Wiewiórka Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Już ich nie ma. Spaniel, dalmat, shi tzu albo pekin (nie jestem pewna) Bullowata sunia to jednak nie sunia... jeden kudłacz chyba ze świerzbem badź nużycą. Starszy siwy jasny jamnik. Boxio szorściak. Ten dalmat ma 9 lat, to sama skura i kości, oddał go właściciel już wychudzonego + przez pierwsze 2 tygodnie wogule nie chciał jeść, biedak ma chyba depresje. Mam zdjęcia, standardowa wyśle ma maila. Quote
leonarda Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Ja chyba mam na już dom dla młodziutkiego ONka lub dobermana, albo bardzo w typie. Niestety, to domek dobry, ale z wymaganiami - chcieli kupić szczeniaka, ja zaproponowałam, by poczekali, bo może jakąś biedę się uda poratować. Oni chętnie wezmą ze schroniska, do domu z ogrodem (pies mieszka w domu), do towarzystwa. Ale musi być w typie rasy i szczeniak... Pani umarł doberman (ze starości) i ma sentyment do większych. W Katowicach nie widziałam takiego, może w Sosnowcu? Wiewiórka - piszesz, że dużo ONków. A małe, młodziutkie znaczy, też jakieś są? Quote
Wiewiórka Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Jutro z rana pojadę i popatrzę, szczeniaków jest mnóstwo, ale nigdy nie wiadomo co z tego wyrośnie. Dobków nie ma. Ale za onkami młodszymi bardzo w typie się porozglądam, możesz mi dać numer do pani na pw? Bo jak bym coś jutro znalazła a jak piszesz że na już to by można było szybko działać Quote
leonarda Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Pani nie ma żadnego PW.. Ja mam z nią kontakt osobisty raczej:) I to nie są ludzie, którzy coś robią bardzo szybko, raczej spokojnie i z namysłem... Ale na psa są zdecydowani. A udałoby Ci się zrobić jakąś fotkę, żebym im mogła pokazać? Jak uprzedzałam - mogą być nieco wybredni, w końcu chcieli kupić rasowego ONka... Więc spokojnie trzeba, bez ponagleń - sami muszą podjąć decyzję. W każdym razie, jak już podejmą, domek naprawdę fajny. Wiem, że piesek raczej ciemny ma być.. W razie czego pewnie będę w Sosnowcu w lipcu. Ale jeśli uda Ci się jakąś psinę wynaleźć, wyślij mi info. Tu albo na PW. Jakbym miała zdjęcie i by im się spodobało, to przyspieszyłoby sprawę na pewno. Państwo są z Dąbrowy, więc mają niedaleko. Quote
Wiewiórka Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Nie chodziło mi o robienie czegokolwiek pochopnie. Raczej o kontakt z panią żeby znać szczegóły. Nie mam jak fotek zrobić. Quote
leonarda Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 To - jeśli możesz - zobacz tylko, czy jest taki szczeniak: zdecydowany ONek, ciemny lub czarny (może ocz. być podpalany), w wieku do ok. 4 m-cy, pies - nie suczka. Daj mi znać, a ja wtedy spróbuję podjechać i zrobić zdjęcia. Warunki dla pieska: jak pisałam - mieszka w domu z panią, ma wolny wstęp do ogrodu, pani odpowiedzialna i miła, z doświadczeniem z dużym psem; Pies ma też być towarzyski dla rodziny, ale w przypadku szczeniaka to nie widzę problemu. Quote
jotka Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Wiewióra, przyślij zdjęcia kota na fundacyjnego maila, wstawię na stronę schroniskową, może ktoś zauwaz. Quote
Wiewiórka Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 jotka a podasz mi tego maila? to zaraz wyśle Quote
Wiewiórka Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 http://www.sosnowiec.schronisko.net/adopcja-id-50562.html to Właśnie Max wychudzony dalmat Quote
Wiewiórka Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Zrobiłam mu wątek http://www.dogomania.pl/threads/187787-Max-9-letni-szkielet-DALMATY%C5%83CZYKA-oddany-przez-w%C5%82a%C5%9Bciciele-UMIERA-W-SCHRONIE Quote
Agucha Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Wiewiórka napisał(a):Już ich nie ma. shi tzu albo pekin (nie jestem pewna) . ..a coś więcej? Quote
Wiewiórka Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Taki jak Twój avatar, nie ma nic z oczkami, nie chciał jeść smakołyków z ręki. Wygląda na młodego ale mogę się mylić. Quote
Wiewiórka Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Znowu cisza na tym wątku?;( Czy ktoś tu wogule zagląda?! Rybko gdzie jesteś?! Quote
Jaaga Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Wiewiórko, Rybka napisała, ze już nie bedzie wchodzić. Cisza jest tu taka, jak na wątku Lulki, którą wzięłam do siebie. Szkoda, ze nikt nie pomaga sosnowieckim psom. Trudno pomagać samemu. Co u kotów słychać, dalej ich tak duzo? Quote
DG32 Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Wiewiórka napisał(a):Znowu cisza na tym wątku?;( Czy ktoś tu wogule zagląda?! Rybko gdzie jesteś?! Jaaga napisał(a):Wiewiórko, Rybka napisała, ze już nie bedzie wchodzić. Cisza jest tu taka, jak na wątku Lulki, którą wzięłam do siebie. Szkoda, ze nikt nie pomaga sosnowieckim psom. Trudno pomagać samemu. Co u kotów słychać, dalej ich tak duzo? Rybka ma bana na rok - zdaje się do maja 2011 roku, także siłą rzeczy nic napisać nie może. Z tego co wiem to oficjalny wolontariat będzie od września, a taki nieoficjalny rusza od teraz - w tym albo przyszłym tygodniu. Ja jak coś będę wiedzieć to oczywiście postaram się tu napisać, ale najbardziej zorientowane są jotka i amikat - także można do nich napisać. Quote
DG32 Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Podobno spotkanie w sprawie wolontariatu będzie w tą środę o 10 w schronisku. Quote
Wiewiórka Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Czyli wszyscy zainteresowani wolontariatem mogą przyjść w środe o 10 tak? Quote
jotka Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 W środę przychodzimy na ewidencję zwierząt w schronisku. Na razie wolontariusze muszą być pełnoletni, tu nie ma żadnych odstępstw. Mogą przyjść wszyscy, którzy są pełnoletni i chcą być wolontariuszami w schronisku sosnowieckim. Przypominam, że wiaże sie to z popisanie umowy wolontariackiej z fundacją. Quote
Wiewiórka Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 no to extra;/ bo do pełnoletności mi brakuje. Quote
DW1 Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='jotka']W środę przychodzimy na ewidencję zwierząt w schronisku. Na razie wolontariusze muszą być pełnoletni, tu nie ma żadnych odstępstw. Mogą przyjść wszyscy, którzy są pełnoletni i chcą być wolontariuszami w schronisku sosnowieckim. Przypominam, że wiaże sie to z popisanie umowy wolontariackiej z fundacją.[/QUOTE] Witam a co z tymi co chcą pomagać i podpisać umowę wolontariacką a pracują? Ja jestem zainteresowana wolontariatem na kociarni, zgłosiłam juz to na sos i cisza Quote
malawaszka Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Zdjęcia z dzisiejszego pobytu SOS w schronisku - od Rybki http://picasaweb.google.com/116410361292660381439 Quote
Ambra Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 co z ta jamniczką? wiadomo coś wiecej? w jakim jest stanie? Quote
jotka Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 DW1 masz pw ode mnie. Staram sie odpisywać na wszystkie maile, ale moze cos mi umknęlo Quote
DW1 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='jotka']DW1 masz pw ode mnie. Staram sie odpisywać na wszystkie maile, ale moze cos mi umknęlo[/QUOTE] Ok napisałam pw. (ups przepraszam jak coś nie tak ale jestem nowa i trochę trudno chodzi się po tych zakładkach na forum :o)) Quote
Recommended Posts