Jump to content
Dogomania

TERAZ ALBO NIGDY - zmieniamy prawo! Zasypmy poslow mailami!

Recommended Posts

Posted

Palenie opon - TAK, ale pod sejmem i tylko po to, by wreszcie zauważono problem.
Wyżywanie się na jedynym parlamentarzyście, który w ogóle z nami rozmawia - NIE.

Jeśli już trzeba spersonalizować sobie precyzyjnie wroga to proponuję skierować złość na parlamentarny klub przyjaciół zwierząt, bo to chyba oni przede wszystkim powinni zareagować na nasze maile, a nie poseł specjalizujący się w kolejnictwie czy transporcie. O ile się orientuję przynajmniej jedna osoba tam prężnie działa (w tym klubie) i jest obecna w jakiś sposób na dogo - w końcu na innym wątku przygotowywane jest wystąpienie w tej sprawie, ale i tak uważam, że właśnie Ci ludzie w pierwszej kolejności powinni odpowiedzieć nam na maile. Skoro z ich strony nie ma reakcji to czego wymagać od innych?!

• Replies 608
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dark Lord']Bo z posłami to nie ma co się głaskać i bawić w zwroty grzecznościowe, przynajmniej ja nie potrafię i nie mam zamiaru, zamiast tego wolałabym właśnie iść i palić te opony, skoro taks chce dyplomatycznie i grzecznie niech próbuje, nie każdy tak musi:diabloti:, każde metody są dobre żeby coś wywalczyć, ja to bym ich wszystkich za fraki i pokazała tę ropę, gnijące mięso, obdarte ze skóry.Jak inaczej?Przykro mi, trzeba być chyba drugim Gandhim żeby z polskimi posłami pokojowo i dyplomatycznie coś osiągnąć:evil_lol:.

Posłowie nie zrobią żadnej łaski gdy nareszcie zwrócą uwagę na sprawę zwierząt. Za swoją pracę biorą pieniądze. Nawet za źle wykonaną pracę, za ustawy z wadami, za niespójne prawo, za nieobecność na posiedzeniach, za grę w piłkę też biorą pieniądze.
Ludzie! Żyć nie umierać! Nigdzie na świecie nie ma drugiej takiej pracy, że cokolwiek się zrobi, źle czy dobrze kasa leci. A kto płaci? Podatnicy, czyli my wszyscy. A co za to mamy? Pouczenia, pomówienia, bezczelność i olewanie. :cool3:
Co byście powiedziały na ten przykład gdyby wasz pies, odżywiony, wypasiony, tłusty, śpiący w łóżeczku, wyczesywany i miziany, nagle zaczął się stawiać i przestał wykonywać to co się mu poleci do wykonania, a nawet zacząłby warczeć? Dostałby w łeb i po balu.
A taki poseł to co? Nie jest odżywiony? Nie jest wypasiony? Nie jest tłusty (niektórzy to nawet bardzo, zwłaszcza posłanki :evil_lol:)? Nie śpi na posiedzeniach?
Kasę bierze? Bierze! To ma robić. To jest prosta piłka. Tu nie ma co wymyślać.

Posted

:diabloti:

evl napisał(a):
co on się tak czepił? :cool1: wszyscy dogomaniacy mają "jednego kompa" :diabloti:

tak wszyscy mamy jednego kompa i jak chcemy cos napisać to po kolei każdy naciska na klawisz z jedną literką

Posted

A oto bardzo twórcza odpowiedź od Janusza Piechocińskiego:

Temat: Raport o Euro :evil_lol:
pozdrawiam jp
)_____________
no normalnie słów mi brak :/ jeśli już odpisuje to niech pisz ena temat :/ :evil_lol:

Posted

Mnie to samo przysłał mimo, że się już do niego nie odzywam.Nie ma co, odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu:mad::evil_lol:, jak i cała reszta rządzących.

Posted

[quote name='Dark Lord']Mnie to samo przysłał mimo, że się już do niego nie odzywam.Nie ma co, odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu:mad::evil_lol:, jak i cała reszta rządzących.
Oooo co to to tak :evil_lol: :mad:.

Posted

Zły tytuł reportażu.:placz:Niestety to nie ludzie.A niestety tak tylko ludzie mogą traktować zwierzęta.Burmistrz według siebie stworzył warunki dobre (może i tak)ale brak nadzoru nad sadystami lub pół mózgami to tragedia dla zwierząt nawet jak za chwilę ma być z nich karma dla psów to one jeszcze żyją i cierpią.

Posted

A przeciez rolnicy sa dotowani z unii, moze warto by bylo zeby ktos kompetenty takie reportaze ogladal. :crazyeye: Powiatowy ma prawo zamknac to targowisko ale bylo by to ze szkoda dla rolnikow, :angryy: a moze nie bylo by ze szkoda tylko z korzyscia, zwlaszcza dla zwierzat. Skoro rolnik umie kase unijna brac to musi rowniez nauczyc sie myslec tak jak w unii. :mad:

Posted

[quote name='Ada-jeje']A przeciez rolnicy sa dotowani z unii, moze warto by bylo zeby ktos kompetenty takie reportaze ogladal. :crazyeye: Powiatowy ma prawo zamknac to targowisko ale bylo by to ze szkoda dla rolnikow, :angryy: a moze nie bylo by ze szkoda tylko z korzyscia, zwlaszcza dla zwierzat. Skoro rolnik umie kase unijna brac to musi rowniez nauczyc sie myslec tak jak w unii. :mad:
Ja to mam wątpliwości co do tej kompetencji polskich władz... :angryy:
Wydaje mi się, że rolnik ma jeszcze masę innych zajęć na których także może zarobić, wykluczając znęcanie się nad zwierzętami :/,...

Posted

[quote name='michal_sm']Burmistrz według siebie stworzył warunki dobre (może i tak)ale brak nadzoru nad sadystami lub pół mózgami to tragedia dla zwierząt nawet jak za chwilę ma być z nich karma dla psów to one jeszcze żyją i cierpią.

Burmistrz wypowiada się nawet nie jak urzędnik, ale jak zwyczajny dureń, bądź kompletny idiota. Stworzył dobre warunki dla zwierząt? Dobry system? A nadzór i kontrola to jest elementem czego? No czego? Mszy rezurekcyjnej? Nie!!!!!!!! Nadzór i kontrola jest elementem warunków na placu, zwłaszcza w systemach dot. żywych zwierząt, wymagających szczególnie starannego i stałego nadzoru.
Wniosek: dureń na stanowisku burmistrza stworzył niedobry system, mowy nie ma o dobrych warunkach dla zwierząt. Dureń kłamie.:angryy:

Posted

No nie o to mi chodziło.Miałem na myśli samo miejsce bo wykonane dobrze.Brak nadzoru tu są ogromne braki.I wypowiedź,że krowa była głaskana to już zakrawa na debilizm tym bardziej ,że zwierzę było w kontenerze czy jak to się tam fachowo nazywa i już nic nie tłumaczy zachowania tego chłopa.

Posted

Well, I'm back;)

Poszło raz jeszcze ode mnie, tym razem z innego maila:diabloti:

Zawzięłam się i powysyłałam po 5 sztuk, czyli około 90 'pakietów':mdleje:(niecała godzinka roboty;)) tak dla pewności, że na pewno doszło do adresatów:p
Oczywiście wszystko jako kopie ukryte:diabloti:

Wysłałam też wersję de luxe, czyli prezydencką:evil_lol:

Przyszedł tylko 1 mail zwrotny o niedostarczeniu listu:multi: + kilka automatycznych potwierdzeń.

A tak w ogóle to chciałam bardzo gorąco podziękować shinowi za udaną współpracę przy tworzeniu listu, a właściwie napisanie go prawie w całości, bo ja tylko nanosiłam kosmetyczne poprawki:eviltong:

Chciałam tez podkreślić, że przez cały czas pracy nad naszym wystąpieniem mogłam liczyć na shinową radę, wsparcie i konsultacje w sprawie formy i treści tak listu, jak i filmiku.
Poza tym shin odwalił jeszcze kawał roboty za mnie (bo ja już nie zdążyłam przed wyjazdem:oops:), a mianowicie powysyłał mnóstwo maili w moim imieniu do fundacji prozwierzęcych i PW do dogomaniaków, a nawet same maile do posłów (oczywiście z moimi danymi:eviltong:), że nie wspomnę już o świetnym koordynowaniu całej akcji:cool3:

Brawa dla tego Pana! :evil_lol: :ylsuper:
:klacz: :thumbs: :Rose:

Dziękuję też tym, którzy pomogli nam w tworzeniu listu, udostępnili swoje zdjęcia do filmu, wyrażali poparcie dla naszej akcji, a także Wam wszystkim, którzy bombardujecie posłów (i prezydenta) mailami!
W jedności siła!

Wysyłajcie ile sił w klawiaturach:lol:
Ja zamierzam za jakiś czas ponownie się przypomnieć posłom:diabloti:
Tylko zmasowany atak może przynieść jakiś efekt!

Jeśli ktoś chciałby wesprzeć naszą akcję, a nie ma czasu/ochoty/możliwości/cierpliwości/whatever na wysyłanie tylu maili, to ja mogę to zrobić za niego:cool3: tylko proszę o podanie swoich danych (oczywiście na PW lub maila), które muszą się znaleźć na końcu listu;)

No to dogomaniacy, wszystko teraz w Waszych rękach (i klawiaturach)!:evil_lol:
DO DZIEŁA!!!

Posted

Bamboo ® napisał(a):
Poza tym shin odwalił jeszcze kawał roboty za mnie (bo ja już nie zdążyłam przed wyjazdem:oops:), a mianowicie powysyłał mnóstwo maili w moim imieniu do fundacji prozwierzęcych i PW do dogomaniaków, a nawet same maile do posłów (oczywiście z moimi danymi:eviltong:), że nie wspomnę już o świetnym koordynowaniu całej akcji:cool3:
Nie chwal dnia przed zdjeciem spodni, jak mawiaja gorale. Zadna fundacja mi nie odpisala, wiec ja bym taki pewien nie byl, ze udalo mi sie te maile powysylac :eviltong: A w ogole to wez przestan, bo teraz caly pysk mam czerwony :oops: I nie wychwalaj mnie tak, bo gdyby nie pomoc w twoim wykonaniu, to pewnie ten list by wygladal, jakby go napisal pieciolatek ze slownikiem :eviltong:

Posted

[quote name='shin']Zadna fundacja mi nie odpisala, wiec ja bym taki pewien nie byl, ze udalo mi sie te maile powysylac :eviltong:

spoko, to ja wyślę jeszcze raz od siebie, na wszelki wypadek. Najważniejsze, że w ogóle wysłałeś, a czy doszły to już inna kwestia:eviltong:

Aaa...ten tego...że tak spytam z głupia frant: podstawiłeś w tych mailach linki do wątku i do YT, czy wysłałeś to w takiej formie, jaką dostałeś ode mnie (czyli w wersji takiej jakby 'saute':oops:)?
Bo nie wiem, czy się zorientowałeś, że tam trza te linki wstawić dopiero..chyba Ci zapomniałam o tym powiedzieć :scared:
Ale by było...

gdyby nie pomoc w twoim wykonaniu, to pewnie ten list by wygladal, jakby go napisal pieciolatek ze slownikiem :eviltong:
Haha, tiaaa, akurat :evil_lol: :lol:

P.S. Znów jakiś raport o niedostarczonym mailu mi przyszedł, ale wysłałam raz jeszcze, może tym razem dojdzie:roll:
Na szczęście to dopiero 2 tego typu mail, zresztą żadne szychy to nie są, więc jakoś to przeżyjemy:eviltong:

Posted

Bamboo ® napisał(a):
Aaa...ten tego...że tak spytam z głupia frant: podstawiłeś w tych mailach linki do wątku i do YT, czy wysłałeś to w takiej formie, jaką dostałeś ode mnie (czyli w wersji takiej jakby 'saute':oops:)?
Bo nie wiem, czy się zorientowałeś, że tam trza te linki wstawić dopiero..chyba Ci zapomniałam o tym powiedzieć :scared:
Ale by było...
Z linkiem do watku i zaznaczeniem, ze link do filmika i sam filmik mozna obejrzec tu wlasnie.

Posted

shin napisał(a):
Z linkiem do watku i zaznaczeniem, ze link do filmika i sam filmik mozna obejrzec tu wlasnie.

Uff, ulżyło mi:multi:

Ada-jeje napisał(a):
shin bo naprzyklad nasza fundacja zadnego PW od Ciebie nie otrzymala, a wspieramy akcje calym sercem z gotowoscia przyjazdu pod sejm.

Z częścią osób i fundacji kontaktowałam się przez dogo, w sprawie fotek z Waszej stronki fundacyjnej rozmawiałam z 'hanek', od której dostałam zgodę na użycie zdjęć.
Przepraszam, jeśli zapomnieliśmy kogoś powiadomić, naprawdę miałam urwanie głowy, kiedy zakładaliśmy wątek i rozsyłaliśmy linki.
Dziś jeszcze postaram się powysyłać do wszystkich osób i fundacji maile/PW w swoim imieniu.

Dziękujemy, że popieracie naszą akcję:loveu::multi:

Posted

Ada-jeje napisał(a):
shin bo naprzyklad nasza fundacja zadnego PW od Ciebie nie otrzymala, a wspieramy akcje calym sercem z gotowoscia przyjazdu pod sejm.

W takim razie najmocniej przepraszam :oops: Bez bicia sie przyznaje, ze wolalem wysylac maile, bo wtedy byla wieksza szansa powodzenia niz przy wysylaniu przez dogo [badz co badz strona internetowa, wiec dluzej sie laduje i wieksze ryzyko wydupienia sie netu], ale tak myslalem, ze cos musialo sie skaszanic po drodze - maile fundacyjne byly ostatnie w kolejnosci do wyslania, bo najpierw szly te do poslow. Od poslow nie dostalem wszystkich tych 'automatow', ktore tu na watku ludzie pozamieszczali, wiec to, plus jeszcze brak odpowiedzi od fundacji... ehh... przepraszam wszystkich, jesli nawalilem i cos nie doszlo.

Posted

Dark Lord napisał(a):
Czyli rozumiem, że maile do posłów należy nadal wysyłać?

No ba!;)
Oczywiście, że wysyłać! Ile kto może, niech wysyła. Nie zmarnujmy tej szansy..:multi:

Posted

Krzysztof Maciejewski

do mnie
pokaż szczegóły 14:51 (5 godz. temu)
Odpowiedz

Szanowna Pani

Zgadzam się z postulatami, jakie Pani i inni miłośnicy zwierząt przesyłają mi już od jakiegoś czasu.
Mogę Panią zapewnić, że ze swojej strony będę się starał zwrócić uwagę moich koleżanek i kolegów parlamentarzystów na ten palący problem.
Nie mogę niczego obiecać, ale ja również mam wielką nadzieję, że w jak najbliższym czasie zostanie podpisana i ratyfikowana przez władze naszego państwa Europejska Konwencja Ochrony Zwierząt Domowych. Osobiście również jestem miłośnikiem zwierząt i zadziwia mnie fakt, że jeszcze do tej pory nic w tym trudnym temacie nie zostało poczynione.
Łączę się w Państwa akcji mającej na celu zapewnienie godnego życia zwierząt.

Z wyrazami szacunku

Krzysztof Maciejewski
Poseł na Sejm RP

Taką dostalam odpowiedz. przynajmniej odpisal... :roll: moze to dobrze a moze zle.,..:roll:

Posted

Ja także wysłałam, w odpowiedzi dostałam taką odpowiedź:

Szanowna Pani,
Z upoważnienia przewodniczącego Klubu Poselskiego Lewica, posła Wojciecha
OLEJNICZAKA, w odpowiedzi na Pani pismo, pragnę poinformować, że ze względu
na istotną wagę poruszonych w nim kwestii,
z jego treścią pozwoliłem sobie zapoznać parlamentarzystów Klubu Poselskiego
Lewica, którym problematyka ochrony zwierząt jest szczególnie bliska, i
którzy koordynują w naszym Klubie prace legislacyjne w tym zakresie.
Z poważaniem
Jarosław OLSZEWSKI
Dyrektor Biura KP Lewica

To chyba dobrze, może dzięki Wam dogomaniacy, coś się wreszcie zmieni ;)

Posted

[quote name='AdaK']
Szanowna Pani

1) Zgadzam się z postulatami, jakie Pani i inni miłośnicy zwierząt przesyłają mi już od jakiegoś czasu.
Mogę Panią zapewnić, że ze swojej strony 2) będę się starał zwrócić uwagę moich koleżanek i kolegów parlamentarzystów na ten palący problem.
3) Nie mogę niczego obiecać, ale ja również 4) mam wielką nadzieję, że w jak najbliższym czasie zostanie podpisana i ratyfikowana przez władze naszego państwa Europejska Konwencja Ochrony Zwierząt Domowych. Osobiście również 5) jestem miłośnikiem zwierząt i zadziwia mnie fakt, że jeszcze do tej pory nic w tym trudnym temacie nie zostało poczynione.
6) Łączę się w Państwa akcji mającej na celu zapewnienie godnego życia zwierząt.

Taką dostalam odpowiedz. przynajmniej odpisal... :roll: moze to dobrze a moze zle.,..:roll:

1) a więc postulaty są uzasadnione,
2) jako remedium postanowił, że będzie się starał zwracać uwagę innym posłom,
3) jednak niczego nie może obiecać, tzn. że zwracanie uwagi przyniesie jakiś pożądany skutek,
4) ma wielką nadzieję, że zwracając uwagę doprowadzi do ratyfikacji konwencji,
5) jest miłośnikiem zwierząt, zadziwiony faktem, dalej stosując stronę bierną pisze, „nic nie zostało poczynione w tym trudnym temacie”,
6) na koniec solidaryzuje się ze słuszną akcją.

To jest konkretna odpowiedź pana posła?
Dobre.:cool3: