska i pognał w kierunku lasu !

Bos jest wykastrowany. Jeśli czipowanie dotarło już do jego boksu, powinien też mieć czipa.

Bardzo prosimy osoby z okolicy Milowic, Centrum i ogólnie Sosnowca (pies może być WSZĘDZIE !) o rozglądanie się za BOSEM !

Tel. 721-035-215
lub schronisko 669-096-872

Jeśli ktoś by go znalazł prosimy zawiadomić nas pod powyższymi numerami lub odwieźć Bosa do schroniska :

Sosnowiec
ul. Baczyńskiego 11 a
dzielnica Milowice

Posted

[h=5]Już dzisiaj ruszyła zbiórka darów dla sosnowieckiego schroniska w Auchanie! Gorąco zachęcamy do przynoszenia i zostawiania darów na rzecz naszych podopiecznych w specjalnych koszach koło kas :)

A już w następną sobotę, 20.10.2012 od godz. 10 zawitamy tam wraz ze schroniskowymi psami. Będzie można poznać naszych podopiecznych, porozmawiać, popatrzeć, posłuchać, zabrać ulotkę... I oczywiście zostawić dary. Serdecznie zapraszamy - wolontariusze oraz psy! :)
[/h]

Posted

[quote name='gosia2313']Już dzisiaj ruszyła zbiórka darów dla sosnowieckiego schroniska w Auchanie! Gorąco zachęcamy do przynoszenia i zostawiania darów na rzecz naszych podopiecznych w specjalnych koszach koło kas :)

A już w następną sobotę, 20.10.2012 od godz. 10 zawitamy tam wraz ze schroniskowymi psami. Będzie można poznać naszych podopiecznych, porozmawiać, popatrzeć, posłuchać, zabrać ulotkę... I oczywiście zostawić dary. Serdecznie zapraszamy - wolontariusze oraz psy! :)

no wlasnie a kosza na dary nie było moi rodzice szukali ...chyba ze było za wczesnie ..

podrzuce ten dywan w kawałakch kurtki zimowe i jakies koldry mam

a i ponoc akcja adopcyjna ma byc ??

Posted

ANETTTA napisał(a):
a beniulki dalej są brak zainteresowania

No niestety i Parys i Sara dalej siedzą :(
No tak akcja adopcyjna jest w tą sobotę i jej tyczy się plakat, który wyżej zacytowałaś : -)

Posted

gosia2313 napisał(a):
No niestety i Parys i Sara dalej siedzą :(
No tak akcja adopcyjna jest w tą sobotę i jej tyczy się plakat, który wyżej zacytowałaś : -)

Szkoda że benków nie można na akcję zabrać :(

Posted

Jeśli chodzi o"dary" w postaci karmy- czy jest sens kupowac suche, tanie żerelko czy lepiej puszki a może ryż? Psiaki pewnie jedzą określoną karme bytową więc może lepiej wskazac jaką ? I jeszcze jedno -przydałoby sie więcej plakatów o akcji! /Np na przystankach, w centrum miasta itp./

Posted

d_orka napisał(a):
Jeśli chodzi o"dary" w postaci karmy- czy jest sens kupowac suche, tanie żerelko czy lepiej puszki a może ryż? Psiaki pewnie jedzą określoną karme bytową więc może lepiej wskazac jaką ? I jeszcze jedno -przydałoby sie więcej plakatów o akcji! /Np na przystankach, w centrum miasta itp./

Powiem tak, weźmiemy to, co ludzie będą chcieli przekazać :) W schronisku psy jedzą chyba takie karmy jakie są, często jakieś najtańsze, ale nie ma tak, że jedzą np. tylko Puffi albo tylko Chappi. Jeśli ktoś da jakąś lepszą karmę - będzie na DT albo do gabinetu. Puszki jak najbardziej się przydadzą. Mówię, co kto będzie mógł podarować - z wielką radością przyjmiemy, obojętnie czy będzie to karma marketowa, czy RC :)
Co do oplakatowania - zajmuje się tym Renata. Wiem, że plakaty miały być w jakichś autobusach, w Auchan i w CIM. Na mieście pewnie i tak by za dwie godziny pozrywali, informacje są też na FB CIM, schroniska i na stronie :-)

Posted

d_orka napisał(a):

kiedyś pan w schronisku powiedział mi, że najbardziej przydałyby się puszki dla juniorów, ale psy ucieszą się z wszystkiego.
Dzisiaj byłam w Auchan - kosz pusty. Plakaty zauważyłam dopiero wychodząc ze sklepu.
Moja mama wybiera się w sobotę, dam jej kasę żeby kupiła coś psom. Przy okazji popyta o psy, bo od dłuższego czasu przymierza się do adopcji, ale zawsze staje coś na przeszkodzie.