Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cleo2008 napisał(a):
Czy ten niewidomy Labek bezimienny ze Slaska to wogole jest na Labkach??

Jest :razz:
Dziewczyna,która zakładała wątek jest adminką Labradory.info :evil_lol:
Ale z DT na razie chyba cisza :shake:

Posted

http://www.dogomania.pl/threads/212456-mix-Labka-Gomez...w-schronie-marnieje-w-oczach...-(

Gomez to młody ok 3 letni psiak, mix labradora
do schronu trafił z interwencji, niestety nikt Go nie szuka

Gomez jest wspaniałym psiaczkiem, ladnie chodzi na smyczy, lubi się bawić
ale zaraz po powrocie do kojca oczka smutnieją
Tylko lezy i od czasu do czasu z nadzieją podnosi wzrok na widok człowieka

Bardzo proszę o pomoc w szukaniu domu dla Niego, w schronie zmarnuje sie

Gomez jest wykastrowany, zaszczepiony i zachipowany

Posted

Zorba
Sunia ma do 2 lat. Ma bardzo miłe usposobienie. Zna podstawowe komendy. Grzecznie chodzi na smyczy.Lubi ludzi i inne zwierzęta. Musiała wychowywać się z dziećmi, bo strasznie się do nich garnie. W tej chwili Zorba znajduje się u mojej koleżanki w Łodzi. Jednak może przetrzymać ją tylko przez weekend.= Dlatego szukamy pilnie domu. Inaczej trafi do schroniska:(. A obie nie chcemy do tego dopuścić. Czy ktoś może pomóc?

Posted

dostałam do was link od mgie.
kilka dni temu miałam zgłoszenie o babci z warszawy, która wzięła sobie szczeniaczkę labradorkę i jak sunia doszła do roku, to babka pękła - poległa na opiece nad młodziutkim labkiem. nic dzwinego. anyway babcia odgrażała się ponoć, ze ją wlesie przywiąże, więc wzięli ją jej jacyś sąsiedzi, kórzy ja trzymjaą przywiązaną do klamki na sznurku. dostałam namiary, dzwonię żeby się dowiedzieć naprawdę, co i jak, bo zgłoszenie było od sąsiadów tych sąsiadów, przekazywane ich znajomej, która powiedziała mojej sąsiadce..... czyli, ze nie wiadomo, o co kaman tak naprawdę.
no i już wiem, co i jak. jakaś starsza pani polegla na wcieleniu w życie pomysłu posiadania szczeniaka labradora, to fakt. i komus tam powiedziała, że ma dość i najwyżej psa do lasu wywiezie. więc ta osoba wzięła sunię, Lunę i przekazała pod opiekę swojej bratowej. sama ma 2 jamniczki, co najmniej jedna odzysku - z interwencji (ponoć jako roczna wazyła półtora kilo). no, i bratowa ma super alergicznego buldożka, małe dziecko i nie ogarniają żywiołowej labradorzej nastolatki, więc na stałe jej nie wzięli, szukają domu. luna jest zaszczepiona i odrobaczona. wiem, że potrafi niszczyć, jka zostaje sama, więc te informacje o przywiązywaniu psa na czas nieobecności pewnie są prawdziwe, bo nie wiedzą, co zrobić, zeby mieć całe mieszkanie po powrocie. wiem, ze luna chodzi na jakieś ursynowskie pola z panem, rano i wieczorem, ale jasne, ze to za mało. stąd pewnie to niszczenie. anyway ludzie będą ją trzymać, dopóki nie znajdzie się dom, zrzeczenie podpiszą, procedury adopcyjne im wyjasniłam (ogłoszenia chcę robic na moje namiary, zeby móc mieć nadzór nad tym, gdzie luna trafi. ci ludzie mi się podobają - mam duży kredyt zaufania do kogoś, kto obcej sobie osobie mówi, ze jej pies umarł. mam dostać fajne fotki ogłoszeniowe.
oczywiście od razu was szukałam, bo wole mieć wsparcie od ludzi, którzy się znają na rasie.
tutaj jedno zdjęcie luny, ale czekam na te lepsze

założyłam jej wątek: http://www.dogomania.pl/threads/212653-Starsza-pani-wzięła-szczeniaka-czyli-roczna-labka-szuka-domu.-Teraz-żyje-na-sznurku

Posted

Cytuję wiadomość, która dostałam od koleżanki z prośbą o znalezienie pomocy dla labradora:

Od pewnego czasu u wlotu do Doliny Prądnika błąka się czarny labrador. Jest widywany zarówno w dzień jak i w nocy.
Podchodzi pod dom moich przyjaciół i być może nawet czasem nocuje w starej stodole, ale ich pies jest w stosunku do niego agresywny i stara się go przegonić.
Labrador jest podobno wychudzony i wygląda na starszego psa (ma siwiznę na pysku). Był w okolicach domu zeszłej nocy i szukał jedzenia.
Dolina Prądnika znajduje się obok Korzkwi. W Przybysławicach należy skręcić
z drogi na Skałę w lewo na Korzkiew, a następnie znowu w lewo przez most. Minąć po lewej stronie stajnię Botoja i po chwili wjechać w aleję z drzew. Vis a vis lustra drogowego jest skręt w prawo do stajni Hamernia.
To tam widywano psa; również na pastwiskach. Pies nie jest agresywny i chyba nawet próbuje podejść do ludzi.
Tyle wiem i tyle przekazuję. Mój numer telefonu 609 110 215.

Pozdrawiam

Marta

Posted

W Białuniu, 7 km od Goleniowa w przytulisku znajduje się młody, biszkoptowy labrador ma około 2 lat. Nie oznakowany, bez chipa i tatuażu.
Bardzo szczupły, zapchlony.Pieska odłowiła Straż Miejska 10.08.11.Piesek miał na sobie czerwoną obrożę.
Nikt go nie szuka, jestem pewna że ktoś go porzucił.:roll:
Chciałam go wziąć do siebie ale Mój Mąż się nie zgadza na kolejnego psa.

W przytuliska jest już sporo psów i boję się że będzie transport do schroniska w Białogardzie z którym nasza gmina ma podpisaną umowę. A to schronisko nie cieszy się dobrą sławą.:shake:

Ramzes, młody biszkoptowy piesek.Ma około 2 lat.
Bardzo przyjaźnie nastawiony do ludzi, bardzo się cieszył gdy go zapinałam na smycz :lol:
Na koty i inne psy nie zwraca uwagi, są mu obojętne.
Ramzes chce mieć swój domek, swoich ludzi, których będzie kochał nad życie.

STAN ZDROWIA:brak oznak chorób, zaszczepiony,bardzo szczuplutki, wymaga kąpieli i odpchlenia
RODOWÓD, TATUAŻ:brak
CHIP: brak
KASTRACJA:brak i jest bardzo potrzebna,pies naskakiwał na Mnie gdy przy nim kucałam
ZACHOWANIE W DOMU I PODCZAS TRANSPORTU: nie znane
POSŁUSZEŃSTWO: za smaczki zrobi wszystko, zapięty na smycz skacze, cieszy się ale po chwili idzie ładnie na krótkiej smyczy przy nodze
STOSUNEK DO INNYCH ZWIERZĄT: stosunek raczej przyjacielski do psów, na koty nie zwracał uwagi
STOSUNEK DO DZIECI: przyjacielski do starszych dzieci, do maluszków można sprawdzić
MIEJSCE POBYTU PSA: przytulisko Białuń, 7 km od Goleniowa
DANE KONTAKTOWE DO OSOBY, KTÓRA ZAJMUJE SIĘ PSEM:
asia.770@vp.pl tel: 792 609 094
yabadu.gold@vp.pl tel: 608 020 331

Pilnie szukam DT !

A o to ten przystojniak:

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Ta piękna sunia wałęsała się kilka dni - była bardzo wychudzona i przerażona - gdy zbliżał się do Niej człowiek chcący pomóc - sikała ze strachu...
Tak było 4 miesiące temu !
Teraz sunia jest zadbana,odkamiona i piękna...
Od 4 miesięcy ma dach nad głową.
Pan który Ją przyjął do siebie szukał Jej domu na własną rękę - niestety nie potrafił sobie sam z tym poradzić - zgłosił się więc z tą prośbą do mnie.
Sytuacja jest o tyle pilna,że sunia musi jak najprędzej znaleźć dt,bądź ds.
Pan się przeprowadza i nie jest w stanie zabrać Jej ze sobą...
Pan mówi,że Ona jest w typie 'gończy polski' - ale czy faktycznie?
Nie jest Ona bardziej labkowata??
Co sądzicie??

Kontakt:
tel: 785 549 189
mail: zaadoptuj.zwierzaka@interia.pl

http://www.dogomania.pl/threads/213532-Labkowata-czy-gończa-Piękna-sunia-pilnie-szuka-tymczasu...-Błagam-o-pomoc.

[/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

Poszukujemy PILNIE miejsca dla 2 labradorów (razem lub oddzielnie):

"Zadzwoniła dziś do mnie właścicielka dwóch labków z prośbą o pomoc. Kobieta wyjeżdża 08.09.2011 (czwartek) za granicę, prawdopodobnie na stałe i nie ma co zrobić z psami. Twierdzi, że miejsca dla psów szuka już od 3 miesięcy, ale żadna fundacja ani organizacja do której się zwracała nie chciała jej pomóc. W związku z wyjazdem, właścicielka psów musiała sprzedać swoje mieszkanie i przeprowadziła się do swojej mamy, która ma 5 kotów - a psy przebywają w drugim pustym mieszkaniu jej matki. Są wyprowadzane 2 razy dziennie i karmione, mają czas do czwartku (08.09.2011).
Informacje jakie udało mi się zebrać o psach pochodzą od właścicielki i nie jestem w stanie zagwarantować ich wiarygodności jako, że nie widziałam psów na oczy:

PIES - JOSZKO (czarny labek)
kastracja: nie
czip: tak
szczepienia: tak
książeczka zdrowia/paszport: tak
stosunek do innych psów: łagodny
stosunek do kotów: toleruje, wychowany z kotami
stosunek do dzieci: nie ma problemu, w domu jest roczne dziecko
uwagi: umie chodzić na smyczy, przyzwyczajony do mieszkania w bloku, mieszkał też w domku z ogródkiem

SUKA - JAGA (biszkopt)
wiek 7 lat
sterylizacja: tak
czip: tak
szczepienia: tak
książeczka zdrowia/paszport: tak
stosunek do innych psów: łagodny
stosunek do kotów: toleruje, wychowany z kotami
stosunek do dzieci: nie ma problemu, w domu jest roczne dziecko
uwagi: umie chodzić na smyczy, przyzwyczajona do mieszkania w bloku, mieszkał też w domku z ogródkiem, ma nadwagę

MIEJSCE PRZEBYWANIA PSÓW: CZĘSTOCHOWA

Psy były karmione gotowanym jedzeniem, lub karmą z Tesco.

Właścicielka zgodziła się sfinansować kastrację samca. Na hotel dla psów jej nie stać, przynajmniej w obecnej chwili.

Kontakt do właścicielki:
Katarzyna
608 055 296

Kontakt do mnie:
Joanna
693 471 344
uria@poczta.fm

czekam na fotki - Pani obiecała dziś dosłać - jeszcze nie dotarły...

Psiaki mają wątek pierwotny, założony dzisiaj, na forum Skrzydlatego Psa.

Posted

znów dostałam zgłoszenie o labce: babka w lesie znalazła, ale niedawno była operowana, teraz leży i nic nie moze, na czas operacji jej córka miała wolne i psem sie opiekowałą, ale koniec balu. niestety koniec nie przewidziany wczesniej przez panią (to ironicznie, bo naprawdę....ech), no i labka ma ponoć do czwartku czas. dobrze, że wzięli z tego lasu psa, ale źle, ze za pięć dwunasta zorientowali się, że nie dadza rady po operacji opiekowac iś psem. no nic, pies odrobaczony, ma ok 4 miesiące, tak ocenił wet i była w domu, bo widac po zachowaniu.

aaaa, właśnie dostałam fotę, bo ja wiem, dla mnie to raczej owczarkowate jest.

z mojej strony na dt nie ma szans, pytanie, czy mega labkowate psy tymczasujecie, czy takie różności też się zdarza?

• 2 weeks later...
Posted

Psy z Piły/Gładyszewa

do schroniska trafił w dniu 29.07.2011 z gm. Szczecinek
więcej zdjęć pod linkiem!!!!!!!!!!!!!!!!
http://imageshack.us/g/692/dsc09216if.jpg/
GS-71 Labrador w wieku ok 2-3 lata do ludzi łagodny sympatyczny, jest wykastrowany zaszczepiony i zaczipowany przez schronisko. nie zgadza sie ze wszystkimi psami. jest bardzo zywiołowy.

w dniu 18.08.2011 trafił do schroniska z miasta ujście
więcej zdjęć pod linkiem!!!!!!!!!!!!!!!!
http://imageshack.us/g/6/dsc09298h.jpg/
PO-314 labrador mix ok. 2 lat spokojny zgadza siez innymi psami w schronisku został wykastrowany zaszczepiony i zaczipowany, do ludzi super pies

z Jędrzejewa koło Trzcianki

kolejna labradorka

Więcej jej zdjęć pod linkiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://imageshack.us/g/849/dsc09035r.jpg/
w schronisku od niedawna ale jest juz po sterylizacjo ma ok 2 lat bardzo spokojna, zgadza sie z innymi psami i suczkami, do ludzi łagodna i kochana

Więcej jej zdjęć pod linkiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://imageshack.us/g/23/dsc09017e.jpg/
ok. Roczna bardzo spokojniutka grzeczna suczka, taki smutasek, wyglada jak mniejsza wersja labradora. mega łagodna i kochana przylepka. zgadza sie ze wszystkimi pieskami

Więcej jej fotek pod linkiem!!!!!!!!
http://imageshack.us/g/11/dsc08516r.jpg/
młoda ok 2-3lata labradorka (dodawałam jej foto niedawno)
łagodna spokojna toleruje inne psy i suczki, jest wysterylizowana

watek
http://www.dogomania.pl/threads/176736-Schronisko-w-J%C4%99drzejewie-potrzebne-og%C5%82oszenia!!-duzo-nowych-zdj%C4%99%C4%87-str-36-38-wrzesie%C5%84/page38