gosia2313 Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 Dzisiaj był wielki dzień dla Dżamala ! Niestety w schronisku nie było dla niego przyszłości, tym bardziej, że miał na koncie 2 pogryzienia (lżejsze i mocniejsze) pracowników. Dzięki pomocy p. Iwony z forum Dużych Szwajcarskich Psów Pasterskich udało się wyciągnąć Dżamala na hotelik i szkolenie ! To dla niego wielka szansa. Oczywiście kto jest winien jego zachowania? Właściciele... Pies potrzebuje konsekwentnego właściciela, który pokaże mu, że to on - pies - musi się słuchać. Wyciągnięcia i pracy z Dżamalem podjął się Pan Leszek z hoteliku w Brzegu. Wyciąganie psa z boksu zajęło mu prawie 2 godziny ! Ale i tak wielki cud, że się udało ! Bez żadnych pokąsań, pogryzień, bez strat w ludziach Dżamal wyszedł z boksu i zaczął nowe życie :-) Miejmy nadzieję, że tak, jak Baremu, tak i Dżamalowi uda się wyszkolić i znaleźć TEN dom :] Quote
zuzlikowa Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Moze się przyda informacja... Organizujemy transport zwierząt za dorzucenie się do kosztów benzyny. W PIĄTEK 28.09.2012 będziemy jechać trasą: Bielsko-Biała - Tychy- Katowice- Nysa- Wrocław... W drogę powrotną jedziemy najprawdopodobniej w NIEDZIELĘ trasą Wrocław- Bielsko-Biała... kontakt 607488598 Uploaded with ImageShack.us Quote
Onaa Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Czy to ktoś z wolontariuszy prowadzi na fb stronke schroniska w Sosnowcu ? Chciałam zapytać o starego kudłatego pieska Michałka :(. Podobno nie żyje :placz:. Quote
gosia2313 Posted September 29, 2012 Author Posted September 29, 2012 [quote name='Dogo07']Czy to ktoś z wolontariuszy prowadzi na fb stronke schroniska w Sosnowcu ? Chciałam zapytać o starego kudłatego pieska Michałka :(. Podobno nie żyje :placz:.[/QUOTE] Nie żyje, został uśpiony. Miał chore serce, kaszel, był osłabiony. Przykre, że właściciele nie potrafili go godnie uśpić, u lekarza, tylko na ostatnie dni życia oddali do schroniska :| FB prowadzi Dorin91 Quote
gosia2313 Posted October 1, 2012 Author Posted October 1, 2012 (edited) W sobotę 29 września kilku naszych wolontariuszy ( i Mushu :evil_lol: ) wzięli udział w akcji na meczu piłki nożnej w Sosnowcu. Podczas zbiórki dzięki hojności kibiców udało się zebrać kilka set złotych :multi: Dziękujemy i zapraszamy na kolejne mecze, w których będziemy brali udział ! :cool3: Edited October 1, 2012 by gosia2313 Quote
ALMAVET Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Witam Mam dom dla Luny, suczki ze Schroniska Sosnowieckiego , jest umieszczona w zakładkach Pilnie szukają domu... Nie mogę się skontaktować z osoba , która ma ją w DT ( Kinga) nie odbiera telefonów :( Może ktoś mógłby mi pomóc ? http://www.schronisko.sosnowiec.pl/bigPicture.php?id=1995 Quote
gosia2313 Posted October 1, 2012 Author Posted October 1, 2012 [quote name='ALMAVET']Witam Mam dom dla Luny, suczki ze Schroniska Sosnowieckiego , jest umieszczona w zakładkach Pilnie szukają domu... Nie mogę się skontaktować z osoba , która ma ją w DT ( Kinga) nie odbiera telefonów :( Może ktoś mógłby mi pomóc ? http://www.schronisko.sosnowiec.pl/bigPicture.php?id=1995 Sytuacja z tą suczką jest dość skomplikowana :roll: Facet przyszedł w którąś sobotę do schroniska i chciał ją oddać. Ale żeby do schroniska nie trafiła, zaproponowaliśmy, że ją na nasz koszt wysterylizujemy i będziemy szukać domu. Faceet miał się stawić do przychodni na zabieg , który miał sobie sam umówić. Kinga też miała jakiś dom chętny dla niej, ale nie mogła się już w ogóle z facetem skontaktować (nie odbierał, nie odpisywał :angryy:). Później w schronisku przez przypadek okazało się, że facet Lunę wysterylizował, bo p. wet nie wiedziała co to za pies i jaki miał numer, myślała, żę to jakiś ze schroniska i wyszło, że to właśnie Lunka była na zabiegu. Niestety chyba nie udało się nikomu od tej pory z chłopem skontaktować :/ Do Kingi może jutro spróbuj zadzwonić, może jest zajęta albo źle się czuje (jest chora chyba). Więc nie wiem co z Luną :| Albo facet dostał sterylkę za darmo i sukę zostawił, albo wydał komuś (podejrzewam, że byle komu) Quote
ALMAVET Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Dzięki za informację. Mam rodzinę chętną na adopcję suczki max 5 letniej , średniej bardzo łagodnej , w domu jest 2 dzieci , jedno z nich było świadkiem pogryzienia kolegi przez psa...boją się , nie chcą psa lękliwego i agresywnego. A co możecie powiedzieć o suni : Raja? http://www.schronisko.sosnowiec.pl/bigPicture.php?id=871 Quote
gosia2313 Posted October 1, 2012 Author Posted October 1, 2012 Rai bardzo przydałby się dom bo siedzi w schronisku już kilka lat :( Tam przy niej jest telefon do Ani, która jest jej opiekunką. Zadzwoń proszę ona Ci na pewno wszystko najlepiej o Rai powie, a do dzieci raczej powinna być ok, bo Ania często przychodzi z rodzeństwem na wolontariat ;) Quote
aeriel Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Przepraszam za offa ale chciałam wszystkich zaprosić na: Miejskie Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Katowicach, wolontariusze Fundacji Przystanek Schronisko oraz wszystkie zwierzaki zapraszają na: DZIEŃ OTWARTY W MIEJSKIM SCHRONISKU DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT W KATOWICACH 6.10.2012 10.30 – 15.00 Katowice, ul. Milowicka 1b - poznacie mieszkańców schroniska i jeśli któryś skradnie Wasze serce, będziecie mogli go później adoptować, - zobaczycie jak działa wolontariat w schronisku, - obejrzycie pokaz psiej mody, - jeśli macie problemy ze swoim czworonogiem, będziecie mogli poprosić o radę szkoleniowca. Pieski i kotki chętnie przygarną karmę, makaron, ryż, ręczniki, koce, zabawki (piłki, piszczki), transporterki, smycze, obroże oraz szelki. Zimą bardzo przydadzą się nam też dywany i wykładziny dywanowe, żeby zwierzętom nie było zimno. Schroniskowe mruczki i azorki pięknie dziękują! Quote
aeriel Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 I jeszcze zapytam czy jest już może nowy bazarek na sosnowieckie psinki? Bo czasem kupuję, ale ostatni bazarek chyba przegapiłam :oops: Quote
gosia2313 Posted October 2, 2012 Author Posted October 2, 2012 [quote name='aeriel']I jeszcze zapytam czy jest już może nowy bazarek na sosnowieckie psinki? Bo czasem kupuję, ale ostatni bazarek chyba przegapiłam :oops:[/QUOTE] Aktualnie chyba nie ma :( Mój się skończył, Angeli chyba też już po terminie. Nie wiem do kiedy był bazarek Justyny. Jak coś będzie to dam znać tu na wątku :) Quote
aeriel Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 [quote name='gosia2313']Aktualnie chyba nie ma :( Mój się skończył, Angeli chyba też już po terminie. Nie wiem do kiedy był bazarek Justyny. Jak coś będzie to dam znać tu na wątku :)[/QUOTE] A będę mogła prosić o wiadomość na priv jak będzie bazarek? Bo rzadko tu zaglądam :) Quote
gosia2313 Posted October 2, 2012 Author Posted October 2, 2012 [quote name='aeriel']A będę mogła prosić o wiadomość na priv jak będzie bazarek? Bo rzadko tu zaglądam :)[/QUOTE] nie ma problemu :-) Quote
aeriel Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 [quote name='gosia2313']nie ma problemu :-)[/QUOTE] Super, bardzo dziękuję, bo lubię Wasze bazarki a często je niestety przegapiam. Quote
Jenny19 Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Mój bazarek "czynny" do jutra do 21 : http://www.dogomania.pl/forum/threads/232636-Markowe-ciuchy-i-buty-dla-chłopca-3-4l-i-inne-na-sosn-TTB-i-Pepsi-do-03-10!!! Quote
gosia2313 Posted October 3, 2012 Author Posted October 3, 2012 Czy ktoś nie kojarzy z Sosnowca takiego psa ?? To duży, charakterystyczny pies z wielkimi uszami ! Ma Lyssetkę z zamkniętej już przychodni :| Jak coś to proszę o PW, może uda się znaleźć właściciela (jeśli jest tego wart). Quote
Crys Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 A D O P T O W A N E !! Jack Boni Lola Nika Alex - 26.09.12r. Quote
Jenny19 Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 I Rico pechowiec się wreszcie doczekał ;) Quote
malawaszka Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 no i Torres sznaucerek tez adoptowany :) Quote
Crys Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 A D O P T O W A N E !! Cola Nero Barnaba - 27.09.12r. zamieszkał w Czeladzi Piesek - 25.09.12 Piesek - 24.09.12 Quote
Crys Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 A D O P T O W A N E !! Robin - 29.09.12 Rico Atos Torres - 1.10.12 Mia Quote
gosia2313 Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 Od października 2012 wszystkie psy w naszym schronisku są obowiązkowo czipowane ! W końcu ! :multi: Quote
saphira18 Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 [quote name='gosia2313']Od października 2012 wszystkie psy w naszym schronisku są obowiązkowo czipowane ! W końcu ! :multi: woow gratulacje:) jak to osiągnęłyście?:cool3: bo u nas też by się to przydało... Quote
gosia2313 Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 [quote name='saphira18']woow gratulacje:) jak to osiągnęłyście?:cool3: bo u nas też by się to przydało...[/QUOTE] Oj tego nie wiem, musiałaby się filomen wypowiedzieć. Ale też się cieszę, że w końcu się udało :) Quote
Recommended Posts