Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć, jestem wolontariuszką w Katowickim schronisku, ale niestety w sosnowieckim nie mogę więc może tym psiakom mogę pomóc w inny sposób. Pomyślałam, że może porobię im takie filmiki (jeżeli jeszcze takich nie mają), które potem można wkładać na stronkę schroniska albo wątki. Takie filmiki ze zdjęć i informacji mogą nie kiedy bardziej zainteresować ludzi niż czytanie zwykłego tekstu. Jeżeli bym mogła to czy psiaki z sosnowieckiego schroniska mają jakieś filmiki, ale takie normalnie tylko nagrane na aparacie bez przeróbki i czy są one gdzieś wstawione np. na youtube? Dziękuje :)

Posted

W ciągu 2 dni Misiek miał na tablicy 323 wyświetlenia i 3 wyświetlenia numeru telefonu.
Zapytam jego właściciela, czy ktoś się kontaktował w sprawie psiny. ;)

Posted

[quote name='malawaszka']czy te suczki z boksu 21 nadal są w schronisku? czemu ich nie ma na www schroniska?
https://picasaweb.google.com/wolontariuszsc/BoksNr21
https://picasaweb.google.com/wolontariuszsc/BoksNr2102

Niestety pechowo siedzą w boksie nie wyprowadzanym na spacer i nie spisywaliśmy ich jeszcze do strony schroniska. Nie wszystkie psy są na stronie, ale uzupełniamy to pomału i je też wrzucimy.

Ostatnio widziałam jak rzuciły sie na swojego towarzysza z boksu i trochę go poturbowały. Mam wrażenie że one dziczeją w schronie.

Posted

Malina98 napisał(a):
Cześć, jestem wolontariuszką w Katowickim schronisku, ale niestety w sosnowieckim nie mogę więc może tym psiakom mogę pomóc w inny sposób. Pomyślałam, że może porobię im takie filmiki (jeżeli jeszcze takich nie mają), które potem można wkładać na stronkę schroniska albo wątki. Takie filmiki ze zdjęć i informacji mogą nie kiedy bardziej zainteresować ludzi niż czytanie zwykłego tekstu. Jeżeli bym mogła to czy psiaki z sosnowieckiego schroniska mają jakieś filmiki, ale takie normalnie tylko nagrane na aparacie bez przeróbki i czy są one gdzieś wstawione np. na youtube? Dziękuje :)

Mamy stronkę youtube, niestety pustą. Jeśli możesz się zająć robieniem filmików naszych psów to super!! Wiem że dziewczyny z Katowic, które przyjeżdżają też do Sosnowca już tez podjęły ten temat. Może przyjedź w sobotę po wolontariacie w Katowicach to obgadamy temat.

Filmiki mają chyba ze dwa psy, ale nie ma ich na tej stronce youtube.

Posted

Ja dzisiaj po szkole, o ile Diana się zgodzi. wrzucę na nasz YT filmik Shiry, ten który ma na wątku.

Wczoraj do p. Bożydara dzwoniła jakaś pani w spr Miśka:

Wita bardzo serdecznie,

ja dzowniłam już do Pana w sprawie Misia, który bardzo nam się spodobał i jeśli wszystko by poszło zgodnie z planem stworzylibyśmy mu dom .. mieszkamy w domu, mamy ogrodzenie dla pieska i budę .. problemem jest tylko dowóz pieska, gdyż mieszkamy w Jaśle oło Krosna .. jeśli Pan się będzie chciał skontaktować to proszę dzwonić lub pisać smsa.

pozdrawiam serdecznie :)

Czy w tym przypadku ( Miśka) też zrobić wizytę przedadopcyjną? O ile znajdzie się ktoś z okolic Krosna, albo ktoś zmotoryzowany.
Bo nie wiem co jej odpisać.

Posted

Zaglądam tu co jakiś czas w nadziei na dobre wieści odnosnie białego psiaka na leczeniu i chciałam doradzić w kwestii ewentualnego domu dla Miśka w Jaśle, żebyście szczególnie tam zrobiły wizytę przedadopcyjną. Byłam tam tydzień temu, w co trzecim chyba domu w drzwiach stodoły wycięta dziura dla psa, krótki łańcuch i pogięty garnek na picie/jedzenie, a dodam ,że domu często duże i bogate. Gdzieniegdzie stare budy z łańcuchami lub zamknięte paskudne kojce. Nie wierzę, że te psiaki są puszczane luzem. tam zazwyczaj pies to maszynka do szczekania. Szkoda, żeby Misiek tak trafił na całe życie. Tam jest o wiele gorzej, niz u nas. Ludzie mają do psów całkiem inne podejście. Poproście kogś stamtąd o pomoc w wizycie.

Posted

Dom w Jaśle już nieaktualny.
Jakby ktoś się nim zainteresował to prawie na pewno będzie miał wizytę przedadopcyjną.

Zaraz dodam filmik Shiry na YT i dam linka.

Posted

[quote name='zapka']Mamy stronkę youtube, niestety pustą. Jeśli możesz się zająć robieniem filmików naszych psów to super!! Wiem że dziewczyny z Katowic, które przyjeżdżają też do Sosnowca już tez podjęły ten temat. Może przyjedź w sobotę po wolontariacie w Katowicach to obgadamy temat.

Filmiki mają chyba ze dwa psy, ale nie ma ich na tej stronce youtube.

Niestety nie mogę przyjechać do schroniska w Sosnowcu, ale filmiki to tylko powiedzieć jakie albo wymyślę sama co ma być w filmiku. Oto przykładowy filmik, który zrobiłam psu w schronisku: http://www.youtube.com/watch?v=VtCsHm4WUa8 i czekam na youtube sosnowieckich psiaków :)

Posted

Ja się postaram nagrać jutro Kłapacza i Kamę, ale szczerze to nie wiem co mi z tego wyjdzie, bo albo musiałabym to zrobić telefonem, albo aparatem ale bez dźwięku.

Co lepsze ?

Posted

gosia2313 napisał(a):
Ja się postaram nagrać jutro Kłapacza i Kamę, ale szczerze to nie wiem co mi z tego wyjdzie, bo albo musiałabym to zrobić telefonem, albo aparatem ale bez dźwięku.

Co lepsze ?

Dla mnie aparat bez dźwięku bo do filmików dodaję muzyczki więc i tak głos z filmika nakręconego muszę usunąć, ale też zależy ile masz megapikseli w telefonie i jakiej jakości wychodzą filmy :)

Posted

aparat w tel niby 3.2 ale zdjęcia takie sobie wychodzą, więc może zrobię bez dźwięku, a jak będę miała swój aparat to najwyżej nagram jeszcze jeden z dźwiękiem ; )

Posted

Byłam dzisiaj w schronie i mam dwie sprawy. Misia od Doroty ma jakoś dziwnie skrzywioną głowę, a Lisek z 12 boksu ma coś z okiem :shake:. Pod okiem ma jakby spuchnięte i coś mu się ( tak mi się wydaje) wydziela z tego oka. Cejlon chyba ma się już lepiej, nie miał dzisiaj kołnierza, parówki zjadł ze smakiem i ma duużo energii ! ;)
A Kłapacz za to ma coraz mniej podobną do kupy kupę :shake:.

K A S I A - prześlę Ci na maila filmik z Liskiem i Misią, może tam będzie coś lepiej widać, niż na zdjęciach.

Zdjęcia :

LISEK

I Misia :

Zdjęcia nie są zbyt wyraźne bo są wycięte z nagranego filmiku. Ale oko Liska naprawdę wygląda dość poważne, a łebek Misi też jest dość mocno przekrzywiony.

No i "latający" Cejlon :razz: