Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To chociaż ja z jakąś dobrą wieścią - pręgowana suczka z boksu Nero została podobno adoptowana wczoraj, a dzisiaj poszła do domu chyba Lena:). Będąc u Nero akurat trafiłam na ludzi, którzy ją zabierali - bardzo miłe małżeństwo, przyjechali aż z Bielska, wypatrzyli psy na stronie - oglądali też Hero, ale był dla nich za duży. Sunia pojechała do domku z ogrodzonym ogrodem, do mieszkania w domu jako towarzystwo dla niemłodego jamnika i kota (jamnik po śmierci starej suczki przyjaciółki posmutniał i postanowili mu znaleźć innego pieska). Mnie się cały czas wydaje, że Lena była trochę większa, ale może to tylko złudzenie - pani Basia powiedziała, że to ta sunia z miską, więc raczej nie ma mowy o pomyłce..

Posted

leonarda napisał(a):
To chociaż ja z jakąś dobrą wieścią - pręgowana suczka z boksu Nero została podobno adoptowana wczoraj, a dzisiaj poszła do domu chyba Lena:). Będąc u Nero akurat trafiłam na ludzi, którzy ją zabierali - bardzo miłe małżeństwo, przyjechali aż z Bielska, wypatrzyli psy na stronie - oglądali też Hero, ale był dla nich za duży. Sunia pojechała do domku z ogrodzonym ogrodem, do mieszkania w domu jako towarzystwo dla niemłodego jamnika i kota (jamnik po śmierci starej suczki przyjaciółki posmutniał i postanowili mu znaleźć innego pieska). Mnie się cały czas wydaje, że Lena była trochę większa, ale może to tylko złudzenie - pani Basia powiedziała, że to ta sunia z miską, więc raczej nie ma mowy o pomyłce..

O raju leonarda to wspaniała wiadomość:crazyeye::multi:
ona tyle czekała w schronisku a to przecież przemiła sunia

Posted

cieszę się, że lenka pojechała do domku, wreszcie się do niej szczęście uśmiechnęło.
Co do guza to brak mi słów. Zasługa weta, który zaniedbuje swoje obowiązki.

jutro na wolontariacie mnie nie ma bom chora :(

Posted

Przepraszam za offa, ale błagamy o pomoc! Dzisiaj w nocy z Katowic, z Dabrówki Małej uciekła sunia mix DON-ka:placz::placz:, którą wczoraj zawiozłyśmy tam spod Kielc, może bedzie chciała wracać z powrotem, czyli mogła pobiec w str Sosnowca.
To jej wątek i tam więcej fotek.

http://www.dogomania.pl/threads/200223-Koniec-gehenny-Miki-mix-DON-ki-dostała-wreszcie-szansę-na-lepsze-życie?p=16112538#post16112538

Uploaded with ImageShack.us

Gdyby ktoś ją zobaczył, bardzo prosze o kontakt 609 890 024.

Posted

W nawiązaniu do apelu Erki chciałam zapytac, czy dałoby się wstawić zdjęcie MIKI na stronę schroniska w zaginionych?
Nie mamy pojęcia, jak się zachowuje. Ostatnie lata spędziła na łańcuchu i bardzo zależy nam na jej odnalezieniu.

Posted

14.01.2011 w Zabrzu zaginęła sunia collie o umaszczeniu tricolor. Sunia nie miała obroży, jest zaczipowana.
Każdego, kto ją widział lub wie, gdzie może przebywać bardzo proszę o kontakt: 601 843 951

Posted

[quote name='Jaaga']W nawiązaniu do apelu Erki chciałam zapytac, czy dałoby się wstawić zdjęcie MIKI na stronę schroniska w zaginionych?
Nie mamy pojęcia, jak się zachowuje. Ostatnie lata spędziła na łańcuchu i bardzo zależy nam na jej odnalezieniu.

Do działu zaginione chyba można samemu wstawiać ogłoszenia. sosnowieckie schronisko prowadzi tą stronkę więc, jakby co to do niej trzeba uderzyć lub wysłać maila na adres podany na stronie schroniska

Czy ktoś się orientuje do jakiego schroniska trafiają psy z Będzina i Czeladzi?

chyba do Chorzowa

Posted

Proszę o pomoc może jakimś cudem nasza zaginiona sunia collie dotarła w nocy do Sosnowca. Sunia zaginęła 14 stycznia w Zabrzu. Nie miała obroży ale jest zaczipowana. Właściciele szukaja ją po Zabrzu ale jak na razie bez rezultatu. Gdyby ktos z wielbicieli piesków miał jakąś imformację o miejscu jej pobytu prosimy o kontakt na nr tel 601 843 951. To jest sunia mojej siostry więc bliska naszemu sercu.

Posted

Jaaga napisał(a):
Będzin do Chorzowa, a Czeladź jeszcze nie wiem, gdzie. Do Chorzowa juz dzwoniłam i mam telefon do punktu w Będzinie.

Będzin Czeladź to ten sam powiat wiec do chorzowa chyba
jak dzwoniłas do Chorzowa to powinni wiedziec czy czeladz tez

co znaczy do punktu w Bedzinie ????

Posted

Do Chorzowa nie. Kiedy znalazłam psa nigdzie go nie chcieli przyjąć i dowiedziałam się, że w zawierciu jest jakiś punkt czy coś takiego. W każdym bądź razie, ani nie do sosnowca, ani do chorzowa też nie

Posted

Daria_13 napisał(a):
Do Chorzowa nie. Kiedy znalazłam psa nigdzie go nie chcieli przyjąć i dowiedziałam się, że w zawierciu jest jakiś punkt czy coś takiego. W każdym bądź razie, ani nie do sosnowca, ani do chorzowa też nie

z zawiercia to jest gościu ktory psy u nas wyłapuje Daria
psy z bedzina napewno sa zaworzone do chorzowa

Posted

Mnie nie chcieli przyjąć psa do chorzowa, nie wiem jak to już jest, ale jeśli faktycznie psiaki do chorzowa jadą to w sumie dobrze, wolę chorzowskie schronisko niż sosnowieckie

Posted

MartynaP napisał(a):
ucieknie jak zobaczy co tam sie robi

Młoda nie uciekła i nawet ze mną w środę zamelduje się w schronisku:)Dziekuję Emiś

Ja mam pytanie czy Dalma,Salwa i Hugo oprócz zamieszczonej info na str schroniskowej maja ogłoszenia?

Posted

sosnowieckie schronisko napisał(a):
No miały robione, ale już dawno, przydało by się odnowic.

Czy w środę mogę wyprowadzić boks Huga lub Delmy porobić fotki i ogloszenia(będę miała do pomocy młodą i może Emiś mi pomoże)?Nie wiem jeszcze na jakiej zasadzie działa psi wolontariat,czy boksy wychodzą kolejno, czy można sobie wybrać danego psa.
Akurat na tych boksach przy kociarni najbardziej mi zależy(boks Huga,Delmy,Nero i tych akitowatych mieszańców), bo od pażdziernika co niedziela idąc na kociarnię przechodzę obok tych psiaków
Będę tylko prosiła o krótki opis charkterów danego psa i jaki dom preferowany tzn czy może dany pies iśc np do domu z dzieckiem itp.

Posted

Heh, po dzisiejszym naszym zaginięciu i totalnym przemoknięciu w lesie sądziłam, że Martyna już się więcej nie pokaże :)

A w środę będę. Będzie trzeba dużo zdjęć zrobić... doszło 15 psów i nie wiadomo ile dojdzie do środy :(