Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 650
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Jakoś te duże wyjątkowo mnie wzruszają, kiedy widzę je w boksach schroniskowych.
Taka siła, potęga, energia - zamknięte w klatce, zrezygnowane
Tak to nijak do nich nie pasuje...

Posted

Dogo07 napisał(a):
a jaki charakter ma na sunieczka ?
kto z wątku zajmuje się bezpośrednio psiakiem?

Bezpośrednio zajmuje się Truskawa - bo to Ona jest wolontariuszką w tym schronisku.

On Truskawy oraz od pracownika schroniska wiem, że Łajka jest bardzo spokojnym, miłym, sympatycznym, łagodnym psem.
Bardzo potrzbuje kontaktu z cżłowiekiem.

Widziałam Ją tylko raz, kiedy byłam w schronisku - kiedy zatrzymaliśmy się przy Jej boksie - pracownik schroniska powiedział - "o, to jest super pies"

Posted

Dogo07 napisał(a):
a czy ona ma tam dobre warunki ?

Warunki nie są złe - jedzenia ma pod dostatkiem - co widać po Jej brzuszku;), ale boks jest niewielki, a Ona duża, spacerów raczej brak, więc z pewnością szcześliwa nie jest :shake:
I widać, że potwornie brakuje Jej kontaktu z człowiekiem :-(
Swoje najlepsze lata spędza za tymi kratami...

Posted

lajka ty musisz znalezc dom!!!dziewczyny a poki co lajka zbiera na hotelik jesli ktos moze cos podrucic dla lajeczki...to moze udaloby sie ja wyciagnac..

Posted

czyli jest AKCJA - pieniążki na hotelik dla psinki

a do którego hoteliku - koło K-wa może ?

czy są już jakieś deklaracje ?

no i czy to pewne czy tylko tak luźno rzucone - bo ostatnio na wątku zgromadziło sie troche osób z deklaracjami a okazało się że pieniążki niepotzrebne

Posted

[quote name='Dogo07']czyli jest AKCJA - pieniążki na hotelik dla psinki

a do którego hoteliku - koło K-wa może ?

czy są już jakieś deklaracje ?

no i czy to pewne czy tylko tak luźno rzucone - bo ostatnio na wątku zgromadziło sie troche osób z deklaracjami a okazało się że pieniążki niepotzrebne

Jeśli tylko udałoby się zebrac jakieś deklaracje, oczywiście jak najbardziej poważnie organizowałybyśmy hotelik.

Obecnie mamy kilka psiaków z tego samego schroniska w hotelikach - dzięki pomocy dobrych aniołów. Zbieramy deklaracje, rozsyłamy wiadomośc o wątku, robimy bazarki, mamy allegro z prośbą o pomoc

http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-szkielet-psa-kora-mix-boksera-blaga-o-pomoc-w-oplaceniu-hotelu-132651/

http://www.dogomania.pl/forum/f28/heban-o-magicznych-oczach-w-hoteliku-u-wiosny-czeka-na-dom-85041/

http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-morelowa-pudelka-fibi-blagamy-o-pomoc-finansowa-na-leczenie-hotelik-133507/

http://www.dogomania.pl/forum/f28/cudowny-mlody-zorro-mix-mastifa-tybetanskiego-prosi-o-pieniazki-na-kastracje-100724/

Jedyne, co się może zdarzyć, to znalezienie domu wczesniej, niż wysłanie suni do hoteliku - wtedy deklarację faktycznie już nie są potrzebne, albo moga przejść na inną bidę.

W hotelikach są kolejki, więc pewnie wybór hoteliku zależałby od tego, gdzie sie zwolni miejsce.

Ale raczej nie koło Krakowa.

Posted

a jakieś deklaracje już są ?

dlatego pytam o konkrety bo jak ktoś by nawet chciał pomóc to powinien wiedzieć na co są zbierane pieniążki - zbiórki pieniążków tak ogólnie to nic nie dają

może tzreba najpierw psince miejsce zarezerwować - żeby się nie okazało że kasa jest ale miejsce dopiero np. w czerwcu :roll:

Posted

Dogo07 napisał(a):
a jakieś deklaracje już są ?

dlatego pytam o konkrety bo jak ktoś by nawet chciał pomóc to powinien wiedzieć na co są zbierane pieniążki - zbiórki pieniążków tak ogólnie to nic nie dają

może tzreba najpierw psince miejsce zarezerwować - żeby się nie okazało że kasa jest ale miejsce dopiero np. w czerwcu :roll:

Narazie nie ma jeszcze żadnych deklaracji.

Najlepiej by było, zeby któryś z psiaków, które mamy pod opieką znalazł dom, wtedy byłoby łatwiej finansowo, Łajka mogłaby "wskoczyć" na to miejsce do tego samego hoteliku, a może ktoś zechciałby przenieść swoje deklaracje na Nią.

Dla dużego psa to pewnie musimy się liczyć z kwotą 300 lub 350 zł miesięcznie

Posted

powiem tak..zbieramy narazie deklaracje!!koniecznie!300zl a miejsce dla lajki jest mam zarezerwowane miejsce w dwoch hotelikach dla naszych psiakow wiec jesli sie zbiora deklaracje to lajeczka moglaby jechac dlatego lajka zbiera na hotelik i z calego serca prosi o grosiaki na wsparcie!

Posted

Dogo07, dzięki za link. Już wiesz, jakie psy łapią mnie za serce. ;)
Deklaruję z biegu 50 zł na hotelik, a po wypłacie i podliczeniu innych zobowiązań napiszę, czy uda się 100 zł.
Prosze, dorzucajcie się!!

Posted

A my chętni się zadeklarujemy. Macie już jakiekolwiek deklaracje? Mam tez nadzieję, że sprzeda mi się kilka rzeczy na allegro;-) Proszę o nr konta na maila:lol: Musimy Łatce pomóc:-( to przepiękny psiak i musi zniknąć ten smutek z jej oczek:-(

Posted

zrobiłam tak bardzo na szybko, 'na kolanie', ale może się na cos przyda...zanjdzie się ktoś, kto mógłby porozwieszać (plakat jest w formacie a4, można by tez drukować czarno-biały)?
mam nadzieję, że to coś pomoże bo Łajka jest taka piękna, a na tym zdjęciu ma tak błagalne spojrzenie...

Posted

Ale się ruch zrobił na wątku Łajeczki , że aż miło :)

Dziękuję Cioteczkom za przybycie na wątek tej bidulki :loveu:
Ona zasłużyła sobie na lepszy - pełen miłości i radości -los !!!

Posted

gibon cudny plakat!!dziekuje!!gibon a ma do ciebie prosbe daloby rade zrobic plakat dla mojego zaginionego keksika??ja jzu co prawda zrobilam mu ogloszenia ale chce dodrukowac..wiec moze cos rzucajacego sie w oczy...przeszukuje niebo i ziemie..by go znalezc...serce mi peka..i potrzebuje kazdej pomocy..to jego watek...
www.dogomania.pl/forum/f96/zaginal-w-lazach-kolo-magdalenki-czeka-zrozpaczona-rodzina-wysoka-nagroda-134198/index7.html#post12050544

a co do deklaracji an lajke to chetnym na deklaracje przesle nr konta na pw tylko prosze napiszcie do mnie pw jesli ktos chce cos zadeklarowac i z kwota jaka to bedzie i czy stale czy jednorazowo a ja juz postaram sie ogarnac hotelik dla naszej sunki:)))albo u wiosny albo u morii:))mamy jescze zorrusia u renatki kochanej ale narazie u reni nie ma miejsca..ale moze u mori sie znajdzie gdzie nasza kora jest no i mam tez miejsce w kolejce u wiosny gdzie nasz hebanek:)

ok to podsumowujac silke czy twoja deklaracja 50zl to na stale?
ihabe ile wy mozecie dolozyc?
czy ktos jescze da grosiaka na lajeczke?:)))
no zaczyna sie cos dziac to najwazniejsze!!!!:))