Dorin91 Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Dzisiaj do nowego domu w Dąbrowie Górniczej odjechał ode mnie Spencer aka Sponsorek Quote
Crys Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 A D O P T O W A N E !! Robin - Adoptowany 3.04.12r. zamieszkał w Ustroniu. Sunia - Adoptowana. Sunia - Adoptowana. Mikrusek - Adoptowany 4.04.12r. Perełka - Adoptowana 3.04.12r. Quote
Crys Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 A D O P T O W A N E !! Sofii Max Fokus - wrócił do właściciela Mefisto Negra Quote
Crys Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 A D O P T O W A N E !! Irys - Adoptowany 6.04.12 Miot "W" - Adoptowany cały. Elka - Adoptowana 7.04.12r. Tola - Adoptowana 7.04.12r. Amika - Adoptowana 6.04.12r. Quote
Crys Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 A D O P T O W A N E !! Kuleczka Adelka - Adoptowana 10.04.12r. zamieszkała w Zabrzu Ina zostaje na stałe w DT Piesek - Adoptowany 11.04.12r. Piesek - Adoptowany Quote
Crys Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 A D O P T O W A N E !! Piesek - Adoptowany. Sally - Adoptowana 11.04.12 Czarna Uszatek Szczeniak Quote
Crys Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 (edited) A D O P T O W A N E !! Szczeniaki Puszek - Adoptowany 14.04.12r. Fabio - Adoptowany 14.04.12r. Edited April 14, 2012 by Crys Quote
Crys Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 A D O P T O W A N E !! Kira - Adoptowana 14.04.12r. Stefan - Adoptowany 14.04.12r. Tosia - Adoptowana 13.04.12r Quote
abra64 Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 założyłam wątek Baksowi , bo tamten zniknął po awarii dogomani http://www.dogomania.pl/forum/threads/225797-Baks-w-typie-coolie-nie-wychodzi-z-budy-nie-je-jest-oboj%C4%99tny-na-wszystko-pomocy?p=18958568#post18958568 Quote
d_orka Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Kochane, w sobotę wieczorem został przywieziony młody goldenopodobny psiak- bardzo proszę zwróćcie na niego uwagę. To nieslychanie ukierunkowany na swojego człowieka chłopak,jest wręcz zazdrosny o inne zwierzęta,potrzebuje troche oglady ale baaardzo trzymam za niego kciuki. Niestety koty to dla niego wróg ew zupełna nowość, kot rezydent ledwo przeżył pierwsze spotkanie, polala się krew :-(...więc mimo szczerych checi nie mógł zostać na tymczasie. Pies zostal znaleziony po południu w sobotę w okolicy ul. Narutowicza, jest bardzo wychudzony ale nie widać po nim aby na coś chorował. Bede wdzieczna za wszelkie info jak się chłopakowi wiedzie w schronisku. Goldeniarze zamieścili na swoich forach ogłoszenia, mam nadzieję,że nie będzie długo czekał na swojego człowieka... Quote
Jenny19 Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Jeżeli się nie mylę to psiak wylądował u nas na boksach obserwacyjnych, wczoraj sobie łamałam głowę dlaczego akurat tam, ma za towarzyszy 6 pitbulli :diabloti: Faktycznie bardzo proludzki, nie wyprowadzałyśmy go na spacer bo ma kwarantannę ale ogólnie, poza znaczną niedowagą, nie wygląda źle, machał ogonem i lizał mi ręce przez kraty. Na razie jest sam w boksie, ale nie wiem jak długo u nas posiedzi. Quote
gosia2313 Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 No niestety długo chyba nie posiedzi sam. Przepraszam, że tak truję z tym Dingo :P Dzisiaj miał wrócić do schroniska właśnie Dingo, który z psami nie bardzo się lubi. Musi iść na BO, bo jego Budę zajął Tyson, do izolatki się nie zmieści O.o Quote
gosia2313 Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 Przeklejam z pierwszego postu informacje dla zainteresowanych : SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA WPŁATY NA NASZE KONTO - TO DZIĘKI WAM MOŻEMY RATOWAĆ WIELE PSICH I KOCICH ISTNIEŃ. Potrzeby są ogromne, każdego miesiąca mamy klika operacji ortopedycznych lub chirurgicznych. Miasto nie pokrywa kosztów tych zabiegów, jeśli chcemy by te zwierzęta przeżyły a potem znalazły domy musimy na to zbierać pieniądze. Oto rozliczenie do marca br. W kwietniu spłynęły dwie zaległe faktury na łączną kwotę prawie 4 500 zł (leczenie) plus faktura za operacje Mata i Zumby - 950 zł. Nie mamy już pieniędzy na dalsze leczenie... Rozliczenie pieniędzy, które zabraliśmy i tego, co musieliśmy wydać : Nasze konto : Stowarzyszenie Opieki nad Zwierzętami "Nadzieja na Dom" 41-216 Sosnowiec ul. Dojazdowa PKO BP SA 65 1020 2313 0000 3102 0402 7082 Quote
gosia2313 Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 W S-cu znaleziono dzisiaj dwa psy : kudłatego psa mieszańca i suczkę w typie Westa http://www.dogomania.pl/forum/threads/225842-Znaleziono-psy-sosnowiec-!?p=18961696#post18961696 Quote
Gisic87 Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Zapraszam na kolejny bazarek z którego dochód zostanie przeznaczony na zmniejszenie naszego długu (Agry). Do kupienie między innymi nowa elektryczna szczoteczka do zębów. Zapraszam Serdecznie:loveu: http://www.dogomania.pl/forum/threads/225865-Szczoteczka-elektryczna-bulionetki-kosmetyki-duże-pluszaki-Na-Agrę-do-28-04?p=18963488#post18963488 Quote
soboz4 Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 zaginionego pieska Rufiego z Jaworzna widziano niedawno w okolicy ul. Jadwigi, Partyzantów, Strugi, bardzo proszę wolontariuszy z Sosnowca o pomoc!!!! Proszę o kontakt: 503-364-290, ten psiak był wyadoptowany przez mnie! Dziewczyna nie potrafiła go złapać!!!! Ma teraz bardzo brudną i zmierzwioną sierść, ale to on!!!!! Quote
ANETTTA Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 dziewczyny w wojkowicach pod drzwiamy poczty koczuje malutki pies maleństwo kolor jasny beż z rózowym noskiem trzęsie sie jak galareta chudy strasznie ................................serce mi pęka (wojkowice koło bedzina grodzica) nie wiem czy ma pól roku czy rok wyglada na młodego gdyby nie mój dragon wielki i agresywny przygarnelabym go a tak tylko dałam mu jeść ??? szukam pomocy czy ktos mógłby to maleństwo przygarnąć !!!! Quote
d_orka Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='d_orka']Kochane, w sobotę wieczorem został przywieziony młody goldenopodobny psiak- bardzo proszę zwróćcie na niego uwagę. To nieslychanie ukierunkowany na swojego człowieka chłopak,jest wręcz zazdrosny o inne zwierzęta,potrzebuje troche oglady ale baaardzo trzymam za niego kciuki. Niestety koty to dla niego wróg ew zupełna nowość, kot rezydent ledwo przeżył pierwsze spotkanie, polala się krew :-(...więc mimo szczerych checi nie mógł zostać na tymczasie. Pies zostal znaleziony po południu w sobotę w okolicy ul. Narutowicza, jest bardzo wychudzony ale nie widać po nim aby na coś chorował. Bede wdzieczna za wszelkie info jak się chłopakowi wiedzie w schronisku. Goldeniarze zamieścili na swoich forach ogłoszenia, mam nadzieję,że nie będzie długo czekał na swojego człowieka... Tutaj jest parę zdjęć chłopaka :) http://wartagoldena.org.pl/forum/viewtopic.php?t=2532 Quote
Dorin91 Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='ANETTTA']dziewczyny w wojkowicach pod drzwiamy poczty koczuje malutki pies maleństwo kolor jasny beż z rózowym noskiem trzęsie sie jak galareta chudy strasznie ................................serce mi pęka (wojkowice koło bedzina grodzica) nie wiem czy ma pól roku czy rok wyglada na młodego gdyby nie mój dragon wielki i agresywny przygarnelabym go a tak tylko dałam mu jeść ??? szukam pomocy czy ktos mógłby to maleństwo przygarnąć !!!! Ja jestem z Wojkowic i właśnie widziałam dzisiaj jak szłam ze znajomymi tego psa i się zastanawiałam co to za jeden. Jest śliczny, wygląda jak miniaturowa sarenka (dosłownie). Ale niestety bardzo wystraszony, próbowałam go zachęcić, żeby do mnie podszedł, ale za bardzo się bał. Szedł kawałek za nami, ale oczywiście cały czas trzymał się na dystans. Ale potem wystraszył się psa (i to takiej malizny, niewiele większej od niego) i zaczął uciekać w panice, pobiegł gdzieś do parku i nie wiem gdzie teraz jest :/ Będę się rozglądać za nim. Chociaż obawiam się, że jakbym go przyniosła do domu to mnie wyeksmitują razem z nim :roll: Tylko też nie wiem czy to na pewno jest bezdomny pies czy się zgubił? Powiem szczerze, że w Wojkowicach raczej się nie zdarzają bezdomne psy, jedynie zagubione lub takie które biegają całymi dniami same, chociaż mają właścicieli. Może pobiegł za cieczką i się zgubił? (u mnie na osiedlu teraz jakaś sunia na pewno ma, bo widzę gromady psów czatujące pod blokiem) Quote
ala56 Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Chcemy pomóc Baksowi znaleźć dom ale bardzo proszę o lepsze zdjęcia Quote
gosia2313 Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 Kurcze, może w czwartek coś da radę mu pstryknąć Quote
ala56 Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Z takimi fotkami to domu napewno nie znajdziemy, nawet nie warto robic ogloszeń. A obiecałam mu ogloszenia - tylko tak mogę pomóc. Quote
Dorin91 Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Zrobiłam mu kilka zdjęć w sobotę, tylko nie miałam jeszcze czasu zgrać. Jutro będę miała więcej czasu i wstawię na spokojnie, nie bijcie :oops: Nie są jakieś rewelacyjne, ale i tak lepsze niż te obecne, bo poza schronem zrobione Quote
ala56 Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Bić nie będziemy, wiem że macie duzo piesków w schronisku. Ale szkoda mi Baksa - bez ogloszen domu nie znajdzie... Quote
ANETTTA Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Dorin91 napisał(a):Ja jestem z Wojkowic i właśnie widziałam dzisiaj jak szłam ze znajomymi tego psa i się zastanawiałam co to za jeden. Jest śliczny, wygląda jak miniaturowa sarenka (dosłownie). Ale niestety bardzo wystraszony, próbowałam go zachęcić, żeby do mnie podszedł, ale za bardzo się bał. Szedł kawałek za nami, ale oczywiście cały czas trzymał się na dystans. Ale potem wystraszył się psa (i to takiej malizny, niewiele większej od niego) i zaczął uciekać w panice, pobiegł gdzieś do parku i nie wiem gdzie teraz jest :/ Będę się rozglądać za nim. Chociaż obawiam się, że jakbym go przyniosła do domu to mnie wyeksmitują razem z nim :roll: Tylko też nie wiem czy to na pewno jest bezdomny pies czy się zgubił? Powiem szczerze, że w Wojkowicach raczej się nie zdarzają bezdomne psy, jedynie zagubione lub takie które biegają całymi dniami same, chociaż mają właścicieli. Może pobiegł za cieczką i się zgubił? (u mnie na osiedlu teraz jakaś sunia na pewno ma, bo widzę gromady psów czatujące pod blokiem) ja go widzuałam koło poczty ok godz 17 koczował musi byc bezdomny wychudzony ' kupilam mu kielbase kazałam pokroić w sklepie kiedy mu dałam doszedł blisko mogłam go musnąc palcami po nosie trzyma dystans gdybys mogła mu dac DT robilybysmy ogłoszenia pomoge ?? odezwała sie tez osoba z sosnowca chcaca mu dac dt jutro tam podjade zerkne !! jeśli masz czas a moze kogos znasz z poczty popytaj cieczka ??/opn jest chyba młody byc moze to szczeniak nie wiem Quote
Recommended Posts