Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj był wielki dzień dla Dżamala !
Niestety w schronisku nie było dla niego przyszłości, tym bardziej, że miał na koncie 2 pogryzienia (lżejsze i mocniejsze) pracowników.
Dzięki pomocy p. Iwony z forum Dużych Szwajcarskich Psów Pasterskich udało się wyciągnąć Dżamala na hotelik i szkolenie ! To dla niego wielka szansa. Oczywiście kto jest winien jego zachowania? Właściciele... Pies potrzebuje konsekwentnego właściciela, który pokaże mu, że to on - pies - musi się słuchać.
Wyciągnięcia i pracy z Dżamalem podjął się Pan Leszek z hoteliku w Brzegu. Wyciąganie psa z boksu zajęło mu prawie 2 godziny ! Ale i tak wielki cud, że się udało ! Bez żadnych pokąsań, pogryzień, bez strat w ludziach Dżamal wyszedł z boksu i zaczął nowe życie :-)

Miejmy nadzieję, że tak, jak Baremu, tak i Dżamalowi uda się wyszkolić i znaleźć TEN dom :]

Posted

Moze się przyda informacja...

Organizujemy transport zwierząt za dorzucenie się do kosztów benzyny.
W PIĄTEK 28.09.2012 będziemy jechać trasą:
Bielsko-Biała - Tychy- Katowice- Nysa- Wrocław...

W drogę powrotną jedziemy najprawdopodobniej w NIEDZIELĘ
trasą Wrocław- Bielsko-Biała...

kontakt 607488598

Uploaded with ImageShack.us

Posted

Czy to ktoś z wolontariuszy prowadzi na fb stronke schroniska w Sosnowcu ?
Chciałam zapytać o starego kudłatego pieska Michałka :(.
Podobno nie żyje :placz:.

Posted

[quote name='Dogo07']Czy to ktoś z wolontariuszy prowadzi na fb stronke schroniska w Sosnowcu ?
Chciałam zapytać o starego kudłatego pieska Michałka :(.
Podobno nie żyje :placz:.[/QUOTE]

Nie żyje, został uśpiony. Miał chore serce, kaszel, był osłabiony. Przykre, że właściciele nie potrafili go godnie uśpić, u lekarza, tylko na ostatnie dni życia oddali do schroniska :|
FB prowadzi Dorin91

Posted (edited)

W sobotę 29 września kilku naszych wolontariuszy ( i Mushu :evil_lol: ) wzięli udział w akcji na meczu piłki nożnej w Sosnowcu. Podczas zbiórki dzięki hojności kibiców udało się zebrać kilka set złotych :multi:

Dziękujemy i zapraszamy na kolejne mecze, w których będziemy brali udział ! :cool3:

Edited by gosia2313
Posted

[quote name='ALMAVET']Witam
Mam dom dla Luny, suczki ze Schroniska Sosnowieckiego , jest umieszczona w zakładkach Pilnie szukają domu... Nie mogę się skontaktować z osoba , która ma ją w DT ( Kinga) nie odbiera telefonów :(
Może ktoś mógłby mi pomóc ?

http://www.schronisko.sosnowiec.pl/bigPicture.php?id=1995

Sytuacja z tą suczką jest dość skomplikowana :roll: Facet przyszedł w którąś sobotę do schroniska i chciał ją oddać. Ale żeby do schroniska nie trafiła, zaproponowaliśmy, że ją na nasz koszt wysterylizujemy i będziemy szukać domu. Faceet miał się stawić do przychodni na zabieg , który miał sobie sam umówić. Kinga też miała jakiś dom chętny dla niej, ale nie mogła się już w ogóle z facetem skontaktować (nie odbierał, nie odpisywał :angryy:). Później w schronisku przez przypadek okazało się, że facet Lunę wysterylizował, bo p. wet nie wiedziała co to za pies i jaki miał numer, myślała, żę to jakiś ze schroniska i wyszło, że to właśnie Lunka była na zabiegu. Niestety chyba nie udało się nikomu od tej pory z chłopem skontaktować :/
Do Kingi może jutro spróbuj zadzwonić, może jest zajęta albo źle się czuje (jest chora chyba).

Więc nie wiem co z Luną :| Albo facet dostał sterylkę za darmo i sukę zostawił, albo wydał komuś (podejrzewam, że byle komu)

Posted

Rai bardzo przydałby się dom bo siedzi w schronisku już kilka lat :( Tam przy niej jest telefon do Ani, która jest jej opiekunką. Zadzwoń proszę ona Ci na pewno wszystko najlepiej o Rai powie, a do dzieci raczej powinna być ok, bo Ania często przychodzi z rodzeństwem na wolontariat ;)

Posted

Przepraszam za offa ale chciałam wszystkich zaprosić na:

Miejskie Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Katowicach,
wolontariusze Fundacji Przystanek Schronisko
oraz wszystkie zwierzaki zapraszają na:

DZIEŃ OTWARTY
W MIEJSKIM SCHRONISKU
DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT
W KATOWICACH

6.10.2012 10.30 – 15.00
Katowice, ul. Milowicka 1b

- poznacie mieszkańców schroniska i jeśli któryś skradnie Wasze serce, będziecie mogli go później adoptować,
- zobaczycie jak działa wolontariat w schronisku,
- obejrzycie pokaz psiej mody,
- jeśli macie problemy ze swoim czworonogiem, będziecie mogli poprosić o radę szkoleniowca.

Pieski i kotki chętnie przygarną karmę, makaron, ryż, ręczniki, koce, zabawki (piłki, piszczki), transporterki, smycze, obroże oraz szelki. Zimą bardzo przydadzą się nam też dywany i wykładziny dywanowe, żeby zwierzętom nie było zimno. Schroniskowe mruczki i azorki pięknie dziękują!

Posted

[quote name='aeriel']I jeszcze zapytam czy jest już może nowy bazarek na sosnowieckie psinki?
Bo czasem kupuję, ale ostatni bazarek chyba przegapiłam :oops:[/QUOTE]

Aktualnie chyba nie ma :( Mój się skończył, Angeli chyba też już po terminie. Nie wiem do kiedy był bazarek Justyny.
Jak coś będzie to dam znać tu na wątku :)

Posted

[quote name='gosia2313']Aktualnie chyba nie ma :( Mój się skończył, Angeli chyba też już po terminie. Nie wiem do kiedy był bazarek Justyny.
Jak coś będzie to dam znać tu na wątku :)[/QUOTE]

A będę mogła prosić o wiadomość na priv jak będzie bazarek? Bo rzadko tu zaglądam :)

Posted

Czy ktoś nie kojarzy z Sosnowca takiego psa ??
To duży, charakterystyczny pies z wielkimi uszami !

Ma Lyssetkę z zamkniętej już przychodni :|

Jak coś to proszę o PW, może uda się znaleźć właściciela (jeśli jest tego wart).

Posted

[quote name='gosia2313']Od października 2012 wszystkie psy w naszym schronisku są obowiązkowo czipowane ! W końcu ! :multi:

woow gratulacje:) jak to osiągnęłyście?:cool3: bo u nas też by się to przydało...

Posted

[quote name='saphira18']woow gratulacje:) jak to osiągnęłyście?:cool3: bo u nas też by się to przydało...[/QUOTE]

Oj tego nie wiem, musiałaby się filomen wypowiedzieć. Ale też się cieszę, że w końcu się udało :)