Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

przy okazji - watek naszej szczennej:
http://www.dogomania.pl/threads/202732-Sunia-szuka-DT-lub-DS
zuzlikowa, jedyne, co moge uzupelnic, to wiek, dalabym mu wiecej niz 2-3, tak 4-5, ale to moja subiektywna ocena, przez kraty mu w pysk nie zajrze, a nawet jesli, to wetem nie jestem; to taka opinia z doswiadczenia z psami; jest przyjaznie nastawiony, machal ogonem; potem poszedl do budy i nie chcial wyjsc, te foty, co wrzucialam, to najlepsze jakie mam, Anecie wyslalam wszystkie, ale niestety, baterie w aparacie padly, a moj telefon po wielu upadkach juz szwankuje...

Posted

[quote name='Kama83']przy okazji - watek naszej szczennej:
http://www.dogomania.pl/threads/202732-Sunia-szuka-DT-lub-DS
zuzlikowa, jedyne, co moge uzupelnic, to wiek, dalabym mu wiecej niz 2-3, tak 4-5, ale to moja subiektywna ocena, przez kraty mu w pysk nie zajrze, a nawet jesli, to wetem nie jestem; to taka opinia z doswiadczenia z psami; jest przyjaznie nastawiony, machal ogonem; potem poszedl do budy i nie chcial wyjsc, te foty, co wrzucialam, to najlepsze jakie mam, Anecie wyslalam wszystkie, ale niestety, baterie w aparacie padly, a moj telefon po wielu upadkach juz szwankuje...

Dzięki...upośrodkuję na 3 lata...ok?...i tak będzie trzeba poinformować dom o wzgledności naszych ocen...i wetów też.

Posted

posrodkuj i tak niewiele wiemy, wszystko, co wiem, na jego temat przekazalam Anecie, dogadajcie sie miedzy soba, zeby nie dublowac ogloszen; moze komus w srode sie uda zrobic mu lepsze zdjecia i sprawdzic jego zachowanie na spacerze

Posted

Czy mógłby odezwac się do mnie ktoś kto wyprowadzał kiedykolwiek Lorda na spacer, albo chociaż do zdjęcia? Lord
Pyta o niego pani z Krakowa (z ogłoszenia), a ja o nim nic nie jestem w stanie powiedzieć.

Posted

Salsa - tak ją nazwałam - jest już u mnie.

Było 10 szczeniąt, część była martwa. W sumie 2,62kg. Salsa dosyć szybko się wybudziła, potem była pod kroplówką. Wyniki morfologi kiepskie, we wtorek konieczna powtórka badania. Sunia to chodzący szkielet. Przed zabiegiem z tym wielkim brzuchem wyglądała jak zagłodzone afrykańskie dziecko. Teraz to po prostu same kości obciągnięte skórą. Postawiłam jej kenel, wyścieliłam kocykiem, nakryłam od góry, bo taka odsłonięta bała się zasnąć i teraz odsypia bidula. Jutro wrzucę jakieś fotki.

Dzisiejsze koszta:
sterylizacja - 250zł
badania krwi (morfologia dzisiejsza i wtorkowa oraz poziom glukozy) - 45zł
leki po zabiegu (antybiotyki, przeciwbólowe, witaminy) - 26zł
utylizacja - 23zł

Razem 344zł

Bardzo prosimy o pomoc w spłaceniu tego długu. Jeśli ktoś chciałby poratować chociaż złotówką, to bardzo prosimy o wpłaty na
FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT
41-508 Chorzów - Maciejkowice
ul. Antoniów 1
Numer konta bankowego: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001

Z dopiskiem "darowizna dla Salsy"

Posted

AgnieszkaBB napisał(a):
W takim razie jest jeszcze jeden Leon - w boksie bytowym - czarny z podpalanymi kudełkami przy mordce (o ile dobrze pamiętam...) Moja Julka miala go na spacerze. Zaraz poszukam zdjęcia.

Sorry, zamieszałam. Psiak do którego odsyła Basia na Picasie to Leon. Jego fotki są także na wątku na str 96 (psiak nr 15).
Ta brązowa psina na zdjeciu to nie Leon:-) Ale też fajny:-)

Malawaszko! Czy Leon ze str 96 (nr 15) wygląda na mix sznaucera??????

Tuż przed nim na str 96 (nr 14) masz fotki Żabki.

Jest jeszcze szorstki Timon - nr 9 na str 96. Świetny psiak. Jak nie sznupek to do kogo wydaje Ci się podobny??????????? Pomóz go ulokowac w odpowiedniej kategorii...

Olbrzym chyba nie ma zdjęć - obiecuję w sobotę zrobić fotki w boksie 29.

Posted

[quote name='terra']AgnieszkaBB, ponieważ kolaczka jest u Ciebie, proponuję abyś podała swoje dane do kontaktu na forum collie.
Ss wstawiła już sunie na owo forum, ale podałam kontakt do zapki.
Wpisz na tym wątku, może też coś więcej o suńce:
http://www.dogomania.pl/threads/19216-COLLIE-w-potrzebie-w%C4%85tek-og%C3%B3lny.../page84

Przekopiowałam post AgnieszkaBB na watek collie.
Więcej już o nic nie pytam.

Posted

terra napisał(a):
Przekopiowałam post AgnieszkaBB na watek collie.
Więcej już o nic nie pytam.

Dzieki terra za pomoc !:-) Klara we wtorek zmienia DT. Zajmie się nia nasza doświadczona koleżanka Paola06. Klara pilnie czeka jednak na DS. To delikatna dziewczyna - źle znosząca zmiany, samotność itp. Mój telefon 504023223. Jesli nie odbieram - proszę o sms - oddzwonię.
PS> Mam zdjęcia Klary - nowe zw spaceru i z kanapy. Nie potrafię ich jednak wkleic... :-(

Posted

Dziewczyny czy ktoś dysponowałby w najbliższym czasie autem i mógł pojechać razem ze mną i z Agrą do Pszczyny na wizytę przedadopcyjną? (Pani ma 2 koty i musielibyśmy sprawdzić jak Agra na nie zareaguje). Pani pierwszy raz dzwoniła do mnie ponad 2 tygodnie temu później po tygodniu znów zadzwoniła bo myśl o Agrze nie dawała jej spokoju tylko problem to że nie wiemy jak Agra w domu reaguje na koty:roll:

Agrę zabrałam w połowie grudnia ze schronu w sosnowcu i od tego czasu to był jeden jedyny telefon w jej sprawie, być może jej jedyna szansa nie zmarnujmy jej a nuż to jest właśnie to:roll:
Tutaj wątek Agry:
http://www.dogomania.pl/threads/197902-Agra-straci%C5%82a-wszystko...potrzebne-wsparcie-nawet-na-karm%C4%99-nie-mamy...Szuka-DS?p=15891161#post15891161

Posted

[quote name='abra64']Tel. do Sosnowieckiego Schroniska to 784926138 jest na pierwszej stronie wątku. Tylko dzwonić po 16 bo jest na uczelni

Dzięki...zapisałam sobie i...zobaczymy co dalej!

Dzięki za szybką reakcje...tu czas trochę goni...

Posted

UWAGA zdjęcia są drastyczne !

http://img4.imageshack.us/img4/55/dscf2737r.jpg
http://img833.imageshack.us/img833/975/dscf2738.jpg
http://img263.imageshack.us/img263/5666/dscf2739g.jpg

Oto co można spotkać spacerując koło lasu w mojej miejscowości...

Uważajcie wyprowadzając swoje psy na spacer ! Wystarczy chwila nieuwagi i może stać się to samo... :(

Ten nieszczęsny pies może nie miał domu, właściciela.. nie wiem...
Ale jeśli był na spacerze ze "swoim panem" i stała się ta tragedia to "właściciel" zostawił zwłoki swojego psa i po prostu odszedł...
Czasem wystarczy chwila nieuwagi...

Posted

[quote name='Yenna']Czy mógłby odezwac się do mnie ktoś kto wyprowadzał kiedykolwiek Lorda na spacer, albo chociaż do zdjęcia? Lord
Pyta o niego pani z Krakowa (z ogłoszenia), a ja o nim nic nie jestem w stanie powiedzieć.
byłam dziś w schronie i pytałam o Lorda, p. Basia sprawdziła kartotekę . Lord ma 3 lata, jest kastrowany , znaleziony na zagórzu w Sosnowcu to wszystko co się dowiedzialam

Posted

[quote name='Kama83']Remik - tak, tak, bylam przy podjeciu decyzji ;)
a tego malutkiego z klatki to wzieli ci z mala coreczka? wyslalam ich, zeby sobie obejrzeli te szczeniaki, byli, ale potem poszli sie jeszcze przejsc po schronie.

czy Remik to ten pies?

Posted

abra64 napisał(a):
byłam dziś w schronie i pytałam o Lorda, p. Basia sprawdziła kartotekę . Lord ma 3 lata, jest kastrowany , znaleziony na zagórzu w Sosnowcu to wszystko co się dowiedzialam

Dzięki Basiu :loveu:,
tylko, że to i tak mało, może udałoby się wyciągnąć Lorda w sobotę na spacer...

Posted

Witaj,
sądzę ze wszyscy tu mają jeden cel - pomoc zwoierzętom. Niepowazne jest traktowanie czegokolwiek osobiście. Jesli masz życzenie pomóc to prosze zrób to.Masz wszystko co poyrzebne! Zdjęcia + informacje. Kazda z nas robi za kilkoro. Wierz mi. Jest nas stanowczo zbyt malo jak na to co jest do opanowania. Na wątku tutaj i na watku collie zamieściłam wszystko co trzeba do zrobienia sensownego ogłoszenia. Powklejałam tam relacje dot suczki. Wszystko co o niej wiadomo. Czego jeszcze oczekujesz, zeby Twoje ego zostało zaspokojone? Jeśli dysponujesz czasem i chęciami to wystarczy skleić treść ze zdjęciem i wrzucić na www. Jesli nie masz czasu to trzymaj kciuki za innych. Bardzo będę wdzieczna jeśli ktoś zrobi ogłoszenie i powiesi w necie. Podalam swoj numer telefonu - jeśli potrzebujesz mnie dzwoń, albo wyślij sygnał to zadzwonię ja. Będziemy wdzięczne za każde konstruktywne przyniesienie pomocy sosnowieckim psom. Pretensje wydają się nie na miejscu - zwłaszcza że nic nie stoi na przeszkodzie do działania.