Jump to content
Dogomania

TERAZ ALBO NIGDY - zmieniamy prawo! Zasypmy poslow mailami!

Recommended Posts

• Replies 608
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostałam odpowiedź od p. Pawła Suskiego
[SIZE=2]Witam Pani Karino,

wszystkie przedstawione przez Pania argumenty polegają na prawdzie i sa to niezaprzeczalne fakty. Pracuje nad projektem ustawy, ktora moze byc pierwszym krokiem do ograniczenia nadpopulacji psow i kotow. Zbieram obecnie wszystkie informacje z krajow UE oraz USA(a w wielu z nich mam przyjaciol kynologow i hodowcow). Jestem dobrej mysli i sadze, ze jest mozliwym ruszenie tego tematu z posad, aczkolwiek w zwiazku z kryzysem nie jest to temat politycznie uzasadniony.
Pozdrawiam - Pawel Suski

Paweł Suski

Posted

[quote name='Soema']Dostałam odpowiedź od p. Pawła Suskiego
[SIZE=2]Witam Pani Karino,

wszystkie przedstawione przez Pania argumenty polegają na prawdzie i sa to niezaprzeczalne fakty. Pracuje nad projektem ustawy, ktora moze byc pierwszym krokiem do ograniczenia nadpopulacji psow i kotow. Zbieram obecnie wszystkie informacje z krajow UE oraz USA(a w wielu z nich mam przyjaciol kynologow i hodowcow). Jestem dobrej mysli i sadze, ze jest mozliwym ruszenie tego tematu z posad, aczkolwiek w zwiazku z kryzysem nie jest to temat politycznie uzasadniony.

Pozdrawiam - Pawel Suski

Paweł Suski

no proszę :cool3: to już coś....

Posted

Też dostałam taką odpowiedź i jestem mile zaskoczona po serii maili typu "Nie mogę teraz odczytać Twojej wiadomości, zrobię to powrocie". Oby tylko nie było to czcze gadanie. Popieram akcję, maile wysłałam.

Posted

Ja również jestem bardzo mile zaskoczona tak szybką odpowiedzią i w dodatku tak pozytywną. Trzymam kciuki, oby nie skończyło się to tylko na słowach. Znalazłam na stronie p. Pawła Suskiego następującą informację :

"Paweł Suski 43 lata. Posiada wyższe wykształcenie. Żona Małgorzata jest sędzią - wiceprezesem Sądu Rejono-wego w Wałczu. Przedsiębiorca, współ-właściciel Wałeckiego Towarzystwa Przewozowego, firmy świadczącej usługi przewozowe dla mieszkańców powiatu wałeckiego i pilskiego. Samorządowiec - Radny Rady Miasta Wałcza, a w ostatniej kadencji Przewo-dniczący Rady Powiatu Wałeckiego.
Hobby - kynologia - jest jednocześnie sposobem na spędzanie wolnego czasu. Wraz ze swoimi sznaucerami średnimi przemierzył prawie całą Europę, biorąc udział w wystawach, zwiedzając przy okazji okolice.
W wolnych chwilach uwielbia słuchać muzyki, głównie starego, dobrego rocka, oglądać dobre filmy i pielę-gnować swój ogród, w czym jest prawdziwym ekspertem."

I do tego zdjęcie z psiakiem na pierwszej stronie, więc psiaki nie są mu obce :)

Ja jutro biorę się za rozsyłanie maili,bo dzisiaj fizycznie już nie jestem w stanie.

Posted

Pan Suski już kiedyś odpisał w sprawie Olkusza.
Dostałam kolejną odpowiedź.

"Dziękuję Pani Karino za e-mail oraz argumenty,które wezmę pod uwagę.
Z ukłonami,

Prof.dr hab. Tadeusz Iwiński"

Posted

zalozylam na miau watek - nie wiem czy sie nie dublujemy :oops:

[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=91097]Miau.PL :: Zobacz temat - TERAZ ALBO NIGDY - zmieniamy prawo! Zasypmy pos

Posted

Kolejna odpowiedź:
"Witam!

Dziękuję bardzo za Pani maila. Proszę o przekazanie postulatów Posłom z
Komisji Ochrony Środowiska (skład Komisji na stronach sejmowych), którzy
rozpatrzą Panai postulaty przy nowelizacji stosownych ustaw.

Z poważaniem

Poseł na Sejm RP
Marek Zieliński "

Posted

Dopisuje się. Wysłałem emaile do adresatów z 4 pierwszych list, na UDW, z żądaniem potwierdzenia. Otrzymałem rapory zbiorcze o niedostarczeniu, zamieszczam poniżej /to wycinek raportu/. Raczej to jeszcze nie zapchane skrzynki? Tylko od trzech osób otrzymałem standardowy tekst autorespondera.

This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its
recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

Franciszek.Stefaniuk@sejm.pl
SMTP error from remote mail server after RCPT TO:<Franciszek.Stefaniuk@sejm.pl>:
host poczta-k.sejm.gov.pl [195.187.136.80]: 550 5.5.3 Requested action not taken:
mailbox unavailable
Stanislaw.Stec@sejm.pl
SMTP error from remote mail server after RCPT TO:<Stanislaw.Stec@sejm.pl>:
host poczta-k.sejm.gov.pl [195.187.136.80]: 550 5.5.3 Requested action not taken:
mailbox unavailable
Jaroslaw.Stawiarski@sejm.pl
SMTP error from remote mail server after RCPT TO:<Jaroslaw.Stawiarski@sejm.pl>:
mailbox unavailable
Lidia.Staron@sejm.pl
SMTP error from remote mail server after RCPT TO:<Lidia.Staron@sejm.pl>:
mailbox unavailable
Piotr.Stanke@sejm.pl
SMTP error from remote mail server after RCPT TO:<Piotr.Stanke@sejm.pl>:
mailbox unavailable

Posted

Ja też dostałam kilka takich

a przed chwila przyszło coś takiego:

Witamy, Poseł Waldemar Andzel interpeluje w tej sprawie do Ministra Sprawiedliwości. Interpelacja zostanie złożona w bieżącym tygodniu sejmowym. Pozdrawiam.

oraz coś takiego:

Witam!

Dziękuję bardzo za Pani maila. Proszę o przekazanie postulatów Posłom z
Komisji Ochrony Środowiska (skład Komisji na stronach sejmowych), którzy
rozpatrzą Pani postulaty przy nowelizacji stosownych ustaw.

Z poważaniem

Poseł na Sejm RP
Marek Zieliński

Posted

wysłałam wszystkim :razz:
szybciej idzie, jeśli podzieli się te części na jeszcze mniejsze, w moim przypadku śmigało do 20 adresów jednocześnie bezproblemowo (mam pocztę na interii), bo wcześniej wyskakiwały jakieś błędy... :roll:

ciekawe, czy będą odpisywać wszystkim to samo :p

Posted

[quote name='Soema']Dostałam odpowiedź od p. Pawła Suskiego
Witam Pani Karino,

1 ) wszystkie przedstawione przez Pania argumenty polegają na prawdzie i sa to niezaprzeczalne fakty.
2 ) Pracuje nad projektem ustawy, ktora moze byc pierwszym krokiem do ograniczenia nadpopulacji psow i kotow. Zbieram obecnie wszystkie informacje z krajow UE oraz USA(a w wielu z nich mam przyjaciol kynologow i hodowcow).
3 ) Jestem dobrej mysli i sadze, ze jest mozliwym ruszenie tego tematu z posad,
4 ) aczkolwiek w zwiazku z kryzysem nie jest to temat politycznie uzasadniony.

Pozdrawiam - Pawel Suski

Paweł Suski

Przede wszystkim ogromne gratulacje dla Bamboo i shin:loveu:.
Zdejmuję beret przed twórcami tego wystąpienia.
Zaraz zacznę wysyłać maile. Poproszę też siostrzyce i kumpele. Potrzebna jest moim zdaniem stała presja.

Co do odpowiedzi posła Pawła Suskiego to uważam tak:

• shin i Bamboo to ogromniaste wystąpienie do posłów przygotowali w oparciu o szczegółową analizę danych, raporty weterynarzy, informacje prasowe, a przede wszystkim na podstawie własnych obserwacji wielu Dogomaniaków wolontariuszy. A co na to pan poseł? Poseł odkrył że shin i Bamboo napisali prawdę i że to są niezaprzeczalne fakty. Według mnie to marne odkrycie. Banał zwykły. Zna ktoś zaprzeczalne fakty? O czym ten facet pisze? To jest poseł, przypominam.

• tylko jeden poseł pracuje nad projektem ustawy? Znowu zaczyna od zbierania informacji do ustawy która może być pierwszym krokiem do ograniczenia populacji psów i kotów? Szkoda że pan poseł nie skontaktował się z panią poseł Joanną Mucha, która już rok temu przewodniczyła wielkiej koalicji www.koalicja.org.pl, i deklarowała wielokrotnie rychłe zakończenie tych prac przygotowawczych. Podkreślam, prace miały być lada moment zakończone, w ubiegłym roku. Może wyniki prac poseł Joanny Mucha są na tyle sensacyjne że aż tajne? O co tu chodzi?

• poseł Suski jest dobrej myśli? Sądzi? Widzi możliwość ruszenia tematu z posad? Poseł nie jest od takiego myślenia, a tym bardziej sądzenia, o ruszaniu tematu z posad, nie wspomnę. Poseł jest od zaplanowania zleconych prac i ich wykonania! W zaplanowanym terminie. Koniec. Kropka.

• w związku z kryzysem nie jest to temat politycznie uzasadniony – jak pisze poseł Suski. Co więcej, w tej sprawie znalazła się i taka wypowiedź: Prezydium Platformy Obywatelskiej nie widzi problemu bezdomnych zwierząt jako problemu społecznego, który trzeba rozwiązać i za którym opowie się opinia publiczna, nie jest to zgodne z linią ideologiczną partii”I to jest najlepsze! Zwróćcie uwagę: „w związku z kryzysem (prawdopodobnie chodzi o dodatkowe koszty), kwestie dotyczące rozwiązania palącego problemu zwierząt to temat nieuzasadniony politycznie”. Obawiam się że pan poseł inżynier Suski wcale nie przeczytał tego wystąpienia ponieważ Shin pokazał w nim opłacalność ograniczenia populacji psów i kotów. Pokazał że postulowane działania zdecydowanie ograniczają bezpośrednie koszty utrzymania schronisk i właśnie teraz w czasie kryzysu byłyby najbardziej pożądane. Poseł inżynier Suski nie potrafi liczyć? Jak to jest? Jeszcze jedno pytanie. Skoro temat zwierząt nie jest politycznie uzasadniony to na jakiej zasadzie poseł zajmuje się tą sprawą? Kto da pieniądze na te projekty? Żeby mydlić oczy?
Wnioski nasuwają się same. Kolejne działania fasadowe.
Czy pozwolimy na to? :mad:

Posted

niceravik napisał(a):

Czy pozwolimy na to? :mad:

Niestety środowisko "psiarzy" choc teoretycznie mogłoby stanowić ogromną siłę społeczną ( parę milionów Polaków) jest i skłócone i kompletnie nie zorganizowane. W takiej sytuacji atak "na wprost" ma bardzo małe moim zdaniem szanse przebicia. Ja bym raczej upatrywała szansy "ugrania" czegoś w kwestii zwierząt " przy okazji" . A "okazją" może byc permanentna wojenka na górze. Gdyby zainteresować sprawą opozycję to taki "zaniedbany problem społeczny" jest podarowanym argumentem do udowodnienia indolencji władzy. ;)

Posted

Wiem, że Rzecznik Praw Obywatelskich też zajmuje się takimi sprawami. Ponadto, prezydent i premier mają psy, koty tez. Może do nich skierować petycję, czy jakiś list oficalny wręczyć z dużą ilością podpisów. Moze moznaby zebrać podpisy pod petycją, każdy jak najwięcej, potem wyślemy to do jednej z osób zaangazowanych w akcję a ta to złoży w kancelarii? na pewno musza byc dane + podpis. co o tym myslicie?

Posted

Sorka, ze mnie tyle czasu nie bylo - problemy rodzinne, od praktycznie napisania tych postow nie bylo mnie na necie. Bardzo sie ciesze, ze akcja ruszyla :multi:
Dziekuje wszystkim dogomaniakom za dalsze rozpropagowanie :evil_lol:
Pobieznie przejrzalem watek i postaram sie szybko odpowiedziec:
- ukryta kopia jest wlasnie po to, zeby nie bylo widac, ze slemy do XXX poslow jednoczesnie :evil_lol:
- linka na youtube'a uwierzcie, ze probowalem dac normalnie. Dogo za cholere nie chcialo go przyjac inaczej, niz wywalajac filmik w oknie. Nie wiem jak to naprawic :oops: ale moge ew. zedytowac post i wstawic link z enterem w srodku
- tytulu specjalnie nie dawalismy, zeby poslowie nie kasowali z automatu maili o takim a takim tytule :evil_lol:

Dobra, to wrzucam sobie w sygnaturke wlasny banner, bo nie wypada, zebym ja byl bez bannera do czesciowo mojej akcji :evil_lol: i znowu znikam na cholera wie ile. W razie czego, jakichs pytan, mozecie pisac na maila - mam powiadomienie na kom.