Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='renee__36']szkoda że nie zrobiłaś zdjęć, a co do Zakopiańskiej to czy ta pani która dokarmia tego psiaka, może spytać te " dzieci" czy nie chcą się psa zrzec na rzecz stowarzyszenia. skontaktuje sie z nami, podpiszą co trzeba i zabierzemy psiaka[/QUOTE]

jutro wszystko ustalę i wieczorem się odezwę, natomiast ze zdjęciami będzie krucho ponieważ jak wychodzę rano na spacer z psem przed pracą jest ciemno i po pracy również :(

Posted

Asik (teraz Bowie) niemal wyjęty śmierci spod kosy ma domek :) Asik miał Rubartha, ale na szczęście Marzena zaoferowała się, że weźmie go na DT no i Asik zostaje tam na stałe !

Mini Bokserka Marta dzisiaj poszła do domu

i w końcu, po prawie 4 miesiącach (to dużo jak na szczeniaka) dom znalazł Remuś :)

Posted (edited)

Dzisiaj do domu pojechała Katia ! ;)
Zamieszkała w Sosnowcu :-)

A żeby było psiakom lepiej w schronisku, buduje się nowa szczeniakarnia :) W końcu jakieś miejsce tylko i wyłącznie dla szczylków :)
W planach jest miejsce na klatki i miejsce na podłodze w czymś a'la zagródka żeby psiaki mogły się bawić i biegać, a nie siedzieć całymi dniami zamknięte ;)

Edited by gosia2313
Posted

[quote name='gosia2313']

A żeby było psiakom lepiej w schronisku, buduje się nowa szczeniakarnia :) W końcu jakieś miejsce tylko i wyłącznie dla szczylków :)
W planach jest miejsce na klatki i miejsce na podłodze w czymś a'la zagródka żeby psiaki mogły się bawić i biegać, a nie siedzieć całymi dniami zamknięte ;)

to ja moze dodam najważniejsze - szczeniakarnia została zakupiona z pieniędzy Stowarzyszenia Nadzieja na Dom, 16 400 kontenery, 2200 transport, do tego 800 zł deski na podłogę i jeszcze do zrobienia bedzie podloga z pcv obiektowego ok 1500 zł plus robocizna

porządnie wszytsko i bezpiecznie dla maluchów z dala od rubartha i innych świeństw. Moze ma ktoś kojec dla szczeniąt do podarowania ? nie chcemy zdrowych maluchów trzymać w klatkach , niech biegają jest 30 m2 do dyspozycji , tylko juz mamy braki finansowe i przydałaby się pomoc - kojec, szafki w dobrym stanie - bardzo prosimy

Posted

[quote name='Dorin91']Muszę tutaj trochę sprostować, bo to co widziałaś nie było stałą sytuacją, a jedynie tymczasową. Kudłatka dopiero co wyszła z kwarantanny i była po wizycie w gabinecie, gdzie miała zrobioną profilaktykę i dopiero trzeba się zastanowić w którym boksie ją ulokować. Chwilę później była już na szpitaliku w klatce, jutro ma iść do jakiegoś boksu. Tak samo ten ze zranionym okiem, czyli Agent - został wyciągnięty z boksu po pogryzieniu i pewnie czekał na swoją kolejkę na wizytę do gabinetu. Też jest w klatce na szpitaliku i będzie tam na czas leczenia

BŁAGAM NIEEEE! Jako miłośnik kudłatych stanowczo protestuję! :P
Ona nie ma KOMPLETNIE nic ze sznaucera, wg mnie to bardziej mix shih tzu lub teriera tybetańskiego. Jest na tyle ładna (albo raczej będzie po doprowadzeniu sierści do porządku) i fajna sama w sobie, w dodatku młodziutka, że nie ma najmniejszego sensu robić z niej na siłę sznaucera. Nie wiem skąd ten trend na robienie ze wszystkiego co kudłate sznaucera :/
Czy wszędzie ją gryzą to nie wiadomo jeszcze, bo dopiero co wyszła z kwarantanny, pogryziona nie jest, ale na pewno wychudzona, siedziała z dużo większymi od siebie psami. No i sierść w fatalnym stanie - skołtuniona, dredy z tyłu. Na pewno jest wystraszona schroniskiem, jak szłyśmy z nią przed schronisko na zdjęcia to bała się dużych szczekających psów w boksach.

A to dziewczynka, ja jestem nią zachwycona :loveu:

i zdredziała doopinka :(

przypomina portugalskiego psa dowodnego http://www.google.pl/imgres?hl=pl&sa=X&tbo=d&biw=1366&bih=653&tbm=isch&tbnid=nlLZZY5RhxdPcM:&imgrefurl=http://www.gala.pl/gwiazdy/aktualnosci/zobacz/artykul/bo-pies-prezydenta-w-bialym-domu-zamieszka-portugalski-pies-wodny.html&docid=m3lpYb3ku0n1tM&imgurl=http://www.gala.pl/typo3temp/pics/6c7fd84f81.jpg&w=582&h=402&ei=XFcAUa-7GYyN4gT2noFw&zoom=1&iact=rc&dur=509&sig=103851819022425671872&page=1&tbnh=135&tbnw=201&start=0&ndsp=20&ved=1t:429,r:10,s:0,i:125&tx=86&ty=70

Posted

Wczoraj do domu poszedł mix Pinczerka - zamieszkał w Siewierzu

A dzisiaj adoptowany został młodziutki Czoko

No i trzeba dodać, że cała geriatria skorzystała z wybiegu. Czyli w składzie : 13 letni Mikuś, dziadek Haris, 17 letni Amor, 12 letni Jerry , 9 letni Jim, 13 letni Kacperek i Nobelek. Pobiegał też adhd Ajax, malutki Alt, Titi, Sonia, całe Iz1 i Iz5 :-)

Posted

UWAGA!!!

Na piaskach zaginął pies rasy owczarek niemiecki, sierść czarna z jasnymi przebarwieniami pod szyją i jasnymi łapami. Wabi się Ares, jest bardzo przyjazny i podchodzi do każdego. Zaginął ok 18 stycznia. Często widywano go na osiedlu Dziekana i w okolicach domków jednorodzinnych w pobliżu tego osiedla. Osoby które mogły go widzieć albo wiedzą kto mógł go przygarnąć proszone są o kontakt na fb lub pod nr tel 781-840-623

udostępniajcie znajomym być może ktoś widział lub coś wie i znajdzie się moja zguba.

Posted

Na Sosnowiec zaczęłam głosować jak zobaczyłam to drugie miejsce, macie szansę, wiec chciałam pomóc. Collie, ktore są mi bliskie bywaja również u was - jestem wolontariuszka Fundacji Dr Lucy ale jestem tez związana z regionem.

Posted

[quote name='ala56']Na Sosnowiec zaczęłam głosować jak zobaczyłam to drugie miejsce, macie szansę, wiec chciałam pomóc. Collie, ktore są mi bliskie bywaja również u was - jestem wolontariuszka Fundacji Dr Lucy ale jestem tez związana z regionem.[/QUOTE]

Bardzo dziękujemy :-)
Ja pamiętam Marleyka, któremu DrLucy pomogła znaleźć dom ! :]

Posted

Jutro czeka nas wielki dzień. Szczeniaczki zostaną przeniesione do nowego pomieszczenia :multi: .
Z daleka od wirusów, chorych zwierząt - czyste przestronne pomieszczenie. Teraz musimy je urządzić, chętnie przyjmiemy niepotrzebne szafki. Jutro fotorelacja z przenosin naszego psiego przedszkola. Dziękujemy - to dzięki Waszej ofiarności jest to możliwe.

Więcej inf w wydarzeniu : http://www.facebook.com/events/489247151116497/

Posted

Wczoraj oficjalnie adoptowana została Mini :multi: Mieszka w Sosnowcu. Wczoraj również przyjechała ze swoimi właścicielami, wygląda ślicznie :loveu: i w ogóle nie przypomina "mojej Mini" z czasów DT. Ładnie przytyła, waży ok 14 kg, jest bardzo pojętna, szybko się uczy, umie m.in komendę 'wstydź się' :cool3: . Nie ma już problemów z załatwianiem się w domu :)