fizia Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 Jakoś te duże wyjątkowo mnie wzruszają, kiedy widzę je w boksach schroniskowych. Taka siła, potęga, energia - zamknięte w klatce, zrezygnowane Tak to nijak do nich nie pasuje... Quote
Pusiakowa Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 w góre kochanie! moze jeszcze tu ktos zajzy.. :-( Quote
Onaa Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 a jaki charakter ma na sunieczka ? kto z wątku zajmuje się bezpośrednio psiakiem? Quote
fizia Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 Dogo07 napisał(a):a jaki charakter ma na sunieczka ? kto z wątku zajmuje się bezpośrednio psiakiem? Bezpośrednio zajmuje się Truskawa - bo to Ona jest wolontariuszką w tym schronisku. On Truskawy oraz od pracownika schroniska wiem, że Łajka jest bardzo spokojnym, miłym, sympatycznym, łagodnym psem. Bardzo potrzbuje kontaktu z cżłowiekiem. Widziałam Ją tylko raz, kiedy byłam w schronisku - kiedy zatrzymaliśmy się przy Jej boksie - pracownik schroniska powiedział - "o, to jest super pies" Quote
clo Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 to widac od razu po zdjeciach ze to cudowna sunia..dlatego musi domek znalezc koniecznie..jak dotad jakie ma lajeczka ogloszenia? Quote
fizia Posted March 29, 2009 Author Posted March 29, 2009 Dogo07 napisał(a):a czy ona ma tam dobre warunki ? Warunki nie są złe - jedzenia ma pod dostatkiem - co widać po Jej brzuszku;), ale boks jest niewielki, a Ona duża, spacerów raczej brak, więc z pewnością szcześliwa nie jest :shake: I widać, że potwornie brakuje Jej kontaktu z człowiekiem :-( Swoje najlepsze lata spędza za tymi kratami... Quote
clo Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 lajka ty musisz znalezc dom!!!dziewczyny a poki co lajka zbiera na hotelik jesli ktos moze cos podrucic dla lajeczki...to moze udaloby sie ja wyciagnac.. Quote
Onaa Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 czyli jest AKCJA - pieniążki na hotelik dla psinki a do którego hoteliku - koło K-wa może ? czy są już jakieś deklaracje ? no i czy to pewne czy tylko tak luźno rzucone - bo ostatnio na wątku zgromadziło sie troche osób z deklaracjami a okazało się że pieniążki niepotzrebne Quote
fizia Posted March 29, 2009 Author Posted March 29, 2009 [quote name='Dogo07']czyli jest AKCJA - pieniążki na hotelik dla psinki a do którego hoteliku - koło K-wa może ? czy są już jakieś deklaracje ? no i czy to pewne czy tylko tak luźno rzucone - bo ostatnio na wątku zgromadziło sie troche osób z deklaracjami a okazało się że pieniążki niepotzrebne Jeśli tylko udałoby się zebrac jakieś deklaracje, oczywiście jak najbardziej poważnie organizowałybyśmy hotelik. Obecnie mamy kilka psiaków z tego samego schroniska w hotelikach - dzięki pomocy dobrych aniołów. Zbieramy deklaracje, rozsyłamy wiadomośc o wątku, robimy bazarki, mamy allegro z prośbą o pomoc http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-szkielet-psa-kora-mix-boksera-blaga-o-pomoc-w-oplaceniu-hotelu-132651/ http://www.dogomania.pl/forum/f28/heban-o-magicznych-oczach-w-hoteliku-u-wiosny-czeka-na-dom-85041/ http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-morelowa-pudelka-fibi-blagamy-o-pomoc-finansowa-na-leczenie-hotelik-133507/ http://www.dogomania.pl/forum/f28/cudowny-mlody-zorro-mix-mastifa-tybetanskiego-prosi-o-pieniazki-na-kastracje-100724/ Jedyne, co się może zdarzyć, to znalezienie domu wczesniej, niż wysłanie suni do hoteliku - wtedy deklarację faktycznie już nie są potrzebne, albo moga przejść na inną bidę. W hotelikach są kolejki, więc pewnie wybór hoteliku zależałby od tego, gdzie sie zwolni miejsce. Ale raczej nie koło Krakowa. Quote
Onaa Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 a jakieś deklaracje już są ? dlatego pytam o konkrety bo jak ktoś by nawet chciał pomóc to powinien wiedzieć na co są zbierane pieniążki - zbiórki pieniążków tak ogólnie to nic nie dają może tzreba najpierw psince miejsce zarezerwować - żeby się nie okazało że kasa jest ale miejsce dopiero np. w czerwcu :roll: Quote
fizia Posted March 29, 2009 Author Posted March 29, 2009 Dogo07 napisał(a):a jakieś deklaracje już są ? dlatego pytam o konkrety bo jak ktoś by nawet chciał pomóc to powinien wiedzieć na co są zbierane pieniążki - zbiórki pieniążków tak ogólnie to nic nie dają może tzreba najpierw psince miejsce zarezerwować - żeby się nie okazało że kasa jest ale miejsce dopiero np. w czerwcu :roll: Narazie nie ma jeszcze żadnych deklaracji. Najlepiej by było, zeby któryś z psiaków, które mamy pod opieką znalazł dom, wtedy byłoby łatwiej finansowo, Łajka mogłaby "wskoczyć" na to miejsce do tego samego hoteliku, a może ktoś zechciałby przenieść swoje deklaracje na Nią. Dla dużego psa to pewnie musimy się liczyć z kwotą 300 lub 350 zł miesięcznie Quote
fizia Posted March 29, 2009 Author Posted March 29, 2009 A najcudowniej by było, gdyby udało sie odrazu znaleźc docelowy dom... Quote
clo Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 powiem tak..zbieramy narazie deklaracje!!koniecznie!300zl a miejsce dla lajki jest mam zarezerwowane miejsce w dwoch hotelikach dla naszych psiakow wiec jesli sie zbiora deklaracje to lajeczka moglaby jechac dlatego lajka zbiera na hotelik i z calego serca prosi o grosiaki na wsparcie! Quote
Onaa Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 ja niestety nie wiele mogę się dołożyć, ale może jakoś inaczej choć troszkę pomogę psince Quote
silke Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Dogo07, dzięki za link. Już wiesz, jakie psy łapią mnie za serce. ;) Deklaruję z biegu 50 zł na hotelik, a po wypłacie i podliczeniu innych zobowiązań napiszę, czy uda się 100 zł. Prosze, dorzucajcie się!! Quote
ihabe Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 A my chętni się zadeklarujemy. Macie już jakiekolwiek deklaracje? Mam tez nadzieję, że sprzeda mi się kilka rzeczy na allegro;-) Proszę o nr konta na maila:lol: Musimy Łatce pomóc:-( to przepiękny psiak i musi zniknąć ten smutek z jej oczek:-( Quote
gibon301 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 zrobiłam tak bardzo na szybko, 'na kolanie', ale może się na cos przyda...zanjdzie się ktoś, kto mógłby porozwieszać (plakat jest w formacie a4, można by tez drukować czarno-biały)? mam nadzieję, że to coś pomoże bo Łajka jest taka piękna, a na tym zdjęciu ma tak błagalne spojrzenie... Quote
Onaa Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Ale się ruch zrobił na wątku Łajeczki , że aż miło :) Dziękuję Cioteczkom za przybycie na wątek tej bidulki :loveu: Ona zasłużyła sobie na lepszy - pełen miłości i radości -los !!! Quote
Onaa Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 dziękujemy za plakacik :) a banerek - hm, ja nie widzę , ale o tej porze - to wszystko jest możliwe :lol: Quote
clo Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 gibon cudny plakat!!dziekuje!!gibon a ma do ciebie prosbe daloby rade zrobic plakat dla mojego zaginionego keksika??ja jzu co prawda zrobilam mu ogloszenia ale chce dodrukowac..wiec moze cos rzucajacego sie w oczy...przeszukuje niebo i ziemie..by go znalezc...serce mi peka..i potrzebuje kazdej pomocy..to jego watek... www.dogomania.pl/forum/f96/zaginal-w-lazach-kolo-magdalenki-czeka-zrozpaczona-rodzina-wysoka-nagroda-134198/index7.html#post12050544 a co do deklaracji an lajke to chetnym na deklaracje przesle nr konta na pw tylko prosze napiszcie do mnie pw jesli ktos chce cos zadeklarowac i z kwota jaka to bedzie i czy stale czy jednorazowo a ja juz postaram sie ogarnac hotelik dla naszej sunki:)))albo u wiosny albo u morii:))mamy jescze zorrusia u renatki kochanej ale narazie u reni nie ma miejsca..ale moze u mori sie znajdzie gdzie nasza kora jest no i mam tez miejsce w kolejce u wiosny gdzie nasz hebanek:) ok to podsumowujac silke czy twoja deklaracja 50zl to na stale? ihabe ile wy mozecie dolozyc? czy ktos jescze da grosiaka na lajeczke?:))) no zaczyna sie cos dziac to najwazniejsze!!!!:)) Quote
Recommended Posts