Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zgubiono psa,

"Aga" suczka zgubiona w Katowicach Ligocie wiek 5 lat, znaki szczególne 1 oko za mgłą i narośl na brodawce.
Ma sierść czarną, długą, podpalane łapki, waży ok. 7 kg, zgubiła się 03.12.2010 r. popołudniu
Wszelkie informacje: tel. 513-147-617

Posted

kuba123 napisał(a):
chyba mnie tu nie było jeszcze, ale wstyd :oops:

no to witamy :)

wrzucam Zahira na pierwszą stronę. I wpisze linki do wątków, które stworzyła abra, żeby wszystko w jednym miejscu można było znaleźć

Posted

A ja dostałam meila od nowych właścicieli Axy vel Azy amstaffki z 3 boksu obserwacyjnego , która wczoraj została przez nich adoptowana

WITAMY BARDZO SERDECZNIE!!!!!!

Jestesmy zachwyceni AXĄ!!! Malutka(choc wcale nie taka malutka)jest bardzo dobrze ulozona,duzo spi i tak pieknie przy tym chrapie. Jest u nas juz od wczoraj i jest coraz lepiej wczoraj nie chciala nic jesc,lecz dzis jest juz ok,jednak dla niej to tez pewien stres zwiazany z nowa sytuacja. Z mezem zastanawialismy sie czy nasza kochana przeszla jakas szkole np.smakolyki zjada z lewej reki i takie tam inne... Ma ukochane dwie pilki gdy tylko zaczyna sie bawic jest wielka radosc dla nas wszystkich zreszta:). Zero jakiej kolwiek agresji. Jest wspaniala! W domku nie zalatwia swych potrzeb,o 7.00 rano pobudka i perwszy spacer nawet smycz podaje jest to niesamowite! Dla nas wszystkich sama radosc ze spacerkow to trzeba zobaczyc. Wiec serdecznie zapraszamy do nas AXA sie na pewno ucieszy! U wielbia calowac nasze buzie tez uwielbiam gdy to robi choc jezyk ma troche szorstki hihi. Kochamy ja od pierwszego wejrzenia!!! Mam nadzieje,ze bedzie pani mogla nas niebawem odwiedzic:).

Ania z AXA,Emilkiem i mezem.

Posted

myślę,że należy powiedzieć głośno co się stało i co to za zdjęcie
czy się to komuś podoba, czy nie

Niedziela rano ok 9.30 telefon- dzwoni Sylwia z ''cudowną'' informacją
W boskie 29 kocia wolontariuszka widziała pełzające szczeniaki
Dla mnie SZOK, jak to?? przecież to boks bytowy dorosłych psów- suki siedzą tam z wykastrowanym psem
Zbieram myśli i pierwsza decyzja- UŚPIĆ
Sylwia ma słowotok klnie, narzeka, prosi- proszę o chwilę na zastanowienie i mówię,że oddzwonię
Wybierałam się na giełdę, może nie po drodze, ale postanawiam jechać do niej
W tym czasie dzwoni telefon- ZNOWU- o zgrozo...
Odbieram i słyszę Anetę- z Dziadkiem, naszym 17-letnim ON-kiem jest źle, trzeba go wieźć na Brynów
Odbijam piłeczkę, informując o szczeniakach- w słuchawce chwila ciszy potem cichy pomruk( wiem co powiedziała)
Decyzja szybka, zabiorę Dziadka- giełda może poczekać
W międzyczasie telefony od Sylwii, Iza może dojechać za godzinę
W głowie totalny chaos, jak to wszystko zebrać do kupy , tym bardziej że Sylwia bez kasy , a za eutanazję w jakiejkolwiek lecznicy trzeba zapłacić
Jadę samochodem i układam plan
Sylwię ściągam do Szopienic, tam mam odebrać Dziadka- Chwała ludziom, którzy zabierali tą maleńka psinkę z kwarantanny do domu i podrzucili ją z oseskami na Szopienice
Zabieram ją do auta, jedziemy po Dziadka- maluchy piszczą zmarznięte
Szczylki- 8 sztuk w konenerku przykryte jakimś starym obrusem
Sylwia na granicy wytrzymałości nerwowej- jedziemy na Brynów
Zabieram szczeniaki i idę z nimi i Damianem na dół- nie proponowałam jej nawet, żeby szła z nami
Po kolei wyciągam małe z kontenerka, podaję Damianowi , potem biorę na ręce
Cała ósemka odchodzi w moich ramionach (*)
Wracam na górę, do Sylwii i Dziadka
Wchodzimy do gabinetu, doktor Marta ogląda psa, bada go- my wiemy, jak to się skończy
Wspólnie podejmujemy kolejną trudną decyzję i pozwalamy mu odejść
Byłyśmy przy nim obie, nie umierał samotnie(*)

w schronisku dowiedzieliśmy się, że Delma urodziła w piątek- nikt nas o tym nie poinformował mimo, że ludzie od nas byli wczoraj w schronie